Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#276 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Evo, da vidite na koje sve načine se bore protiv LOL-a. Kopirao sa druge teme sa foruma: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p6516734
Nevjerovatno i strašno... :x
novi.dan.nova.nafaka wrote:Ljudi moji, gledam odgovor na dopis koji smo poslali nas 3 predstavnika etažnih vlasnika KSF-u, kako bi konačno dali pismenu saglasnost na priključenje LOL instalacija u našu zgradu. Podsjećanja radi, Logosoft je skupio preko 70 potpisa zainteresovanih stanara, a onda kao šlag na vozanje na relaciji KSF-Džekos-KSF dobijamo ovaj odgovor. :x :x :x :x
Vlasnik NAŠIH instalacija, koje smo mi platili svojim krvavo zarađenim novcem, je Telemach, te stoga niko drugi ne može imati priključak !?!?!?!!?!?
Ko im je dao pravo da moj i tvoj priključak Telemach prisvaja, u našoj vlastitoj zgradi ? Ko je finansirao krov, pločice u hodnicima ? Hoću li sutra saznati na primjer da samo Famosgradnja (ovo je radi PipiDugeDevetke) može biti upravitelj u mom ulazu, jer su oni nešto finansirali !? Ili da ne mogu preći na Eronet samo iz razloga što je vlasnik (mojih i tvojih instalacija) BH Telekom ?
Ma mršššššššš lopovi jedni bezobrazni, dosta ste nas maltretirali - kasnite 3 mjeseca sa izgradnjom, ljudima ne završavate nedostatke konstatovane zapisnicima (pa ljudi od sebe plaćaju), 2 mjeseca kasnite sa davanjem naziva ulice (dobijem li samo kamate na neku kaznu koja je otišla na krivu adresu), naplaćujete parking ispred naše zgrade i ne dozvoljavate slobodan prilaz ulazima - dogodil se da neka trudnica imadne problema jer Hitna nije imala prolaz ka ulazu dobro se držite, bezobraznici jedni bezobrazni... :x :x :x
Što se mene tiče, ovo će završiti sudskom parnicom... :x :x :x :x :x
Najočitiji primjer mita i korupcije koji sam do sada vidio - ne mogu vjerovati kako je neko toliko glup da kaže da je neko drugi vlasnik bilo čega u mojoj zgradi osim mene...

Image
chuchumbamayumbe

#277 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Kakva pljačka i neviđeni lopovluk! :x
Ovo dajte na sud, niđe veze!
StupskaBitanga

#278 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by StupskaBitanga »

Pa LOL i stanari bi trebali tužiti KSFS
Zajedno :x :x :x
plejka2

#279 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by plejka2 »

slućaj za haga
novi.dan.nova.nafaka

#280 Re: Logosoft ALL ABOUT

chuchumbamayumbe wrote:Kakva pljačka i neviđeni lopovluk! :x
Ovo dajte na sud, niđe veze!
Još sebi ne mogu da dođem - inače, mi smo nezvanično znali, i ja sam to već pisao tamo na threadu o problematici stanara u novim zgradama na Dobrinji da je KSF-u plaćeno da uđe Telemach. http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p6369541
Dakle, znali smo to prije više od mjesec dana.
novi.dan.nova.nafaka wrote:E to je već nagradno pitanje - teoretski bi mogao praviti probleme i usporavati zato što Džekos izvodi radove na gradilištu , međutim, ja ću insistirati da se da pismeno objašnjenje, kako bi se mogli poduzeti i drugi koraci. Neshvatljivo je da se volji 70 vlasnika stanova ne udovoljava bez valjanog razloga i objašnjenja.
Inače, nezvanično se čuju priče da ima i nekih drugih "faktora" koji bi ubrzali čitavu stvar. ;-)
Faktori koje sam tad spominjao su bili novci koje bi svaka druga konkurencija trebala dati da može ući u NAŠU zgradu: ne zgradu KSF-a, Džekosa, već moju zgradu i ostalih 190 i nešto stanara. :x :x
Naravno, ovo im neće proći - neće meni šefovat niko u mojoj zgradi, ovo je prevršilo svaku mjeru i sad iz principa idemo do kraja. Bit će i tužba za nemogućnost korištenja interneta i između ostalog tražiti odštetu za to...
neki

#281 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

Mozete ih zbog ovog glat tuziti i trebate. vlasnici svih instalacija unutar objekta su etazni vlasnici pa makar ih kablirao i sveti petar
A i logosoft ne ide preko kablovske infrastrukture nego bakrene parice tako da je ovaj odgovor cisto zamazivanje ociju od strane galica koji je ocito placen od telemacha da ne da nikom drugom u objekat od preko 300 stanova
moa

#282 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moa »

Sto se tice relacija Telemach, Logosoft moje vidjenje je ovako:
Spletom okolnosti u jednom dijelu grada imam Telemach kablovsku:
slika uzas, mali izbor kanala, cesto ledi, kada treba telefon da mi zazvoni slika postane kao snijeg..
iz tog razloga koristim BH Telecom internet.
Logosoft:
super slika, ispocetka ledila slika vise se to ne desava, izbor kanala 8/10 (mogli bi dodati brate dragi, history
ili premieru :D..) koristim njihov internet i sve super. Ukupna ocjena 9,0/10.
Samo da hoce ubaciti jos par kanala ili mozda cak i koji 3D kanal cisto da ima :) bila bi cista 10 obzirom
da se radi o poslijeratnoj firmi (koliko ja znam). Ako im bude trebala tehnicka podrska neka mi se jave;)
false

#283 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by false »

@novi.dan.nova.nafaka

to je javna tajna, drago mi je sto jos ima ljudi koji drze do karaktera i spremni su da se izbore za svoja prava.
Drzim vam fige, iako ne zivim u tom dijelu grada.

Nikad nisam bio sitnicav, ali ne volim "pogane" ljude...ne volim Telemach.
coolkid

#284 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Cuo sam pricu da bi uskoro mogla biti i preostala 4 kanala sport kluba u vidu premium paketa zajedno sa arena sport kanalima.Da li se samo sa amino 130 mogu gledati HD kanali bez obzira da li je TV HD ili mogu i na starim televizorima koji ne posjeduj HD.Da li se placanjem tog STB isti vodi kao najam.Da li se isplati uzimati taj amino 130 ,dobiva li se sta na kvaliteti prijema i slicno.
iceman2010

#285 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Koja glupost. Telemach i Logosoft uopste ne koriste iste instalacije! Logosoft koristi Telefonsku bakarnu paricu (kao i BH Telecom), a Telemach koaksijalni kabal. Dakle radi se ociglednom pokusaju da se sprijeci konkurencija Telemach-u.
ema_

#286 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ema_ »

Vratila se dva emtivija, treći nije. Al, hajd.

Zašto nikad ne nestanu ovi cajkaški kanali? :roll: Oni uvijek rade besprijekorno i ni jedan se nikad neće ukinuti, kao što se NG Music ukinuo npr. :zjev:
clarion_

#287 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by clarion_ »

ja nastavljam koristiti arene samo ako u premium upadnu sportklubovi jer ovako ne znam zasto dajem 10KM, jer najbolje tekme lige prvaka prodaju javnim emiterima na balkanu a cak i u multiprenosu se ne ukljucuju u te tekme ( neku noc city - villareal, napoli - bayern a real-lyon ni na mapi, a dobro znamo da kanali koji prenose te tekme budu zatamnjeni, osim BHT-a) , spance imamo na tv1 a ostaju samo italijani.
karanana

#288 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

clarion_ wrote:ja nastavljam koristiti arene samo ako u premium upadnu sportklubovi jer ovako ne znam zasto dajem 10KM, jer najbolje tekme lige prvaka prodaju javnim emiterima na balkanu a cak i u multiprenosu se ne ukljucuju u te tekme ( neku noc city - villareal, napoli - bayern a real-lyon ni na mapi, a dobro znamo da kanali koji prenose te tekme budu zatamnjeni, osim BHT-a) , spance imamo na tv1 a ostaju samo italijani.
sto se fudbala tice imamo i uefa ligu i francuze. na tv1 imamo jednu-dvije spanaca a na areni imamo par tekmi vise. bude i rukometa i jos pokojeg sporta. ja recimo volim americki fudbal a znaju dati razlicitu tekmu od espn americe. zato ljeti i zimi nema apsolutno nista ali tada najcesce i ne naplacuju 10 KM.
clarion_

#289 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by clarion_ »

karanana wrote:
clarion_ wrote:ja nastavljam koristiti arene samo ako u premium upadnu sportklubovi jer ovako ne znam zasto dajem 10KM, jer najbolje tekme lige prvaka prodaju javnim emiterima na balkanu a cak i u multiprenosu se ne ukljucuju u te tekme ( neku noc city - villareal, napoli - bayern a real-lyon ni na mapi, a dobro znamo da kanali koji prenose te tekme budu zatamnjeni, osim BHT-a) , spance imamo na tv1 a ostaju samo italijani.
sto se fudbala tice imamo i uefa ligu i francuze. na tv1 imamo jednu-dvije spanaca a na areni imamo par tekmi vise. bude i rukometa i jos pokojeg sporta. ja recimo volim americki fudbal a znaju dati razlicitu tekmu od espn americe. zato ljeti i zimi nema apsolutno nista ali tada najcesce i ne naplacuju 10 KM.
naravno sve zavisi od ukusa, ja americki fudbal ne pratim, kao ni rukomet, fudbal mi je na prvom mjestu a u odnosu na arene koje sam gledao u sklopu total tv prije dvije godine, jedini napredak je u kvaliteti slike. ja se nadam da ce se u premium paketu uskoro naci mjesta za SportKlub 3,4,5, Prime pa makar ga placao 15 KM
mubamay

#290 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mubamay »

Pa dajte mi objasnite! Ako je negdje BH Telecom uzeo bakrenu paricu za pogon usluge adsl odnosno xDSL, da li to znači da Logosft je ne smije biti tamo ili su oba operatera u mogućnosti da daju uslugu u tom ulazu??? :sad:
zilog

#291 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

mubamay wrote:Pa dajte mi objasnite! Ako je negdje BH Telecom uzeo bakrenu paricu za pogon usluge adsl odnosno xDSL, da li to znači da Logosft je ne smije biti tamo ili su oba operatera u mogućnosti da daju uslugu u tom ulazu??? :sad:
Nigdje veze. BHT nije nista platio, niti ce. Cak i da jeste, to je uvodjenje monopola (na mala vrata), sto je po zakonu krivicno djelo. Tako bi mogli i za struju, a sutra za vodu.
Drugi problem je sto kablovska i xDSL infrastruktura nemaju ni jednu dodirnu tacku. Ono sto su htjeli opravdati kao stjecanje vlasnistva kroz placanje kablovske infrastrukture, sada je upotrebljeno za stvaranje monopola.
Vidi se da je ovaj Kadribegovic arhitekta, kao i ovaj Galic, jer ovo pravnik nikad nebi potpisao.
iceman2010

#292 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

zilog wrote:
mubamay wrote:Pa dajte mi objasnite! Ako je negdje BH Telecom uzeo bakrenu paricu za pogon usluge adsl odnosno xDSL, da li to znači da Logosft je ne smije biti tamo ili su oba operatera u mogućnosti da daju uslugu u tom ulazu??? :sad:
Nigdje veze. BHT nije nista platio, niti ce. Cak i da jeste, to je uvodjenje monopola (na mala vrata), sto je po zakonu krivicno djelo. Tako bi mogli i za struju, a sutra za vodu.
Drugi problem je sto kablovska i xDSL infrastruktura nemaju ni jednu dodirnu tacku. Ono sto su htjeli opravdati kao stjecanje vlasnistva kroz placanje kablovske infrastrukture, sada je upotrebljeno za stvaranje monopola.
Vidi se da je ovaj Kadribegovic arhitekta, kao i ovaj Galic, jer ovo pravnik nikad nebi potpisao.

Fulio si. Nije BHT nego Telemach. A kada je telemach u pitanju ne radi se uopste o istim instalacijama tako da i nema smetnje za pruzanje usluga istovremeno.

@mubamay
Nema smetnje da u istom ulazu budu i logosoft i BH Telecom, ali ne mogu davati uslugu ADSL ili IPTV-a po istoj parici. Znaci jedan korisnik moze imati uslugu samo jednog operatera, ali nije smetnja da drugi korisnik u ulazu ima uslugu drugog operatera.
zilog

#293 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

@iceman2010
Nisam fulio, govorilo se, a i u mom postu u citatu stoji, o mogucnosti da je BHT platio telefonsku instalaciju.
Naravno da je osnova svega to sto je navodno Telemach platio kablovsku instalaciju, ali ta instalacija svakako nema veze sa xDSL-om, sto ovaj mamlaz Kadribegovic ne moze (vjerovatnije nece) da shvati.
ala7

#294 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ala7 »

Mislim da infrastruktura zgrade (telefonske,kablovske instalacije) nije vlasnistvo kablovskih, iptv ili internet operatora i zbog toga stanari imaju mogucnost da biraju operatera .. Nije profesionalno od strane Telemach-a to sto rade..
dragonz

#295 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by dragonz »

chuchumbamayumbe wrote: uvedite CNN Int (mora da je besplatan), Ultra TV...
da se onako usput nadovežem na ove besplatne kanale jer sam nedavno u poštansko sanduče dobio letak total tv(nije reklama jer koristim usluge telemach-a) oni su naveli svašta nešta i nakraju letka spisak besplatnih kanala na W2, HOTBIRD ili ASTRA satelitima i prema prebrojanom ima ih 56 od kojih neke telemach naplaćuje u dodatnim paketima, a i drugi kablovski i sl. operateri tvrde da plaćaju emitovanje u svojim ponudama

P.S. trenutno nisam u mogućnosti da skeniram letak kao dokaz ako ko ima neka postavi
novi.dan.nova.nafaka

#296 Re: Logosoft ALL ABOUT

ala7 wrote:Mislim da infrastruktura zgrade (telefonske,kablovske instalacije) nije vlasnistvo kablovskih, iptv ili internet operatora i zbog toga stanari imaju mogucnost da biraju operatera .. Nije profesionalno od strane Telemach-a to sto rade..
:-D
Itekako je profesionalno to što rade - za svoje vlasnike, njihovi ljudi u Sa rade ekstra dobar posao. Podmite lokalne korumpirane činovnike i dobiju monopol nad 200 stanova, čime imaju obezbijeđen promet od 5-6 000 KM svakog mjeseca..
Pazite sad ovo, Telemach dobija dozvolu 1.1.2011, a mnogo stanara, među kojima sam i ja, je potpisalo predugovore daaavno prije tog datuma. :x :x :x
bakirj wrote:na http://rak.ba/bih/index.php?uid=1268383464 stoji da je Telemach d.o.o. najmladji što bi rekli friško registrovana privatna firma MREZNI
tj> Tip dozvole: Nacionalna mreža Dozvola izdata: 01-01-2011 godine.

ali i ISP operator u BiH takodjer tek od ove godine...
Broj dozvole: DPIU-TS/118/11 Dozvola izdata: 01-01-2011 godine.

ako su predugovori za mlade zakljuceni u 7-8 mjesecu 2009.godine kako je moguce da je telemach sufinansirao (i bitnije od koga i na koji nacin dobio zeleno svjetlo)...
mislim da je morao postojati neki javni poziv (u vrijeme ljeta, dok je raspust i niko nije citao novine...) ali da je urađen sa velikim propustima...
Istim predugovorom u čl.2 stoji da Udružiocu sredstava (tj: nama mladima), pored vlasništva na stan, pripada PRAVO KORIŠTENJA ZEMLJIŠTA ISPOD STANA (GARAZA koje su "morale" biti"), te zajedničkih prostorija (stubišta,tavan) i uređaja (liftovi,ostale instalacije i uređaji) koji pripadaju stambeno-poslovnom objektu kao cjelini.
U prilogu predugovorua u dodatku "Stepen obrade i opremljenosti stambene jedinice po sistemu "kljuc u ruke"" također stoji za ELEKTROISTALACIJE, TELEFONSKE INSTALACIJE, RTV ANTENSKA INSTALACIJA da je standardna izvedba tj: mi smo svojim novcima to sve finansirali.
Nikada niti u jednom trenutku KSKF nas nije usmeno niti pismeno obavijestio o navodnom telematch vlasniku instalacija...
toliko, i ja cu se praviti dok sluzbeno ne dobijem informaciju da isti ne postoje niti znam da su "vlasnici"...

:bih:
nino90

#297 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 »

dragonz wrote:
chuchumbamayumbe wrote: uvedite CNN Int (mora da je besplatan), Ultra TV...
da se onako usput nadovežem na ove besplatne kanale jer sam nedavno u poštansko sanduče dobio letak total tv(nije reklama jer koristim usluge telemach-a) oni su naveli svašta nešta i nakraju letka spisak besplatnih kanala na W2, HOTBIRD ili ASTRA satelitima i prema prebrojanom ima ih 56 od kojih neke telemach naplaćuje u dodatnim paketima, a i drugi kablovski i sl. operateri tvrde da plaćaju emitovanje u svojim ponudama

P.S. trenutno nisam u mogućnosti da skeniram letak kao dokaz ako ko ima neka postavi
To nije nista cudno, rijetko koji tv kanal daje besplatno emidovanje po kablovskim mrezama iako je FTA na satelitu
lider

#298 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Ja ne gledam tv nesto posebno, uglavnom sport, ali mozda jedini kanal koji sam znao pogledati na hs-u je bio History channel, a lol ga nema u ponudi i to mi je jedina zamjerka
karanana

#299 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

i meni pravo fali history.

da li jos neko od popodne ima problema sa ledjenjem slike i midleware not found sranjem?
kenjara. evo 5-6 puta vec palim i gasim modem da se vrati slika, internet i telefon.
a bogami jedno 2 mjeseca super islo sa mozda 2 restarta sve zajedno.
zilog

#300 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

karanana wrote:da li jos neko od popodne ima problema sa ledjenjem slike i midleware not found sranjem?
kenjara. evo 5-6 puta vec palim i gasim modem da se vrati slika, internet i telefon.
a bogami jedno 2 mjeseca super islo sa mozda 2 restarta sve zajedno.
Meni sve radi, a vidim ne javlja se niko vise.
Nisam bas razumio, sta te zeza? Samo SuperTV, ili jos telefon i internet?
Post Reply