Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sakazulu

#3851 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Zovni da vidiš šta je sa mailom. Možeš li se logirati?
opa22

#3852 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

je li imate i vi problema sa HRT1??? :x :x :x :x :x
@no403

#3853 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by @no403 »

Meni se čini da još nije sve opravljeno - veza nestabilna i sporija nego prije i već se 2-3 puta u zadnjih sat-dva resetirala...Zaista ne znam koji se vrag desava s Logosoftom ali ja se ne sjecam da su ikad bili problematicni kao ovih zadnjih mjesec-dva...
zilog

#3854 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

@no403 wrote:Meni se čini da još nije sve opravljeno - veza nestabilna i sporija nego prije i već se 2-3 puta u zadnjih sat-dva resetirala...Zaista ne znam koji se vrag desava s Logosoftom ali ja se ne sjecam da su ikad bili problematicni kao ovih zadnjih mjesec-dva...
Provjeri kod sebe, meni je sve stabilno. Kada su juce bili na backupu, internet je i dalje radio, samo sporije.
Libertas

#3855 Re: Mail

Post by Libertas »

Sliver wrote:
uzmimerikardo wrote:Sta li ga rade sa mail serverom ne dolaze mi mailovi par dana tj prazan mi inbox chak i junk folder je empty.
Hoce li mailovi od proteklih dana biti izgubljeni ili?
i ja sam se pitao dok se ne sjetih da su vrsili migraciju.helem sad preko weba pristupas sa: http://webmail.lol.ba/Mondo/lang/sys/login.aspx
cim sam se logirao odmah su mi i u u ovaj Post od win8 poceli pristizati mejlovi. nijedan nece biti izgubljen

Unknown or Disabled User!

:/ to mi piše već 2-3 dana :/
opa22

#3856 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

sta se dešava sa HRT1 nema ga već 2 dana :roll:
sagem

#3857 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by sagem »

smo da vam kazem da je ova firma sa glupacom 'plavusom' u nlozionickoj izgubila pretplatnika koji koristi usluge l.ola vec 10tk godina. Mr. Dizdarevic ako moras zaposljavati likove onda ih u sehari cuvaj jer glupljih likova od blonde i medjeda iza njenih ledja nisam u zivotu sreo. Svaka cast momcima iz tehnike ali.. obrazovani ljudi moraju biti na front desku....
Ako neko iz podrske kaze da nije problem zamjeniti nesto a onda glupaca koja radi na zamjenama pravi problem gdje ga nema onad ili trebas mijenjati providera(sto cu urditi i ustediti 20KIM na istom paketu ali jbg PATRIOTA) ili biti glupi Bosnjak koji slusa sta mu budale za njegove novce pricaju...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3858 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by un1ted »

A sta je bilo tacno :D
afannedim

#3859 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

A ko ti je Dizdarević za početak :?:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3860 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by un1ted »

afannedim wrote:A ko ti je Dizdarević za početak :?:
damird koji se javlja na ovoj temi, valjda glavni u LOL u :)
afannedim

#3861 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Kakav on glavni, direktor Faruk Telibećirović i on kad kaze zadnju taj ima posao.
Svemirco

#3862 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Svemirco »

Ne mogu reći da ćeš biti uzrok neprospavanih noći, time više što si osoba koja više voli anonimno blatiti ljude na javnom forumu nego kontaktirati tog "nekoga" iz podrške i riješiti problem bez mnogo živciranja ali avaj, danas je svako drama queen.

Nego zamilsite damas mi je ona smeđa vozačica u tramvaju prodala poništenu kartu, sram da je bude, što sm im se vozao vozao sam se... tsk tsk tsk...

sagem wrote:smo da vam kazem da je ova firma sa glupacom 'plavusom' u nlozionickoj izgubila pretplatnika koji koristi usluge l.ola vec 10tk godina. Mr. Dizdarevic ako moras zaposljavati likove onda ih u sehari cuvaj jer glupljih likova od blonde i medjeda iza njenih ledja nisam u zivotu sreo. Svaka cast momcima iz tehnike ali.. obrazovani ljudi moraju biti na front desku....
Ako neko iz podrske kaze da nije problem zamjeniti nesto a onda glupaca koja radi na zamjenama pravi problem gdje ga nema onad ili trebas mijenjati providera(sto cu urditi i ustediti 20KIM na istom paketu ali jbg PATRIOTA) ili biti glupi Bosnjak koji slusa sta mu budale za njegove novce pricaju...
afannedim

#3863 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
novi.dan.nova.nafaka

#3864 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

sagem wrote:smo da vam kazem da je ova firma sa glupacom 'plavusom' u nlozionickoj izgubila pretplatnika koji koristi usluge l.ola vec 10tk godina....
Nek' si ti trollčino došao da nas prosvijetliš... ImageImage
sagem

#3865 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by sagem »

Nema potrebe da pisem pojedinosti jer su mi momci iz podrske objasnili sta da uradim ali bez uspjeha (samo baci 20tak maraka) i hvala im i onda odem tamo s namjerom da zamjenim i modem (pokvaren) i ovaj Amino i gospodja me tako izbije iz cipela a da me cak nije ni pitala sto sam uopste donio (oba su vlasnistvo logosofta) na zamjenu ove stvari samo trabunja o nekim parama koje trebam doplatiti. Tih 20tak maraka nije niti ce mi u zivotu biti problem osim ako neko kome sam do sada dao puno vise od toga ne pokusava od mene napraviti klosara a ipak su moji novci samo moji i nema sanse da se vise ikad vratim tamo. Cekam da legne online uplata za ovaj mjesec i onda cu ih telefonom obavijestiti da dodju po svoju opremu...Ipak mogu birati servis koji ce me opsluzivati ovim uslugama. A glupe na komentare stvarno niti imam namjeru odgovarati niti imam obicaj pisanja po forumima osim kad nekom mogu pomoci ili mi treba pomoc..
pozz
afannedim

#3866 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ako si išao nešto zamijeniti prvi put čujem da nešto plačaš 20KM, ja sam mijenjao modem, STB, sve besplatno, i stvarno prosvijetli nas.
Sakazulu

#3867 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

I meni je malo redosljed stvari nejasan itd...

Evo moj primjer... Mada i ja sam nedavno mijenjao telefon koji je zezao i taj grmalj iza plave žene se pravio ko da mu tražim djecu za trafiking. I na kraju se jedva izborih za novi telefon (doduše polovan i umazan i prljav - eee dok smo ga očistili za upotrebu).

Ali nije me uzrujao LOL, kao Logosoft, nego taj papan. Ali takve osobe obično pred šefovima glume cvjećke, a u ovom slučaju, prema nama su selje i belje.

PS

Opet novi uslovi korištenja usluga LOL-a :)
afannedim

#3868 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

I gdje ima u ložioničkoj Logosoft
novi.dan.nova.nafaka

#3869 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

sagem wrote:Nema potrebe da pisem pojedinosti jer su mi momci iz podrske objasnili sta da uradim ali bez uspjeha (samo baci 20tak maraka) i hvala im i onda odem tamo s namjerom da zamjenim i modem (pokvaren) i ovaj Amino i gospodja me tako izbije iz cipela a da me cak nije ni pitala sto sam uopste donio (oba su vlasnistvo logosofta) na zamjenu ove stvari samo trabunja o nekim parama koje trebam doplatiti...
Ja sam nedavno mijenjao opremu, i odnio im pokvaren daljinski, koji sam uredno platio, jer je šteta nastala mojom greškom. I nisam se bunio.
No, ako ćeš već osuti po nekome, onda fino objasniš šta je problem, a ne "nemam ja namjeru pisati šta se dogodilo". Ako si g-đi objasnio nejasno i konfuzno, kao što nama objašnjavaš, onda me i ne čudi što te "izbacila iz cipela". ;-)
@afan vjerovatno je mislio na igmansku
afannedim

#3870 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

:lol: :lol: Piše konfuzne informacije
Svemirco

#3871 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Svemirco »

afannedim wrote::lol: :lol: Piše konfuzne informacije
Sve na stranu ali je u 99% slučajeva problem u komunikaciji. Kad se pojaviš kao kabadahija isukanih pištolja punih usta pogledom tražeći posudu za sažvakani duhan onda je sasvim za očekivati da će se ljudi sa druge strane postaviti bitno drugačije nego kad uđeš uz osnove kulture ponašanja i osmijehom na licu.

Nećete vjerovati koliko vam ljudi mogu izaći u susret, daleko preko onog na šta su obavezni i šta se od njih očekuje uz samo malo mekši nastup i normalan ljudski odnos.

Kad upadneš i kažeš ovdje je mojih 20 KM, prihvati se šipke i pleši ko Tina Turner onda ne znam šta očekuješ.

Svi znamo poslovicu o lijepoj riječi a danas su generalno svi tako nabrijani da je dobro što nije lakše nabaviti lično oružje kod nas.

EDIT: Nadalje, ako je već dijagnosticiran kvar na opremi, normalno je dogovoriti termin sa podrškom da ekipa izađe na teren i zamjeni neispravnu opremu, free of charge.
zilog

#3872 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

sagem wrote:Nema potrebe da pisem pojedinosti jer su mi momci iz podrske objasnili sta da uradim ali bez uspjeha (samo baci 20tak maraka) i hvala im i onda odem tamo s namjerom da zamjenim i modem (pokvaren) i ovaj Amino i gospodja me tako izbije iz cipela a da me cak nije ni pitala sto sam uopste donio (oba su vlasnistvo logosofta) na zamjenu ove stvari samo trabunja o nekim parama koje trebam doplatiti. Tih 20tak maraka nije niti ce mi u zivotu biti problem osim ako neko kome sam do sada dao puno vise od toga ne pokusava od mene napraviti klosara a ipak su moji novci samo moji i nema sanse da se vise ikad vratim tamo. Cekam da legne online uplata za ovaj mjesec i onda cu ih telefonom obavijestiti da dodju po svoju opremu...Ipak mogu birati servis koji ce me opsluzivati ovim uslugama. A glupe na komentare stvarno niti imam namjeru odgovarati niti imam obicaj pisanja po forumima osim kad nekom mogu pomoci ili mi treba pomoc..
pozz
Vjerovatno nikada necemo saznati sta se zaista desilo. Ovo sto si napisao je toliko konfuzno da se nema sta reci.

Spomenuo si Lozionicku, spominjes neljubaznost... :roll:
Logosoft je u Igmanskoj.
Mozda jesu malo, kao da su s neba pali, ovi sto sjede tamo u Igmanskoj, ne ocekujes valjda inzinjera telekomunikacija da ti prima uplate, ali reci da su neljubazni??? To prvi put cujem.

Procitaj ponovo svoj prvi post. Valja li tako?
nino90

#3873 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 »

e danas zamijenio stb imam sad ovaj air 7120, zna li neko kako da nastimam TV da mi upravlja televizorom ujedno?
sagem

#3874 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by sagem »

pa prvo kad nesto u petak oko 23 prijavis ne ocekujes da ti ljudi odmah rijese problem i onda krece prica javi se sutra u Igmansku i bice sve OK. javim se ali kazu dodji u ponedjeljak a u medjuvremenu ako ti smeta stalno ispadanje interneta (a sve je preko istog modema) kupi ovaj kabl i bice ok(spoji ovako i to je to). i kupim ja kabl ali nije to rijesenje istu stvar sam vec imao (nisam niti cu se u zivotu baviti kablovima i za to treba neko uzeti novce) i suboru navecer mi kazu otidji do .... oni imaju sve moguce kablove a modem cemo rijesiti u ponedjeljak.. i odem ja u el..... i daju mi neki kabl koji naravno nije odgovarajuci (moja greska priznam) i dodje ponedjeljak i cudo od blonde mi za 4 min razgovora niti jednoim ne ponudi pomoc (a sve je uredno prijavljeno u petak pa u subotu) nego mi obracunava neke gluposti koje ja kao korisnik ponavljam korisnik nisam duzan znanti.. u pola price ulijece decko iz tehnike i kaze sve je OK znam za slucaj... i ja se nudim da platim ako sam sta ja u krivu (nisam strucnjak za informatiku pa..) ali cudo me ubjedjuje da nista nemoze uraditi jer sa nesto duzan...(u parama 16.88 KM) i ja bih to platio ali ustaje medo iza ledja lijevi sto i pokusava me praviti ludim...Moje pare moji zivci e nemoze ... A do sad nikad nisam imao problema dok nisam sreo likove iz (lozionicke) Igmanske jel. bitno...Svaka cast momcima iz tehnike ali ...
Sakazulu

#3875 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Nadam se samo kad si došao tog ponedjeljka da si fino sa vrata rekao "Dobar dan, imao sam te i te tehničke smetnje koje sam uredno prijavio u petak u toliko sati i subotu u toliko... Predložili su mi tada da uradim to i to, i na kraju kad ništa nije pomoglo dali su savjet da danas dođem u ovaj prostor po novu opremu. Molim vas kome da se obratim za zamjenu. I to bi bilo to!

...Naveo sam svoj slučaj sa pokvarenim telefonom par postova više. I meni su fino preporučili da odem u iste prostorije kao i tebi po novi tel. I kad sam na ovaj način objasnio ta plavuša kojoj je red izgovoriti ime, Amra Adžamija, a ne pod plavušom navoditi da je idiot!, me uputila na tog grmalja iza. Koji je naravno sa pola uha slušao ili nije, šta sam već objasnio i malte ne napao me u folu ma o čemu ti to za telefon pričaš, dal' si normalan. Nakon dva ponovljena objašnjena i redoslijeda kako je došlo da se ja pojavim i zatražim zamjenu telefona, tip je ostao ono PAF ko da je prespavao. I reče, dođite za sat i pol!

Dofuram nakon sat i po, neki tehničar dođe i kaže o kojem telefonu je riječ. Dakle, grmalj nije ni objasnio tehničaru šta treba, jer nije ni nakon 2x + 1x što sam gospođi ispričao nije shvatio moj problem... I sad ovaj lik ne može da mi da zamjenu jer mu nije lik prenio šta treba... I onda sam i četvrti put ponovio i tehničar je otišao je u onaj dole podrum i 10 min kasnije donio zamjenski telefon i to je to, rješen problem. Osim što je telefon bio šugav i usran pa sam ga kući pola sata čistio i dezinficirao.

Ali ova moja priča nije napad na LOL jer ga volim i cijenim, nego samo način kao neki ljudi tamo funkcionišu. Teta Amra je prava duša, a eto za sada grmalj je grmalj.

A opet možda spletom okolnosti griješim da je takav!
Post Reply