stream fino i briga nasAmmarzinho wrote:Opet večeras možemo uživati u El Classicu na SK PRIME![]()
šta bi mi bez njeg ...
Logosoft
Moderator: Benq
- afannedim
#3126 Re: Logosoft ALL ABOUT
-
Ammarzinho
#3127 Re: Logosoft ALL ABOUT
Super je stream, možda i bolje neg da imamo SK Prime 
-
nedo_a
#3128 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hajd posaljite link pa da i ostali gledaju 
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
iceman2010
#3129 Re: Logosoft ALL ABOUT
Koji paket imas?afannedim wrote:Fakat minije jasno šta se odjednom počelo dešavati sa TV-om, od kako sam njihov korisnik nikad problema al ovo zadnjih nekoliko dana blago reći užaš-iritirajuće neki kanali sa tonom bez slike, neki u kockicama što ne daju bar neku obavijest da imaju problema ili bilo kako drugo šaopštenje, fakat iritira, net radi PERFEKTNO.
Ja bih volio vidjeti tvoje i karananine parametre koje mozes ocitati na modemu (SNR margin, Slabljenje, maksimalnu brzinu, greske.....).
Pitanje za upucenije: Da li se trio+ pusta preko ADSL2+ ili iskljucivo preko VDSL2?
Drugo pitanje: Da li neko zna koliki je prosjecan bitrate za IPTV kod logosoft-a? Koliki je za recimo eurosport2 ili neki drugi sportski kanal? Koliki je za HD kanale? HD su MPEG4?
Trece pitanje: Da li je kod LOL-a, linijskim profilima, ogranicena brzina na koju se sinhronizuje modem u zavisnosti od paketa koji korisnik ima?
Volio bih vidjeti i parametre parice za nekog prosjecnog korisnika koji ima neki od paketa, a ima HD kanale.
-
@no403
#3130 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja, uglavnom, sada nemam problema s super tv. Kazem uglavnom jer se ponekad zna "zakockat" ali dovoljno rijetko da to ne predstavlja ozbiljan problem. A ovo sada je tu jer sam u pocetku IMAO velikih problema pa sam ih obilazio, prozivao, cak htio odjaviti trio+ ali nakon sto su mi zamjenili ono novo tursko cudo Airties HD za stari, sporiji ali meni licno pouzdaniji A 130 i otkljucali VDSL brzinu niko zadovoljniji. Moj licni utisak je da Logosoftovi uposlenici rade dobar posao da obezbjede zadovoljstvo korisnika i znalo se desiti da reaguju i uslise moje molbe i preko foruma. Znajuci da na Bihnetu nikad nisam dozivjeo takav tretman i brigu prema korisnicima mogu Logosoftu uputiti samo rijeci hvale.
U vezi pitanja: trio+ ide svim novim korisnicima preko vdsl ako postoje mogucnosti a ako ne adsl 2+. Modem mi se spaja na oko 85 mbita tj. nije ogranicen. Svi HD kanali i neki SD kanali idu, naravno, u mpeg 4 i to nisu transkodirani vec idu u nepromjenjenom bitratu i formatu! Sto se tice ostalih tehnikalija, nisam kuci vec na poslu, ali po sjecanju bitrate za standardne programe je 3-4 mbit/s zavisno od kvalitete, a za HD ide 7-8 mbit/s ? Nisam siguran, ko je siguran neka napise...
U vezi pitanja: trio+ ide svim novim korisnicima preko vdsl ako postoje mogucnosti a ako ne adsl 2+. Modem mi se spaja na oko 85 mbita tj. nije ogranicen. Svi HD kanali i neki SD kanali idu, naravno, u mpeg 4 i to nisu transkodirani vec idu u nepromjenjenom bitratu i formatu! Sto se tice ostalih tehnikalija, nisam kuci vec na poslu, ali po sjecanju bitrate za standardne programe je 3-4 mbit/s zavisno od kvalitete, a za HD ide 7-8 mbit/s ? Nisam siguran, ko je siguran neka napise...
-
iceman2010
#3131 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma skoro je nemoguce pustiti trio+ na ADSL2+ standardu, cak i samo sa SD kanalima i jednim STB-om, a da radi korektno. Zato sam i pitao. Sa brzinama koje su bliske maksimalnim na koje se modem moze sinhronizovati SNR margin pada ispod zadovoljavajuceg nivoa. Ukoliko su svi na VDSL2 ili se planira svima zamjena modem u skorije vrijeme onda je to ok. Isto tako, bilo koji drugi paket (Recimo za duo+ treba najmanje 16 mbps) moze biti problematicno dodavanje drugog STB-a ili HD kanala. Cak i ovih 16 mbps zahtjeva jako dobru bakarnu paricu.
- drugtito2011
#3132 Re: Logosoft ALL ABOUT
Gospodo iz Logosofta, molim vas za odgovor.
Da li postoji na dunjaluku ili kugli zemaljskoj , ijedan sportski kanal, a da se ne zove SK prime, putem kojeg će te vašim VJERNIM korisnicima omogućiti gledanje VELIKIH sportskih dogadjaja, kao sto je utakmica od sinoc.
Bez obzira sto ce te reci, da nije u pitanju vecina korisnika, u sto sumnjam, nemojte zaboraviti da MUSKARCI biraju firmu cije ce usluge koristiti, a tu se u 95% slucajeva gleda ponuda sporta. Serija, filmova, kuhara i ostalog nudi svaka firma, ali SPORT je kljuc.
Nemamo svi zivaca, a veliki dio ni znanja da se zaHebavamo sa live streamovima, i troseci vrijeme i zivce na ruske sajtove, nebi li nasli kvalitetan stream. Ne zelim to raditi vise. Hocu sliku na TV-u.
Gospodo iz LOL, RJESAVAJTE ovo HITNO. Odose vjerni korsnici, mrskoj konkurenciji.
Da li postoji na dunjaluku ili kugli zemaljskoj , ijedan sportski kanal, a da se ne zove SK prime, putem kojeg će te vašim VJERNIM korisnicima omogućiti gledanje VELIKIH sportskih dogadjaja, kao sto je utakmica od sinoc.
Bez obzira sto ce te reci, da nije u pitanju vecina korisnika, u sto sumnjam, nemojte zaboraviti da MUSKARCI biraju firmu cije ce usluge koristiti, a tu se u 95% slucajeva gleda ponuda sporta. Serija, filmova, kuhara i ostalog nudi svaka firma, ali SPORT je kljuc.
Nemamo svi zivaca, a veliki dio ni znanja da se zaHebavamo sa live streamovima, i troseci vrijeme i zivce na ruske sajtove, nebi li nasli kvalitetan stream. Ne zelim to raditi vise. Hocu sliku na TV-u.
Gospodo iz LOL, RJESAVAJTE ovo HITNO. Odose vjerni korsnici, mrskoj konkurenciji.
-
AdrianMole
#3133 Re: Logosoft ALL ABOUT
Oprosti što odgovaram ,a da nisam prozvan.SK Prime ima apsolutni monopol i nijedan drugi kanal ne mogu LEGALNO pustiti,a da prenosi špansku ligu.Takva je situacija.IKO media(čitaj :Telemach ) žestoko ucjenjuje sa tim kanalom i vjerojatno će ostati njihova ekskluziva.Opet Logosoft ima najbolju ponudu sportskih kanala u Sarajevu ,jer Telemach uopće ne pušta Arene,a HS i Bh Telecom Sportklubove.Mislim kako je Logosoft napravio maksimum izuzev ako želite jedan kanal plaćati 5-6 KM mjesečno.drugtito2011 wrote:Gospodo iz Logosofta, molim vas za odgovor.
- fortaleza
#3134 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sumnjam da će telekomunikacijske tvrtke u BiH uopće pokušavati otkupiti Prime. Najveći operater u Hrvatskoj, hrvatski telekom je jedva dogovorio ubacivanje tog programa u svoju ponudu nakon mjesec dana pregovora.. Masno su ga platili i upravo zato se SK Prime NE nalazi u posebnom sportskom paketu gdje su ostali kanali nego u sportskom plus paketu, još jednom dodatnom sportskom paketu.drugtito2011 wrote:Gospodo iz Logosofta, molim vas za odgovor.
-
Ammarzinho
#3135 Re: Logosoft ALL ABOUT
Treba meni, ako ti je užitak slušati bugarskog ili ruskog komentatora onda super, meni nije. Još mi sinoć kod 2-1 rezultata pade konekcija i onda restart modema opet konektovanje na stream i ne vidim gol ... 
-
fixer
#3136 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja sam to rijesio tako sto imam dva televizora. Na jednom je Logosoft i Telemach analogna, a na drugom samo Telemach. Tako da imam sve kanale. Da sam samo na Logosoftu, placao bih 8 kmica za drugi uredjaj (prije bilo tako), a sad za nesto malo kmica vise imam Prime.Ammarzinho wrote:Treba meni, ako ti je užitak slušati bugarskog ili ruskog komentatora onda super, meni nije. Još mi sinoć kod 2-1 rezultata pade konekcija i onda restart modema opet konektovanje na stream i ne vidim gol ...
- amar007
#3137 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zna li neko na šta se konkretno odnose te promjene u Opštim uslovima korištenja što su nedavno objavili?
Što se tiče usluge ja mjesecima nisam imao ni najmanji problem.
Što se tiče usluge ja mjesecima nisam imao ni najmanji problem.
-
@no403
#3138 Re: Logosoft ALL ABOUT
Koliko sam se raspitao SK Prime nece doci u Logosoft jer Telemach drzi exluzivu na njega i neda ga nikom tj. možda bi ga i dali ali ukoliko bi neko bio spreman masno platiti za njega.
E sad, uvesti taj kanal i prebaciti trošak svim korisnicima u vidu povecanja preplate od 5 KM ne dolazi u obzir. Ja totalno razumijem zasto ga nece zasad biti i nema ga svrhe zasad traziti.
Ono sto me zanima kakve su šanse da dobijemo ovaj novi FOX kanal koji starta 15 oktobra. Koliko sam vidio nije exluzivan i predvidjen je za distibuciju i na tržištu BiH. Bilo bi fino da dobijemo taj Fox da malo pojačamo ponudu filmova/serija, jer Foxovi obično prikazuju solidne iako malo bajate filmove ali i relativno aktuelne serije.
E sad, uvesti taj kanal i prebaciti trošak svim korisnicima u vidu povecanja preplate od 5 KM ne dolazi u obzir. Ja totalno razumijem zasto ga nece zasad biti i nema ga svrhe zasad traziti.
Ono sto me zanima kakve su šanse da dobijemo ovaj novi FOX kanal koji starta 15 oktobra. Koliko sam vidio nije exluzivan i predvidjen je za distibuciju i na tržištu BiH. Bilo bi fino da dobijemo taj Fox da malo pojačamo ponudu filmova/serija, jer Foxovi obično prikazuju solidne iako malo bajate filmove ali i relativno aktuelne serije.
-
iceman2010
#3139 Re: Logosoft ALL ABOUT
To sa sport klubovima je tako kako je. Ljudi jednostavno imaju monopol i ekskluzivu za sport klubove dok druge odbijaju nerealnom cijenom. Nisam siguran ni kakav ugovor ima logosoft za SK i SK+ kada je potpisan i kada istice. Pitanje je sta ce biti kada taj ugovor istekne i da li ce LOL dobiti sportklubove po istim uslovima kao i do sada. Koliko ja znam sportklubovi su imali neku realnu cijenu dok Telemach nije uletio na trziste BiH. Ne znam postoji li ikakva mogucnost da se to rijesi. U politici postoji sukob interesa. Ovde nema nista slicno, ali je bezveze da isti vlasnik ima telekomunikacionu kompaniju u vise drzava i u isto vrijeme programe koji imaju eksluzivu za dvije najjace evropske lige.
-
@no403
#3140 Re: Logosoft ALL ABOUT
Logosoftov nedostatak - veoma ograničeno pokrivanje grada, u ovom slučaju može biti i prednost jer zbog te ograničene pokrivenosti Telemach u njima ne vidi veću konkurenciju. Njima na području SA mnogo više smeta HS nego Logosoft te stoga...nikad se ne zna 
-
Bokaccc
#3141 Re: Logosoft ALL ABOUT
ima li ko još da koristi internet beta paket? Brzina je bila preko 1000 kbps ali u zadnje vrijeme 700kbps download samo...WTF is going on?
-
Sakazulu
#3142 Re: Logosoft ALL ABOUT
Bokaccc wrote:ima li ko još da koristi internet beta paket? Brzina je bila preko 1000 kbps ali u zadnje vrijeme 700kbps download samo...WTF is going on?
BETA

-
Bokaccc
-
Sakazulu
#3144 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da taj paket se zove Trio paket i isti i ja imam. To je nešto lokalno do tebe. Možda te zeza WIFI ako ideš preko njega...Bokaccc wrote:Sakazulu wrote:Bokaccc wrote:ima li ko još da koristi internet beta paket? Brzina je bila preko 1000 kbps ali u zadnje vrijeme 700kbps download samo...WTF is going on?
BETA
Kod mene je onaj paket beta plus tv plus telefon...Moram ih zvat da pitam sto mi naplacuju isto ako su me unazadili. lol
-
Bokaccc
#3145 Re: Logosoft ALL ABOUT
jeste, preko wifi sam, ali probacu i sa kablom ovaj test. hvala
-
vanjki
#3146 Re: Logosoft ALL ABOUT
nesto kontam fakat je danas previse dati za net beta paket 30KM...jebote misle li oni spustati cijene ili uvesti nesto novo za tu lovu...30KM za danasnji net je previse...fakat mi brzina nije nesto bitna...
-
Sakazulu
#3147 Re: Logosoft ALL ABOUT
Uskoro uvode nesto novo.
Kod mene vodu u vikendicu
i to putem wifi-a. Možda bude flat samo za hladnu vodu, ali za toplu barem neko ograničenje na fair osnovi.
I da, dogodine će uvesti i struju da mogu gledati super tv na terasi ispred cukine kućice.
PS
Biće nešto novo sad će 12 mjesec, navikli smo se zar ne!
Kod mene vodu u vikendicu
I da, dogodine će uvesti i struju da mogu gledati super tv na terasi ispred cukine kućice.
PS
Biće nešto novo sad će 12 mjesec, navikli smo se zar ne!
- Cracked
#3148 Re: Logosoft ALL ABOUT
vanjki wrote:nesto kontam fakat je danas previse dati za net beta paket 30KM...jebote misle li oni spustati cijene ili uvesti nesto novo za tu lovu...30KM za danasnji net je previse...fakat mi brzina nije nesto bitna...
i ja nesto kontam. zadovoljan sam sa logosoftom potpuno ali brate beta paket sa svim izadje na 36km a ako hoces(kao ja) i tv 46-47km
puno morat cu nesto mjenjati. Vidjet cemo ovako je nazalost preskupo a 10mbit ili 6 u 99% slucajeva mi ne znaci nista
-
smijesni_ste
#3149 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja sam kablovski dugo plaćao do prije mjesec dana....30 KM za 2 Mbit-a....stoga ne brinite...logosoft uvijek može gorevanjki wrote:nesto kontam fakat je danas previse dati za net beta paket 30KM...jebote misle li oni spustati cijene ili uvesti nesto novo za tu lovu...30KM za danasnji net je previse...fakat mi brzina nije nesto bitna...
-
zilog
#3150 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zasto si ga placao, kada si imao alternativu?smijesni_ste wrote:Ja sam kablovski dugo plaćao do prije mjesec dana....30 KM za 2 Mbit-a....stoga ne brinite...logosoft uvijek može gorevanjki wrote:nesto kontam fakat je danas previse dati za net beta paket 30KM...jebote misle li oni spustati cijene ili uvesti nesto novo za tu lovu...30KM za danasnji net je previse...fakat mi brzina nije nesto bitna...