Logosoft
Moderator: Benq
- Qler
#15151 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zašto odjednom ne mogu staviti trajni nalog za praćenje, star trek dao, potjera konkretno na hrtovima, dok na RTL-u mogu staviti npr big bang
- MTV
#15152 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ukinut ce jos koji kanal. Ovaj mjesec nisu jos nista skinuli. Jbg navikao se ja na ukidanje pa mi sad eto nije dobro.Sakazulu wrote:Ko ovo par postova niže najvaljuje neke novogodišnje dodatke na LoL sistemu?
- edin.h
#15153 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kad se sjetim
http://www.logosoft.ba/news/58ca1d885d6 ... t-pristupa
Jos malo pa su 2 godine prosle bez ikakvih promjena na brzinama interneta.. Vrijeme je za upgrade paketa.
http://www.logosoft.ba/news/58ca1d885d6 ... t-pristupa
Jos malo pa su 2 godine prosle bez ikakvih promjena na brzinama interneta.. Vrijeme je za upgrade paketa.
- MTV
#15154 Re: Logosoft ALL ABOUT
Par informacija iz svijeta TV kanala. Malo cu ugurat u duzi post.
Navodno u hrvatskoj na VIP SAT-u sa Vipovom karticom za dekodirenje proradila dva nova Filmboxova kanala FilmBox Premium HD i FilmBox Family. Nema potvrde u vide obavijesti ili neke slike al prica se da je VIP potpisao novi ugovor sa FilmBoxom ali ima informacija od strane FilmBoxa za prosirenje ponude kanala za ex-yu podrucje.
Takodjer vec neko vrijeme na VIP iptv i bnet kablovskoj se pojavio kanal Gametoon HD http://www.gametoon.com koji je isto SPI International/Filmbox-ov kanal. Eto mozda dobijemo uskoro neki kanal od FilmBox-a.
Takodjer na satelitu je poceo sa radom i Discovery HD sa hr i spr titlovima. Isto tako ima Fine Living HD al ne znam da li na njemu rade titlovi kao sto rade na njihovim drugim kanalima Food Network HD i Travel HD. Ova tri zadnja nabrojana su odnedavno u Discovery-jevom vlasnistvu. Jos kad bi ovi nasi sjetili vratili npr. Discovery Science HD, Animal Planet HD (mada opet pisu da su registrovani kod RAK-a) i uvest DTX HD (imali smo samo SD verziju) pa da fino kompletiraju Discoveryjev paket kanala. Ovako imamo ocerupan Discovery paket.
Od Viacoma/MTV nedostaje nickelodeon HD i ukinuti MTV Music 24 (opet pise da LoLa ima pravo za njega).
Eto da podsjetim Hayat planira svoja preostala 4 kanala da pokrene u HD formatu Hayat Plus HD, Hayatovci HD, Hayat Music HD, Hayat Folk HD. Lola eto nije dugo uveo kanala kako treba a zadnji HD kanal (arena sport 1 SRB HD) je dosao tada kad je mtel dobio SK a Telemach arene.
Opet gazda Mtel od HD kanala ima Arenu Sport 1 HR HD, RTS HD i odnedavno mezzo live HD. A najveci gazda MTS ima BBC Earth HD.
Nesto od ovog gore bi bilo dobro da stave jer danas 4K TV je jeftiniji od HD televizora a operateri skrtare na HD kanalima.
Trenutno je izgleda pukla optika iz Beograda neradi pink paket (prekinuse Macu u po razgovora
) sem pink BH i pink Music koji imamo otprije pink paketa i arena sport paket sem arene sport 1 HR koju primaju drukcijim putem. MTV Hits je crn par dana, Kanal 6 HD, OTV Valentino i Alternetivna nerade. BHT SD, FTV i Alfa jos uvijek imaju analognu sliku. Puko krav nedje 
Navodno u hrvatskoj na VIP SAT-u sa Vipovom karticom za dekodirenje proradila dva nova Filmboxova kanala FilmBox Premium HD i FilmBox Family. Nema potvrde u vide obavijesti ili neke slike al prica se da je VIP potpisao novi ugovor sa FilmBoxom ali ima informacija od strane FilmBoxa za prosirenje ponude kanala za ex-yu podrucje.
Takodjer vec neko vrijeme na VIP iptv i bnet kablovskoj se pojavio kanal Gametoon HD http://www.gametoon.com koji je isto SPI International/Filmbox-ov kanal. Eto mozda dobijemo uskoro neki kanal od FilmBox-a.
Takodjer na satelitu je poceo sa radom i Discovery HD sa hr i spr titlovima. Isto tako ima Fine Living HD al ne znam da li na njemu rade titlovi kao sto rade na njihovim drugim kanalima Food Network HD i Travel HD. Ova tri zadnja nabrojana su odnedavno u Discovery-jevom vlasnistvu. Jos kad bi ovi nasi sjetili vratili npr. Discovery Science HD, Animal Planet HD (mada opet pisu da su registrovani kod RAK-a) i uvest DTX HD (imali smo samo SD verziju) pa da fino kompletiraju Discoveryjev paket kanala. Ovako imamo ocerupan Discovery paket.
Od Viacoma/MTV nedostaje nickelodeon HD i ukinuti MTV Music 24 (opet pise da LoLa ima pravo za njega).
Eto da podsjetim Hayat planira svoja preostala 4 kanala da pokrene u HD formatu Hayat Plus HD, Hayatovci HD, Hayat Music HD, Hayat Folk HD. Lola eto nije dugo uveo kanala kako treba a zadnji HD kanal (arena sport 1 SRB HD) je dosao tada kad je mtel dobio SK a Telemach arene.
Opet gazda Mtel od HD kanala ima Arenu Sport 1 HR HD, RTS HD i odnedavno mezzo live HD. A najveci gazda MTS ima BBC Earth HD.
Nesto od ovog gore bi bilo dobro da stave jer danas 4K TV je jeftiniji od HD televizora a operateri skrtare na HD kanalima.
Trenutno je izgleda pukla optika iz Beograda neradi pink paket (prekinuse Macu u po razgovora
- beni-bu-man
#15155 Re: Logosoft ALL ABOUT
MTV wrote:..........................
Trenutno je izgleda pukla optika iz Beograda neradi pink paket (prekinuse Macu u po razgovora) sem pink BH i pink Music koji imamo otprije pink paketa i arena sport paket sem arene sport 1 HR koju primaju drukcijim putem. MTV Hits je crn par dana, Kanal 6 HD, OTV Valentino i Alternetivna nerade. BHT SD, FTV i Alfa jos uvijek imaju analognu sliku. Puko krav nedje
Da ja otjeram ljudove danas iz logosofta da ne prikljucuju
- MTV
#15156 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jos se mozes predomisliti
Brate dok smo se dopisivali ovih dana sve do jednog kanala u osnovnom paketu su radili ko urice. Pink i arene su jutros pukli. Od prije par dana FTV i BHT SD imaju losu sliku a prije toga su ko HD bili.
OTV Valentino i arene su proradile.
Ne znam zasto nazvat cu ih.
Brate dok smo se dopisivali ovih dana sve do jednog kanala u osnovnom paketu su radili ko urice. Pink i arene su jutros pukli. Od prije par dana FTV i BHT SD imaju losu sliku a prije toga su ko HD bili.
OTV Valentino i arene su proradile.
Ne znam zasto nazvat cu ih.
- MTV
#15157 Re: Logosoft ALL ABOUT
Rade pinkovi.beni-bu-man wrote: Da ja otjeram ljudove danas iz logosofta da ne prikljucuju![]()
![]()
![]()
- beni-bu-man
#15158 Re: Logosoft ALL ABOUT
MTV wrote:Rade pinkovi.beni-bu-man wrote: Da ja otjeram ljudove danas iz logosofta da ne prikljucuju![]()
![]()
![]()
dosle cike prikopcaTo sve
- MTV
#15159 Re: Logosoft ALL ABOUT
Himades pipi (privatne poruke)beni-bu-man wrote:MTV wrote:Rade pinkovi.beni-bu-man wrote: Da ja otjeram ljudove danas iz logosofta da ne prikljucuju![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- semirsar
#15160 Re: Logosoft ALL ABOUT
jbt, ja mislio co'jk se upiskio a ni skonto nijeMTV wrote:Himades pipi (privatne poruke)beni-bu-man wrote:beni-bu-man wrote: Da ja otjeram ljudove danas iz logosofta da ne prikljucuju![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- MTV
#15161 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zloco je'ansemirsar wrote: jbt, ja mislio co'jk se upiskio a ni skonto nije![]()
- semirsar
#15162 Re: Logosoft ALL ABOUT
MTV wrote:Zloco je'ansemirsar wrote: jbt, ja mislio co'jk se upiskio a ni skonto nije![]()
- MTV
#15165 Re: Logosoft ALL ABOUT
Neradni dan
Poštovani korisnici,
zbog nastupajućeg praznika Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u subotu, 25. novembra 2017. godine poslovnice Logosofta neće raditi, dok će naše dežurne službe biti na raspolaganju 24 h. Naredni radni dan je ponedjeljak 27. novembar 2017.
Želimo vam sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
Vaš Logosoft
http://www.logosoft.ba/dan-drzavnosti
Poštovani korisnici,
zbog nastupajućeg praznika Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u subotu, 25. novembra 2017. godine poslovnice Logosofta neće raditi, dok će naše dežurne službe biti na raspolaganju 24 h. Naredni radni dan je ponedjeljak 27. novembar 2017.
Želimo vam sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
Vaš Logosoft
http://www.logosoft.ba/dan-drzavnosti
-
kikilika
#15166 Re: Logosoft ALL ABOUT
hocu i ja pipiMTV wrote:Otome se neprica. Imas ppTwistedX wrote:
Presao sa najjaceg paketa u to doba na Trio paket i sada mi istice ugovor. Doslo je dotle da nakon 2001-2 ne mogu se sjetiti sada (od dial-up) razmisljam da predjem na drugog providera. Najvise me iznerviralo sto su ukinuli H2 pod izgovorom da se kanal najmanje gleda (skup kanal, a oni nemaju korisnika pa ni love da ga odrzavaju a koga god znam da je na lol stalno mu upaljen bio H2) i mogucnost .... kanala.
- MTV
#15167 Re: Logosoft ALL ABOUT
pipi se placakikilika wrote: hocu i ja pipi; hvala
- crnivrag
#15168 Re: Logosoft ALL ABOUT
A gdje je meni pipiMTV wrote: pipi se placaposlao sam
- semirsar
#15169 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sta ba i teb se pripiskilo pa nije vam MTV razvodnik u halikikilika wrote:hocu i ja pipiMTV wrote:Otome se neprica. Imas ppTwistedX wrote:
Presao sa najjaceg paketa u to doba na Trio paket i sada mi istice ugovor. Doslo je dotle da nakon 2001-2 ne mogu se sjetiti sada (od dial-up) razmisljam da predjem na drugog providera. Najvise me iznerviralo sto su ukinuli H2 pod izgovorom da se kanal najmanje gleda (skup kanal, a oni nemaju korisnika pa ni love da ga odrzavaju a koga god znam da je na lol stalno mu upaljen bio H2) i mogucnost .... kanala.; hvala
- semirsar
#15170 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zbog gluposti pojedinih korisnika koji ne salju upite na privatne poruke vec pitaju ovako javno ce svi ostati bez pogodnosti.
Meni svejedno ionako sam leteci
Meni svejedno ionako sam leteci
- MTV
#15171 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jest aktivna tema Boze sacuvaj ko da su stavili 100 novih kanala 
- MTV
#15172 Re: Logosoft ALL ABOUT
E ovako posaljem ja njima mail da neradi teletekst tu i tu da je losa slika na tim i tim kanalima i nikako nerade alternativna i MTV Hits. U mailu nije pisalo ime nosioca ugovora/broj telefona nista. Mail je inace moje ime i prezime a ugovor je na tatino ime. Zovu oni prije cca pola sata kazu jeli vama nerade ta dva kanala i da li jos ima problema. Upoznati su sa losom slikom na FTV, BHT SD i Alfom.
Velim ja neradi MTV Hits ali da radi Alternetivna. Kaze idite MENU-TV-Uredjenje kanala-zuto dugme za reset liste. Naravno opet se pojave onolike rupe u brojevima ispade da imam 305 kanala. Pita me fini gospofin jel sada radi MTV Hits ali opet je bila crna. Keze on Ok provjerit ce nase kolege pa cemo vas nazvati.
Ja se jadan izmucim sa svim onim silnim preslagivanjem kad opet zove Logosoft da provjerim mtv hits. Ja ga provjerim kad radi.
Medjutim u onom slilnom preslagivanju sad imam 2 kanala pod istim brojem

Prolupao resiver samnom jer radi 0-25 sati dnevno
Jos teletekst da makar poprave na pink Srbiji (tu mi otvori samo crnu sliku) i OBN jer njihov epg je rijetko tacan.

Ujedno i ruzna slika na FTV

Velim ja neradi MTV Hits ali da radi Alternetivna. Kaze idite MENU-TV-Uredjenje kanala-zuto dugme za reset liste. Naravno opet se pojave onolike rupe u brojevima ispade da imam 305 kanala. Pita me fini gospofin jel sada radi MTV Hits ali opet je bila crna. Keze on Ok provjerit ce nase kolege pa cemo vas nazvati.
Ja se jadan izmucim sa svim onim silnim preslagivanjem kad opet zove Logosoft da provjerim mtv hits. Ja ga provjerim kad radi.
Medjutim u onom slilnom preslagivanju sad imam 2 kanala pod istim brojem

Prolupao resiver samnom jer radi 0-25 sati dnevno
Jos teletekst da makar poprave na pink Srbiji (tu mi otvori samo crnu sliku) i OBN jer njihov epg je rijetko tacan.

Ujedno i ruzna slika na FTV

- MTV
#15173 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ima li neka dobra dusa da provjeri BHT HD i FTV da li mu rade?! Hvala
- crnivrag
#15174 Re: Logosoft ALL ABOUT
Na Telemach-u rade oba kanala u digitalnom formatu, a ono je bio neki privremeni prekid u distribuciji, koji je trajao do 16 sati onog dana.MTV wrote:Ima li neka dobra dusa da provjeri BHT HD i FTV da li mu rade?! Hvala
- MTV
#15175 Re: Logosoft ALL ABOUT
Interesuje me jel "veci" problem il samo opet mojcrnivrag wrote:
Na Telemach-u rade oba kanala u digitalnom formatu, a ono je bio neki privremeni prekid u distribuciji, koji je trajao do 16 sati onog dana.
TLZP veceras gledam ili preko RTRS na LOLi ili FTV preko DVB-Ta. Sve zavisi ko prvi pocne sa showom.