Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#15026 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Da snimalica vise nije dostupna na Hayatu.
...
Vala nek se goni Hayat u neku stvar, kad su se brojali mrtvi od poplava oni su odrzavali teferic od Zvijezda mozes biti ti (ZMBT) sa onim sabanima od voditelja Fikretom i Ammarom i njihovim humorom.

Usporedbe radi Nova TV HR u hrvatskoj ima snimalicu preko Vip/bneta i svoj servis koji se placa Oyo ali i besplatnu stranicu za gledanje vijesti i nekih emisija novatvplus. A ovi se umislili da su neko i nesto a trecerazredna TV od koje je i BHT gledaniji.

(Bez ikakve uvrede @vanjki moje licno misljenje o Hayatu, nista licno protiv tebe :) )
...

Nek snimalicu onda vrate na RTL HR koji ju je imao do 2014 ili nek stave na neki drugi.

Sto se tice Suplje TV nek nama sa HD resiverom sa liste uklone SD verzije kanala Al Jazzera Balkans SD i Hayat SD jer npr. imamo iskljucivo HD verzije kanala TVSA HD, Elta HD, ViP HD, Televizija 5 HD i Kanal 6 HD bez njihovih SD verzija.

I posto citaju nase skrabanje popravite OBN i vratite nam ga u mpeg4 formatu sa teletekstom jer ovaj mpeg2 bez teleteksta je mnogo losiji od mpeg4. Slika je nekako zrnasta.
Takodjer teletekst vise neradi (otvori crnu sliku) na pink Srbija i Slon Extri a Hayat HD ima indentifikacije a ttx neradi. Takodjer Elta HD i BHT HD imaju TTX a neradi nikako...
Naslovnica

#15027 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Da li se vama konstantno 'kockaju' pojedini kanali, kao npr Pink Western, Pink RnR, Bravo Music...?
Upravo su mi zamijenili STB AirTies, po drugi put. Stalno se resetovao, bug-ovao...
Pitam momka koji ke došao za ove kockice - kaže, ako nije na svim kanalima, onda je do streama.
MTV

#15028 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Naslovnica wrote:Da li se vama konstantno 'kockaju' pojedini kanali, kao npr Pink Western, Pink RnR, Bravo Music...?
Upravo su mi zamijenili STB AirTies, po drugi put. Stalno se resetovao, bug-ovao...
Pitam momka koji ke došao za ove kockice - kaže, ako nije na svim kanalima, onda je do streama.
Prva dva nemam, Bravo Music ko mlijeko. Resiver AirTies HD. Koji ti je sad resiver?! Mozda da ti preporucim da trazis Mag 250 ili 254.
Bravo ima perioda kada koci/trza/piksela al netraje to dugo.
Dobro ti je momak rekao jer da se kocka na svim kanala znacilo bi da veza izmedju LoLa i tebe nije dobra, prestara tel parica, negdje presavijena telefonska zica koja vodi u router itd. Ako je samo na par kanala onda je problem ili relacija pink-Logosoft ili u centrali Logosofta nije dobro nastiman kanal.
Jel se kocka samo par kanali ili svi?!
Naslovnica

#15029 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

MTV wrote:
Naslovnica wrote:Da li se vama konstantno 'kockaju' pojedini kanali, kao npr Pink Western, Pink RnR, Bravo Music...?
Prva dva nemam, Bravo Music ko mlijeko. Resiver AirTies HD. Koji ti je sad resiver?! Mozda da ti preporucim da trazis Mag 250 ili 254.
Bravo ima perioda kada koci/trza/piksela al netraje to dugo.
Dobro ti je momak rekao jer da se kocka na svim kanala znacilo bi da veza izmedju LoLa i tebe nije dobra, prestara tel parica, negdje presavijena telefonska zica koja vodi u router itd. Ako je samo na par kanala onda je problem ili relacija pink-Logosoft ili u centrali Logosofta nije dobro nastiman kanal.
Jel se kocka samo par kanali ili svi?!
AirTies 7120. Samo neki kanali se kockaju.
Ovi iz podrške nešto čačkali, ka'e port OK, nema smetnji, šta ti ga ja znam...
Dugo nisam ima BHT1 HD, nisam ni zvao zbog tog problema. Sada spomenem momku, nazva on lika u centrali, proradi BHT1 HD.
Neću valjda morati uzeti papir i olovku i popisati sve kanale koji se kockaju, pa oni svaki posebno da "naštimaju", samo za mene?
MTV

#15030 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Naslovnica wrote: AirTies 7120. Samo neki kanali se kockaju.
Ovi iz podrške nešto čačkali, ka'e port OK, nema smetnji, šta ti ga ja znam...
Dugo nisam ima BHT1 HD, nisam ni zvao zbog tog problema. Sada spomenem momku, nazva on lika u centrali, proradi BHT1 HD.
Neću valjda morati uzeti papir i olovku i popisati sve kanale koji se kockaju, pa oni svaki posebno da "naštimaju", samo za mene?
Svasta isti resiver tacnije Air Ties 7120OP ver softwarea 1.18.4.0 i nisam imao problema sa BHT HD. Jel i kod tebe ta verzija sofwarea?

Jest da je to gnjavaza al za svoje pare treba da ti svi kanali rade. Popisi ih i zovi. Sto se tice nastimavanja moraju nastimat za sve resivere koje imaju u mrezi npr Mag 250, 254, AirTies HD, Aminet 130 HD, (Amino 120 i 110 imaju posebno preradnjene kanale iz mpeg4 u mpeg2). I u svemu tome se mogu podvuci greske.
Naslovnica

#15031 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Zvao prije 5 min, kažu nešto do 'ostrva', riješiće u toku naredne hefte.
VladaFBiH

#15032 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by VladaFBiH »

Naslovnica wrote:Zvao prije 5 min, kažu nešto do 'ostrva', riješiće u toku naredne hefte.
i da li si tražio umanjenje računa jer ne isporučuju adekvatnu uslugu?
Naslovnica

#15033 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

VladaFBiH wrote:
Naslovnica wrote:Zvao prije 5 min, kažu nešto do 'ostrva', riješiće u toku naredne hefte.
Nisam.
Ne vjerujem da bi uvažili moj progovor.
Ionako uskoro, najvjerovatnije, imaju mahanje od mene.
Ženu sam premunt'o, ostala još punica. :lol:
VladaFBiH

#15034 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by VladaFBiH »

Naslovnica wrote:
VladaFBiH wrote:
Nisam.
Ne vjerujem da bi uvažili moj progovor.
Ionako uskoro, najvjerovatnije, imaju mahanje od mene.
Ženu sam premunt'o, ostala još punica. :lol:
isto tako... na žalost naša ljubav koja traje od prvog BIP-a se završava za par dana...
semirsar

#15035 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

zbog kockanja par kanala traziti umanjenje racuna... ne merem da vjerujem :mrgreen:
sto rekose nedje ovdeka na forumu, prekuca ga, gasi svjetla, motaj kablove, nejma dalje :lol:
e vala, meni u subotu i juceraske bas ispise zivce na slamku :evil:
taman krene preticanje u MotoGP, meni prc milojka puce konekcija vracaj nazad akciju na EON-u, i tako peses put
posrase mi se u cejf pshmmtrpsrtu i konekciju da l' da sad trazim umanjenje racuna, i nadoknadu za psihicko maltretiranje u iznosu od ni manje ni vise 100KM :evil:
nego, nece valjat ako nam "Vlada" pocne uredjivat stranicu ovdeka a idu izbori vec sad u novembru :mrgreen:
VladaFBiH

#15036 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by VladaFBiH »

bolje rečeno - jadni mi sa ovakvom "omladinom" ;)

da si pročitao šta je čovjek napisao znao bi da ima pravo da traži nadoknadu - kada je prijavio problem rečeno mu je da imaju tehnički problem (znači nije problem do njega) koji će se riješiti u narednim danima što znaći da za taj period NE MOGU pružiti adekvatnu uslugu...
MTV

#15037 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

.
Naslovnica

#15038 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

semirsar wrote:zbog kockanja par kanala traziti umanjenje racuna... ne merem da vjerujem :mrgreen:
sto rekose nedje ovdeka na forumu, prekuca ga, gasi svjetla, motaj kablove, nejma dalje :lol:
e vala, meni u subotu i juceraske bas ispise zivce na slamku :evil:
taman krene preticanje u MotoGP, meni prc milojka puce konekcija vracaj nazad akciju na EON-u, i tako peses put
posrase mi se u cejf pshmmtrpsrtu i konekciju da l' da sad trazim umanjenje racuna, i nadoknadu za psihicko maltretiranje u iznosu od ni manje ni vise 100KM :evil:
nego, nece valjat ako nam "Vlada" pocne uredjivat stranicu ovdeka a idu izbori vec sad u novembru :mrgreen:
Jbga drug, ako ništa, trebalo bi biti stvar principa.
Nije samo u pitanju konstantno kockanje i zaleđivanje par kanala, koje je krajnje iritantno.
Svi znamo koliko je "snimalica" bugovita i da je čudnije ako radi kako treba, nego ako ne radi. Ja sam odavno odustao od "snimalice". ŽEna namontira nekih serija, obavezno jebenda u toku reprodukcije, stvarno vazda komedija. Ne do Bog probati premotati sadržaj - zaboravi.
Kockanje pojedinih kanala je konstantno, EPG uglavnom ne radi, o epizodama sa SK i Ultrama, bezrazložno ukidanje pojedinih kanala, nema potrebe raspravljati. Mada ja mogu bez sportskih kanala, sport me ne interesuje. Ali mi dokumentarce, muziku i filmove ne diraj. 8-)
2 puta sam mijenjao AirTies STB zbog svakodnevnog resetovanja STB-a, vraćanja na datum 01.01.2000., itd.
Ja sam na starom Trio ugovoru, nije mi padalo na pamet da potpisujem ništa od ovih novih ponuda.
Prekontavam se da pređem na Telemach, ima godina dana. Da mi nije ovih 15KM telefona uključenih u LoL paket, sutra bih prešao na konkurenciju.
Inače, sa internetom i telefonom nemam problema, ali je SuperTV odavno sve samo ne Super.
MTV

#15039 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ee vidis oko snimalice sam napisao ti u inbox meni na cudjenje radi vrlo dobro (nisam rekao odlicno) pojedini kanali i 6 dana u rikverc.
Kocka kocka kockica :mrgreen: negledljiv mi je jedino Kanal 6 HD koji radi minutu i zakoci desetak sekundi i opet tako. Ostalih 160 kanala u Osnovnom paketu ove kuhinje zvane Logo Trio rade super. Bilo je problema sa Vip HD, Elta HD, SNTV, City TV kad se kockalo trzalo itd pa su popravili. Ajd da sam njihov zaposlenik pa da pricam sve je divno krasno, al nisam i nije sve divno krasno al meni radi sve ok, nepokvarilo se.
I meni se desi kad ga moram resetovati, ono kanal radi normalno a resiver nece da prebacuje kanale ili bilo sto da pritisnem na daljinskom resiver nereaguje al kanal na kojem je zakocio najnormalnije radi, ispise 1.1.2000. pa ga opet moram resetovat :lol: :lol:
Na onim kanalime koje ja pratim EPG ima makar 3 dana unaprijed nekad i 5 al znam da ima kanala bez EPG-a. Nek uvedu EPG ako ga imaju.

Ne znam da li znas ocitat one, FEC/CRC/i onaj treci koji ne znam kako se zove, greske sa routera pa da vidis ona jedna stavka ako brzo povecava broj znaci da je negdje kvar tipa tel zica, tel parica, njihova kutija itd.

Onaj ko je ukinuo Super RTL, MTV Music 24, Discovery Science SD/HD, H2 HD itd. htio bi ga pitati spava li mirno?!

Jos jedna tegoba na Super TV je sto sad ide losija slika na OBN-u bez teleteksta dajte vratite onu vjerovatno mpeg 4 verziju sa teletekstom. To tako pisem jer eto znali su citat nase skrabanje, valjda jos citaju. Vratite TTX na pink Srbiji i Slon Extra i ukjucite TTX na pink extra, pink plus, Elta HD i Hayat HD.

Ja se eto nesto nadam da ce uvrstiti kanale Prve TV (Prva TV, O2.TV, Prva Max i vise manje Prva World)... al prije ce to bit TVTK i ntv IC Kakanj.
semirsar

#15040 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote: ---

Ja se eto nesto nadam da ce uvrstiti kanale Prve TV (Prva TV, O2.TV, Prva Max i vise manje Prva World)... al prije ce to bit TVTK i ntv IC Kakanj.
ja se odavno nista ne nadam, kazu nada umire posljednja, lazu ljudi, o'sla kurva, utekla... da nadje drugu budalu da je handri :evil: :mrgreen:
MTV

#15041 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

:lol: :lol:
semirsar

#15042 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Naslovnica wrote: Jbga drug, ako ništa, trebalo bi biti stvar principa.
Nije samo u pitanju konstantno kockanje i zaleđivanje par kanala, koje je krajnje iritantno.
Svi znamo koliko je "snimalica" bugovita i da je čudnije ako radi kako treba, nego ako ne radi. Ja sam odavno odustao od "snimalice". ŽEna namontira nekih serija, obavezno jebenda u toku reprodukcije, stvarno vazda komedija. Ne do Bog probati premotati sadržaj - zaboravi.
Kockanje pojedinih kanala je konstantno, EPG uglavnom ne radi, o epizodama sa SK i Ultrama, bezrazložno ukidanje pojedinih kanala, nema potrebe raspravljati. Mada ja mogu bez sportskih kanala, sport me ne interesuje. Ali mi dokumentarce, muziku i filmove ne diraj. 8-)
2 puta sam mijenjao AirTies STB zbog svakodnevnog resetovanja STB-a, vraćanja na datum 01.01.2000., itd.
Ja sam na starom Trio ugovoru, nije mi padalo na pamet da potpisujem ništa od ovih novih ponuda.
Prekontavam se da pređem na Telemach, ima godina dana. Da mi nije ovih 15KM telefona uključenih u LoL paket, sutra bih prešao na konkurenciju.
Inače, sa internetom i telefonom nemam problema, ali je SuperTV odavno sve samo ne Super.
drug, ne zamjeri, samo ti znas istorijat svojih problema, ja fakat vrlo rijetko, skoro nikad nisam imao problema sa supertv, osim ovog kvazinadrigeliptera koji misli da zna sta je najbolje za nas da gledamo i uredjuje listu kanala. Snimalica takodje uz povremene ekscese radi solidno, a o netu je suvisno govoriti.
Povod mog pisanja je tvoj i @Vladin post na tvoj u kojem govoris da su ti zamjenili hepek za Supertv i da sad imas problem sa kockanjem "par kanala" na sta on pita jesi li trazio umanjenje racuna.
Naravno, moze se traziti umanjenje, ali, neke stvari i koraci moraju biti uradjeni da bi se zadovoljila forma i postupak za umanjenje. Svaki razgovor sa njima se snima, mailovi takodje su sredstvo za dokazivanje tvog nezadovoljstva uslugom i sluze kao dokaz tvoje zalbe na uslugu i razlog za umanjenje racuna. Koliko i sta si ti uradio po tom pitanju, ne znam, ali da si trebao ako nisi, jesi vala itekako.
Ako iko, ja ponajmanje mogu biti prozvan kao branilac Logosoftov, tako da...
Usluga ako ne valja, zali se, ako ne pije vode, idi dalje. Ne daj da te neko pegla za tvoje pare. :thumbup:
semirsar

#15043 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

VladaFBiH wrote:bolje rečeno - jadni mi sa ovakvom "omladinom" ;)

da si pročitao šta je čovjek napisao znao bi da ima pravo da traži nadoknadu - kada je prijavio problem rečeno mu je da imaju tehnički problem (znači nije problem do njega) koji će se riješiti u narednim danima što znaći da za taj period NE MOGU pružiti adekvatnu uslugu...
dje si "pionir", nijesam te pozn'o :mrgreen:
a cuj, nije tema al' ni PDF, + sto ja od te teme bjezim u vidu lastinog repa, nije vrijedno, ne vise, barem za sad, moje sekiracije, samo cu ti reci, da se mene pitalo ne bi sad bili u ovijem govnima niti bi imali biser sultaniju da nam odredjuje u kakvijem smo "stanjima" kuzis :evil:
a sad na temu, da cit'o ja sve, a zakacio se za kraj u kojem kaze da su mu zamijenili receiver, dakle, rijesili problem osim par kanala koji se kockaju a to ce navodno rijesiti nakon vikenda. Neka trazi umanjenje, ko zna, mozda ga i dobije.
P.S. Moguce da sam ja nesto pogresno razumio, dozvoljavam i tu mogucnost sto da ne... uostalom ja samo ionako uvijek protiv ove i vake vlade :evil: :mrgreen:
MTV

#15044 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Semirsar - omladina :lol: grohotom se smijem
semirsar

#15045 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:Semirsar - omladina :lol: grohotom se smijem
priturio je navodnike, odi oftalmologu :evil: :lol:
MTV

#15046 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:
MTV wrote:Semirsar - omladina :lol: grohotom se smijem
priturio je navodnike, odi oftalmologu :evil: :lol:
Koji ce mi... vidim ja dobro nego tebe zekim :P
semirsar

#15047 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

jesi li bio na koncertu wishbone ash u skendu, vidis, ja jesam :evil: :mrgreen:
zato i meni bi smijesno to "omladinac"
MTV

#15048 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Nisam
semirsar

#15049 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

valjda si bio stariji i zaokupiran zivotno vaznim pitanjiam, hos' li dobit' il' jok... korpu od male :pisnuo: :pisnuo:
odo, da ne spamam :run:
MTV

#15050 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Spameru :mrgreen:
Post Reply