Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
@no403

#2126 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by @no403 »

Sad sam primjetio da na Disney XD nema titla, provjerio na drugom tv na kojem je HS i titlovi normalno idu. Resetovao sam box - ista stvar...Da li korisnici na Aminu imaju titlove na Disney XD ili se svima zbrkalo možda sada kad su dodavali snimanje na Disney XD?
Može li neko na Aminu da provjeri?
bankok

#2127 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Kad se vec ispunjavaju zelje imam i ja jednu :-D
da se mogu Sport KLubovi snimat,
ne mogu nekad gledat popodne utakmice a navece mi je kasno za reprize,rani se :x
coolkid

#2128 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Za ljusku:jesu li to podijeljeni novi HD STB, svima koji su se prijavili do 30.APRILA za zamjenu AMINA 110.Ako bilo neko zna nešto u vezi podjele neka odgovori.Mene nisu još zvali,a prijavio se 11.APRILA.
Robot

#2129 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Robot »

coolkid wrote:Za ljusku:jesu li to podijeljeni novi HD STB, svima koji su se prijavili do 30.APRILA za zamjenu AMINA 110.Ako bilo neko zna nešto u vezi podjele neka odgovori.Mene nisu još zvali,a prijavio se 11.APRILA.
ja sam juče zvao, potvrdili da je krenula zamjena STB, odem zamjenim uz 70,00 KM i sve OK.
nisam još uspio testirati sve opcije ali javim svakako kako fercera.
afannedim

#2130 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Fakat na disneyxd ima titl na AMINO110 a na AIRTIES nema.
Last edited by afannedim on 09/05/2012 20:50, edited 1 time in total.
Ljuska_u_BaklaFi

#2131 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

coolkid wrote:Za ljusku:jesu li to podijeljeni novi HD STB, svima koji su se prijavili do 30.APRILA za zamjenu AMINA 110.Ako bilo neko zna nešto u vezi podjele neka odgovori.Mene nisu još zvali,a prijavio se 11.APRILA.
Svima koji su se prijavili bit ce zamijenjeni STB-ovi. Kolege trenutno idu od korisnika do korisnika (onima koji su se prijavili) i vrse zamjenu. Svi oni koji ne mogu cekati da kolege dodju na adresu, mogu otici u poslovnicu Igmanska 9. i tamo izvrsiti doplatu i zamjenu.
@no403

#2132 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by @no403 »

afannedim wrote:Fakat na disneyxd ima titl na AMINO110 a na AIRTIES nema.
Znači nisam poblesavio - nema titla na Airties - vidio sam to još juče ali se nisam htio žaliti jel bili su tako susretljivi da bih se bas osjecao bezobrazno :D
afannedim

#2133 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

@no403 wrote:
afannedim wrote:Fakat na disneyxd ima titl na AMINO110 a na AIRTIES nema.
Znači nisam poblesavio - nema titla na Airties - vidio sam to još juče ali se nisam htio žaliti jel bili su tako susretljivi da bih se bas osjecao bezobrazno :D
ma i to će oni otklonit ubrzo no sikiriki :D
glockov kolac

#2134 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by glockov kolac »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:
Svima koji su se prijavili bit ce zamijenjeni STB-ovi. Kolege trenutno idu od korisnika do korisnika (onima koji su se prijavili) i vrse zamjenu. Svi oni koji ne mogu cekati da kolege dodju na adresu, mogu otici u poslovnicu Igmanska 9. i tamo izvrsiti doplatu i zamjenu.
A ako sam već imao HD STB AMINO 130 jel moram doplatiti za taj novi?
Ljuska_u_BaklaFi

#2135 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Vec imate HD STB....u ovom slucaju se radi iskljucivo o zamijeni Amino 110 za HD STB. Akcija zamjene uz doplatu je zavrsena sa krajem mjeseca Aprila.
glockov kolac

#2136 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by glockov kolac »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Vec imate HD STB....u ovom slucaju se radi iskljucivo o zamijeni Amino 110 za HD STB. Akcija zamjene uz doplatu je zavrsena sa krajem mjeseca Aprila.
Hvala!
Robot

#2137 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Robot »

ako neko ima kod za SONY TV na novom STB "AIRTIES" na daljinskom pliz ???
iceman2010

#2138 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Jedno pitanje ako neko zna odgovor:

Postoje li pravne barijere za snimanje i ponovnu distribuciju programa? Konkretno mislim na timeshift i snimalicu. Moraju li se potpisivati posebni aneksi ugovora za te stvari, odnosno moraju li oni koji to rade imati posebno odobrenje od strane TV kuca ili nekog drugog.
zilog

#2139 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Ko ti to moze ovde odgovoriti? Jedino da nagadjamo.
iceman2010

#2140 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

zilog wrote:Ko ti to moze ovde odgovoriti? Jedino da nagadjamo.
Mislio sam neko iz LoL-a ukoliko je to info za javnost posto vidim da prate ovu temu. Vise me zanima zbog Moja TV (jer nju koristim)nego zbog LoL-a jer na moja TV timeshift radi samo na par domacih kanala, a nikako mi nije jasno zasto to ne rade na vise njih. Ne vjerujem da moze postojati neka tehnicka prepreka, pa sam mislio da nije neka pravna. Ljudi iz LoL-a prate ovu temu, a usluga je ista.
zilog

#2141 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Vjerovatno postoje i pravna ogranicenja (sigurno se zato ne snima SK), ali je sve ostalo tehnicki problem i pitanje infrastrukture. LOL moze podnjeti puno vise kanala, jer ima bolju infrastrukturu. Kada bi na MojaTV nekoliko stotina korisnika, na DSLAM-u, potegnulo snimalicu (unicast), pao bi uplink na DSLAM-ovima. Bez atomizirane infrastrukture (FTTC/FTTB), nema ni masovnog unicast-a.
lelooo

#2142 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lelooo »

zilog wrote:Vjerovatno postoje i pravna ogranicenja (sigurno se zato ne snima SK), ali je sve ostalo tehnicki problem i pitanje infrastrukture. LOL moze podnjeti puno vise kanala, jer ima bolju infrastrukturu. Kada bi na MojaTV nekoliko stotina korisnika, na DSLAM-u, potegnulo snimalicu (unicast), pao bi uplink na DSLAM-ovima. Bez atomizirane infrastrukture (FTTC/FTTB), nema ni masovnog unicast-a.
ja koliko znam postoje pravna ogranicenja na snimalicama, Arene explicitno zahtijevaju da ne mozes snimati njihov program, vjerovatno tako i filmski kanali... A ne znam da li to vazi i za STBove sa hard diskovima...kad jednom budu kod nas. Sve u svemu snimalice tanko kod nas :(
A zilog za ove konstatacije o infrastrukturi BHT i LS se zaista moram malo nasmijati. Jedno se hvaliti sa FTTC(B) i blizinom ka korisniku, pa i VDSLom (s pravom) ali izvaliti da LS ima bolju agregaciju i core je zaista hrabro. I kakve veze ima dslam BHT sa stotinama unicast konekcija ?! koliko ja znam svaki nas domaci MSAN/DSLAM ima gigabitni uplink, spojen na gigabitni agregacijski switch, i broj unicast konekcija je identican problem i logosoftu i BHTu, sa kojim ce se prvo boriti dslam/msan, pa agregacija, pa core, a nesto se ne bih kladio da LS ima love za kvalitetnije switcheve ;) Plus, LS MPEG2 stavlja i vece zahjteve na mrezu a ne manje ;)
Zato, hvalite se blizinom prema korisniku a za ostalo :skoljka:
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#2143 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Miro Spiro »

iceman2010 wrote:Jedno pitanje ako neko zna odgovor:

Postoje li pravne barijere za snimanje i ponovnu distribuciju programa? Konkretno mislim na timeshift i snimalicu. Moraju li se potpisivati posebni aneksi ugovora za te stvari, odnosno moraju li oni koji to rade imati posebno odobrenje od strane TV kuca ili nekog drugog.

Ja sam to rijesio sa DVD rekorderom. Ne znam ima li lock na scartu protiv snimanja itd.ali jednostavno sam preko skarta spojio video i na scart izlaz videa nakacio HDD rekorder i svi kanali se nalaze na njemu. Slika nije losa ne mogu se pozaliti mada sam rekorder moze da snima i sa DVBC/T/S, cinc-a pa cak i sa HDMI-a.
iceman2010

#2144 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

lelooo wrote:
zilog wrote:Vjerovatno postoje i pravna ogranicenja (sigurno se zato ne snima SK), ali je sve ostalo tehnicki problem i pitanje infrastrukture. LOL moze podnjeti puno vise kanala, jer ima bolju infrastrukturu. Kada bi na MojaTV nekoliko stotina korisnika, na DSLAM-u, potegnulo snimalicu (unicast), pao bi uplink na DSLAM-ovima. Bez atomizirane infrastrukture (FTTC/FTTB), nema ni masovnog unicast-a.
ja koliko znam postoje pravna ogranicenja na snimalicama, Arene explicitno zahtijevaju da ne mozes snimati njihov program, vjerovatno tako i filmski kanali... A ne znam da li to vazi i za STBove sa hard diskovima...kad jednom budu kod nas. Sve u svemu snimalice tanko kod nas :(
A zilog za ove konstatacije o infrastrukturi BHT i LS se zaista moram malo nasmijati. Jedno se hvaliti sa FTTC(B) i blizinom ka korisniku, pa i VDSLom (s pravom) ali izvaliti da LS ima bolju agregaciju i core je zaista hrabro. I kakve veze ima dslam BHT sa stotinama unicast konekcija ?! koliko ja znam svaki nas domaci MSAN/DSLAM ima gigabitni uplink, spojen na gigabitni agregacijski switch, i broj unicast konekcija je identican problem i logosoftu i BHTu, sa kojim ce se prvo boriti dslam/msan, pa agregacija, pa core, a nesto se ne bih kladio da LS ima love za kvalitetnije switcheve ;) Plus, LS MPEG2 stavlja i vece zahjteve na mrezu a ne manje ;)
Ja nisam htio da ulazim u tu raspravu oko mreze. Da, LOL je krenuo sa mrtve tacke i radio je odmah FTTB i FTTC. Telecom je imao mrezu koju je iskoristio sto je i opravdano s obzirom na broj korisnika (preko 50.000 moja TV, a o Internetu da i ne govorim). LOL je lakse raditi neke stvari jer se radi o maloj mrezi ako se poredi sa Telecom-vom, malom broju korisnika i sl. Telecom aktivno radi na FTTH, FTTB i FTTC rjesenjima. Ja sam na jednom takvom (FTTC). Cak sam ubjedjen da Telecom ima daleko vise FTTC lokacija nego LOL na podrucju kantona Sarajevo. I Telecom ide prema VDSL-u, tenderi za opremu su davno raspisani. Mozda ce to biti tek za godinu dana, ali kasnjenje od godinu dana za nesto ovako ne predstavlja nista. I ja sam ubjedjen da se kod snimanja i reprodukcije sadrzaja radi iskljucivo o pravnim problemima. Nikako o tehnickim. Tu pricu oko MPEG2 i MPEG4 sam u potpunosti zaboravio.

P.S. Nisam htio da otvaram ovu raspravu. Zaista me zanimalo samo to da li postoje pravna ogranicenja za snimanje i reprodukciju programskih sadrzaja (i timeshift je u principu isto to. Snimanje i reprodukcija).
Xarfaxuss

#2145 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Xarfaxuss »

iceman2010 wrote:
lelooo wrote:
U potpunosti se slazem sa ovim. BHT je institucija za bilo kojeg naseg providera po pitanju infrastrukture.

Ja nisam htio da ulazim u tu raspravu oko mreze. Da, LOL je krenuo sa mrtve tacke i radio je odmah FTTB i FTTC. Telecom je imao mrezu koju je iskoristio sto je i opravdano s obzirom na broj korisnika (preko 50.000 moja TV, a o Internetu da i ne govorim). LOL je lakse raditi neke stvari jer se radi o maloj mrezi ako se poredi sa Telecom-vom, malom broju korisnika i sl. Telecom aktivno radi na FTTH, FTTB i FTTC rjesenjima. Ja sam na jednom takvom (FTTC). Cak sam ubjedjen da Telecom ima daleko vise FTTC lokacija nego LOL na podrucju kantona Sarajevo. I Telecom ide prema VDSL-u, tenderi za opremu su davno raspisani. Mozda ce to biti tek za godinu dana, ali kasnjenje od godinu dana za nesto ovako ne predstavlja nista. I ja sam ubjedjen da se kod snimanja i reprodukcije sadrzaja radi iskljucivo o pravnim problemima. Nikako o tehnickim. Tu pricu oko MPEG2 i MPEG4 sam u potpunosti zaboravio.

P.S. Nisam htio da otvaram ovu raspravu. Zaista me zanimalo samo to da li postoje pravna ogranicenja za snimanje i reprodukciju programskih sadrzaja (i timeshift je u principu isto to. Snimanje i reprodukcija).
zilog

#2146 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Prvo se postavi hinjsko pitanje, fol pravna ogranicenja, na koje pokusam dati racionalan odgovor, a onda ide epopeja kako BHT ima vise FTTC-a od LOL-a. Cega ba?

Ne znate vise sta bi? LOL poklopio sa kanalima, slikom, mogucnostima. Snimalica razvaljuje...
Onda se sjetite pravnih stvari. Tako ste pricali za Nova TV, nikakav ugovor BHT ne potpisa, pa je na kraju pusti. Onda je isla prica za SK, te ide SK do oktobra 2011., te ide do nove godine... Danas je 15.5.2011. i SK nema na MojaTV.
Evo da se ostavimo Nove, SK i snimalice, zasto BHT ne pokusa stici kanale koji se sasvim normalno mogu nabaviti na trzistu?

Sto se tice FTTC/FTTB, naglasak je bio na rijeci "atomizacija". Ako se i dalje pokusavate praviti pametni, ja vas u tome ne mogu sprijeciti. Samo razmislite o onom sto ste napisali.
iceman2010

#2147 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Otvarate raspravu bezveze. Zilog ti si je pokrenuo. Nije niko drugi.

@Lud i Ponosan

Vecini raje u BiH BHTelecom se vise isplati od LoL-a. A ti skidaj filmove svojim megavelikim brzinama Interneta. Meni je ono sto imam sasvim dovoljno za moje potrebe. Nisam od onih koji uzmu kilu janjetine da se hvale kako imaju, pojedu 250 grama, a ostalo bace. Helem, tu razliku u brzini slobodno zadrzi. Ja cu zadrzati svoje pare koje ustedim na telefonu.
Xarfaxuss

#2148 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Xarfaxuss »

iceman2010 wrote:Otvarate raspravu bezveze. Zilog ti si je pokrenuo. Nije niko drugi.

@Lud i Ponosan

Vecini raje u BiH BHTelecom se vise isplati od LoL-a. A ti skidaj filmove svojim megavelikim brzinama Interneta. Meni je ono sto imam sasvim dovoljno za moje potrebe. Nisam od onih koji uzmu kilu janjetine da se hvale kako imaju, pojedu 250 grama, a ostalo bace. Helem, tu razliku u brzini slobodno zadrzi. Ja cu zadrzati svoje pare koje ustedim na telefonu.

:lol: :lol: :lol: :lol:

E jesi mu momacki odgovorio svaka cast :thumbup: :thumbup:
afannedim

#2149 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Xarfaxuss wrote:
iceman2010 wrote:Otvarate raspravu bezveze. Zilog ti si je pokrenuo. Nije niko drugi.

@Lud i Ponosan

:lol: :lol: :lol: :lol:

E jesi mu momacki odgovorio svaka cast :thumbup: :thumbup:
Evo gospodina kontraša :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#2150 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Miro Spiro »

zilog wrote:Prvo se postavi hinjsko pitanje, fol pravna ogranicenja, na koje pokusam dati racionalan odgovor, a onda ide epopeja kako BHT ima vise FTTC-a od LOL-a. Cega ba?

Ne znate vise sta bi? LOL poklopio sa kanalima, slikom, mogucnostima. Snimalica razvaljuje...
Onda se sjetite pravnih stvari. Tako ste pricali za Nova TV, nikakav ugovor BHT ne potpisa, pa je na kraju pusti. Onda je isla prica za SK, te ide SK do oktobra 2011., te ide do nove godine... Danas je 15.5.2011. i SK nema na MojaTV.
Evo da se ostavimo Nove, SK i snimalice, zasto BHT ne pokusa stici kanale koji se sasvim normalno mogu nabaviti na trzistu?

Sto se tice FTTC/FTTB, naglasak je bio na rijeci "atomizacija". Ako se i dalje pokusavate praviti pametni, ja vas u tome ne mogu sprijeciti. Samo razmislite o onom sto ste napisali.

Sve je to lijepo i brzina i telefon i kanali ali ja imam jedan problem NEMAM DOSTUPNOSTI. Tu je kraj price.BH telecom imam dostupnost stavili fiber to home odjavio HS kablovsku mada su mi nudili cini mi se mjesec dana besplatnog interneta :D i opet kraj price. Arena sport i ostale sportske kanale ne gledam. Gledam discovery,animal,history,explorer i nacionalnu geografiju i nista ne gledam vise. Kad bi me netko pitao koje kanale imam nabrojao bi ove i dalje ne bi znao. :lol:
Glavni razlog zbog kojeg sam zadovoljan je STABILNOST.Treba mi zbog posla i fakulteta i ja ne mogu misliti ako je kviz zakazan u 12 sati hoce li konekcija biti dovoljno brza,hoce li puci konekcija itd.

Ovo su stvari zbog kojih ja sada u ovom trenutku ne bi mijenjao svog operatera.

P.S

Brat mi ima LoL i on kaze da je isto zadovoljan sa svojim izborom

Ugodno popodne
Post Reply