Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zilog

#1601 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

drugtito2011 wrote:OK karanana, mi koji imamo problema, bili bi ti veoma zahvalni kad bi te svoje vjestine prenio i na nas obicne smrtnike.
Jedno je cinjenica, STB ne radi, i treba 15 minuta da proradi. To je to.
Meni ostaje jedino da odem do 7 brace i da ubacim nesto para, nebil proradilo kako treba.
A sad konkretno, STB NE FUNKCIONISE. Daljinski takodje. To je cinjenica i za to nisu potrebne neke vjestine.
Brzina neta- nestabilna. od 1mb do 18mb, sve se mijenja u sekundi. I to je cinjenica.
Ali to opet ne znaci da treba promijeniti lol. Malo strpljenja nece biti na odmet, samo da se ne oduzi.
Druze Tito ti izgleda imas problem sa prikljuckom. Postedi sebe patnje i nazovi tehnicku da ti to rijese.

Sto se novog STB-a tice, ja ga koristim jos od testiranja (zamjenio 130-ku) i sigurno je bolji. Bilo je bubica na pocetku, a neke su jos tu. Bez obzira na to, AirTeis je meni bolji od 130.
karanana

#1602 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

drugtito2011 wrote:OK karanana, mi koji imamo problema, bili bi ti veoma zahvalni kad bi te svoje vjestine prenio i na nas obicne smrtnike.
Meni ostaje jedino da odem do 7 brace i da ubacim nesto para, nebil proradilo kako treba.
A sad konkretno, STB NE FUNKCIONISE. Daljinski takodje. To je cinjenica i za to nisu potrebne neke vjestine.
Brzina neta- nestabilna. od 1mb do 18mb, sve se mijenja u sekundi. I to je cinjenica.
Ali to opet ne znaci da treba promijeniti lol. Malo strpljenja nece biti na odmet, samo da se ne oduzi.
pa i ja sam spomenuo da imam problemcica.
TwistedX

#1603 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Moj jedini problem sa novim STB koji sam dobio jos u 12-tom mjesecu je jedino to sto na nekim kanalima gubi dijelove menia gdje se prikazuje EPG. To su vecinom FOX kanali i oko tih kanala. Ima jedno 10-15 kanala. Ne mogu da skontam u cemu je problem.
drugtito2011

#1604 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

zilog wrote:
Druze Tito ti izgleda imas problem sa prikljuckom. Postedi sebe patnje i nazovi tehnicku da ti to rijese.

Sto se novog STB-a tice, ja ga koristim jos od testiranja (zamjenio 130-ku) i sigurno je bolji. Bilo je bubica na pocetku, a neke su jos tu. Bez obzira na to, AirTeis je meni bolji od 130.
Za tvoju informaciju potrosio sat vremena u razgovoru s njima. I nista nije rijeseno. Dok sam imao duo+ nikakvih problem,a sa trio+ vec ima.
zilog

#1605 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

@drugtito2011
Ako sam dobro shvatio, tebi internet isto steka. To moze biti samo problem sa mrezom, nikako samo STB (koji ima bubica, ali nikako takvih kao sto je kod tebe). Zato, da nebi trosio zivce, opet nazovi da ti rijese problem.

Mozes ovde staviti stanje signala na modemu, da vidimo sta je, ali je tehnicka prava adresa za to.
false

#1606 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by false »

drugtito2011 wrote: Jedno je cinjenica, STB ne radi, i treba 15 minuta da proradi. To je to.
Hmmm...najjednostavnije sto se tice stb-a: iskljuci stb na dugme pozadi, ponovno ga ukljuci - ostavi upaljenog cijelu noc kao i obicno i sutra javi rezultate.

TwistedX wrote:Moj jedini problem sa novim STB koji sam dobio jos u 12-tom mjesecu je jedino to sto na nekim kanalima gubi dijelove menia gdje se prikazuje EPG. To su vecinom FOX kanali i oko tih kanala. Ima jedno 10-15 kanala. Ne mogu da skontam u cemu je problem.
Mozda na kanalima koji imaju subtitle? Sad znamo u cemu je problem.

zilog wrote: Sto se novog STB-a tice, ja ga koristim jos od testiranja (zamjenio 130-ku) i sigurno je bolji. Bilo je bubica na pocetku, a neke su jos tu. Bez obzira na to, AirTeis je meni bolji od 130.
.
novi.dan.nova.nafaka

#1607 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Primijetio sam da kada snimam neku emisiju na Discovery-u (Ultimate survival uglavnom), i hoću da pogledam tu emisiju preko snimalice imam slj. problem: ako se trenutno nalazim na Eurosportu recimo, kliknem meni->snimalica->emisija, onda se titlovi ne pojavljuju. Titlovi na snimljenim emisijama sa Discovery channela se pojave samo kada sa tog kanala odem na snimalicu i pokrenem emisiju. :)
nedimaha

#1608 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nedimaha »

[quote="novi.dan.nova.nafaka"]Primijetio sam da kada snimam neku emisiju na Discovery-u (Ultimate survival uglavnom), i hoću da pogledam tu emisiju preko snimalice imam slj. problem: ako se trenutno nalazim na Eurosportu recimo, kliknem meni->snimalica->emisija, onda se titlovi ne pojavljuju. Titlovi na snimljenim emisijama sa Discovery channela se pojave samo kada sa tog kanala odem na snimalicu i pokrenem emisiju. :)[/quote]

pa dobro to vise zvuci kao bug, koji kada znas rijesenje i nije strasan :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1609 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Primijetio sam da kada snimam neku emisiju na Discovery-u (Ultimate survival uglavnom), i hoću da pogledam tu emisiju preko snimalice imam slj. problem: ako se trenutno nalazim na Eurosportu recimo, kliknem meni->snimalica->emisija, onda se titlovi ne pojavljuju. Titlovi na snimljenim emisijama sa Discovery channela se pojave samo kada sa tog kanala odem na snimalicu i pokrenem emisiju. :)
tačno, ja sam snimao nešto sa Fox Crime, i ista stvar...

ali slagaću ti, mislim da su mi se titlovi pojavljivali ako bih prebacio da gledam sa Fox Life :D
novi.dan.nova.nafaka

#1610 Re: Logosoft ALL ABOUT

Chmoljo wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Primijetio sam da kada snimam neku emisiju na Discovery-u (Ultimate survival uglavnom), i hoću da pogledam tu emisiju preko snimalice imam slj. problem: ako se trenutno nalazim na Eurosportu recimo, kliknem meni->snimalica->emisija, onda se titlovi ne pojavljuju. Titlovi na snimljenim emisijama sa Discovery channela se pojave samo kada sa tog kanala odem na snimalicu i pokrenem emisiju. :)
ali slagaću ti, mislim da su mi se titlovi pojavljivali ako bih prebacio da gledam sa Fox Life :D
Pa ja, poenta i jeste u tome da se titlovi vide samo dok si na kanalu sa kojeg si i snimao sadržaj.
Koliko vidim, kod mene je slučaj samo sa Discovery - evo sam gledao recimo na eurosportu program snimljen an NG i sve je OK.
The Realist

#1611 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Onako pitam, zašto vam je to problem? Ionako ćeš gledati ono što si snimio :D.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1612 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

pa nije problem, dok nisam provalio to :D

nije problem ni pratiti bez titla ako je serija u pitanju, ali ako se snima to znači da ću gledati kasno navečer, a onda baš ne mogu podebljati ton da čujem bez problema.

al' jeste problem pratiti nešto sa Discovery-ja ili sa NG, jer tu, pogotovo ako je neka emisija koja obiluje stručnim terminima (dijelovi mašine npr.), čovjek pola toga ne može pratiti.
chuchumbamayumbe

#1613 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Da li su kod vas od popodneva kockice na ekranu (uključujući i snimalicu)?!
Bude malo dobra slika, pa onda malo kockica, i tako u krug...
:roll:
false

#1614 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by false »

Chmoljo wrote:

Upravo sam testirao taj dio na Fox Life kanalu i nisam imao problema sa titlovima iako sam pokretao snimalicu sa regionalnih kanala. :roll:

U toku reproduciranja sadrzaja iz snimalice takodjer mozes mijenjati audio/subtitle na snimljenom sadrzaju ukoliko kanal to nudi,

zelena tipka - promjena audio
zuta tipka - promjena subtitle

naredni put kada uocis takav problem pokusaj pritisnuti zutu tipku i sacekaj par sekundi pa provjeri da li ce se pojaviti.
novi.dan.nova.nafaka

#1615 Re: Logosoft ALL ABOUT

false wrote:Upravo sam testirao taj dio na Fox Life kanalu i nisam imao problema sa titlovima iako sam pokretao snimalicu sa regionalnih kanala. :roll:
U toku reproduciranja sadrzaja iz snimalice takodjer mozes mijenjati audio/subtitle na snimljenom sadrzaju ukoliko kanal to nudi,
zelena tipka - promjena audio
zuta tipka - promjena subtitle
naredni put kada uocis takav problem pokusaj pritisnuti zutu tipku i sacekaj par sekundi pa provjeri da li ce se pojaviti.
Hajde ako te ne mrzi probaj na Discoveryu - meni ne radi. Probao sam ja tu opciju i ranije sa DC-om i nije radilo - pitanje je samo jel kod mene ili kod drugih. Ono, nije strašno, niti se nešta žalim - samo pomažem LOL-u da poboljša svoju uslugu. :)
coolkid

#1616 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Za uposlene u LOL-u:Zašto nam nudite STB koji su neispravni,odnosno ne funkcionišu kao i AMINO 130.Imaju probleme prilikom paljenja,čeka se 15 minuta nakon paljenja da proradi,pojavljuju se programi u kockicama,snimalica ne radi kako treba i ko zna šta još ima da nije kako treba.To treba da prvo sredite pa onda da ih prodajete po tim visokim cijenama.Jer koliko vidim ko je god zamijenio za novi STB ima problema.Da li vi dolazite da zamijenite,a ne mi da nosimo u LOL.Da li se sa ovim STB može pratiti TV KLASIK.ARENA1 HR.KANAL K1.SVE HD KANALE. Molim da mi odgovore oni koji znaju o ovome.
karanana

#1617 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

mogu se pratiti ti kanali.

medjutim, evo ja sam promijenio stb prosle sedmice i otad imam redovne probleme sa konekcijom i shtopanjem slike. a prije toga, sa 110kom ne znam jesam li u zadnjih 4-5 mjeseci imao jedno shtopanje i gubitak konekcije.
chuchumbamayumbe

#1618 Re: Logosoft ALL ABOUT

Vjerovatno će problemi nestati kada se počne sa beskonačnim rentanjem kao jedinom opcijom.
Vi koji ste sada dali 70km ste pokusni kunići, da se sve to fino dotjera tamo nekada do aprila (taman ostalo mjesec dana), a onda petica to petica....
8-)
BARBAROSA

#1619 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by BARBAROSA »

Sta je ovo sa brzinom downloada, duplo manja citav vikend?
Trio paket.
chuchumbamayumbe

#1620 Re: Logosoft ALL ABOUT

BARBAROSA wrote:Sta je ovo sa brzinom downloada, duplo manja citav vikend?
Trio paket.
Kod mene od jučer, svako malo, na ekranu kockice i štopa.
Na internetu i telefonu nisam primijetio probleme.
Lokacija - AP.
novi.dan.nova.nafaka

#1621 Re: Logosoft ALL ABOUT

chuchumbamayumbe wrote:Vjerovatno će problemi nestati kada se počne sa beskonačnim rentanjem kao jedinom opcijom.
Vi koji ste sada dali 70km ste pokusni kunići, da se sve to fino dotjera tamo nekada do aprila (taman ostalo mjesec dana), a onda petica to petica.... 8-)
:x
chuchumbamayumbe

#1622 Re: Logosoft ALL ABOUT

novi.dan.nova.nafaka wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Vjerovatno će problemi nestati kada se počne sa beskonačnim rentanjem kao jedinom opcijom.
Vi koji ste sada dali 70km ste pokusni kunići, da se sve to fino dotjera tamo nekada do aprila (taman ostalo mjesec dana), a onda petica to petica.... 8-)
:x
Moj nafaka, ne uzimaj to previše k srcu...
Ja sam ti takav po prirodi, ovo što napisah vjerovatno nije istinito, ali ja ne bih bio ja kada ne bih imao da dodam koju protiv sistema!
8-)
Qler

#1623 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

E ovako :)

Danas sam uzeo ovaj AirTies HD STB, pa imam par pitanja.

1. Moze li se nekako povecati font titlova? Sada su nekako mala slova...
2. U MENI/TV/OMJER EKRANA ne prihvata mi OK, tj. ne mogu da stavim 16:9, stoji na 4:3...
3. Ima li neko kodove za daljnski, treba mi za LG da mogu pojacavati i smanjivati :D

Hvala unaprijed :)
coolkid

#1624 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Da li oni dolaze i zamijene ti resiver ili ti moraš ići ponjega.Zar nema kupiti AMINO 130,jet sa njim nema nikakvih problema.
Qler

#1625 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Meni je ovaj super, salta kanale bez stekanja, to mi je najdraze :) nema vise preskakanja, cekanja, ma fenomenalno :) slika je isto tako odlicna.

Moras ti otici, odnijeti stari sa adapterom, daljinskim, onim postoljem kablovima, u glavnom sve im vratis, oni ti daju novi paket. Puno je ljepsi ovaj bas sminka. I da jos jednom napomenem, salta kanale ko iz rukava :D

Eto samo ako ima neko da ogovori na ova pitanja gore, bio bih zahvalan.
Post Reply