Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Hofman

#14851 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Hofman »

Poslije reseta ciza se pojavila
MTV

#14852 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Hofman wrote:Poslije reseta ciza se pojavila
Onda je tvoj resiver izgubio sinkronizaciju sa centralom ili u centrali nisi bio na redu za tu "novu" promjenu.
Hofman

#14853 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Hofman »

MTV wrote:
Hofman wrote:Poslije reseta ciza se pojavila
Onda je tvoj resiver izgubio sinkronizaciju sa centralom ili u centrali nisi bio na redu za tu "novu" promjenu.
Svasta je moguće.
semirsar

#14854 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

sad bas nesto preracunavam i dodjoh do cudnog rezultata, valjda se nijesam nes' zaj'bo :mrgreen:
u pfening me dodje usluga da ovog trena predjem na T-mach, ili potpisem novi ugovor sa LoLom... 2097.60KM na dva leta?
Uracunao sam telemachovu akcijsku cijenu od pola godine i ostatak full, te prelazak na recimo gofree dje sam kalkulisao 10KM mjesecno dopune, Bog mi je svjedok da mi vise ni ne treba, samo neta mi daj i dovoljno giga :lol:
Posto sam nameracio duonetgrandepremium paket u kojem je uracunato dva digitalna prikljucka os modul il receiver oba ili i jedno i drugo po jedno do tebe je, plus analogna na koliko os tv, jbg imadem samo dva :mrgreen:

ukratko:

214 TV kanala
47 HD kanala
75 radio kanala
Prošireni paket
HBO Premium
HD paket
Arena Sport SD
Cinestar Premiere HD
Digitalna TV na dva televizora
Na trećem televizoru u kući - analogna TV shema
EON
na 5 uređaja
na 1 Smart TV-u
Na 4 uređaja
TV unazad i
Pickbox
MOGUĆNOST IZBORA UREĐAJA i
Digitalni prijemnik i
Pauziranje
Tv unazad
Video klub
Net
150/9 Mb/s
WIFI u kući
Unifi
na 5 uređaja
5GB mjesečno
nekad glavna boljka nestabilan net, izgleda u mom ulazu sad perfektan, ako me komsije ne lazu :mrgreen:
a D3 mi je takodje perfektan plus sto mogu i snimati tv sadrzaj
na LoLi je snimalica sve vise mrakaca, iliti crnjak zivi. :evil:

kod LoLe

Net
Maksimalna moguća brzina do 120 Mbps / 10 Mbps, Sve cesci prekidi
IPTV - Super TV Od tog super nejma vise nista, ispodprosjecno, sve blizi BHT
Osnovni paket, Plus paket, HD paket, Arena paket
Fiksna telefonija koja mi ni ne treba, znaju LoLe kakav je promet na istoj :mrgreen:
Besplatni pozivi unutar Logosoftove fiksne telefonske mreže, na kojoj ionako nikog nejmam
Besplatni pozivi prema svim fiksnim telefonskim mrežama u BiH na fer osnovi, kao sto rekoh ne koristim nikako, za sve ostalo tujdi je mobiljni, trac-truc, aj vozdra :mrgreen:
100 besplatnih minuta za pozive prema svim mobilnim mrežama u BiH,
Mogućnost kupovine fiksnog telefonskog uređaja po cijeni od 1 KM.
Mobilna telefonija
Novi telefonski broj uz mogućnost besplatnog prenosa postojećeg mobilnog telefonskog broja u Logosoft mrežu,
150 besplatnih minuta za pozive prema svim mobilnim mrežama u BiH, ovo dobro, mere i bolje :evil:
250 besplatnih SMS poruka prema svim mobilnim mrežama u BiH, ko danas koristi SMS, ja mozda desetak u zadnje dvije godine
Neograničen mobilni internet na fer osnovi: 1 GB po maksimalnoj brzini prenosa podataka, ovo dobro, mere i daleko bolje, ovo im je pod moranje, barem jos gigu minimalno :evil:
Mogućnost kupovine mobilnog uređaja već od 1 KM. slab izbor i pojedini modeli precijenjeni, po meni.

daklem, zadevera se ja pravo... sta mi je cinit' :stolica1:
crnivrag

#14855 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

semirsar wrote:
Zar nije očito po svemu pobrojanom koja je ponuda trenutno bolja :)
semirsar

#14856 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

tebe ne slusam, ko pravi sheytancic mi sapces na uvce, is ba odavle :pisnuo:
crnivrag

#14857 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

semirsar wrote:tebe ne slusam, ko pravi sheytancic mi sapces na uvce, is ba odavle :pisnuo:
Želim da te regrutujem u svoje redove :evil: :evil: :evil:
semirsar

#14858 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

pa tujdi sam ja, takozvana D3 prostoprosirena divizija :evil:
MTV

#14859 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Nameracio se ovaj vrag na tebe a Boga mi i na mene :lol: :lol: :lol:

@semirsar
Nego kod LoLe si zaboravio da imas isto Cinestar Premiere HD paket i FilmBox paket (tu mozda 2 kanala valjaju) i da si jedini sa 20+ Mbps uploada. Ostalo kako nabroja ispadosmo moja TV i Elta.
Ne znam mene je-e ovo 20 sekuni odtamnjivanja naspram onog starog...

Ovamo EON je je.ena stvar. u pozitivnom smislu. Ne znam, trenutno raspolozenje mi svejedno i zaboli me drska od metle a 15.09. (dan ukidanja ono za ono) sam bio ovako :nevjerujem: :cuvajse: :stasreko: :fight: :twisted: :fazlija: :zid:
Smajlici nemoraju nuzno ici istim redom :mrgreen:
Hofman

#14860 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Hofman »

crnivrag wrote:
semirsar wrote:
Naravno logosoft
semirsar

#14861 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Hofman wrote:
crnivrag wrote:
semirsar wrote:
Naravno logosoft
ni ti nejmas pravo glasa, jer si vezan jos godinu ipo il i vise, sve ces kasti samo da ne bidnes sam u zajebu :pisnuo:
Hofman

#14862 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Hofman »

Nisam vala u zajebu cak sam I filmbox paket prihefto ima bas dobrih filmova sto me iznenadilo na filmbox plus I filbox extra. Sorry za moj glas :lol: :lol: :lol:
semirsar

#14863 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Hofman wrote:Nisam vala u zajebu cak sam I filmbox paket prihefto ima bas dobrih filmova sto me iznenadilo na filmbox plus I filbox extra. Sorry za moj glas :lol: :lol: :lol:

bolje i te boxove nego veselu svesku pa ko zombi sabahile :evil: :mrgreen:
MTV

#14864 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Hofman wrote:Nisam vala u zajebu cak sam I filmbox paket prihefto ima bas dobrih filmova sto me iznenadilo na filmbox plus I filbox extra. Sorry za moj glas :lol: :lol: :lol:
Ta dva su u Osnovnom paketu
Hofman

#14865 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Hofman »

semirsar wrote:

bolje i te boxove nego veselu svesku pa ko zombi sabahile :evil: :mrgreen:
Veselu svesku ponekad al bas sabahile ko zombi :mrgreen:
Hofman

#14866 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Hofman »

MTV wrote:
Ta dva su u Osnovnom paketu
Ma znam al eto uzeo cijeli paketic
semirsar

#14867 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:Nameracio se ovaj vrag na tebe a Boga mi i na mene :lol: :lol: :lol:

@semirsar
Nego kod LoLe si zaboravio da imas isto Cinestar Premiere HD paket i FilmBox paket (tu mozda 2 kanala valjaju) i da si jedini sa 20+ Mbps uploada. Ostalo kako nabroja ispadosmo moja TV i Elta.
Ne znam mene je-e ovo 20 sekuni odtamnjivanja naspram onog starog...

Ovamo EON je je.ena stvar. u pozitivnom smislu. Ne znam, trenutno raspolozenje mi svejedno i zaboli me drska od metle a 15.09. (dan ukidanja ono za ono) sam bio ovako :nevjerujem: :cuvajse: :stasreko: :fight: :twisted: :fazlija: :zid:
Smajlici nemoraju nuzno ici istim redom :mrgreen:
Ne vjerujem da sam jedini sa ovolikim uploadom?! i nije stalno toliki, povremeno oni to puste.

EON me je ono bas iznenadio u pozitivnom smislu, da mi nije zao 4KM mjesecno dodatno placati. :thumbup:
MTV

#14868 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

FTV ima super sliku a kad se pokrene preko snimalice onda ide ocajna slika sa FTV (Analog) koji vise nije vidljiv HD resiverima. Svasta. :-)

I jedan prijedlog kad vec imamo iskljucivo HD verzije kanala Elta HD, TV SA HD, VIP HD, Kanal 6 HD... nek onda za nas na Logo paketima sa HD resiverom uklone sa liste SD (HD to SD) verzije kanala Hayat SD, Face TV SD i Al Jazzera Balkans. Ti kanali nek budu vidljivi SD resiverima Amino 110.
BHT SD nek ostane jer jednom se desilo da nije bio isti program na BHT SD i BHT HD.
Sakazulu

#14869 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Meni mrska pomisao da mi buše zidove... ako odem na telemach
MTV

#14870 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Nece ti srusit zid nego izbusit rupu.
Kod mene nema tih problema :mrgreen:
semirsar

#14871 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV

#14872 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:Image

http://showbiz.avaz.ba/film-i-tv/305908 ... ht-eroneta

dje smo mi tudi, haaaa :lol:
Nebrinem se dobit cu ih i ja kad tad. Comming soon...
Novembar... :mrgreen:
semirsar

#14873 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote: Nebrinem se dobit cu ih i ja kad tad. Comming soon...
samo hi podsjecaj :pisnuo: ja hi vec imadem i to cak 6 komada :thumbup: :mrgreen:

kako li ce nam Afan sam samcit izdurat na ovoj temi :mrgreen:
MTV

#14874 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:
http://showbiz.avaz.ba/film-i-tv/305908 ... ht-eroneta

dje smo mi tudi, haaaa :lol:
Tudi nam je vlasnik :mrgreen: nije da nas nema :lol:
SPORT KLUB kanali dostupni i korisnicima HT Eronet!
Kako se u javnosti dosta govori o mogućnosti praćenja Sport Klub kanala koji u svom programu nude vrhunske sportske sadržaje, kao što su gledaocima dobro poznate Engleska Premier Liga, Španjolska Primera, Grand Slam teniski turniri, Formula 1, NBA i brojni drugi prijenosi atraktivni svim ljubiteljima sporta, emiter kanala Sport Klub – United Media S.à.r.l. sa zadovoljstvom obavještava javnost da će ove kanale uskoro u svojim domovima moći pratiti i svi korisnici operatera JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar (HT Eronet), kao jednog od operatera sa najvećim brojem korisnika u BiH. Također, HT Eronet će putem ugovora o distribuciji koji je nedavno zaključio sa United Media S.à.r.l., svojim korisnicima omogućiti praćenje i drugih kanala iz ponude ovog emitera – N1, Orlando, Bambino, Grand, Lov i Ribolov.

United Media S.à.r.l. koristi priliku da još jednom pozove i sve druge zainteresirane operatere u BiH da se upoznaju sa ponudom za distribuciju kanala koje emitira United Media S.à.r.l., a koja je dostavljena svim zainteresiranim operatorima u BiH pod identičnim uvjetima, te da ispune uvjete koje su već ispunili Telemach, M Tel i HT Eronet, te zaključe ugovore sa našim lokalnim agentom i time omoguće svojim korisnicima praćenje vrhunskih sportskih sadržaja koje emitiraju naši kanali. Za svakog operatora je to moguće ukoliko ispuni uvjete, od kojih su najvažniji da: prijavljuje istinite podatke o broju korisnika, plaća račune na vrijeme (kako i sam traži od svojih korisnika), te ispunjava minimalne tehničke uvjete koje Sport Klubu propisuju vlasnici sadržaja.

Ukoliko niste među sretnim korisnicima operatora koji su već zaključili ugovore o distribuciji kanala Sport Klub, zatražite od vašeg operatora da vam omogući ove sadržaje, priopćeno je iz United Media.

(http://www.jabuka.tv)

https://www.jabuka.tv/sport-klub-kanali ... ht-eronet/
semirsar wrote:
MTV wrote: Nebrinem se dobit cu ih i ja kad tad. Comming soon...
samo hi podsjecaj :pisnuo: ja hi vec imadem i to cak 6 komada :thumbup: :mrgreen:

kako li ce nam Afan sam samcit izdurat na ovoj temi :mrgreen:
SK Golf, imas 7 :mrgreen:

Mada eronet ima vec odavno i Novu TV. Mom tati su eto rekli traju pregovori za N1 i Novu mada im ja iz raznoraznih razloga vise nevjerujem. Od ni mu ni bu na 328638 mailova, racuni se na vrijeme placaju, ostaje se bez kanala. Vjerovatno je Telemach kriv i za RTV Vogoscu, mene ona neinteresuje al stoji bzvz na spisku kad neradi. Od ukidanja bez rijeci H2 HD, Animal Planet HD, Discovery Science HD (i SD), DTX, Super RTL, MTV Music 24. Novi kanali su slj zamjena za stare, osim CP HD. Eto dozivio sam od LoLe da su mu vrhunac lokalci u HD formatu, al ponekad im se zalomi i neki dobar kanal (V Nature, Cinestari, nick jr., TRT World HD...)
Nek znaju da se Novembar blizi :oops:

P.S. Malo sam nadrndan... :evil:
MTV

#14875 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Oni dobise
Image
Post Reply