govorim ti iz iskustva i sto se tice tehnicke podrske preko telefona, nisu nadrkani kao kod konkurencijetovarish wrote:Ako je tako,onda su bas super.beni-bu-man wrote:normalo, dodju ludi po dogovoru, sto mi se svidja kod njih jer su u bobu tacni ako odredis termin 12:30 nema da kasne kao na telemachu danima,,,,tovarish wrote:Pristali iz Logosofta da prvo izmjere parice.
provjere sve instaliciju blablabla i idemo dalje
Logosoft
Moderator: Benq
- beni-bu-man
#16951 Re: Logosoft ALL ABOUT
- MTV
#16952 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zovu 5 minuta prije nego sto trebaju doci da se najave.
- beni-bu-man
#16953 Re: Logosoft ALL ABOUT
jes..... zato nisam stigao kafu srknutiMTV wrote:Zovu 5 minuta prije nego sto trebaju doci da se najave.
- beni-bu-man
#16955 Re: Logosoft ALL ABOUT
i ja kazemMTV wrote:Sram ih bilo
- drndalo
#16956 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hm, hebem im, kako to, pa Mtel koji im je gazda ima u svojoj ponudi SK-ove...?The BEN10 wrote:Tir Anasazi wrote: Ono s cim nisam isto bio zadovoljan jeste bila WiFi konekcija, ail i to se rjesilo s novim routerom, a posebno nakon sto sam zbavio ozbiljne Powerline WiFi adaptere, tako da sad u koju god uticnicu i koju god sobu da ubodem adapter WiFi mi je gotovo bez gubitka u odnosu na LAN (Meteor i Speedtest mjere oba 64 / 6,5).Paša moj, sa tim brzinama nama na BH Telecomu se činite kao da ste u drugoj galaksiji.Tir Anasazi wrote:Sve u svemu ja prezadovoljan, ali me nervira sto odanvno , ima mislim par godina, niti jedan operater nije znacajnije dizao brzine ili spustao cijene. Prije je ta konkurencija bila zustrija i bolja za nas korisnike.![]()
Btw - meni najviše smeta nedostatak SK na LOL-u. Ali haman da se to neće riješiti u dogledno vrijeme...
- MTV
#16957 Re: Logosoft ALL ABOUT
mtel nema iste kanale kao Logosoft kao sto ni Logosoft nema iste kanale ko mtel.
Objasnio davno @damir.d da programska shema nije ista i da je to nekada dobro a da nekad nije.
Inace Logosft je bio prvi operater sa SK i Arena Sport kanalima sve do spora kad su se ovi prodali mtelu. Mtel u medjuvremenu uvrstio SK 1-10 i Novu TV.
Objasnio davno @damir.d da programska shema nije ista i da je to nekada dobro a da nekad nije.
Inace Logosft je bio prvi operater sa SK i Arena Sport kanalima sve do spora kad su se ovi prodali mtelu. Mtel u medjuvremenu uvrstio SK 1-10 i Novu TV.
-
duffy_duck
#16958 Re: Logosoft ALL ABOUT
[quote="Tir Anasazi"]Ja sam u B fazi, vec godinama na Logosoftu na Quadro paketu (60/6). Prije toga bio kratko na Telemachu i poslao ih u pm jer nema neljubaznije i gore bande, iako mi je haver bio tehnicki direktor tamo. Na Telekom ne mogu iz ubjedjenja jer, kontra njihovom sloganu, "idu zadnji i daju najmanje".
LOL Internet mi je uvijek bio odlican (moguce je da je do parice i da mi je cvoriste blizu u Nerkeza Smailagica) i tu sam prezadovoljan, a o supportu ne treba rijeci trositi, javljaju se likovi u tri ujutro ako treba. Bilo je par štucavica s TV-om pa su promijenili Amino HD u ovan MAG reciever misleci da je do toga, s tim da se problem u cjelosti tek rjesio kada su zamijenili onaj bijeli Zyxel router koji je valjda dao svoje nakon x godina i stavili novi router (opet Zyxel) koji jede malu djecu.
Ono s cim nisam isto bio zadovoljan jeste bila WiFi konekcija, ail i to se rjesilo s novim routerom, a posebno nakon sto sam zbavio ozbiljne Powerline WiFi adaptere, tako da sad u koju god uticnicu i koju god sobu da ubodem adapter WiFi mi je gotovo bez gubitka u odnosu na LAN (Meteor i Speedtest mjere oba 64 / 6,5).
Quadro sam inace uzeo iskljucivo da bih i mobilni telefon ukljucio u paket pa sam prenio broj sa Telekoma.
Sve u svemu ja prezadovoljan, ali me nervira sto odanvno , ima mislim par godina, niti jedan operater nije znacajnije dizao brzine ili spustao cijene. Prije je ta konkurencija bila zustrija i bolja za nas korisnike.[/quote
Gdje si uzeo power line adaptere ? I koliko para?
LOL Internet mi je uvijek bio odlican (moguce je da je do parice i da mi je cvoriste blizu u Nerkeza Smailagica) i tu sam prezadovoljan, a o supportu ne treba rijeci trositi, javljaju se likovi u tri ujutro ako treba. Bilo je par štucavica s TV-om pa su promijenili Amino HD u ovan MAG reciever misleci da je do toga, s tim da se problem u cjelosti tek rjesio kada su zamijenili onaj bijeli Zyxel router koji je valjda dao svoje nakon x godina i stavili novi router (opet Zyxel) koji jede malu djecu.
Ono s cim nisam isto bio zadovoljan jeste bila WiFi konekcija, ail i to se rjesilo s novim routerom, a posebno nakon sto sam zbavio ozbiljne Powerline WiFi adaptere, tako da sad u koju god uticnicu i koju god sobu da ubodem adapter WiFi mi je gotovo bez gubitka u odnosu na LAN (Meteor i Speedtest mjere oba 64 / 6,5).
Quadro sam inace uzeo iskljucivo da bih i mobilni telefon ukljucio u paket pa sam prenio broj sa Telekoma.
Sve u svemu ja prezadovoljan, ali me nervira sto odanvno , ima mislim par godina, niti jedan operater nije znacajnije dizao brzine ili spustao cijene. Prije je ta konkurencija bila zustrija i bolja za nas korisnike.[/quote
Gdje si uzeo power line adaptere ? I koliko para?
- semirsar
#16959 Re: Logosoft ALL ABOUT
ima na google, sve pise, treba manje vremena otic tamo i saznat nego ovdeka napisat i cekati odgovor, probaj, sve ce ti se samo kasti, ne boli, ne ujeda a pametan taj gooooogle, ihduffy_duck wrote: Gdje si uzeo power line adaptere ? I koliko para?
- beni-bu-man
#16960 Re: Logosoft ALL ABOUT
semirsar wrote:ima na google, sve pise, treba manje vremena otic tamo i saznat nego ovdeka napisat i cekati odgovor, probaj, sve ce ti se samo kasti, ne boli, ne ujeda a pametan taj gooooogle, ihduffy_duck wrote: Gdje si uzeo power line adaptere ? I koliko para?
trebo si mu napisat u plavom granapu
- semirsar
#16961 Re: Logosoft ALL ABOUT
ne razumije on to druze Bubuleja, jok valabeni-bu-man wrote:semirsar wrote:ima na google, sve pise, treba manje vremena otic tamo i saznat nego ovdeka napisat i cekati odgovor, probaj, sve ce ti se samo kasti, ne boli, ne ujeda a pametan taj gooooogle, ihduffy_duck wrote: Gdje si uzeo power line adaptere ? I koliko para?![]()
![]()
![]()
![]()
trebo si mu napisat u plavom granapu![]()
![]()
- MTV
#16963 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja se izvinjavam unaprijed sto je moj post malo podugacak
Mtel je prebacio odredjene HD kanale iz HD paketa u osnovni paket

Tako da mtel od sada u Osnovnom paketu ima
1. BHT HD (od ovog SP su ga uvrstili u osnovni)
2. Elta HD (od ranije u Osnovnom paketu)
3. RTS HD
4. Al Jazzera Balkans HD
5. Hayat HD
6. Arena Sport 1 HD
7. Arena Sport 2 HD
8. Arena Sport 3 HD
9. Arena Sport 4 HD
10. Arena Sport 1 SRB HD
11. Trace Sport Stars HD
12. Viasat Nature HD/Viasat History HD
13. Mezzo Live HD
HD paket kod njih sada sadrzi svega 4 kanala:
1. Eurosport 1 HD
2. Eurosport 2 HD
3. ID HD
4. Discovery HD Showcase
Kod nas odavno ima 18 HD kanala u Osnovnom paketu
1. BHT HD
2. TV SA HD
3. Hayat HD
4. Face TV HD
5. Al Jazzera Balkans HD
6. BN BiH HD
7. Elta 1 HD
8. RTV Zenica HD
9. Televizija 5 HD
10. Film Box Extra HD
11. Epic Drama HD
12. Tiji HD
13. MTV Live HD
14. Kanal 6 HD
15. VIP HD
16. A1 Balkan HD
17. TRT World HD
18. Al Jazzera English HD
19. Hayatovci HD (koji vise idu u SD nego u HD)
Bilo bi dobro da nama isto u Osnovni ubace npr. RTS HD, Viasat HD (Nature/History) i makar Arena Sport 1 HD. Time bi Plus imao 5 HD kanala a HD paket 11 kanala + Trace Sport Stars HD koji je i u Plus i u HD paketu.
Unaprijed da se izvinem svima na sljedecoj recenici. Hvala ku.cu! Viasat Nature radi ko singerica vec 2 dana, niti najmanjeg prekida (ono zakoci slika i tako stoji sve dok ne prebacis na nesto drugo). Ako Boga znaju nek ne diraju vise taj kanal nikako. AXN Adria vec neko vrijeme ide sa mnogo ljepsom slikom i na njemu nema vise problema da bude kanal nedostupan, crna slika ili da povremeno koci itd.
Ali
-Alternativna kod mene vec drugi dan skroz crna.
-Edu TV kao da ne ide slika zajedno sa tonom. Slika malo kasni za tonom. Da li je do LOLe ili do kanala ne znam.
-SNTV kao da kanal kasni 3 minute. Na EPG pise 22:40 kod njihovog logotipa 22:37. Ma nije ni vazno, bez nje cemo ostati za koji dan-mjesec.
Mtel je prebacio odredjene HD kanale iz HD paketa u osnovni paket

Tako da mtel od sada u Osnovnom paketu ima
1. BHT HD (od ovog SP su ga uvrstili u osnovni)
2. Elta HD (od ranije u Osnovnom paketu)
3. RTS HD
4. Al Jazzera Balkans HD
5. Hayat HD
6. Arena Sport 1 HD
7. Arena Sport 2 HD
8. Arena Sport 3 HD
9. Arena Sport 4 HD
10. Arena Sport 1 SRB HD
11. Trace Sport Stars HD
12. Viasat Nature HD/Viasat History HD
13. Mezzo Live HD
HD paket kod njih sada sadrzi svega 4 kanala:
1. Eurosport 1 HD
2. Eurosport 2 HD
3. ID HD
4. Discovery HD Showcase
Kod nas odavno ima 18 HD kanala u Osnovnom paketu
1. BHT HD
2. TV SA HD
3. Hayat HD
4. Face TV HD
5. Al Jazzera Balkans HD
6. BN BiH HD
7. Elta 1 HD
8. RTV Zenica HD
9. Televizija 5 HD
10. Film Box Extra HD
11. Epic Drama HD
12. Tiji HD
13. MTV Live HD
14. Kanal 6 HD
15. VIP HD
16. A1 Balkan HD
17. TRT World HD
18. Al Jazzera English HD
19. Hayatovci HD (koji vise idu u SD nego u HD)
Bilo bi dobro da nama isto u Osnovni ubace npr. RTS HD, Viasat HD (Nature/History) i makar Arena Sport 1 HD. Time bi Plus imao 5 HD kanala a HD paket 11 kanala + Trace Sport Stars HD koji je i u Plus i u HD paketu.
Unaprijed da se izvinem svima na sljedecoj recenici. Hvala ku.cu! Viasat Nature radi ko singerica vec 2 dana, niti najmanjeg prekida (ono zakoci slika i tako stoji sve dok ne prebacis na nesto drugo). Ako Boga znaju nek ne diraju vise taj kanal nikako. AXN Adria vec neko vrijeme ide sa mnogo ljepsom slikom i na njemu nema vise problema da bude kanal nedostupan, crna slika ili da povremeno koci itd.
Ali
-Alternativna kod mene vec drugi dan skroz crna.
-Edu TV kao da ne ide slika zajedno sa tonom. Slika malo kasni za tonom. Da li je do LOLe ili do kanala ne znam.
-SNTV kao da kanal kasni 3 minute. Na EPG pise 22:40 kod njihovog logotipa 22:37. Ma nije ni vazno, bez nje cemo ostati za koji dan-mjesec.
- afannedim
#16964 Re: Logosoft ALL ABOUT
ATV kod mene radi kao kod tebe što je viasat nature, svake dvije tri minute prekid tj. reset kanala, EDU I SNTV kao kod tebe. I šta se imaš koji k.rac izvinjavati

- MTV
#16965 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kad sve saberes i oduzmes ATV je najveci problem. Nadam se da ce popraviti.afannedim wrote:ATV kod mene radi kao kod tebe što je viasat nature, svake dvije tri minute prekid tj. reset kanala, EDU I SNTV kao kod tebe. I šta se imaš koji k.rac izvinjavati![]()
![]()
Nemam ostale pakete nadam se da nema jos problematicnih kanala.
Da jos i ovo dodam
Samo mi je cudno da preko Super WEB TV mogu pratiti TnT Kids, Sevdah TV i Arena Sport 1 HD a preko resivera ne mogu jer nemam Plus i HD paket. Mogli bi oni ta 3 kanala dati u Osnovni.
- afannedim
#16966 Re: Logosoft ALL ABOUT
TNT kids bi volio da izbace veoma loš kanal
-
Zoovrt
#16967 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jel i kod vas ono zauvijek prestalo?! 
- diablobih
#16969 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sad kad je to "ono" prestalo raditi, moze li se saznati sta je to bilo ?
- crnivrag
#16970 Re: Logosoft ALL ABOUT
https://hr.wikipedia.org/wiki/Onodiablobih wrote:Sad kad je to "ono" prestalo raditi, moze li se saznati sta je to bilo ?
- semirsar
#16971 Re: Logosoft ALL ABOUT
crnivrag wrote:https://hr.wikipedia.org/wiki/Onodiablobih wrote:Sad kad je to "ono" prestalo raditi, moze li se saznati sta je to bilo ?

-
arhivasvega
#16972 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ono Ono radi jos uvijek 
- MTV
#16973 Re: Logosoft ALL ABOUT
Izgleda ne radi vise Super WEB TV u Hrvatskoj.
-
Tir Anasazi
#16974 Re: Logosoft ALL ABOUT
Uzeo DEVOLO WiFi kit 1200+ u Saturnu (Minhen). Radi se o ovom setu i kostao je na akciji 129 €:duffy_duck wrote:Gdje si uzeo power line adaptere ? I koliko para?
https://www.devolo.com/en/Products/dLAN-1200+-WiFi-ac
Znaci ubijaju adapteri. Ne radi se o standardnim PL adapterima kao ovi sto prodaje LOL (TP Link) Uzeo sam i njih i dao burazu, oni su ti samo za LAN, s tim da transmituju TV signal ili net. Ovo sto sam uzeo su WiFi PL adapteri sa max. propusnoscu. Strimam 4K video s tableta putem Chromecasta (nije Ultra Chromecast, vec prethodna verzija) bez ikakvih trzavica.
Adapteri dodju sa shuko uticnicama tako da ne gubis uticnice na mjestu instalacije, a usput se radi o filtritanim i zasticenim steckerima., Takodje, imas dva LAN porta na sekundarnom adapteru, a tih sekundarnih mozes i naknadno uzimati koliko ti treba. Bukvalno u svaku sobu samo ustekas i on se spoji s ostatkom mreze, te imas max. brzine WiFi koje ti je i deklarisao LOL za LAN konekciju.
Jedino me ovo hebe: For the first time, devolo range+ Technology is taking advantage of all three wires in the electric mains circuit at the same time for even more performance and longer range..
Naime, bagra je prilikom izgradnje zgrada na Alipasinom stedila bakar, pa tako nijedan stan nema uzemljenje (samo faza i nula), sto znaci da ovi adapteri ne pruzaju svoj max. potencijal, ali i bez toga mi je vrh konekcija.
- MTV
#16975 Re: Logosoft ALL ABOUT
Izmjene radnog vremena poslovnice Dobrinja
Poštovani korisnici,
ovim putem Vas obavještavamo da će zbog sezone godišnjih odmora, prodajno mjesto Logosofta na Dobrinji, na adresi Hamdije Kapidžića 6, u periodu od 23.7. do 10.9.2018. godine, imati sljedeće radno vrijeme:
ponedjeljak - petak od 8:00 do 17:00 sati,
subota od 9:00 do 14:00 sati,
nedjelja je neradna.
Prodajno mjesto Logosofta na adresi Igmanska 9, Novo Sarajevo, neće imati izmjene radnog vremena.
Hvala na razumijevanju.
Vas Logosoft
http://www.logosoft.ba/news/30259b452b6 ... e-dobrinja
Poštovani korisnici,
ovim putem Vas obavještavamo da će zbog sezone godišnjih odmora, prodajno mjesto Logosofta na Dobrinji, na adresi Hamdije Kapidžića 6, u periodu od 23.7. do 10.9.2018. godine, imati sljedeće radno vrijeme:
ponedjeljak - petak od 8:00 do 17:00 sati,
subota od 9:00 do 14:00 sati,
nedjelja je neradna.
Prodajno mjesto Logosofta na adresi Igmanska 9, Novo Sarajevo, neće imati izmjene radnog vremena.
Hvala na razumijevanju.
Vas Logosoft
http://www.logosoft.ba/news/30259b452b6 ... e-dobrinja