Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
afannedim

#17651 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:Popravljena snimalica na kanalu Nova BH. Program Nove BH preko snimalice radi od 09.10.2019. u 19:30. Sve do tada je bio stream ugasenog Pink BH putem pink paketa.

Jos uvijek ne rade:
City TV
KISS TV
Hayatovci HD ima zvuka nema slike
VIP HD
RTS 2 HD kad nije blokiran koci svako malo

U pitanju je AirTies HD
RTS 2 HD jutros prije posla mi je radio uredno i svih dana, a ovi ostali ko i kod tebe,
MTV

#17652 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sto je fino kad ima vise ljudi u raspravi. Ponekad imam osjecaj da pricam sam sa sobom. :lol: :lol:

TESLA_EDISON wrote: Ja bih sve te kissove i citiye izbacio. Ostavio bih od domaćih BHT, FTV, Hayat, Novu, OBN, TV1, Igman i Aljb. Ostale sve šutnuo iz šeme. Regionalni HRTovi, RTSovi Nova, RTLovi i to je to. Ostalo sportski, dokumentarni i filmski.
Eto onda nek ukljuce Igman u HD i taj City u HD. City HD pretvaraju u SD i tu se nesto desi i onda kanal ne radi neko vrijemo. Ima na Youtube kako izgleda City u HD i slika je mnogo dobra.
I ja sam se nadao hrvatskoj Novoj al nju su skoro svi dobili (Telemach, Total TV, Elta/TXTv, mtel, blicnet, HT Eronet...) sem nas.

afannedim wrote: RTS 2 HD jutros prije posla mi je radio uredno i svih dana, a ovi ostali ko i kod tebe,
Valjda poprave do kraja 2018. :mrgreen:
MTV

#17653 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

beni-bu-man wrote:ebala vas vise nova, koji hajp oko nove, kao da cemo poslanika uzivo gledat
Gle neko se raspise na 20 stranica oko Sport kluba neko 25 oko arena. Ima nas sto ne zanimaju ti kanali a sto se Nove BH tice trenutno je stara oprema pa kanal izgleda gore i od KISSa kad je u pitanju domaca proizvodnja vijesti, danas kod nas itd...
Kanal je krenuo u HD i za sada ide samo preko Telemacha a vremenom ce sve ici u HD od domace proizvodnje, sadrzaja sa hrvatske Nove, utakmica do filmova. Problem ce biti samo Grandove emisije (Zvezde Granda, Zvezde Granda Specijal, Nikad Nije Kasno, Popodne sa Leom Kis, Prakticna Zena i Grand Parada) koje se snimaju u SD.
afannedim

#17654 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
beni-bu-man wrote:ebala vas vise nova, koji hajp oko nove, kao da cemo poslanika uzivo gledat
Gle neko se raspise na 20 stranica oko Sport kluba neko 25 oko arena. Ima nas sto ne zanimaju ti kanali a sto se Nove BH tice trenutno je stara oprema pa kanal izgleda gore i od KISSa kad je u pitanju domaca proizvodnja vijesti, danas kod nas itd...
Kanal je krenuo u HD i za sada ide samo preko Telemacha a vremenom ce sve ici u HD od domace proizvodnje, sadrzaja sa hrvatske Nove, utakmica do filmova. Problem ce biti samo Grandove emisije (Zvezde Granda, Zvezde Granda Specijal, Nikad Nije Kasno, Popodne sa Leom Kis, Prakticna Zena i Grand Parada) koje se snimaju u SD.
Zar ove emisije u zagradi neko gleda, ma daj. Još kad sam sinoć vidio nekakvu farmu kanal nije vrijedan pomena
crnivrag

#17655 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

MTV wrote: Kanal je krenuo u HD i za sada ide samo preko Telemacha a vremenom ce sve ici u HD od domace proizvodnje, sadrzaja sa hrvatske Nove, utakmica do filmova. Problem ce biti samo Grandove emisije (Zvezde Granda, Zvezde Granda Specijal, Nikad Nije Kasno, Popodne sa Leom Kis, Prakticna Zena i Grand Parada) koje se snimaju u SD.
Da, ove emisije iz Grand produkcije se upscaliraju na HD, ali su snimane u SD rezoluciji, dok je slika boli glava, koliko je kristalno jasna, kada ide neki sadržaj sa Nove HR ili Top kanala.
MTV

#17656 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Nevjerujem da ce Nova BH HD biti na Logosoftu. Vise bi volio da bude ali ako ne moze onda nek bude SD al bez onog govneta od kruzica. Ajd sto jebu korisnike drugih operatera nego i svoje Total TV korisnike :lol: :lol:
beni-bu-man

#17657 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

afannedim wrote:
MTV wrote:
Zar ove emisije u zagradi neko gleda, ma daj. Još kad sam sinoć vidio nekakvu farmu kanal nije vrijedan pomena
gledaju ljudi s poremecajem :mrgreen:
Sakazulu

#17658 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Generalno svi balkanski kanali su ništa... od sadržaja (domaćeg) do recikliranja već viđenog po 200 puta. Ali još ovolika navala kanala sa istoka uz mix folkoteke, zadruge i sličnih pizdarija me i dalje tjeraju da sam sebi skidam i gledam. Još uz sve to 'ne gledanje' moram radi paketa da plaćam i tv kanale! Radije uvedite 0,30 KM po kanalu i da ja od ponuđenih 300 uzmem ono što hoću i obračunajte! Kad se sjetim frke oko Pinka... Pa čovječe, suma filmova je da ih nakon snimanja i režiseri više od sramote ne spominju, a ovih ih prikazuju. Radije napravi dva poštena kanala nego 56 iz koji konstatno šund zasipa prepametni balkan.
Tesla Edison

#17659 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

MTV wrote:Sto je fino kad ima vise ljudi u raspravi. Ponekad imam osjecaj da pricam sam sa sobom. :lol: :lol:

TESLA_EDISON wrote: Ja bih sve te kissove i citiye izbacio. Ostavio bih od domaćih BHT, FTV, Hayat, Novu, OBN, TV1, Igman i Aljb. Ostale sve šutnuo iz šeme. Regionalni HRTovi, RTSovi Nova, RTLovi i to je to. Ostalo sportski, dokumentarni i filmski.
Eto onda nek ukljuce Igman u HD i taj City u HD. City HD pretvaraju u SD i tu se nesto desi i onda kanal ne radi neko vrijemo. Ima na Youtube kako izgleda City u HD i slika je mnogo dobra.
I ja sam se nadao hrvatskoj Novoj al nju su skoro svi dobili (Telemach, Total TV, Elta/TXTv, mtel, blicnet, HT Eronet...) sem nas.

afannedim wrote: RTS 2 HD jutros prije posla mi je radio uredno i svih dana, a ovi ostali ko i kod tebe,
Valjda poprave do kraja 2018. :mrgreen:
Ma nakon Nove BH, hrvatska i ne treba jer će u 90% biti ista šema.
PajaELdin

#17660 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by PajaELdin »

MTV wrote:Pink M od 16:00 vrti samo ovo

pa je moguce da ce ga uskoro ugasiti.

Nova BH preko snimalice od 14:00 sati vrti stalno ovo

Nova BH uzivo ide normalan program. Nesto me nebi cudilo da uklone snimalicu sa Nove BH.

Inace famozni rebranding
-Uzivo u 14:00

I famozni kruzic gore lijevo po zadnjim informacijama sa rtv foruma znaci da operater prima kanal putem Total TV

- Vraceno putem snimalice

Ima razlike, pronadji je :lol:

Teletekst jos uvijek u pripremi
Image

Pink M je zavrsio svoj program ovako
Ako moze link RTV Foruma, vidim da nisu vise na onoj adresi. Pratio sam taj forum stalno... Zahvalan bi bio.
MTV

#17661 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

IamPajaELdin wrote: Ako moze link RTV Foruma, vidim da nisu vise na onoj adresi. Pratio sam taj forum stalno... Zahvalan bi bio.
http://rtvforum.net
beni-bu-man

#17662 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

Radi li vama normalno Nova BH
crnivrag

#17663 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

beni-bu-man wrote:Radi li vama normalno Nova BH
Da vam ne testiraju HD verziju?
beni-bu-man

#17664 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

crnivrag wrote:
beni-bu-man wrote:Radi li vama normalno Nova BH
Da vam ne testiraju HD verziju?
nista bez UHD
afannedim

#17665 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Merak je gledati UHD kanale
MTV

#17666 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sva tri komada Nove BH rade uredno. I svi su u SD formatu. Kad bi Total TV pustio u HD onda bi imali sanse da je dobijemo. Ovako uzivajte u SD.
afannedim

#17667 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Novo; osnovni paket Logosoft Info HD.
MTV

#17668 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:Novo; osnovni paket Logosoft Info HD.
RAKov novi zakon gdje svi operateri moraju imati info kanal. Do danas smo valjda jedini bili bez toga.
afannedim

#17669 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Neka ima zbog informacija
crnivrag

#17670 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

Nova BH HD - Promo Sample

beni-bu-man

#17671 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

kod mene ne radi ova NOva
MTV

#17672 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

beni-bu-man wrote:kod mene ne radi ova NOva
Imas zato 3 streama Nove BH kao i BHT HD. Mora ti makar jedan raditi.
beni-bu-man

#17673 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

MTV wrote:
beni-bu-man wrote:kod mene ne radi ova NOva
Imas zato 3 streama Nove BH kao i BHT HD. Mora ti makar jedan raditi.
nista a bas sam se radovo tom kanalu
MTV

#17674 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

beni-bu-man wrote: nista a bas sam se radovo tom kanalu
Onda ih zovi meni sva tri komada rade

Image
Image
Image

Barem bi ti trebao jedan raditi :|
MTV

#17675 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:Novo; osnovni paket Logosoft Info HD.
Post Reply