Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#19601 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

FrozenCastle wrote:
Hvala ti na odgovoru. Još jedna stvar, ako sam dobro skontala, svaki STB uređaj ima svoj daljinski uređaj? I ako imam dva dodatna stb-a, trebala bih dobiti i 2 daljinska?
Nema na cemu.

Za svaki resiver dobijes daljinski, npr imas 3 resivera dodje 3 daljinca.
biggrin

#19602 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by biggrin »

semirsar wrote:
biggrin wrote:
samo predstavnik stanara ili moraju svi stanari haustora pojedinacno?

@djecak - ima i meni jos 10 mjeseci ugovora, al da na vrijeme isplaniram kad trebam zapoceti sa aktivnostima da kabl do haustora spuste i u sam haustor
Bilo je navodno pravilo da je potrebno najmanje 50% + 1 stanar da bi se uveo novi provajder u ulaz. Potpise bi obicno prikupljao predstavnik stanara.
E sad, da li to jos vazi, ne bih znao, ali u mom slucaju nisu nikakvi potpisi bili u opticaju. Takodje i kad je HS svojevremeno ulazio nisu trazeni nikakvi potpisi.
ok, hvala. ti si ono nesta upucen i u sony tv ako se dobro sjecam? ako je tako, znaš li slučajno ima li ikakva mogućnost da se na KD-55XE7005 ubaci aplikacija hbo go? vezano je za temu jer na lol nema to, a u principu mi je vise nego ok da se direktno prijavim na tu opciju
semirsar

#19603 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

biggrin wrote:
semirsar wrote:
biggrin wrote:
samo predstavnik stanara ili moraju svi stanari haustora pojedinacno?

@djecak - ima i meni jos 10 mjeseci ugovora, al da na vrijeme isplaniram kad trebam zapoceti sa aktivnostima da kabl do haustora spuste i u sam haustor
Bilo je navodno pravilo da je potrebno najmanje 50% + 1 stanar da bi se uveo novi provajder u ulaz. Potpise bi obicno prikupljao predstavnik stanara.
E sad, da li to jos vazi, ne bih znao, ali u mom slucaju nisu nikakvi potpisi bili u opticaju. Takodje i kad je HS svojevremeno ulazio nisu trazeni nikakvi potpisi.
ok, hvala. ti si ono nesta upucen i u sony tv ako se dobro sjecam? ako je tako, znaš li slučajno ima li ikakva mogućnost da se na KD-55XE7005 ubaci aplikacija hbo go? vezano je za temu jer na lol nema to, a u principu mi je vise nego ok da se direktno prijavim na tu opciju
mislim da ne mere, posto ti tv nije android, mozda da pokusas preko browsera na samom tv se regati na HBOGO i direkt gledati, meni je na starom we705 tv javljalo da imam premalo memorije... probaj Image
biggrin

#19604 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by biggrin »

semirsar wrote:
biggrin wrote:
semirsar wrote: Bilo je navodno pravilo da je potrebno najmanje 50% + 1 stanar da bi se uveo novi provajder u ulaz. Potpise bi obicno prikupljao predstavnik stanara.
mislim da ne mere, posto ti tv nije android, mozda da pokusas preko browsera na samom tv se regati na HBOGO i direkt gledati, meni je na starom we705 tv javljalo da imam premalo memorije... probaj Image
a može li se od sonya traziti da u okviru updata postjecih app ubace i tu?
biggrin

#19606 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by biggrin »

ok,hvala. poslao upit
Kockasti

#19607 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Kockasti »

Novo: Ubaceni RTS 3 i RTS POLETARAC.
crnivrag

#19608 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

Kockasti wrote:Novo: Ubaceni RTS 3 i RTS POLETARAC.
Holly Fuck, konačno da kompletiraju cijeli RTS paket, valjda će ubaciti i novi RTS kanal koji je u pripremi.
MTV

#19609 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Kockasti wrote:Novo: Ubaceni RTS 3 i RTS POLETARAC.
Ooo ovaj mjesec 3 novosti :shock:
DW TV HD i ova 2.
Sta li ce biti novo u septembru?!
Prizeljkujem ono na P... :mrgreen: :lol:
crnivrag

#19610 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

MTV wrote: Prizeljkujem ono na P... :mrgreen: :lol:
Koji si ti perverznjak, malo je reći :pisnuo:
MTV

#19611 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

crnivrag wrote:
MTV wrote: Prizeljkujem ono na P... :mrgreen: :lol:
Koji si ti perverznjak, malo je reći :pisnuo:
Sav sam taki :lol: :lol:

Al znam ja da ti znas na sta sam ja mislim :mrgreen:
crnivrag

#19612 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

MTV wrote: Sav sam taki :lol: :lol:

Al znam ja da ti znas na sta sam ja mislim :mrgreen:
Ima da ih oglođem do kosti izgubimo li ono na P.... zbog vas :pisnuo:
MTV

#19613 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Kad se SBB zajebo pa krenuo kupovati TV stanice izvan Srbije, umjesto da je krenuo iz svoje zemlje kad sve sto rade, rade u svojoj zemlji.
TS prokuzio i uzvratio udarac.
MTV

#19614 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Image

Novi kanali u našoj SUPER TV!

Poštovani korisnici,

našu SUPER TV uslugu smo obogatili sa dva dodatna TV kanala, RTS 3 i RTS Poletarac. RTS 3 je treći program RTS-a i namijenjen je kulturi i umjetnosti, dok je RTS Poletarac dječiji kanala RTS-a. Kanali će biti dostupni u Osnovnom paketu svim LoGO! korisnicima.

Vaš Logosoft

http://www.logosoft.ba/news/99f6430018e ... j-super-tv
Sakazulu

#19615 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Nemam ništa protiv što većeg broja kanala, ali brate svaki koji dođe je iz Srbije. Još malo pa će nam ukinuti i TVSA (koji je najjadniji kanal) da ne spominjem kanale iz HR.

Ovo je sve više monopol!
Maharadza

#19616 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

Sakazulu wrote:Nemam ništa protiv što većeg broja kanala, ali brate svaki koji dođe je iz Srbije. Još malo pa će nam ukinuti i TVSA (koji je najjadniji kanal) da ne spominjem kanale iz HR.

Ovo je sve više monopol!
Pa vlasnik srbijanski telekom, pussylips vučić ti kreira programsku šemu, šta je čudno? :oops:
MTV

#19617 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Telekom Srbija distribuira sljedece kanale:
RTS
Arena Sport
Superstar&company
Prva TV
OBN
Hayat
BN
RTRS
ATV
K3
Muzzik

Hrvatski RTL snima emisije u pinkovom filmskom studiju u Simanovcima. Svim kanalima Nove TV upravlja SBB.
Jednostavno Srbija je postala centar TV sadrzaja.

Od HR kanala najvise bi volio da prebace HRT i uskoro RTL kanale u HD i da uvedu, kao sto mtel CG ima, CMC i Jugoton.
Telekom Srbija ima ugovor i sa Klasikom i njihovim novim DOX kanalom. Tako da je pitanje mjeseca i dana kada ce doci Klasik i Dox TV u LOL ponudu.
Sakazulu

#19618 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Neka drže i HRT pod svojim konglomeratom, ali jednostavno ne puštaju druge kanale. Što nemam i neku Slo televiziju ako zaslužuje medijski prostor. Nego ubiše sa kanalima. Sve me podsjeća na 90 kad je trebalo da RTS bude glavni medijski boss i da lagano kontrolira medije. Eto nisu tad uspjeli a sad laganini upadaju.
MTV

#19619 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Bio je TV Slo ali po pola dana crna slika jer su kodirali signal.

A HRT HD kanale ima mtel CG tako da mislim da ce ih jednom i nama uvrstiti.
Sakazulu

#19620 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

"Svemirski internet": Znate li koliko se brzo surfa u svemiru?

NASA je nedavno nadogradila infrastrukturu u svojim zemaljskim centrima i antenama te na Međunarodnoj svemirskoj postaji, čime je udvostručena brzina slanja i primanja podataka.

Od kada je 2000. godine lansirana Međunarodna svemirska postaja (ISS) na njoj su provedeni brojni eksperimenti i istraživanja koja nisu moguća na Zemlji, a koja uvelike ovise i o kvaliteti i brzini povezanosti postaje s našom planetom. Za komunikaciju i internetsku povezanost ISS-a sa Zemljom koristi se kombinacija antena na zemljinoj površini nazvana Space Network te sustav posebnih satelita (Tracking and Data Relay Satellites – TDRS) smještenih u visokoj orbiti iznad raznih strateški važnih lokacija s kojih se šalju podaci u NASA-ine centre, sve uz proces kašnjenja manji od sekunde.
Sve donedavno, brzina primanja i slanja podataka na ISS-u iznosila je 300 Mbps, no nakon nadogradnji komponenata u globalnom komunikacijskom sustavu, uključujući arhitekturu antena Space Networksa, softverske modeme na samoj postaji te podatkovne procesore u NASA-inim centrima, ta je brzina "svemirskog interneta" udvostručena i sada iznosi 600 Mbps. Riječ je o velikim brzinama u kakvima rijetki korisnici na Zemlji mogu uživati, a omogućit će neka nova istraživanja i eksperimente na Međunarodnoj svemirskoj postaji.

George Morrow iz NASA-inog centra za svemirske letove Goddard rekao je da komunikacijska mreža ima ključnu ulogu u svakoj njihovoj misiji te omogućuje slanje podataka iz svemirskih brodova, istraživačkih misija i tehnoloških demonstracija na Zemlju, a nadogradnjom te mreže pokazali su svoju posvećenost visokokvalitetnom operativom servisu za sva današnja i buduća istraživanja.

Nadogradnja infrastrukture omogućit će nove i složenije eksperimente za koje je potrebna još veća brzina slanja i primanja podataka, a time su postavljeni i temelji za buduće svemirske misije poput lunarne orbitalne platforme Gateway koja bi trebala kružiti oko Mjeseca i na kojoj bi se također trebali nalaziti astronauti kao i na ISS-u.

Eto ga selim se :)
MTV

#19621 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Druze nemas za Giga internet na Logosoftu a ti bi se selio u svemir. :-)
Sakazulu

#19622 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

haha ma mašta može svašta. Zamisli kako je to gore, klikneš torrent i kontaš odo u wc. Kad ono, nisi ni krenuo prema cijevi zvana wc, film spreman. I šta ćeš trpi, lebdi dok se film ne završi!
MTV

#19623 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sakazulu wrote:haha ma mašta može svašta. Zamisli kako je to gore, klikneš torrent i kontaš odo u wc. Kad ono, nisi ni krenuo prema cijevi zvana wc, film spreman. I šta ćeš trpi, lebdi dok se film ne završi!
I ja se salim, nemoj mi se uvrijediti :)
Sakazulu

#19624 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

No frks.

Mada se pitam je li njima stiže račun na papiru ili elektronski radi eko fora.
MTV

#19625 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

:pisnuo: :pisnuo:
Post Reply