RTS 2 HD jutros prije posla mi je radio uredno i svih dana, a ovi ostali ko i kod tebe,MTV wrote:Popravljena snimalica na kanalu Nova BH. Program Nove BH preko snimalice radi od 09.10.2019. u 19:30. Sve do tada je bio stream ugasenog Pink BH putem pink paketa.
Jos uvijek ne rade:
City TV
KISS TV
Hayatovci HD ima zvuka nema slike
VIP HD
RTS 2 HD kad nije blokiran koci svako malo
U pitanju je AirTies HD
Logosoft
Moderator: Benq
- afannedim
#17651 Re: Logosoft ALL ABOUT
- MTV
#17652 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sto je fino kad ima vise ljudi u raspravi. Ponekad imam osjecaj da pricam sam sa sobom.
I ja sam se nadao hrvatskoj Novoj al nju su skoro svi dobili (Telemach, Total TV, Elta/TXTv, mtel, blicnet, HT Eronet...) sem nas.

Eto onda nek ukljuce Igman u HD i taj City u HD. City HD pretvaraju u SD i tu se nesto desi i onda kanal ne radi neko vrijemo. Ima na Youtube kako izgleda City u HD i slika je mnogo dobra.TESLA_EDISON wrote: Ja bih sve te kissove i citiye izbacio. Ostavio bih od domaćih BHT, FTV, Hayat, Novu, OBN, TV1, Igman i Aljb. Ostale sve šutnuo iz šeme. Regionalni HRTovi, RTSovi Nova, RTLovi i to je to. Ostalo sportski, dokumentarni i filmski.
I ja sam se nadao hrvatskoj Novoj al nju su skoro svi dobili (Telemach, Total TV, Elta/TXTv, mtel, blicnet, HT Eronet...) sem nas.
Valjda poprave do kraja 2018.afannedim wrote: RTS 2 HD jutros prije posla mi je radio uredno i svih dana, a ovi ostali ko i kod tebe,
- MTV
#17653 Re: Logosoft ALL ABOUT
Gle neko se raspise na 20 stranica oko Sport kluba neko 25 oko arena. Ima nas sto ne zanimaju ti kanali a sto se Nove BH tice trenutno je stara oprema pa kanal izgleda gore i od KISSa kad je u pitanju domaca proizvodnja vijesti, danas kod nas itd...beni-bu-man wrote:ebala vas vise nova, koji hajp oko nove, kao da cemo poslanika uzivo gledat
Kanal je krenuo u HD i za sada ide samo preko Telemacha a vremenom ce sve ici u HD od domace proizvodnje, sadrzaja sa hrvatske Nove, utakmica do filmova. Problem ce biti samo Grandove emisije (Zvezde Granda, Zvezde Granda Specijal, Nikad Nije Kasno, Popodne sa Leom Kis, Prakticna Zena i Grand Parada) koje se snimaju u SD.
- afannedim
#17654 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zar ove emisije u zagradi neko gleda, ma daj. Još kad sam sinoć vidio nekakvu farmu kanal nije vrijedan pomenaMTV wrote:Gle neko se raspise na 20 stranica oko Sport kluba neko 25 oko arena. Ima nas sto ne zanimaju ti kanali a sto se Nove BH tice trenutno je stara oprema pa kanal izgleda gore i od KISSa kad je u pitanju domaca proizvodnja vijesti, danas kod nas itd...beni-bu-man wrote:ebala vas vise nova, koji hajp oko nove, kao da cemo poslanika uzivo gledat
Kanal je krenuo u HD i za sada ide samo preko Telemacha a vremenom ce sve ici u HD od domace proizvodnje, sadrzaja sa hrvatske Nove, utakmica do filmova. Problem ce biti samo Grandove emisije (Zvezde Granda, Zvezde Granda Specijal, Nikad Nije Kasno, Popodne sa Leom Kis, Prakticna Zena i Grand Parada) koje se snimaju u SD.
- crnivrag
#17655 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da, ove emisije iz Grand produkcije se upscaliraju na HD, ali su snimane u SD rezoluciji, dok je slika boli glava, koliko je kristalno jasna, kada ide neki sadržaj sa Nove HR ili Top kanala.MTV wrote: Kanal je krenuo u HD i za sada ide samo preko Telemacha a vremenom ce sve ici u HD od domace proizvodnje, sadrzaja sa hrvatske Nove, utakmica do filmova. Problem ce biti samo Grandove emisije (Zvezde Granda, Zvezde Granda Specijal, Nikad Nije Kasno, Popodne sa Leom Kis, Prakticna Zena i Grand Parada) koje se snimaju u SD.
- MTV
#17656 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nevjerujem da ce Nova BH HD biti na Logosoftu. Vise bi volio da bude ali ako ne moze onda nek bude SD al bez onog govneta od kruzica. Ajd sto jebu korisnike drugih operatera nego i svoje Total TV korisnike

- beni-bu-man
#17657 Re: Logosoft ALL ABOUT
gledaju ljudi s poremecajemafannedim wrote:Zar ove emisije u zagradi neko gleda, ma daj. Još kad sam sinoć vidio nekakvu farmu kanal nije vrijedan pomenaMTV wrote:Gle neko se raspise na 20 stranica oko Sport kluba neko 25 oko arena. Ima nas sto ne zanimaju ti kanali a sto se Nove BH tice trenutno je stara oprema pa kanal izgleda gore i od KISSa kad je u pitanju domaca proizvodnja vijesti, danas kod nas itd...beni-bu-man wrote:ebala vas vise nova, koji hajp oko nove, kao da cemo poslanika uzivo gledat
-
Sakazulu
#17658 Re: Logosoft ALL ABOUT
Generalno svi balkanski kanali su ništa... od sadržaja (domaćeg) do recikliranja već viđenog po 200 puta. Ali još ovolika navala kanala sa istoka uz mix folkoteke, zadruge i sličnih pizdarija me i dalje tjeraju da sam sebi skidam i gledam. Još uz sve to 'ne gledanje' moram radi paketa da plaćam i tv kanale! Radije uvedite 0,30 KM po kanalu i da ja od ponuđenih 300 uzmem ono što hoću i obračunajte! Kad se sjetim frke oko Pinka... Pa čovječe, suma filmova je da ih nakon snimanja i režiseri više od sramote ne spominju, a ovih ih prikazuju. Radije napravi dva poštena kanala nego 56 iz koji konstatno šund zasipa prepametni balkan.
- Tesla Edison
#17659 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma nakon Nove BH, hrvatska i ne treba jer će u 90% biti ista šema.MTV wrote:Sto je fino kad ima vise ljudi u raspravi. Ponekad imam osjecaj da pricam sam sa sobom.![]()
![]()
Eto onda nek ukljuce Igman u HD i taj City u HD. City HD pretvaraju u SD i tu se nesto desi i onda kanal ne radi neko vrijemo. Ima na Youtube kako izgleda City u HD i slika je mnogo dobra.TESLA_EDISON wrote: Ja bih sve te kissove i citiye izbacio. Ostavio bih od domaćih BHT, FTV, Hayat, Novu, OBN, TV1, Igman i Aljb. Ostale sve šutnuo iz šeme. Regionalni HRTovi, RTSovi Nova, RTLovi i to je to. Ostalo sportski, dokumentarni i filmski.
Valjda poprave do kraja 2018.afannedim wrote: RTS 2 HD jutros prije posla mi je radio uredno i svih dana, a ovi ostali ko i kod tebe,
- PajaELdin
#17660 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ako moze link RTV Foruma, vidim da nisu vise na onoj adresi. Pratio sam taj forum stalno... Zahvalan bi bio.MTV wrote:Pink M od 16:00 vrti samo ovo
pa je moguce da ce ga uskoro ugasiti.
Nova BH preko snimalice od 14:00 sati vrti stalno ovo
Nova BH uzivo ide normalan program. Nesto me nebi cudilo da uklone snimalicu sa Nove BH.
Inace famozni rebranding
-Uzivo u 14:00
I famozni kruzic gore lijevo po zadnjim informacijama sa rtv foruma znaci da operater prima kanal putem Total TV
- Vraceno putem snimalice
Ima razlike, pronadji je
Teletekst jos uvijek u pripremi
Pink M je zavrsio svoj program ovako
- MTV
#17661 Re: Logosoft ALL ABOUT
http://rtvforum.netIamPajaELdin wrote: Ako moze link RTV Foruma, vidim da nisu vise na onoj adresi. Pratio sam taj forum stalno... Zahvalan bi bio.
- beni-bu-man
#17662 Re: Logosoft ALL ABOUT
Radi li vama normalno Nova BH
- crnivrag
#17663 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da vam ne testiraju HD verziju?beni-bu-man wrote:Radi li vama normalno Nova BH
- beni-bu-man
#17664 Re: Logosoft ALL ABOUT
nista bez UHDcrnivrag wrote:Da vam ne testiraju HD verziju?beni-bu-man wrote:Radi li vama normalno Nova BH
- afannedim
#17665 Re: Logosoft ALL ABOUT
Merak je gledati UHD kanale
- MTV
#17666 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sva tri komada Nove BH rade uredno. I svi su u SD formatu. Kad bi Total TV pustio u HD onda bi imali sanse da je dobijemo. Ovako uzivajte u SD.
- afannedim
#17667 Re: Logosoft ALL ABOUT
Novo; osnovni paket Logosoft Info HD.
- MTV
#17668 Re: Logosoft ALL ABOUT
RAKov novi zakon gdje svi operateri moraju imati info kanal. Do danas smo valjda jedini bili bez toga.afannedim wrote:Novo; osnovni paket Logosoft Info HD.
- afannedim
#17669 Re: Logosoft ALL ABOUT
Neka ima zbog informacija
- crnivrag
#17670 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nova BH HD - Promo Sample
- beni-bu-man
#17671 Re: Logosoft ALL ABOUT
kod mene ne radi ova NOva
- MTV
#17672 Re: Logosoft ALL ABOUT
Imas zato 3 streama Nove BH kao i BHT HD. Mora ti makar jedan raditi.beni-bu-man wrote:kod mene ne radi ova NOva
- beni-bu-man
#17673 Re: Logosoft ALL ABOUT
nista a bas sam se radovo tom kanaluMTV wrote:Imas zato 3 streama Nove BH kao i BHT HD. Mora ti makar jedan raditi.beni-bu-man wrote:kod mene ne radi ova NOva
- MTV
#17674 Re: Logosoft ALL ABOUT
Onda ih zovi meni sva tri komada radebeni-bu-man wrote: nista a bas sam se radovo tom kanalu

Barem bi ti trebao jedan raditi
- MTV
#17675 Re: Logosoft ALL ABOUT
afannedim wrote:Novo; osnovni paket Logosoft Info HD.