Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
TwistedX

#4201 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Sto se tice tih velikih serija kako ih zovu najgledanija ova najgledanija ona ne interesuju me hoce li ih zatamniti ili ne. Samo neka rijese neke stvari oko drugog programskog sadrzada. Kad smo kod ARD kanala on je FTA na satelitu sto znaci da je dostupan svim sa satelitskom antenom i nije potrebno nikakvo izmisljanje ovaj nema prava za ovo ili za ono.

Sta mislite kakvu peticiju da im posaljemo i da trazimo od RAK sta je ko duzan da zatamni po njihovom nalogu. Ako nisu nista duzni da su dobili od RAK-ae da fino slozimo peticiju LOL-u i da zahtjevamo prestanak pretjeranog zatamljivanja kanala.
Last edited by TwistedX on 14/02/2013 09:09, edited 1 time in total.
Sakazulu

#4202 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Moj jedini problem je u toj demokratskoj slobodi... fol imaš pravo ali nemaš... Nije bitno jeli serija ili utakmica itd. ali ovo je čista zajebancija!
Nazif_Gljiva

#4203 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nazif_Gljiva »

Ja sam za, mozemo detalje na PP, da ne smaramo ostale...
novi.dan.nova.nafaka

#4204 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

TwistedX wrote:Sta mislite kakvu peticiju da im posaljemo i da trazimo od RAK sta je ko duzan da zatamni po njihovom nalogu. Ako nisu nista duzni da su dobili od RAK-ae da fino slozimo peticiju LOL-u i da zahtjevamo pretjerano zatamljivanje kanala.
:thumbup:
Apsolutno podržavam - pa dokle više trpiti bezvezne komentatore i užasnu sliku na našim kanalima, dok na drugim mogu ko čoek gledati hem bolju sliku hem kvalitetan komentar.
drugtito2011

#4205 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

ARD, ZDF i Erse...pa za tekme koje su bile na tim kanalima nije bio potreban komentator..samo njihove HD slike, koje se drasticno razlikuju od ostalih "HD" kanala..
afannedim

#4206 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

PP i sve se dogovori oko šta i kako oko zatamljivanja
Sakazulu

#4207 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ma nemožemo na PP, nego ovdje jasno i glasno reći RAK i zabrane dole - SLIKA gore!
bankok

#4208 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Sakazulu wrote:Ma nemožemo na PP, nego ovdje jasno i glasno reći RAK i zabrane dole - SLIKA gore!
Upravo tako :dance:
niko ne placa da gleda crnu sliku, mene a i nikog ne zanima sta je i kako,
platio sam dao PARE i hocu da imam SVE, bez ikakve zajebancije bukvalno SVE.
Stvarno nikad nisam bio neki sitnicar niti sam ikad zvao a pogotovo ovdje pisao kad negdje nesto zapne
al od danas hocu, vise me ne zanimaju cesti cak i precesti prekidi konekcije, hocu da mi telefon radi svaki moguci minut
u citavom mijesecu, ne zelim da mi se prekida televizijski program ni minute o toj cenzuri da ne govorim uopste
me ne zanima sta i kako se oni sa nekim dogovaraju ni ko im za to plati, ja znam da ja i svi ostali platimo njima
a to je jedino sto im treba biti bitno, jer od nas zive,jedu i piju vodu a mi od njih ne zivimo niti ovisimo.
Logosoftu uzobilji se inace ces zavrsiti kao bivsi cabel-net, ako mislite da ste sa dobrim uslugama na svom pocetku
zasluzili da vremenom radite sta zelite i kako zelite varate se, oci se ljudima mogu zamazati ali ne zadugo.
Ne kazem da je Logosoft gori od bilo koga drugog cak sto vise u mnogim su segmentima ispred ali ako nastave ovim trendom crno im se pise :dance:
Sakazulu

#4209 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Na ovaj prethodni post mogu dodati nešto drugo! LOL kad već gurate uvijek ispred svih onda GURNITE i ovo crnilo sa ekrana pa će i ostali krenuti vašim stopama i napokon će cenzura otići, možda u pm.
fireman2013

#4210 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fireman2013 »

Sakazulu wrote:Na ovaj prethodni post mogu dodati nešto drugo! LOL kad već gurate uvijek ispred svih onda GURNITE i ovo crnilo sa ekrana pa će i ostali krenuti vašim stopama i napokon će cenzura otići, možda u pm.
Prijatelju to je problem ne samo LOL-a nego i BHT-a i HS-a. 1000 puta sam slao pisma BHT-u u vezi sa tim i kazu da moraju po zakonu. Kao nakaradan zakon imamo pa se mora zatamljivati. Kako god iritirajuce je al stas nema nam druge. Suti i gledaj dokle moze i valjda ce biti bolje nekad kasnije :)
The Realist

#4211 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Sakazulu wrote:Na ovaj prethodni post mogu dodati nešto drugo! LOL kad već gurate uvijek ispred svih onda GURNITE i ovo crnilo sa ekrana pa će i ostali krenuti vašim stopama i napokon će cenzura otići, možda u pm.
Ali to nije cenzura. Kako ne shvatate više, ti kanali NE SMIJU na ovom području prenositi taj i taj program. Ima opcija da ti kanali daju nešto drugo za ovo područje, ili da se zatamne, trećega nema. Ustvari ima, a to je da skroz ukinu te kanale.
drugtito2011

#4212 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

Izgleda da se zakon provodi samo u Sarajevu..Nek probaju provoditi zakon u Hercegovini ili u Banjaluci...nisam siguran da smiju...a i u Sarajevu vrlo često ono to je zatamnjeno na LOL-u nije zatamnjeno na TM..zašto?
Sakazulu

#4213 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Razumijem da je to po ZAKONU. Ali zakoni se mogu mijenjati kad se za to postigne dovoljna masa koja traži promjene! X puta se desilo da utakmicu sa nekog hr kanala zatamne, dok istu prenosi recimo sport klub, rts i recimo neki njemački kanal. Dakle u čemu je problem - selektivno zatamnjenje. Ili logika da nerazumijemo srpski i njemački pa neka piči slika! Pa zamisli da sad kažu ne možete otvoriti do kraja ili dio web stranice jer se dio sadržaja kosi sa pravom prenosa u toj i toj zemlji. I ti sad ne vidiš recimo na index.hr dio strane, ali na klix.ba možeš...

Mislim da je ovo ostalo iz perioda nakon formiranja RAK-a i početaka regulacije medija. Samo zaboravljate, ako je ovo legalno, kako onda RAK i dalje ima nelegalnog direktora - cca 6 godina? Shvatam želju da se domaći kanali guraju kao primarni. Shvatam da je to u masi novca veća za NJIH zarada, ali ako ja za svoj novac nešto biram onda nemojte me ucjenjivati!
Qler

#4214 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Nije mi jasno kako mislite da lol ne zatamnjuje kanale i rizikuje kaznu samo da bi udovoljio par korisnika. Zakon kaze da mora zatamniti i tako je, da zakon kaze da mora zatamniti neki kanal svako 3 minute, zakon je i mora se postovati. Glup je argument ja to placam i ja to hocu. Ti placas uslugu lol-a, nigje ne pise da ti moraju dati taj kanal 24h dnevno. Nigdje ne pise da ga sutra ne mogu ukinuti skroz. Pogotovo nigdje ne pise da ga mogu emitovati mimo zakona...
The Realist

#4215 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Sakazulu wrote:Razumijem da je to po ZAKONU. Ali zakoni se mogu mijenjati kad se za to postigne dovoljna masa koja traži promjene! X puta se desilo da utakmicu sa nekog hr kanala zatamne, dok istu prenosi recimo sport klub, rts i recimo neki njemački kanal. Dakle u čemu je problem - selektivno zatamnjenje. Ili logika da nerazumijemo srpski i njemački pa neka piči slika! Pa zamisli da sad kažu ne možete otvoriti do kraja ili dio web stranice jer se dio sadržaja kosi sa pravom prenosa u toj i toj zemlji. I ti sad ne vidiš recimo na index.hr dio strane, ali na klix.ba možeš...
Ma kakva masa? Mogu svi izaći i protestovati protiv toga i opet ništa od toga. Šta bi dobili? To da niko neće da otkupi prava za bilo što, jer im se ne isplati. Nije ugodno, ali to je kapitalizam.

Što se tiče tvog primjera, radi se o tome da HRT nije kupio prava za ovaj teritorij i zato ne smije ovdje prikazivati, dok ostali očito jesu. I da, ne bi ni na Njemačkim kanalima smjeli puštati sliku, ali....

U tvom primjeru nije problem Logosoft, ili neki drugi operater, nego RAK, koji ne ide do kraja sa ovim.
ala7

#4216 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ala7 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
TwistedX wrote:Sta mislite kakvu peticiju da im posaljemo i da trazimo od RAK sta je ko duzan da zatamni po njihovom nalogu. Ako nisu nista duzni da su dobili od RAK-ae da fino slozimo peticiju LOL-u i da zahtjevamo pretjerano zatamljivanje kanala.
:thumbup:
Apsolutno podržavam - pa dokle više trpiti bezvezne komentatore i užasnu sliku na našim kanalima, dok na drugim mogu ko čoek gledati hem bolju sliku hem kvalitetan komentar.
Podržavam i ja ovo. Koristim MojaTV i ne zelim da se meni na HRTovima zatamnjuje a u hercegovini slika "ko mlijeko", nezatamnjena. Otvoriti temu "RAK - zabrane dole - slika gore".
To je problem svih operatera na podrucju Sarajeva dok negdje drugo se ti zakoni ne provode u potpunosti. :thumbup:
Maharadza

#4217 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

The Realist wrote:
Sakazulu wrote:Razumijem da je to po ZAKONU. Ali zakoni se mogu mijenjati kad se za to postigne dovoljna masa koja traži promjene! X puta se desilo da utakmicu sa nekog hr kanala zatamne, dok istu prenosi recimo sport klub, rts i recimo neki njemački kanal. Dakle u čemu je problem - selektivno zatamnjenje. Ili logika da nerazumijemo srpski i njemački pa neka piči slika! Pa zamisli da sad kažu ne možete otvoriti do kraja ili dio web stranice jer se dio sadržaja kosi sa pravom prenosa u toj i toj zemlji. I ti sad ne vidiš recimo na index.hr dio strane, ali na klix.ba možeš...
Ma kakva masa? Mogu svi izaći i protestovati protiv toga i opet ništa od toga. Šta bi dobili? To da niko neće da otkupi prava za bilo što, jer im se ne isplati. Nije ugodno, ali to je kapitalizam.

Što se tiče tvog primjera, radi se o tome da HRT nije kupio prava za ovaj teritorij i zato ne smije ovdje prikazivati, dok ostali očito jesu. I da, ne bi ni na Njemačkim kanalima smjeli puštati sliku, ali....

U tvom primjeru nije problem Logosoft, ili neki drugi operater, nego RAK, koji ne ide do kraja sa ovim.
NE stoji ti priča iz prostog razloga što isto ne važi niti se primjenjuje NA ČITAVOJ TERITORIJI BiH NEGO SAMO U KANTONU SARAJEVO TO ČINE, E TO MI OBJASNI AKO MOŽEŠ - ZAŠTO? :?
Qler wrote:Nije mi jasno kako mislite da lol ne zatamnjuje kanale i rizikuje kaznu samo da bi udovoljio par korisnika. Zakon kaze da mora zatamniti i tako je, da zakon kaze da mora zatamniti neki kanal svako 3 minute, zakon je i mora se postovati. Glup je argument ja to placam i ja to hocu. Ti placas uslugu lol-a, nigje ne pise da ti moraju dati taj kanal 24h dnevno. Nigdje ne pise da ga sutra ne mogu ukinuti skroz. Pogotovo nigdje ne pise da ga mogu emitovati mimo zakona...
Opet isto; zašto taj zakon ne poštuju u hercegovini gdje ne zatamnjuju HRT? Zašto se ne kažnjavaju isti koji ga uredno puštaju? :?
Sakazulu

#4218 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

E moj Qleru, fino sam naglasio da znam da je to zakon i da ga ako ima snage treba promijeniti. Drugo, da ja svoje plaćam i nije mi LOL ili ranije ADSL na BH Telekomu rekao evo nudimo ti uslugu sa zatamnjivanjem kanala... nego ova usluga košta toliko i toliko, ali ne piše i da će zatamniti kanal. I u ovom trenutku, neću reći, ok neću uvesti sebi net, tv itd., jer zatamnjujete. Naravno da hoću, jer nema druga opcija! Razumijem da postoje i prava za teritorije itd... Eto neka ih otkupe, ne vjerujem da se radi o milijardama eura, funti, dinara itd... Moja konstatacija tih crnih ekrana je da bilo koji oblik cenzure loš, google u kini, evo neki dan kladionice, itd. E sad oni tu cenzuru zovu kao neka prava za neki teritorij itd. Eto baš se pitam da li te iste utakmice, serije zatamne u srbiji, hrvatskoj i gdje se sve emituju naši kanali. Primjer Lud, zbunjen, normalan, ili neka utakmica koju igraju u francuskoj i sad je svi prenose - da li blokiraju naše prenose kod njih?!
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4219 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by un1ted »

LZN je otkupila nova tv koja uredno prenosi epizode.
The Realist

#4220 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Maharadza wrote:
NE stoji ti priča iz prostog razloga što isto ne važi niti se primjenjuje NA ČITAVOJ TERITORIJI BiH NEGO SAMO U KANTONU SARAJEVO TO ČINE, E TO MI OBJASNI AKO MOŽEŠ - ZAŠTO? :?
Naravno da mi "stoji" priča. Zakon važi na teritoriji cijele BiH, druga stvar što ga sprovode samo ovdje. Operateri ne mogu ništa, ako se od njih to zatraži, to se mora ispoštovati. Oni jedino mogu tražiti da se to primjenjuje na sve operatere i to je to (mada to ne bi trebao biti njihov posao).

Nemam ja šta objašnjavati zašto je to tako, jednostavno se radi o nakaradnom sprovođenju zakona. Neki nađu rupe u zakonu, koliko znam i Logosoft je to radio jedan period, ali negdje nemaš baš izbora.
The Realist

#4221 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Sakazulu wrote:E moj Qleru, fino sam naglasio da znam da je to zakon i da ga ako ima snage treba promijeniti. Drugo, da ja svoje plaćam i nije mi LOL ili ranije ADSL na BH Telekomu rekao evo nudimo ti uslugu sa zatamnjivanjem kanala... nego ova usluga košta toliko i toliko, ali ne piše i da će zatamniti kanal. I u ovom trenutku, neću reći, ok neću uvesti sebi net, tv itd., jer zatamnjujete. Naravno da hoću, jer nema druga opcija! Razumijem da postoje i prava za teritorije itd... Eto neka ih otkupe, ne vjerujem da se radi o milijardama eura, funti, dinara itd...
Ko da kupi? NovaTV je kupila za Hrvatsku, OBN za BiH (lupam sada, nemam blage veze ko je šta kupio, ali znam problematiku) i zato se mora poštivati.
Moja konstatacija tih crnih ekrana je da bilo koji oblik cenzure loš, google u kini, evo neki dan kladionice, itd. E sad oni tu cenzuru zovu kao neka prava za neki teritorij itd. Eto baš se pitam da li te iste utakmice, serije zatamne u srbiji, hrvatskoj i gdje se sve emituju naši kanali. Primjer Lud, zbunjen, normalan, ili neka utakmica koju igraju u francuskoj i sad je svi prenose - da li blokiraju naše prenose kod njih?!
Ako TV operater, koji ima prava na određenom teriotiju, zatraži da se nešto zatamni, onda će se to i uraditi, a ako ne, onda neće.

Eh, što se EU tiče, tu je nešto drugačije, jer iako je sastavljena od više država, imaju mnoge zajedničke zakone i tu je nastao problem oko prodaje prava Premiershipa, te kupovanja opreme u Grčkoj (ili bilo kojoj drugoj zemlji EU) i korištenje toga u UK. Sky je izgubio na sudu, ali su našli način opet bude po njihovom.

Mi nemamo isti zakon na teritoriji BiH, HRV, SRV, CG, tako da se ne možemo na to pozivati i osim toga, u EU većina država ima totalno različite jezike, tako da ionako moraju u svakoj državi sve napraviti na lokalnom nivou (druga stvar što kod nas to nije potrebno, jer razumijemo jedni druge).
iceman2010

#4222 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Ljudi glupa vam prica. Evo recimo prava za premiership kostaju milione za region. Prava kupi sport klub. I sada se neki operater napravi pametan i uvrsti u programsku semu recimo aljazeeru sport i prenosi utakmice premier lige mrtav hladan. Sadrzaji koji se zatamnjuju na drugim programima su uredno placeni od onih na kojim idu. Razne serije, show programi i sl. U vrijeme tih sadrzaja zbog njihove gledanosti idu skupe reklame koje pokrivaju dio troskova. Zasto bi se neko oglasavao i na novoj i na obn recimo ako se program ne zatamnjuje? Smijesna vam prica.

Isto tako, ako neko nekaznjeno krsi zakon da li to znaci da svi trebamo da ga krsimo? Treba zavesti red tamo gdje ga nema, a ne uvoditi haos tamo gdje je kakav-takav red uspostavljen.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
MeanMachine

#4223 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

Jedno pitanje za korisnike logosofta: kakva je sada situacija sa AirTies STB-ovima (HD prije svega) jer koliko sam upratio kada su ih tek uveli bili su znatno lošiji po performansama od Amino STB-ova (neka me neko ispravi ako griješim)? Dakle, jesu li ti početni problemi sa AirTies-om otklonjeni i koliko je sada stabilna usluga SuperTV-a sa ovim STB-om?
Sakazulu

#4224 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

MeanMachine wrote:Jedno pitanje za korisnike logosofta: kakva je sada situacija sa AirTies STB-ovima (HD prije svega) jer koliko sam upratio kada su ih tek uveli bili su znatno lošiji po performansama od Amino STB-ova (neka me neko ispravi ako griješim)? Dakle, jesu li ti početni problemi sa AirTies-om otklonjeni i koliko je sada stabilna usluga SuperTV-a sa ovim STB-om?
E i mene zanima jer još nisam otišao da zamijenim.

Da se vratim na gore moj post...

Ma ne bih rekao da je glupa priča, radi nečijeg marketinga ili zarade na reklamama mi moramo imati cenzuru. Razumijete li cenzuru. Naveo sam LZN kao primjer da ga zatamne na Novoj iako su to već 4x reprizirane epizode na FTV - ko je lud tu! I zato postavih pitanje eto da li kad kod nas vrte LZN u kablovskom sistemu hr, sr i štatijaznam kojim zemljama, da li su tada zatamnjeni naši kanali, jer će se jednom to prikazati, recimo na Novoj... E ako oni ne zatamnjuju onda ispada da je FTV gigant, jer može da pokrije pravima i te teritorije. Naravno ovo se odnosi i na neke utakmice u OBN režiji i sl.
@no403

#4225 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by @no403 »

Prije mjesec, prijatelj koji ima trio, otišao je da zamjeni svoj sd amino kad je bila ova akcija besplatne zamjene i dobio je potpuno nov Airties HD pa sam ga zamolio da ga donese kod mene da ga PONOVO istestiram.
PONOVO je tu jer sam ga već imao prije više od godinu dana i čak sam ovdje a i preko PP dokumentovao ljudima iz Logosofta na bugove istog od kojih su neki ispravljeni.
Kažem neki jer koliko sam vidio bugova još ima i ne vjerujem da ce uskoro biti sve OK (uglavnom problemi u snimalici, prikaz menija, prikaz titlova na Disney XD, estetski nedostatak linije pixela u listi kanala itd.)
E sad, sve je do vas - s Airties dobijate brži uređaj koji izgleda bolje i ozbiljnije i takođe nema problema sa dužim držanjem dugmeta za prebacivanje kanala (kad pustite dugme i prebacivanje kanala staje).
S druge strane, amino 130 je, još uvijek, moj izbor zbog odsustva tih bugova i boljeg daljinskog.
Post Reply