Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MTV wrote:
Imam nesto i nasnimano ali to drugi put
jesu l' ti zamijenili barem je'an STB za ovi novi?
vecina koje znam a na LoL-i su vec su dobili, neki trazili a neke su sami zvali i ponudili im zamjenu.
MTV wrote:
Imam nesto i nasnimano ali to drugi put
jesu l' ti zamijenili barem je'an STB za ovi novi?
vecina koje znam a na LoL-i su vec su dobili, neki trazili a neke su sami zvali i ponudili im zamjenu.
Nisu mi nista zamijenili, nit su zvali niti sam ja trazio. Imam 2 AirTies HD resivera jos od 1. oktobra 2012.
jedan od kolega mi tvrdi da je umjesto novog dobio vec koristen STB Amino139 sa novim softverom?!
Ja na ovom svom jos nijesam ni naljepnicu sa mojim ime skin'o, takodje mi nije dosao u kutiji, ali nije bas da je sav isdrndan, doduse, nijesam ga bogzna sta ni zagled'o, eno ga iza tv, radi svoj pos'o
Pa sva je oprema svakako u vlasništvu operatera te ne vidim problem ako je polovno ili novo a radi. Bitno je da je sve ispravno i radi a da li je polovno i novo, svakako nije moje vlasništvoo i ne brinem se oko toga.
U BH Telecomu sam dobio polovan Albis i radio je godinama i vratio ga u istom stanju. U Telemachu sam dobio polovan CI+ modul i radi bez greške. Bitno je da radi
Meni su rekli, kada sam se žalio telefonom, da su ti amino "refurbished" i da su im oni ugrađivali novi HDMI modul (a i software svakako).
Na slagalici, kada se prijavim na portal uopšte mi nema TV kao servis više, samo internet i telefonija.
Imate li vi ostali sa novim Amino tamo prikazanu TV i novi STB sa MAC adresom?
BTW jeste li skontali kako isprogramirati daljninski da se može upravljati i TV-om (pošto nije došlo uputstvo)?
par sekuni držati TV i OK (između sttrjelica) dok TV ne ostane upaljeno, pa onda unijeti 3-cifreni kod za vaš tv model (samsung je kod mene mislim bio 354).
jazzer wrote:Nudi li Logosoft TV unazad tj gledanje programa koji sam propustio?
Nudi.
Na staroj platformi (koju ce uskoro napustiti) vracanje unazad 6 dana na 37 kanala a na novoj platformi vracanje unazad na 65 kanala od 3 do 7 dana.
Stara platforma:
1. BHT SD
2. FTV
3. RTRS
4. TVSA HD (snimak ide u SD)
5. OBN
6. HAYAT
7. Nova BH
8. TV1
9. FACE TV SD
10. HRT 1
11. HRT 2
12. RTL 2 HR
13. TV1000
14. DIVA
15. AXN Adria
16. FOX
17. FOX Movies
18. FOX Life
19. FOX Crime
20. Cinestat TV
21. Cinestar Fantasy
22. Discovery Channel
23. Animal Planet
24. TLC
25. History
26. National Geographic
27. NG Wild
28. Viasat History
29. Viasat Explore
30. 24Kitchen
31. Baby TV
32. Minimax
33. Arena Sport 2
34. Arena Sport 3
35. Arena Sport 4
36. Eurosport 1
37. Eurosport 2
Nova platforma:
1. BHT HD
2. FTV
3. PINK BH
4. OBN
5. TVSA HD
6. FACE TV HD
7. RTRS PLUS
8. NOVA BH
9. HAYAT HD
10. RTL
11. RTL 2
12. HRT 1
13. HRT 2
14. ARENA SPORT 1
15. ARENA SPORT 2
16. ARENA SPORT 3
17. ARENA SPORT 4
18. ARENA SPORT HR
19. EUROSPORT 1
20. EUROSPORT 2
21. CARTOON NETWORK
22. BOOMERANG
23. MINIMAX
24. PINK SUPER KIDS
25. NICKELODEON
26. NICK JR.
27. RTL KOCKICA
28. JIMJAM
29. AMC
30. AXN
31. FOX
32. FOX LIFE
33. FOX CRIME
34. TV 1000
35. FILMBOX EXTRA
36. FILMBOX PLUS
37. PINK PREMIUM
38. PINK ACTION
39. PINK THRILLER
40. PINK CRIME&MYSTERY
41. PINK ROMANCE
42. PINK COMEDY
43. PINK FAMILY
44. PINK SOAP
45. PINK SERIJE[/color]
46. PINK MOVIES
47. PINK SCI-FI&FANTASY
48. FILM KLUB
49. PINK FILM
50. CINESTAR TV
51. CINESTAR TV ACTION
52. CINESTAR TV FANTASY
53. CINESTAR TV COMEDY
54. NGC
55. DISCOVERY CHANNEL
56. ANIMAL PLANET
57. TLC
58. INVESTIGATION DISCOVERY
59. OUTDOOR
60. VIASAT NATURE
61. VIASAT EXPLORER
62. VIASAT HISTORY
63. 24KITCHEN
64. RTL LIVING
65. TRAVEL CHANNEL
chemix wrote:Meni su rekli, kada sam se žalio telefonom, da su ti amino "refurbished" i da su im oni ugrađivali novi HDMI modul (a i software svakako).
Sve je novo osim "karoserije" i "limarije". Biće i to rješeno sa brzinom, samo malo vremena
chemix wrote:Meni su rekli, kada sam se žalio telefonom, da su ti amino "refurbished" i da su im oni ugrađivali novi HDMI modul (a i software svakako).
Sve je novo osim "karoserije" i "limarije". Biće i to rješeno sa brzinom, samo malo vremena
Zato ja i sutim, iako imade nekijeh caka sto mi smetaju, puscam hi da rovaru i pravu, merebit nesto i budne od otoga
Prekid pink kanala traje vec puna 2 sata. Jedino Pink Music kojeg imamo od prije pink paketa radi ali njega preuzimaju na neki drugi nacin.
U prekidu je i Arena Sport 1 SRB SD dok Alfa TV ima analognu sliku.
Na Alfi je prije bila digitalna slika a sada je analogna to se danas pokvarilo. Za Hayatove kanale i nickelodeon ima rijesenje a to su HD verzije tih kanala. Dok njih ne uvedu tako je kako je.
Uveo lol neki dan, sve radi manje-vise ok, na Net 2 paketu brzina mi ne prelazi 15/6, necu da ih jos zovem dok ne postavim svoj ac router, kontam da je vjerovatno problem sa ovim koji su postavili. Zanima me jedna stvar, koji god HD kanal okrenem vidim da je rezolucija 720p, zar im nisu HD kanali 1080p? Slika je ok, samo mi je cudno da nije 1080p... STB je Amino 139, i kod mene je dosao koristen ali radi ok
Cime mjeris brzinu interneta?!
Kablom direktno u PC ili laptop morao bi imati onoliko koliko pise u ugovoru.
Ako je wifiom onda je do zagusenosti wifi kanala. I meni u paketu od 50/3 Mbos wifiom zna biti od 10 Mbps do 40 Mbps.
Trebao bi imati mogucnost stimanja izlazne rezolucije u 1080p.
HD kanali su u 1080i.
Airthies i mag su se mogli podesiti na 1080 rezoluciju, ali su i mag kasnije ogranicili na 720. Novi amino isto moze max na 720. Zvao sam ih i prije a i sada kada sam dobio amino...odgovor je da signal na hd kanalima ide na 720p, pa i kada su stb podeseni na više to ionako ne igra ulogu...stb radi upscaling sa 720 na vecu rez, sto ovako sada radi tv umjesto stb-a...mozda i bolje od stb-a.
720p jeste HD
1080p je FHD, a 4k UHD, tako da nista nisu slagali...kanali jesu HD i na 720p
MTV wrote:Cime mjeris brzinu interneta?!
Kablom direktno u PC ili laptop morao bi imati onoliko koliko pise u ugovoru.
Ako je wifiom onda je do zagusenosti wifi kanala. I meni u paketu od 50/3 Mbos wifiom zna biti od 10 Mbps do 40 Mbps.
Trebao bi imati mogucnost stimanja izlazne rezolucije u 1080p.
HD kanali su u 1080i.
Rijesio, na routeru bio podesen b/g mode, prebacim na b/g/n i sada je ok, 40-45, nece ni radit' brze, na ac bi trebala bit' puna brzinu