Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#3726 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Lud i ponosan wrote:Optuzio harpa? Ajde procitaj sve sta je on pisao, odnosno ja, pa se opet javi... ;) Fakat mi idu na nerve slicni komentari...
Nisam ja harph-ov branitelj, samo je evidentno da se tip javio prije par mjeseci i žalio se, i nakon toga se opet žalio. Zašto je nemoguće da čovjek ima problema sa uslugom. Zasmetao me način kako ste uzeli secirati nj. post, a čovjek sve fino objasnio.
Lud i ponosan wrote:I sta mene briga za sta si ti zasluzan? Kakve to veze ima sa mnom?
Neshvatljivo mi je da ne vratis sve sto si dobio i tu se prica zavrsava. Cudi me i da si daljinski ponio sa sobom.
Naravno da ima veze moja zasluga prema LOL-u - inače bih bio optužen kao još jedan od plaćenika konkurencije koji su došli blatiti voljeni LOL. Kao što sam rekao, nisam požalio što sam se založio za LOL, a bilo mi je ni iz džepa ni u džep. Lažem, čak sam jednom platio kaznu pričajući sa spomenutom g-đicom (iznerviran pričao sam mobitel i vozio, pri čemu sam prošao kroz crveno :-) ), o tome kako riješiti problem kada smo dobili dopis iz KSF-a: http://www.klix.ba/forum/dobrinja-stano ... l#p6519171
Ukratko - nisu svi negativni komentari nužno komentari ljudi koji ne vole LOL.
Kao što rekoh - ne znamo svi mi da li je daljinski važeći i za novi model STB-a (jer je svakako daljinski univerzalni), i dalje smatram da to nije valjda problem objaviti kao malu napomenu na stranici (za šta su imali više od mjesec dana od kada su objavili da rade zamjenu)...
drugtito2011

#3727 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

Danas sam zamijenio Amino 110 za Airties. Novi paket, nova oprema. Javili se neki problemi, mislio da su trenutni, malo se naljutio, resetovao sve sto se moglo resetovati, zvao podrsku (dolaze sutra).

Na LOL opremu je prikacen TP link wireless router, koji je radio normalno na staroj opremi. 2 STB-a, i nekoliko spravica i sve radilo pravo dobro, i onih 10mbs bilo odlicno.

E danas nakon promjene, brzina do 15mbs, na pc koji je zicom povezan. Spravice povezane wirelessom ni mukajet, veci upload nego download, a sve oko 0,8mbs. A brzina na "zici" spala sa 15 na 6,5 i nema teorije da predje tu magicnu granicu.

Test na pc-iju zicom povezanim:

Uagasim Airties - brzina oko 15,5mbs
Upalim, SD kanal, - brzina oko 10mbs, ali wireless taraba
Upalim HD kanal - brzina pada na 3mbs
Ugasim ponovo Airties - brzina ok 15mbs, a wireless izmedju 13 i 14mbs

Da li je neko imao slican problem, i ako jeste kako ste rijesili.
Ammarzinho

#3728 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Ammarzinho wrote:Da li zna neko ko ima trio+ paket, kada gledate na accountu pregled stanja bonusa, jel vam tokom mjeseca uvijek pokazuje 15.00 km preostalo, isto kao da nema bonusa sve se obračunava, ili oni to sve na kraju mjeseca odbiju :S
Bilo ko na trio + ???
semirsar

#3729 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Ammarzinho wrote:
Ammarzinho wrote:Da li zna neko ko ima trio+ paket, kada gledate na accountu pregled stanja bonusa, jel vam tokom mjeseca uvijek pokazuje 15.00 km preostalo, isto kao da nema bonusa sve se obračunava, ili oni to sve na kraju mjeseca odbiju :S
Bilo ko na trio + ???
"Preostali bonus (sa pdv-om): 7,21 KM"

Tako kod mene stoji.
Ammarzinho

#3730 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Menii već dobra 3-4 mjeseca uvijek piše : "Preostali bonus (sa pdv-om): 15,00 KM" ne znam u čemu je problem :S
Sutra ću ih zvati, nema druge ...
karanana

#3731 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

ne radi mi history. propusticu zvijezde zalagaonice i skladisne ratove.
Praetorious

#3732 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

History zaista ne radi, nisam ga sinoć ni uključivao :? Doduše, sinoć sam imao VELIKIH problema sa receiverom, jedva je proradio kako treba, smeće! :x
Uvijek možeš tražiti reemitiranje emisije. Nisu loši ti Skladišni ratovi ... Yeeeeeeeeeep! :lol:
bankok

#3733 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

I dobro jel sad taj novi STB HD frcera dobro ili ne frcera i usporava net,jel iko jos zamijenio,
ako jeste nek kaze kako frcera,od koliko do koliko se taj lik sto mijenja STB moze tamo naci
jer je stvarno glupo i bezveze ici tamo i cekati a pogotovo se vracati vise puta po ovom kijametu.
I da jos jedna glupost sto sam procitao je da se moraju vratiti i baterije :lol: :lol: ,
stvarno za nasmijat se dobro,pa baterije su potrosni materijal,i jos bi samo trebali staviti da
se moraju vratiti iste one sto su bile u daljinskom a ja sam ih najmanje tri puta mijenjao vec,
stvarno nigdje veze sa vezom,i koje sad baterije moraju biti unutra jel one od prije 3-4 godine :lol:

Edit :
Upotpunosti se slazem sa nafakom da su trebali lijepo to sve staviti na link i da
ljudi procitaju sta sve treba donjeti sa sobom kao i vrijeme od koliko do koliko se moze izvrsiti zamjena,
to je 5 minuta posla,jer sigurno je da se mnogi ne kuze niti imaju blage veze sta je sta i,korisnike
se treba uputiti bez obzira o cemu se radi i olaksat im.
afannedim

#3734 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ništa bez baterija, ma kakve baterije
novi.dan.nova.nafaka

#3735 Re: Logosoft ALL ABOUT

bankok wrote:I dobro jel sad taj novi STB HD frcera dobro ili ne frcera i usporava net,jel iko jos zamijenio,
ako jeste nek kaze kako frcera,od koliko do koliko se taj lik sto mijenja STB moze tamo naci
jer je stvarno glupo i bezveze ici tamo i cekati a pogotovo se vracati vise puta po ovom kijametu.
I da jos jedna glupost sto sam procitao je da se moraju vratiti i baterije :lol: :lol: ,
stvarno za nasmijat se dobro,pa baterije su potrosni materijal,i jos bi samo trebali staviti da
se moraju vratiti iste one sto su bile u daljinskom a ja sam ih najmanje tri puta mijenjao vec,
stvarno nigdje veze sa vezom,i koje sad baterije moraju biti unutra jel one od prije 3-4 godine :lol:
Ja upravo zamijenio, večeras javim kako radi. Baterije nije niko spominjao... :razz:
Najbolje je nazvat' 931-900 i pitati da li imaju ovi što mijenjaju.
bankok

#3736 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
bankok wrote:I dobro jel sad taj novi STB HD frcera dobro ili ne frcera i usporava net,jel iko jos zamijenio,
Ja upravo zamijenio, večeras javim kako radi. Baterije nije niko spominjao... :razz:

Haha brzi si ko hitna pomoc :lol: :thumbup: :thumbup:
javi bogati kad to isprobas obavezno
i hvala na infu
rockinfreakapotamus

#3737 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rockinfreakapotamus »

...
afannedim

#3738 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Jesi li ih pitao za SK PRIME
novi.dan.nova.nafaka

#3739 Re: Logosoft ALL ABOUT

afannedim wrote:Jesi li ih pitao za SK PRIME
Ma nisam se ni sjetio.
EDIT: kad vam je mrsko ljenguzama nazvati i pitati, evo sam ja nazvao: :-D
teta reče da su iz LOL-a pristali na sve uslove koji su im postavljeni te da su dostavili svu dokumentaciju, ali im još nije odgovoreno ni potvrdno ni odrično. Dakle, oni su ispunili što je do njih. ;-)
afannedim

#3740 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

afannedim wrote:Jesi li ih pitao za SK PRIME
Ma nisam se ni sjetio.
EDIT: kad vam je mrsko ljenguzama nazvati i pitati, evo sam ja nazvao: :-D
teta reče da su iz LOL-a pristali na sve uslove koji su im postavljeni te da su dostavili svu dokumentaciju, ali im još nije odgovoreno ni potvrdno ni odrično. Dakle, oni su ispunili što je do njih. ;-)
a kad se radi nema se vremena hahaha
HVALA TI NA INFU
opa22

#3741 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

zdravo ppl, ovako odlucih se da konacno predjem na Logosoft, obzirom da jedna kablovska ukida RTLde i VOX iz analogne, sto mi je van svake pameti :roll: , eh sada mi zao odjaviti i njihov internet jer sam njime prezadovoljan. ukratko interesira me kako ste vi zadovoljni s LOL TV i net ponudom??? kad biste morali birati izmedju Logosofta, HS, Telemach i BHT sto biste izabrali (bez patriotizama)? :mrgreen: :bih:
hvala
afannedim

#3742 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

opa22 wrote:zdravo ppl, ovako odlucih se da konacno predjem na Logosoft, obzirom da jedna kablovska ukida RTLde i VOX iz analogne, sto mi je van svake pameti :roll: , eh sada mi zao odjaviti i njihov internet jer sam njime prezadovoljan. ukratko interesira me kako ste vi zadovoljni s LOL TV i net ponudom??? kad biste morali birati izmedju Logosofta, HS, Telemach i BHT sto biste izabrali (bez patriotizama)? :mrgreen: :bih:
hvala
Konkretno sam zadovoljan netom i tv bar što se mene tiće, buraz mi koristi BHT MOJATV zadovoljan nema prekida i net stabilan mada mala brzina.
opa22

#3743 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

BHT sam tek tak napisao, njihove usluge nikad ne bih koristio, "ništa" masno naplacuju :roll:
opa22

#3744 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

bit ces prozvan "placenikom" al nema veze...hvala na savjetu....nego je li znate koliko kosta prikljucak???? :D
opa22

#3745 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

planirao sam prikljuciti taj neki duo TV+net, ne treba mi telefon :D
drugtito2011

#3746 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

koliko ja znam prikljucak ne kosta nista, i sretno..ja sam s njima vec 3 godine, i nebih mijenjao nizasta...cak i kad ima problema brzo ih rjesavaju... i sto je najbitnije nema "sitnih slova" u ugovoru
opa22

#3747 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

hvala vam......nadam se da ce mi do nove godine doci prikljuciti sve to pa se javim s prvim dojmom
Fuzzy Dunlop

#3748 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Fuzzy Dunlop »

Ja sam cini mi se placao prikljucak 10 ili 20. Ali nisam siguran. Pitaj kada nazoves.
Fuzzy Dunlop

#3749 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Fuzzy Dunlop »

*Jednokratna priključna taksa iznosi: 20,00 KM (***) ISKORISTITE AKCIJU!

(***)ISKORISTITE AKCIJU! U toku je promotivna akcija u kojoj priključna taksa iznosi 0,00 KM.

Ipak je trenutno besplatan prikljucak :)
opa22

#3750 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

samo da ne bude k'o sa HS kad sam prelazio na KID pakete, fol besplatno na kraju mi masno naplatise plati ovo plati ono
Post Reply