Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AdrianMole

#4226 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by AdrianMole »

Sakazulu wrote: Ma ne bih rekao da je glupa priča, radi nečijeg marketinga ili zarade na reklamama mi moramo imati cenzuru. Razumijete li cenzuru. Naveo sam LZN kao primjer da ga zatamne na Novoj iako su to već 4x reprizirane epizode na FTV - ko je lud tu! I zato postavih pitanje eto da li kad kod nas vrte LZN u kablovskom sistemu hr, sr i štatijaznam kojim zemljama, da li su tada zatamnjeni naši kanali, jer će se jednom to prikazati, recimo na Novoj... E ako oni ne zatamnjuju onda ispada da je FTV gigant, jer može da pokrije pravima i te teritorije. Naravno ovo se odnosi i na neke utakmice u OBN režiji i sl.
Bnet redovito zatamnjuje BHT,FTV i OBN(vidio sam čak i neke crtiće koji istovremeno idu na Novoj tv).Max tv isto dosta toga zatamnjuje.SBB praktično zatamni pola programa OBN ,jer prava za te serije imaju neke srbijanske televizije.
Dakle,tako je i u komšiluku i susjedstvu.Autorska prava su autorska prava.
MeanMachine

#4227 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

@no403 wrote:Prije mjesec, prijatelj koji ima trio, otišao je da zamjeni svoj sd amino kad je bila ova akcija besplatne zamjene i dobio je potpuno nov Airties HD pa sam ga zamolio da ga donese kod mene da ga PONOVO istestiram.
PONOVO je tu jer sam ga već imao prije više od godinu dana i čak sam ovdje a i preko PP dokumentovao ljudima iz Logosofta na bugove istog od kojih su neki ispravljeni.
Kažem neki jer koliko sam vidio bugova još ima i ne vjerujem da ce uskoro biti sve OK (uglavnom problemi u snimalici, prikaz menija, prikaz titlova na Disney XD, estetski nedostatak linije pixela u listi kanala itd.)
E sad, sve je do vas - s Airties dobijate brži uređaj koji izgleda bolje i ozbiljnije i takođe nema problema sa dužim držanjem dugmeta za prebacivanje kanala (kad pustite dugme i prebacivanje kanala staje).
S druge strane, amino 130 je, još uvijek, moj izbor zbog odsustva tih bugova i boljeg daljinskog.
Hvala puno na detaljnom odgovoru, mislim da se sjećam tvojih postova u kojima opisuješ probleme sa AirTies STB-om te sam zato, između ostalog, i postavio ovo pitanje. Čudi me da Logosoft do sada nije otklonio te pomenute bugove jer su inače vrlo ekspeditivni u rješavanju problema, naročito onih na koje im ukažu njihovi korisnici. Šta je tu je, znaš li možda da li se još uvijek može dobiti Amino 130 ili je to gotova stvar i sada daju samo AirTies?
kikilika

#4228 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kikilika »

MeanMachine wrote:Jedno pitanje za korisnike logosofta: kakva je sada situacija sa AirTies STB-ovima (HD prije svega) jer koliko sam upratio kada su ih tek uveli bili su znatno lošiji po performansama od Amino STB-ova (neka me neko ispravi ako griješim)? Dakle, jesu li ti početni problemi sa AirTies-om otklonjeni i koliko je sada stabilna usluga SuperTV-a sa ovim STB-om?
Uzeo sam AirTies prije 3 sedmice i skoro svaki dan se sve "zaledi" bar jednom, znaci ne radi ni supertv, ni internet, ni tel.; resetujem i ponovo sve proradi, ali polako mi sve vise i vise ide na zivce - maloprije sam uradio cetvrti reset danas; primijetio sam i da kada skidam sa torenta HD kanali se ne mogu gledati (pojavljuju se kockice i gubi se ton i slika); ostalo je sve ok, npr. snimalica mi radi bez problema.
dimba

#4229 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by dimba »

Koji mi wireless router treba za ovaj internet i ima li neko preporuka ? :mrgreen:
Maharadza

#4230 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

dimba wrote:Koji mi wireless router treba za ovaj internet i ima li neko preporuka ? :mrgreen:
Samo neka je tp-link, ostalo nebitno. ;)

Tapatalked
Qler

#4231 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

D-link ili TP-Link. Nemoj niposto one Asus, samo prave probleme...
Maharadza

#4232 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

Qler wrote:D-link ili TP-Link. Nemoj niposto one Asus, samo prave probleme...
Ja, i po mogućnosti neka podržava N standard, tako da se odmah osigura i za budućnost! :thumbup:
Qler

#4233 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Mislim da je sada tesko naci novi router da ne podrzava N standard.
zilog

#4234 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

kikilika wrote:
MeanMachine wrote:Jedno pitanje za korisnike logosofta: kakva je sada situacija sa AirTies STB-ovima (HD prije svega) jer koliko sam upratio kada su ih tek uveli bili su znatno lošiji po performansama od Amino STB-ova (neka me neko ispravi ako griješim)? Dakle, jesu li ti početni problemi sa AirTies-om otklonjeni i koliko je sada stabilna usluga SuperTV-a sa ovim STB-om?
Uzeo sam AirTies prije 3 sedmice i skoro svaki dan se sve "zaledi" bar jednom, znaci ne radi ni supertv, ni internet, ni tel.; resetujem i ponovo sve proradi, ali polako mi sve vise i vise ide na zivce - maloprije sam uradio cetvrti reset danas; primijetio sam i da kada skidam sa torenta HD kanali se ne mogu gledati (pojavljuju se kockice i gubi se ton i slika); ostalo je sve ok, npr. snimalica mi radi bez problema.
Ovo nebi trebalo imati veze sa AirTies-om, nego sa propusnosti. Nista sto se ne moze rijesiti.
Koji ti je paket?
Napravi SpeedTest na Sarajevo (Logosoft), sa i bez HD kanala i postaj rezultat, pa da vidimo...
profesor71

#4235 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by profesor71 »

Imam i ja isti problem sa HD kanalima.
Bez HD-a Image

sa HD-om Image

Duo+ paket.
afannedim

#4236 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

ja imam duo+ paket nemam problema
kikilika

#4237 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kikilika »

zilog wrote:
kikilika wrote:
Ovo nebi trebalo imati veze sa AirTies-om, nego sa propusnosti. Nista sto se ne moze rijesiti.
Koji ti je paket?
Napravi SpeedTest na Sarajevo (Logosoft), sa i bez HD kanala i postaj rezultat, pa da vidimo...

Paket je Trio, bez HD kanala download je 13,6, sa HD 6,9
1921

#4238 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by 1921 »

kikilika wrote:
zilog wrote:
kikilika wrote:
Koji ti je paket?

ista situacija je i kod mene i bukvalno su mi rekli da se "pomirim s tim" dok se situacija ne promijeni.
dimba

#4239 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by dimba »

Je li skonto neko zašto sluze USB ulazi na AirTies resiverima? To me fkt interesuje.. :wink:
Sakazulu

#4240 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

dimba wrote:Je li skonto neko zašto sluze USB ulazi na AirTies resiverima? To me fkt interesuje.. :wink:
I one školjke iz originalnog Judge Dredd :)
karanana

#4241 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

dimba wrote:Je li skonto neko zašto sluze USB ulazi na AirTies resiverima? To me fkt interesuje.. :wink:
za punjenje mobitela. mada je i to rizicno. par puta sam ga ubacio i sve se pojebalo.
zilog

#4242 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

kikilika wrote:
zilog wrote:Ovo nebi trebalo imati veze sa AirTies-om, nego sa propusnosti. Nista sto se ne moze rijesiti.
Koji ti je paket?

Bilo bi dobro vidjeti SpeedTest, ali za sada mozes i ovo...
Javi se podrsci da ti provjere konekciju. Slobodno reci sta su ti odgovorili.
dragonz

#4243 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by dragonz »

Za USB Dongle, kod mene još uvijek stoji 2 Km i kusur kada pogledam online stanje za telefon ima li još ko ovakvu situaciju.
MeanMachine

#4244 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

Malo je među brojnim postovima jedno pitanje koje sam postavio prošlo nezapaženo pa nije suvišno da ga ponovim: :-D
Da li se još uvijek na zahtjev može dobiti Amino130 (po mogućnosti nekorišten) umjesto AirTies HD STB-a?
afannedim

#4245 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Kad misle srediti kanal MGM tj. title i MTV MUSIC 24
Edukator

#4246 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Edukator »

Zna li neko ima li Milan-Barcelona na nekom drugom kanalu osim na OBN. ZDF prenosi Galatasaray, a ARD pusta neki film...?
Hvala
Maharadza

#4247 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

Edukator wrote:Zna li neko ima li Milan-Barcelona na nekom drugom kanalu osim na OBN. ZDF prenosi Galatasaray, a ARD pusta neki film...?
Hvala
Pa zar vi nemate arene (koje inače prenose ligu prvaka) na lol-u!?
Edukator

#4248 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Edukator »

Maharadza wrote:
Edukator wrote:Zna li neko ima li Milan-Barcelona na nekom drugom kanalu osim na OBN. ZDF prenosi Galatasaray, a ARD pusta neki film...?
Hvala
Imamo, ali kad OBN otkupi neku utakmicu, nju ne pustaju na Areni i onda moramo slusati "divne" komentatore sa OBN.
Haj slika je ok, ali njih dvojica su drama.
afannedim

#4249 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Maharadza wrote:
Hvala
Pa zar vi nemate arene (koje inače prenose ligu prvaka) na lol-u!?[/quote

Arenasport3 prenosi galatasaray.
Maharadza

#4250 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

Edukator wrote:
Maharadza wrote:
Hvala
Imamo, ali kad OBN otkupi neku utakmicu, nju ne pustaju na Areni i onda moramo slusati "divne" komentatore sa OBN.
Haj slika je ok, ali njih dvojica su drama.
:lol: , pa ne mogu vjerovati! A mogu misliti kako je onima koji još te kanale imaju u HD-u, a primorani su da gledaju SD rezoluciju + slušati onoga kloca vugdalića! :run:
Post Reply