Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#20201 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

malamirha wrote:
:shock: 10 maruna za tres????neko se dobro zaigrao,ne mogu da vjerujem da ima zainteresovanih budala? :ups:
To je cijena za BiH kod svih operatera koji su uveli ove kanale.
U Srbiji je cca 17 KM a u CG 11,90 eura. U BiH je najjeftinije :mrgreen:
MeanMachine

#20202 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

beni-bu-man wrote:
MeanMachine wrote:Mogu potvrditi što se tiče Amino 139 STB-a da je definitivno slabija slika u odnosu na MAG254, te da povremeno neki kanali znaju da "zamrznu" na 10-20 sekundi pa da opet nastave sa reprodukcijom.

HD kanali su možda i najbolji pokazatelj slabijeg kvaliteta slike jer to sigurno nije na nivou MAG254.

Sama platforma jeste sporija od prethodne, ali nije nešto sa čim se ne može živjeti, međutim kvalitet slike bi se morao popraviti.
Zavisi na kakvom uredjaju gledas.

Pink kanali su odron teski sto se tice kvaliteta slike.
Sva sreća pa mi PINK kanali ne predstavljaju ništa u životu, sutra da ih izbace niko sretniji od mene. Ja inače govorim o kanalima koji su označeni kao "HD" ali to izgleda jako daleko od bilo kakvog HD-a (slika jeste primjetno bolja nego na SD kanalima, ali nije ni blizu onoga što smo imali na MAG254).
beni-bu-man

#20203 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

MeanMachine wrote:
beni-bu-man wrote:
MeanMachine wrote:Mogu potvrditi što se tiče Amino 139 STB-a da je definitivno slabija slika u odnosu na MAG254, te da povremeno neki kanali znaju da "zamrznu" na 10-20 sekundi pa da opet nastave sa reprodukcijom.

HD kanali su možda i najbolji pokazatelj slabijeg kvaliteta slike jer to sigurno nije na nivou MAG254.

Sama platforma jeste sporija od prethodne, ali nije nešto sa čim se ne može živjeti, međutim kvalitet slike bi se morao popraviti.

Sva sreća pa mi PINK kanali ne predstavljaju ništa u životu, sutra da ih izbace niko sretniji od mene. Ja inače govorim o kanalima koji su označeni kao "HD" ali to izgleda jako daleko od bilo kakvog HD-a (slika jeste primjetno bolja nego na SD kanalima, ali nije ni blizu onoga što smo imali na MAG254).
U pravu si ali opet ti kazem na kakvom uredjaju gledas, poredi Sony i VIVAX
semirsar

#20204 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MeanMachine wrote:
beni-bu-man wrote:

malo je rec'... ali, zabole to njih, sve se bojim, valjda nece bit i gore, mada, nijesam bas optimista :roll:

Bubuleja, ja gledam na XE8577, mislis li da je do tv, odoh na onu temu trazit preporuku za drugi, koji ce mi pokazat LoL-u u ruzicastom svjetlu :thumbup: :mrgreen:
MeanMachine

#20205 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

MTV wrote:[Ponuda] Nakon promotivnog perioda gdje ste se upoznali sa učesnicima najgledanijeg reality show-a u regionu, Zadruga LIVE kanali su sada dostupni svim LoGO! korisnicima u okviru dodatnog "Zadruga paketa" po cijeni od 9,90 KM sa PDV-om na mjesečnom nivou.

Najinteresantnije i najturbuletnije situacije nas tek očekuju, zato potražite “Zadruga paket“ i pratite kako se odvija stvaran život pred kamerama.

Pozovite 033 931 900 ili 033 931 999.

Vaš Logosoft
#Sarajevo

Image
Ja ne znam ko će dati bilo koji iznos za ove kanale, ali vjerujem da cijena od 9,90 KM nije slučajno stavljena već je rezultat kakvog - takvog tržišnog istraživanja što je zapravo još gore (da ne kažem zastrašujuće) nego da su otprilike stavili neku cijenu pa "ko se upeca". Meni je svakako bitno da ovih kanala nema u osnovnoj ponudi jer bi to samo značilo dodatno prebacivanje kanala ili dodatni posao oko njihovog prebacivanja na kraj liste kanala.
beni-bu-man

#20206 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

pa moze im se sve do isteka ugovora :mrgreen:
beni-bu-man

#20207 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

semirsar wrote: malo je rec'... ali, zabole to njih, sve se bojim, valjda nece bit i gore, mada, nijesam bas optimista :roll:

Bubuleja, ja gledam na XE8577, mislis li da je do tv, odoh na onu temu trazit preporuku za drugi, koji ce mi pokazat LoL-u u ruzicastom svjetlu :thumbup: :mrgreen:
ma nece i kod mene je w75
MeanMachine

#20208 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

beni-bu-man wrote:pa moze im se sve do isteka ugovora :mrgreen:
Pa zapravo i ranije ako usluga kvalitativno i tehnički nije na zadovoljavajućem nivou, to se otkaže dok trepneš. Logosoftu bi bilo bolje da poslušaju glas korisnika na vrijeme jer ionaku imaju relativno malu bazu, ako se i to počne osipati začas mogu ostati na ledini po pitanju fizičkih lica (za pravna ne znam, ali to u ovom slučaju nije ni bitno). Konkurencija im ne spava, dok sam LOL u najboljem slučaju tapka u mjestu (a evo vidimo da mogu i nazadovati ako se baš potrude) :-)
beni-bu-man

#20209 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

MeanMachine wrote:
beni-bu-man wrote:pa moze im se sve do isteka ugovora :mrgreen:
Pa zapravo i ranije ako usluga kvalitativno i tehnički nije na zadovoljavajućem nivou, to se otkaže dok trepneš. Logosoftu bi bilo bolje da poslušaju glas korisnika na vrijeme jer ionaku imaju relativno malu bazu, ako se i to počne osipati začas mogu ostati na ledini po pitanju fizičkih lica (za pravna ne znam, ali to u ovom slučaju nije ni bitno). Konkurencija im ne spava, dok sam LOL u najboljem slučaju tapka u mjestu (a evo vidimo da mogu i nazadovati ako se baš potrude) :-)
pa nazaduju uvodjenjem retarditanim amino stb-om
semirsar

#20210 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

nejma druge do kupit televizor sa OVOG LINKA jerbo su izgleda samo oni kompatibilni sa LoL-inom uslugom :evil:
MTV

#20211 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:nejma druge do kupit televizor sa OVOG LINKA jerbo su izgleda samo oni kompatibilni sa LoL-inom uslugom :evil:
Od toga samo onaj OLED valja :mrgreen:
MTV

#20212 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

MeanMachine wrote: Ja ne znam ko će dati bilo koji iznos za ove kanale, ali vjerujem da cijena od 9,90 KM nije slučajno stavljena već je rezultat kakvog - takvog tržišnog istraživanja što je zapravo još gore (da ne kažem zastrašujuće) nego da su otprilike stavili neku cijenu pa "ko se upeca". Meni je svakako bitno da ovih kanala nema u osnovnoj ponudi jer bi to samo značilo dodatno prebacivanje kanala ili dodatni posao oko njihovog prebacivanja na kraj liste kanala.
Dogovor izmedju pinka i operatera je 60% pinku a 40% operateru. I kad se budu otkljucavali svi kanali sve ce biti otkljucano osim Zadruga live paketa.
semirsar

#20213 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote:nejma druge do kupit televizor sa OVOG LINKA jerbo su izgleda samo oni kompatibilni sa LoL-inom uslugom :evil:
Od toga samo onaj OLED valja :mrgreen:
vjerovatno i tujdi ide ona racunica 60/40% :mrgreen:
kad pogledas cijene pojedinih mobitela... sta drugo zakljucit :lol:
Naslovnica

#20214 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Ja imam Samsung plazmu HD koju ne namjeravam uskoro mijenjati, kupljena nekada 2014-5, ne bih da lažem. Malo poslije toga plazme su nestale sa tržišta.
Elem, na AirTies kvalitet HD prikaza je bio puuuno bolji nego na ovom Amino govnetu.
I da, često se dešava da smrzne na 15-20 sekundi, pa nastavi.
Jučer gledam VH1, kasni slika za zvukom ( ili obrnuto), veze nemam.
Moja tradicionalno saburli supruga mi je rekla da zovem LoL i otkažem ovu smijuriju zvanu "Super TV".
Zetu isto mora da se prebaci sa starog paketa na neki od novih, bio kod mene, testirao i kada je vidio šta su uradili od Super TV usluge, frajer skroz odustao.
Prebaciće se na nekog drugog provajdera ( mada i to nije neka sreća, dapače).
MTV

#20215 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Pa takvih problema nisu imali mtelovi korisnici na istom tom resiveru. Pratim banjalukaforum pa znam. To je do "nove" platforme.
Sakazulu

#20216 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

I šta sad da radimo kad je sve više sranja oko tv i polovnih uređaja za šaltanje. Ode mi ugovor za koji mjesec i kud ću, kad je svuda krš. Možda da otkažem sve osim interneta i deri torrente dok i to ne zabrane i ko fol uživaj u tv programu :skoljka:

PS
I ja se pitam kako obračunavaju ponudu mobitela ili tv ili veš mašine na slagalici?
beni-bu-man

#20217 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

Sakazulu wrote:I šta sad da radimo kad je sve više sranja oko tv i polovnih uređaja za šaltanje. Ode mi ugovor za koji mjesec i kud ću, kad je svuda krš. Možda da otkažem sve osim interneta i deri torrente dok i to ne zabrane i ko fol uživaj u tv programu :skoljka:

PS
I ja se pitam kako obračunavaju ponudu mobitela ili tv ili veš mašine na slagalici?
Ja sam ih danas zvao u vezi telefona samsung A50
Pa ce mi javiti kad telefon stigne tj. Negdje u Decembru, tako mi teta rece
MTV

#20218 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

MTV wrote:Sa liste na resiveru na staroj platformi su izbrisali:
Sport Klub 1
Sport Klub 2
Sport Klub 3

Jos uvijek su na listi a ne rade:
Hema TV
SK Golf
Lov i Ribolov
Danas su sa liste obrisani i:
Hema
SK Golf
Lov i Ribolov

Svi ovi gore spomenuti kanali su prestali biti dio Super TV usluge 1.1.2016. i do danas su stajali na listi sa obavjestenjem o "privremenom prekidu emitovanja".

Sada na listi su visak samo (-1) kanali i to:
TV 1000
Discovery Channel
Sci Fi
Eurosport 2
beni-bu-man

#20219 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

beni-bu-man wrote:
Sakazulu wrote:I šta sad da radimo kad je sve više sranja oko tv i polovnih uređaja za šaltanje. Ode mi ugovor za koji mjesec i kud ću, kad je svuda krš. Možda da otkažem sve osim interneta i deri torrente dok i to ne zabrane i ko fol uživaj u tv programu :skoljka:

PS
Ja sam ih danas zvao u vezi telefona samsung A50
Pa ce mi javiti kad telefon stigne tj. Negdje u Decembru, tako mi teta rece

EDIT: Jutros me zove teta iz Logosofta i rece da je uredjaj stigao, da mogu doci bla bla bla.... uglavnom sam joj reko da mi ponudu posalje mailom koji jos cekam, cim dobijem mail javaljam kako obracunavaju ponudu mobitela
shape of despair

#20220 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by shape of despair »

J li se ovo i LOL pokvario. Da uvedem ili ne. Po onoj slagalici su mi najpovoljniji
MTV

#20221 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Meni se nista nije pokvarilo radi kao i sve ove godine do sada.
Doduse kod mene stara platforma i AirTies HD resiver.
Naslovnica

#20222 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

MTV wrote:Meni se nista nije pokvarilo radi kao i sve ove godine do sada.
Doduse kod mene stara platforma i AirTies HD resiver.
I kod mene je sve šljakalo dok mi nisu uveli novu platformu i umjesto AirTies-a instalirali Amino A139.
Od tada mi je Super TV karina TV.
Ne preporučujem nikome.
beni-bu-man

#20223 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

Dobro jutro ,

Samsung Galaxy A 50

Cijena telefona je 550 KM ugovor na 24 mj

Rata 165KM
Ostale rate su po 35 KM + RAČUN

Ovo je cijena usluge s predpostavkom da će te uzeti Mobilnu 3 na 24 mj jer u tom slučaju su vam telefoni povoljniji

Cjena telefona na 12 mj je 600 KM

Rata je 180
Ostale rate su 38,18 + račun

Usluga:

Osnovni tv + net 1 +mob 3 = 40,01 24 mj 10% popusta na paket

= 42,24 12 mj 5% popusta na paket

Srdačan pozdrav,
MTV

#20224 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Od kompletnog pink paketa radi samo Pink Music kojeg primaju nekim drugim putem vjer Total TV.
semirsar

#20225 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:Od kompletnog pink paketa radi samo Pink Music kojeg primaju nekim drugim putem vjer Total TV.
ima l' sta novo ba, neki dodataka i tako, deder azuriraj to :mrgreen:
Post Reply