Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
fole13

#1751 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fole13 »

Lud i ponosan wrote:Kakvo je ovo sranje (da izvinete), nema prenosa u BiH utakmice Arsenal-Milan?

RTS prenosi, ali je zatamnjen i jebo ti sportski dogadjaj kad ga ja u reprizi moram gledati.

:x :x

Jos kad cujem ovog komentatora na FTV neizbjezno je MUTE :lol: :x :lol:
karanana

#1752 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

jooo razlike tito dragi izmedju one mrlje na zlajinoj televiziji i ovog mlijeka na areni.
a milana nema vjerovatno bas zbog tog sto je u srbiji ta tekma na drzavnoj televiziji.

pa kako nije one federalce stid onako nesto pustati. liga sampiona bi trebala da im oduzme pravo na prenos jer blate ovo takmicenje.
karanana

#1753 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

kontali arsenal-milan rjeseno nakon prve tekme, ali zakuhalo se.
enssa

#1754 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by enssa »

Može li ko od gospode iz Logosofta konkretno odgovoriti da li će smrtnici koji koriste njihove BIP pakete dobiti ikakve pogodnosti buduci da za istu cijenu nigdje kod konkurenata nema ovako slabe brzine?Bilo bi fer da se bar neko oglasi i kaze na cemu smo.Ovo je omalovazavanje dugogodisnjih klijenata.Prvo se ukine forum na stranici pa onda se samo prica o XDSL-u i hvali sa njim dok je vecina ljudi koji su godinama klijenti BIP.Molim Vas koji se javljate u ime Logosofta da budete fer i iznesete plan sa BIP korisnicima.
smijesni_ste

#1755 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by smijesni_ste »

Teško...isto nas par je za Cable pitalo..pa ništa...a i kad bi se smilovali odgovoriti ne mogu od ovih vječno dežurnih branilaca našeg divnog logosofta....
enssa

#1756 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by enssa »

to se jedino da primjetiti.imaju branioce koji glupostima ubijaju svaku kritiku na racun logosofta.ili je radnicima logosofta u opisu radnog mjesta da uniste svaki pokusaj iznosenja realne situacije u firmi u javnost pa su ovdje angazovani umjesto da rade na poboljsanju usluge.
KANAL1

#1757 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by KANAL1 »

chuchumbamayumbe wrote:
zilog wrote:
Qler wrote:Problem je sto ce kasnije doci HD kanali i onda ces morati placati tih 5KM vise da bi ih gledao... Sto onda dize cijenu pretplate i onda mi se vise isplati na HS...
Na HS-u placas 7 KM za HD kanale.

BTW, Smjesno je da se ljudi zale na cijenu doplate za HD STB, zato sto ima malo HD kanala. Pa sto ce vam uopste HD STB? Niko vas ne tjera da ga uzmete.
Recimo da želim da gledam Kanal1 i KlasikTV.
Oni nigdje u ponudi LoL-a nisu označeni kao HD kanali, a ipak mi je potreban Amino 130 da bi ih gledao.
;-)
Program KANAL1 od sada dostupan u punoj distribuciji Logosoft SUPER TV. ))
lider

#1758 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

I kakvi su generalno utisci sa ovim novim HD STB-om? Vidio sam da su se neki zalili, da ima problema, pa da li se isplati zamjeniti Amino 110 za njega?
Kako se kopca, jeli preko HDMI?
Moze li se daljinski namjestiti i za paljenje/gasenje TV-a, kao sto je mogao daljinski od ovih amino uredjaja?
Qler

#1759 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Evo ja ga imam vec pola mjeseca odokativno,

slika je bolja (ili sam subjektivan ili su mi i SD kanali bolji na ovome, a HD naravno :D), daljinski je super, salta kanale bez cekanja, nema vise preskakanja kanala, ili da nece da prebaci pa prebaci 3 odjednom...

Arena 1 HD mi nekada bude u 4:3 formatu, a kada odem u onaj meni superTv-a nece da odabere 16:9, uvijek stoji 4:3 ili 4:3 letterbox... ali tako pise i na hd kanalima koji su u 16:9 omjeru, pa nisam siguran koliko je to uopste tacno. STB se spaja preko HDMI-a, pa ako gledas nesto preko drugog ulaza zna otici u standby, bar meni na LG plasmi. Onda samo pritisnem neko dugme na daljinskom i upali se.

Paliti i gasiti TV i pojavavati/smanjivati ne mozes, ali meni su rekli da ce se to moci, samo dok nadju kodove. Ja sam nesto trazio po netu i nisam nista nasao. Nisam nasao ni kako se programira daljinski pa da probam sam...

Citav interface je puno bolji i citkiji posto je u HD rezoluciji, pa je sve ljepse, samo su sada ne nekim kanalima titlovi manji bas zbog velike rezolucije (Fox Life i Crime znam konkretno :) )
lider

#1760 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Hvala. Vjerovatno cu i ja zamjeniti.
Koji je model STBa tacno u pitanju?
Qler

#1761 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

AirTies je proizvodjac, ne znam tacno koji je model...
numizmatic

#1762 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by numizmatic »

Hoće li biti ikakvih promotivnih akcija u narednom periodu? Ono 0 KM internet priključenje...
misisi

#1763 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by misisi »

jeste li vidjeli jos novih kanala ima opciju rec? mislim oko 20 novih :D svaka cast logosoft jedini koji to ne naplacuje.
afannedim

#1764 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ima li još neko problema sa ARENAMA HD i FACETV HD nema teorije gledati ledi, kockice
plejka2

#1765 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by plejka2 »

ja nemam problema
(doduse nemam ni super tv) :razz:

eto ti prijedlog iskljuci to i neces vise imati problema :razz:
ćao ćao :D
afannedim

#1766 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

plejka2 wrote:ja nemam problema
(doduse nemam ni super tv) :razz:

eto ti prijedlog iskljuci to i neces vise imati problema :razz:
ćao ćao :D
oh hvala na prijedlogu :lol: :lol: :lol: :lol:
coolkid

#1767 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Može li neko da mi tačno napiše nedostatke ovog novog STB HD,navodno na može se regulisati ton preko daljinskog,teletex,slika ledi itd.Da li se može priključiti ovaj STB HD na TV i ako nema SCART izlaz a ima HDMI izlazi.Molim za tačne informacije
zilog

#1768 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Slika ne ledi na novom STB-u.

Ima SCART i HDMI, tako da mozes ukljuciti na bilo koji TV.
coolkid

#1769 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Ipak nisam dobio odgovor da li sve tipke na daljinskom funkcionišu npr.podešavanje tona,snimalica,TTX itd.
afannedim

#1770 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

ima li još neko problema sa AMINO 130 ja nijedan kanal n mogu gledat a da slika na momenat ne zaledi sve mi super radilo zadnji mjesec možda mjesec i po to mi se dešava
chuchumbamayumbe

#1771 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Kao i uvijek do sada, našim korisnicima donosimo najnovija tehnološka rješenja i posebno nam je drago što prvi u BiH možemo najaviti početak implementacije VDSL tehnologije na našim uslugama Internet pristupa.

Od 15. aprila uvodimo novi internet paket pod nazivom SIGMA koji će u vaše domove dovesti novo iskustvo korištenja Interneta sa mnogo većim brzinama. Za one koji nisu upoznati sa terminom, VDSL (Very-high-bit-rate Digital Subscriber Line) je digitalna pretplatnička linija vrlo velike brzine.
Prevedeno iz informatičke terminologije u terminologiju Logosoftovih internet paketa, brzina downloada SIGMA paketa iznosit će do 40 Mbps, dok će brzina uploada biti do 4 Mbps, što ovaj paket čini daleko superiornijim od trenutne ponude na tržištu. Kao i drugi paketi, i ovaj će biti na flat principu, naravno poštujući uslove o prihvatljivom korištenju Internet baziranih usluga Logosofta, koje možete pronaći ovdje.

A cijena?
SIGMA paket košta 70,00 KM bez PDV-a. U ovu cijenu je uključen i pristup na LOL xDSL infrastrukturu, koji vam pored ovog izvanrednog internet paketa otvara vrata ka dobijanju novog telefonskog broja.

Vrata ultra brzog Interneta su otvorena. Izvolite...

Vaš LOL Tim :)
TwistedX

#1772 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Sve ovo super i svaka cast, al sta sa nama na Trio + paketu koji placamo 18 a dobijamo 8-10 jer ostalo ide na TV i na telefon... a da ne kazem kad HD kanal upalim da gledam...
chuchumbamayumbe

#1773 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Evo ja na Trio (obični), dijete gleda crtani...
Ne znam zašto je vama toliko manja brzina?!
Image
TwistedX

#1774 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Evo mog speedtesta. Upaljen neki bezveze kanal. Zadnji put HD gledao sinoc tako da nije bilo prebacivanja sa HD i testiranja istog momenta.

Image
TwistedX

#1775 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Znam druze da je VDSL odgovor na to, ali hoce li nama dati VDSL modeme koji smo korisnici Trio + paketa pa da isprave tu gresku ili ovo vazi samo ko zeli Sigma paket interneta. To je ono moje pitanje sto sam mislio.
Post Reply