Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
moke_31

#2526 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moke_31 »

@no403 wrote:Po pitanju priče o brzini interneta smatram da brzine nije nikad previše - istina je da ona vec s 5-6 mbita prestaje biti tako krucijalan faktor jer već s tim brzinama 99% streamova rade u realnom vremenu i sve je uglavnom dovoljno brzo, ali razlika se ipak veoma osjeti izmedju 80 mbita koje sam imao testno i sadasnjih 18 mbita na trio+.
Jednostavno mi se čini da sadasnji trio+ zaista treba brzinski upgrade da bi bio atraktivniji pošto 76 KM nije malo novca, a za 20 maraka više nudi samo 8 mbita više i wireless koji ionako možete sami dodati za 40 KM...
Uostalom, ako se ne varam povećanja brzine za pakete su išla nesrazmjerno u zadnje 3 godine tako da je za betu brzina dignuta s početnih 4 mbita na 10 mbita sto je povećanje od 2,5 puta, dok je za jači paket brzina dignuta sa 10 mbita na 18 mbita što je povećanje od svega 0,8 puta.
Shvatam brzinsko ograničenje ADSL2+ tehnologije ali sada kad su mi u testnom periodu demonstrirali i dali da okusim slatkocu VDSL2 jednostavno ostaje gorak okus u ustima i smatram da trebaju nešto uraditi u vezi s paketima npr. neka povećaju brzinu trenutnog trio+ paketa na bar 30 mbita svima koji imaju VDSL mogućnost. Na kraju krajeva nek omoguće opciju da korisnik može izabrati da li želi flatrate na normalnijim brzinama ili max dostupnu brzinu ali s limitom od recimo 300 GB i na taj način će se sasvim lijepo zaštititi od onih koji hoće posisati čitav internet na velikim brzinama. Ja to ne pokušavam, kao vjerujem i većina korisnika, ali pošto imam premium naloge na više servisa zaista cijenim velike brzine.
Zaista smeta što nemaju paket s tim velikim brzinama u ponudi pogotovo sad kad imaju tehničke mogućnosti da ga ponude...
Legendo pa LOL već dva puta povećava brzinu downloada a upload ostavlja isti. Ti bi da imaš 80mbit/256kbps!! I šta si dobio? Kad surfaš opet ti otvara stranicu kao da imaš 4mbit/256kbps???? :D :D :D :D :D

Ja mislim da će upload i na VDSL-u biti 256kbps! :skoljka: :skoljka: :skoljka:
zilog

#2527 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

moke_31 wrote:
@no403 wrote:Po pitanju priče o brzini interneta smatram da brzine nije nikad previše - istina je da ona vec s 5-6 mbita prestaje biti tako krucijalan faktor jer već s tim brzinama 99% streamova rade u realnom vremenu i sve je uglavnom dovoljno brzo, ali razlika se ipak veoma osjeti izmedju 80 mbita koje sam imao testno i sadasnjih 18 mbita na trio+.
Jednostavno mi se čini da sadasnji trio+ zaista treba brzinski upgrade da bi bio atraktivniji pošto 76 KM nije malo novca, a za 20 maraka više nudi samo 8 mbita više i wireless koji ionako možete sami dodati za 40 KM...
Uostalom, ako se ne varam povećanja brzine za pakete su išla nesrazmjerno u zadnje 3 godine tako da je za betu brzina dignuta s početnih 4 mbita na 10 mbita sto je povećanje od 2,5 puta, dok je za jači paket brzina dignuta sa 10 mbita na 18 mbita što je povećanje od svega 0,8 puta.
Shvatam brzinsko ograničenje ADSL2+ tehnologije ali sada kad su mi u testnom periodu demonstrirali i dali da okusim slatkocu VDSL2 jednostavno ostaje gorak okus u ustima i smatram da trebaju nešto uraditi u vezi s paketima npr. neka povećaju brzinu trenutnog trio+ paketa na bar 30 mbita svima koji imaju VDSL mogućnost. Na kraju krajeva nek omoguće opciju da korisnik može izabrati da li želi flatrate na normalnijim brzinama ili max dostupnu brzinu ali s limitom od recimo 300 GB i na taj način će se sasvim lijepo zaštititi od onih koji hoće posisati čitav internet na velikim brzinama. Ja to ne pokušavam, kao vjerujem i većina korisnika, ali pošto imam premium naloge na više servisa zaista cijenim velike brzine.
Zaista smeta što nemaju paket s tim velikim brzinama u ponudi pogotovo sad kad imaju tehničke mogućnosti da ga ponude...
Legendo pa LOL već dva puta povećava brzinu downloada a upload ostavlja isti. Ti bi da imaš 80mbit/256kbps!! I šta si dobio? Kad surfaš opet ti otvara stranicu kao da imaš 4mbit/256kbps???? :D :D :D :D :D

Pogledaj Sigma paket. 40/4 Mbps.
Manager19sa

#2528 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Manager19sa »

Zna li neko moze li korisnik sam nabaviti STB koji podrzava HD kanale, a da ga uposlenici Logosofta konfigurisu i nastimaju da radi sa Super TV ? Kako je ova akcija klix nadoplate u iznosu od 70 KM za HD STB istekla, a kupio sam FULL HD LCD TV, zaista mi je glupo da beskonacno mjeseci placam jos dodatnih 5 KM za iznajmljivanje HD STB-a, pored vec postojece pretplate.
zilog

#2529 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Jos nesto, za utjehu onima sto imaju A110.
A110 ima fantastican MPEG-2 dekoder, tako da, neupuceni, cesto misle da se radi o HD-u (pogotovo na Njemackim kanalima).

@Manager19sa
Samo ako bi bio neki od modela koje LOL koristi (A130, AirTies), jer STB-ovi traze SDK da bi se konfigurisali.
moke_31

#2530 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moke_31 »

zilog wrote:
moke_31 wrote:

Legendo malo sam pokušao biti ironičan zbog mizernog uploada LOL-a. :skoljka: :skoljka: :skoljka:

Dakle ako hoću bolji upload moram uzeti Sigma paket! :evil: :evil: :evil:

Mislim da se ovdje većina korisnika na forumu slaže da im je upload mizerija. Ja sam sa downloadom sasvim zadovoljan ali ovako slab upload ide na živce. Ja to uglavnom osjetim na surfanju (na paketu sam 4mbs/256kbps). Mislim da se kvalitet internet mjeri i po surfanju a ne samo skidanju torrenata, tu je download maksimalan što jest jest.

Tema je otvorena da kažemo šta nam se sviđa a šta ne, i šta bi se moglo poboljšati. :) :) :)
Manager19sa

#2531 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Manager19sa »

A jeste Zilog, upravu si za njemacke kanale, kvalitet slike odudara od ovih nasih kanala, slika ostra i bas ko mlijeko, za razliku od Pinka, TVSA, Federalne , BHTV kad je bilo prvenstvo...

Moje licno misljenje je da je korisnicima bitnije da se rijesi ovo oko HD STB-ova jer cijene LCD-ova stalno padaju, sve vise ljudi ce kupovati LCD televizore, a mislim da ce u skorije vrijeme porasti i broj HD kanala. Nekako mi djeluje to kao veci prioritet nego povecavati brzinu uploada.
iceman2010

#2532 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

pa dobro sad. I surfanje ti je uglavnom downstream. Tek kod upload-u nekog veceg fajla ili slanja nekog veceg email-a se moze osetiti problem sa upload-om. Isto tako, ukoliko koristis malo bolju kameru mozes osjetiti problem kod koristenja skype-recimo. Medjutim, LOL je na dobrom putu da rijesi bilo kakav problem sa upload-om za korisnike kojima je to potrebno. VDSL2 je strasna simetricna igracka :-D

Naravno LOL ce postepeno i po potrebi korisnicima uvoditi VDSL2. Nema potrebe izlagati se bespotrebnom trosku za korisnike kojima ne trebaju vece brzine kako download-a tako i upload-a, ali isto tako moraju ostaviti i stare pakete zbog vec postojecih korisnika kako ne bi dosli u situaciju da za vrlo kratko vrijeme moraju svima uvesti VDSL.
moke_31

#2533 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moke_31 »

iceman2010 wrote:pa dobro sad. I surfanje ti je uglavnom downstream. Tek kod upload-u nekog veceg fajla ili slanja nekog veceg email-a se moze osetiti problem sa upload-om. Isto tako, ukoliko koristis malo bolju kameru mozes osjetiti problem kod koristenja skype-recimo. Medjutim, LOL je na dobrom putu da rijesi bilo kakav problem sa upload-om za korisnike kojima je to potrebno. VDSL2 je strasna simetricna igracka :-D

Naravno LOL ce postepeno i po potrebi korisnicima uvoditi VDSL2. Nema potrebe izlagati se bespotrebnom trosku za korisnike kojima ne trebaju vece brzine kako download-a tako i upload-a, ali isto tako moraju ostaviti i stare pakete zbog vec postojecih korisnika kako ne bi dosli u situaciju da za vrlo kratko vrijeme moraju svima uvesti VDSL.
Dakle moramo čekati VDSL?? Kad će otprilike početi prebacivati postojeće korisnike na VDSL? Recimo kad ću ja sa Alfa-net paketom dočekati da me prebace na VDSL i smiluju se da mi povećuju upload?

Nadam se da neće povećati samo na 396kbps :D :D :D :D
iceman2010

#2534 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

moke_31 wrote:
iceman2010 wrote:pa dobro sad. I surfanje ti je uglavnom downstream. Tek kod upload-u nekog veceg fajla ili slanja nekog veceg email-a se moze osetiti problem sa upload-om. Isto tako, ukoliko koristis malo bolju kameru mozes osjetiti problem kod koristenja skype-recimo. Medjutim, LOL je na dobrom putu da rijesi bilo kakav problem sa upload-om za korisnike kojima je to potrebno. VDSL2 je strasna simetricna igracka :-D

Dakle moramo čekati VDSL?? Kad će otprilike početi prebacivati postojeće korisnike na VDSL? Recimo kad ću ja sa Alfa-net paketom dočekati da me prebace na VDSL i smiluju se da mi povećuju upload?

VDSL je vec tu. Nece tvoj alfa net paket ni mjenjati niti ce uopste ici na to da svima uvedu VDSL. Samo ce ponuditi nove pakete, napraviti novi cjenovnik i to je to. Ko ostane na tom alfa paketu nece ni dobiti VDSL jer nema potrebe. Njegov paket sasvim fino radi i na ADSL2+. Samo korisnicima koji imaju potrebu za tim uvodice VDSL. Recimo neki paket sa dva HD STB i velikom brzinom interneta. Ako budes htio veci upload moraces preci na neki od novih paketa koje ce LOL prije ili kasnije ponuditi. Za sada je tu jedan. U buducnosti ce ih biti vjerovatno vise. Za to ce ti trebati i novi VDSL modem koji kosta. Nece ti niko za te pare koje sada dajes za svoj alfa paket ponuditi VDSL brzine i donijeti ti VDSL modem. Znas kada ce mu se tako nesto isplatiti? Za jedno 10 godina :lol:
Najamnik

#2535 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Najamnik »

iceman2010 wrote:
Sliver wrote:
Najamnik wrote:Pitanjce.
Mislio sam uzeti trio paket i gledam nesto na logosoft web strani i ostale pakete i nesto mi privuce paznju. Pise da je kod trio paketa SD signal a kod trio + HD signal za tv. E sad posto sam apsolutni duduk za ovu tehnologiju moze li mi ko pojasniti sta dobivam sa HD a sta sa SD signalom. Hoce li mi kvalitet slike u trio SD biti isti sad kao kablovska HS ili sta vec? Mislim imam HD tv LCD i sve to ali sumnjam da ce mi ako uzmem HD signal u trio + paketu TV SA biti u HD rezoluciji ili ako uzmem SD signal trio paketa a gledam HD eusport biti u SD rezoluciji ili grijesum. Nije prevelika razlika u cijeni izmedju paketa cca nekih 20 KM ako cu preko trio + imati puno bolju sliku na vecini kanala nego preko trio paketa ?
ma najbolji odgovor si dao sam sebi. Ako uzmes HD gledat ces i HD programe kojih je nekoliko, uglavnom sportskih. TVSA i pored HD paketa gledat ces kao i bez, jer signal ne ide u MPEg4 formatu. Ali mislim da paket Trio + nije neophodan za HD. MOzes kao i ja da uradis, zakupis Trio paket i doplatis za HD STB ( doplata 90KM kao depozit) mada mi se cini da je bilo nekih izmjena oko ovoga pa provjeri. Tako da sam ja na trio paketu placam jeftiniju pretplatu, a imam HD.
Pomjesao si neke stvari. Nije MPEG4 ali je MPEG2 koji je manje kompresovan od MPEG4. MPEG2 je i za SD i HD signale. SD MPEG2 digitalni signal je daleko kvalitetniji od analogne kablovske. O HD ne treba ni pricati. Fora je u tome sto sa HD paketom dobijes i paket kanala u HD-u. Svi ostali ti ostaju u SD formatu ali to je i dalje daleko bolje od analogne kablovske.
Ako sam dobro razumio ako uzmem trio paket gdje je SD kanal necu u principu moci gledati samo 5 HD kanala koja imaju u obicnoj ponudi u logosoftu tj Disni HD, Arenu 1 DD i Eurosport HD (ZDF I ARD HD me neinteresuju) a kavalitet slike a svim ostalim kanalima (120 ostalih cca) bice mi iste kvalitete kao i da imam HD SBT. Zanima me ako uzmem trio paket i doplatim za 4 HD arene (10 KM) onda ce mi htjeli ili ne morati dati HD SBT da bi ih mogao pratiti iako nemam trio + paket?. To me onda izadje opet jeftinije nekih 5 KM nego trio + i jos imam sve HD kanale i jos 4 HD arene (doduse, gubin na internetu nesto ali mi je i ovaj u trio sasvim dobar).
zilog

#2536 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Arene se ne doplacuju, a imas i SD verziju Arena, tako da nista od toga. :wink:
Najamnik

#2537 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Najamnik »

Evo sad vidjeh to u vijestima na njihovoj pocetnoj stranici. Gledao im sta sve imaju od kanala po rasporedu na njihovoj stranici pa tamo pisalo da se arene 2.3.i 4 dodatno naplacuju 10 KM. Hvala na info, lijepe vijesti zaista :-D
moke_31

#2538 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moke_31 »

iceman2010 wrote:
moke_31 wrote:

VDSL je vec tu. Nece tvoj alfa net paket ni mjenjati niti ce uopste ici na to da svima uvedu VDSL. Samo ce ponuditi nove pakete, napraviti novi cjenovnik i to je to. Ko ostane na tom alfa paketu nece ni dobiti VDSL jer nema potrebe. Njegov paket sasvim fino radi i na ADSL2+. Samo korisnicima koji imaju potrebu za tim uvodice VDSL. Recimo neki paket sa dva HD STB i velikom brzinom interneta. Ako budes htio veci upload moraces preci na neki od novih paketa koje ce LOL prije ili kasnije ponuditi. Za sada je tu jedan. U buducnosti ce ih biti vjerovatno vise. Za to ce ti trebati i novi VDSL modem koji kosta. Nece ti niko za te pare koje sada dajes za svoj alfa paket ponuditi VDSL brzine i donijeti ti VDSL modem. Znas kada ce mu se tako nesto isplatiti? Za jedno 10 godina :lol:
Dakle ništa od VDSL-a. A natjerati ih da na ovim posotjećim paketima povećaju upload nema šanse :evil: :evil: :evil: :evil:
Sakazulu

#2539 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Šteta za upload... Kad bi barem bio 1MBit!
afannedim

#2540 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ima li neko problem sa AirTies STB konkretno Animal Planet nema slike i ima ton al na ruskom, eurosport samo engleski nema srpski više, extreme sport samo ton nema slike. ako je samo tako kod mene da ih mogu zvati :D :D
Nazif_Gljiva

#2541 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nazif_Gljiva »

afannedim wrote:Ima li neko problem sa AirTies STB konkretno Animal Planet nema slike i ima ton al na ruskom, eurosport samo engleski nema srpski više, extreme sport samo ton nema slike. ako je samo tako kod mene da ih mogu zvati :D :D

I kod mene je to, ali cu ih zvati kad stignem, to je sigurno...
novi.dan.nova.nafaka

#2542 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

afannedim wrote:Ima li neko problem sa AirTies STB konkretno Animal Planet nema slike i ima ton al na ruskom, eurosport samo engleski nema srpski više, extreme sport samo ton nema slike. ako je samo tako kod mene da ih mogu zvati :D :D
Ja imam isti problem na Eurosportu, ostale i ne gledam.
A i dalje stoji onaj problem oko titlova - snimiš sadržaj na History recimo, možeš isti sadržaj sa titlovima gledati samo na istom kanalu...
@no403

#2543 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by @no403 »

zilog wrote:
@no403 wrote:Po pitanju priče o brzini interneta...

Da ali Sigma egzistira kao zaseban paket - ne vidim ništa slično trio+ prici...nek je onda nazovu trio++ (s dva plusa :lol: ) i dignu cijenu u odnosu na trio+ jedno 10 KM ne više, pa bi to i bila opcija...
afannedim

#2544 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Zna li neko sta im je "service mode" u meniju po ostalo pokušao sam aktivirat traži mi neki kod STB AirTies je u pitanju.
coolkid

#2545 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Arena sport 1HD nema slike ni tona,a na Arena sport 1SD radi sve normalno.Upitanju je Air Ties.Imali još neko takav problem,ili treba da zovem podršku.
afannedim

#2546 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

coolkid wrote:Arena sport 1HD nema slike ni tona,a na Arena sport 1SD radi sve normalno.Upitanju je Air Ties.Imali još neko takav problem,ili treba da zovem podršku.
Zna se nekad tako desiti pojaviće se
mousstapha

#2547 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mousstapha »

Kakva je situacija u logosoftu kada se zeli koristiti jedan prikljucak na dva TV-a. Koliko se placa dodatni STB?
Qler

#2548 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Puno...
zilog

#2549 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

mousstapha wrote:Kakva je situacija u logosoftu kada se zeli koristiti jedan prikljucak na dva TV-a. Koliko se placa dodatni STB?
8 KM + PDV za Amino 110
dodaj jos 5 KM + PDV za AirTies HD/MPEG-4 STB
afannedim

#2550 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

service mode, znaci niko nema odgovora ili kod ;-)
Post Reply