Logosoft
Moderator: Benq
- chuchumbamayumbe
#1476 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kod mene u mahali 4 metra snijega ne isključujte prije 01. Marta.

-
Bitte_Halt_ja_ja
#1477 Re: Logosoft ALL ABOUT
meni je radilo sa 86 km minusa. Dalje nisam htio testirati.
- drugtito2011
#1478 Re: Logosoft ALL ABOUT
Meni je limit 150 nema problema. Placam kad se skupe 3 racuna oko 140 Km i sve fercera normalno.
Nego danas mi rekose da ce VDSL biti uveden u narednih mjesec do dva. Jos se testira.Odlicna vijest.
Cim starta, dolazice na adresu da zamijene opremu, tako rekose.
Svaka cast
Nego danas mi rekose da ce VDSL biti uveden u narednih mjesec do dva. Jos se testira.Odlicna vijest.
Svaka cast
- chuchumbamayumbe
#1479 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja sam pretplatnik od prije nekoliko mjeseci, na Trio paketu.drugtito2011 wrote:Meni je limit 150 nema problema. Placam kad se skupe 3 racuna oko 140 Km i sve fercera normalno.
Svaka cast
Da li će taj prelazak na VDSL meni nešto značiti, ili ne?
Ako hoće, u čemu se to ogleda?
-
jastuk1
#1480 Re: Logosoft ALL ABOUT
To sa vdsl-om su vam dobre vijesti.
Samo je sada pitanje, da li će se i koliko napraćivati zamjena modema.
Sad upravo dolazimo u onu fazu o kojoj sam trubio ovdje na forumu zadnju godinu dana. Znači ostaje da se vidi koliko će vdsl biti otporan na mnogo jeftiniji docsis.
Sad upravo dolazimo u onu fazu o kojoj sam trubio ovdje na forumu zadnju godinu dana. Znači ostaje da se vidi koliko će vdsl biti otporan na mnogo jeftiniji docsis.
- drugtito2011
#1481 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nisu spominjali placanje za zamjenu opreme.
Sve sto su rekli jeste da ce brzina biti do 100Mbs, a da ce zamjena poceti odmah po zavrsenom testiranju.
Sve sto su rekli jeste da ce brzina biti do 100Mbs, a da ce zamjena poceti odmah po zavrsenom testiranju.
- novi.dan.nova.nafaka
#1482 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo se i ja pridružujem drugu @chuhbayu (neda mi se pisati puno imechuchumbamayumbe wrote:Ja sam pretplatnik od prije nekoliko mjeseci, na Trio paketu.drugtito2011 wrote:Meni je limit 150 nema problema. Placam kad se skupe 3 racuna oko 140 Km i sve fercera normalno.
Svaka cast
Da li će taj prelazak na VDSL meni nešto značiti, ili ne?
Ako hoće, u čemu se to ogleda?
Šta ću ja kao siroti mali mrav osjetiti - ima li neko pametan iz LOL-a da nam to razbistri.
Hoće li to šta dodatno značiti u vezi sa HD-om, ili samo na brzinu konekcije i ping?
Hvala.
-
nino90
#1483 Re: Logosoft ALL ABOUT
ekstra, nadam se da e download, i prvenstveno upload povecati 
-
zilog
#1484 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ti uzmi pocitati nesto o ICMP-u.jastuk1 wrote:To sa vdsl-om su vam dobre vijesti.Samo je sada pitanje, da li će se i koliko napraćivati zamjena modema.
![]()
Namisljanje o DOCSIS-u prepusti nekome ko moze, kvalifikovano, izvuci racunicu.
To se, od tebe, ne moze traziti.
Sada ozbiljno, sta tebe kvalifikuje da, iole, mozes elaborirati o tehnologijama??? Par procitanih clanaka?
Nadji nekoga iz tvog HS-a, ko moze pricati tehnolosku pricu, pa da vidimo kako perje leti. Do tada sve izgleda kao ulazak u obdaniste sa pancirom, sijacem i RB-om.
Evo otvoren poziv tvojim sponzorima da se na temi: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 21&t=77816 porokamo do iznemoglosti, pa kud obojci...
-
The Realist
#1485 Re: Logosoft ALL ABOUT
@zilog - odem na link koji si dao i ima ispisanog vašeg teksta, kad odgovor dao samo supermix i znamo svi kakav

I pitanje za tebe, pošto vidim da si objašnjavao malo oko dekodiranja na recieverima kod LOL-a i kvalitetu slike.
Gdje je kvalitetnija slika, na modulu, ili na recieveru opisanom kao što si opisivao? Neću ulaziti u to šta je jednostavnije koristiti, nego samo gdje je slika kvalitetnija, bolja, kako god.....
I pitanje za tebe, pošto vidim da si objašnjavao malo oko dekodiranja na recieverima kod LOL-a i kvalitetu slike.
Gdje je kvalitetnija slika, na modulu, ili na recieveru opisanom kao što si opisivao? Neću ulaziti u to šta je jednostavnije koristiti, nego samo gdje je slika kvalitetnija, bolja, kako god.....
Last edited by The Realist on 15/02/2012 21:07, edited 1 time in total.
-
zilog
#1486 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pogledaj opet. Tek se zahuktava...The Realist wrote:@zilog - odem na link koji si dao i ima ispisanog vašeg teksta, kad odgovor dao samo supermix i znamo svi kakav![]()
-
damir.d
#1487 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pošto ste načeli priču o plaćanju i računima, mislim da je korisno da se uključim. Molim Vas da razumijete da bez redovnog plaćanja računa niti jedan provajder, pa tako ni Logosoft, nije u mogućnosti da pruža usluge.
Prema tome, želim da budemo vrlo jasni kada je to u pitanju: Mi ne podržavamo parcijalno plaćanje računa, niti kašnjenje u plaćanju. Ne postoji nikakva garancija da nećete biti isključeni ako ne platite račun u naznačenom roku, niti pravilo da možete skupiti tri računa prije nego platite, kao što je neko pomenuo. Tačno je da smo u početku slanja računa bili nešto tolerantniji dok se nismo uvjerili da sistem slanja računa funkcioniše kako treba u praksi, ali sada se zaista imamo namjeru držati onoga što piše na računu, odnosno opomeni.
Mislim da svi ovo možete razumjeti - postavite se u obrnutu poziciju, ako nekome nešto uradite, naravno da očekujete da Vam se to plati odmah (ili što prije) i ne na beskrajno mnogo rata, zar ne?
Hvala na razumijevanju,
P.S. Da, testiramo VDSL, iskreno se nadam da ćemo uskoro moći i da obradujemo naše korisnike novim servisima.
Damir Dizdarević
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Prema tome, želim da budemo vrlo jasni kada je to u pitanju: Mi ne podržavamo parcijalno plaćanje računa, niti kašnjenje u plaćanju. Ne postoji nikakva garancija da nećete biti isključeni ako ne platite račun u naznačenom roku, niti pravilo da možete skupiti tri računa prije nego platite, kao što je neko pomenuo. Tačno je da smo u početku slanja računa bili nešto tolerantniji dok se nismo uvjerili da sistem slanja računa funkcioniše kako treba u praksi, ali sada se zaista imamo namjeru držati onoga što piše na računu, odnosno opomeni.
Mislim da svi ovo možete razumjeti - postavite se u obrnutu poziciju, ako nekome nešto uradite, naravno da očekujete da Vam se to plati odmah (ili što prije) i ne na beskrajno mnogo rata, zar ne?
Hvala na razumijevanju,
P.S. Da, testiramo VDSL, iskreno se nadam da ćemo uskoro moći i da obradujemo naše korisnike novim servisima.
Damir Dizdarević
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
-
The Realist
#1488 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma dobro to, nego mi je lik fascinantanzilog wrote:Pogledaj opet. Tek se zahuktava...The Realist wrote:@zilog - odem na link koji si dao i ima ispisanog vašeg teksta, kad odgovor dao samo supermix i znamo svi kakav![]()
Btw. imaš iznad jedno pitanje.
- plejka2
#1489 Re: Logosoft ALL ABOUT
Stara narodna kaze plati pa klati 
Ima i ona jos jedna sad sam se sjetio kaze nema dzabe ni u stare babe
Ima i ona jos jedna sad sam se sjetio kaze nema dzabe ni u stare babe
-
zilog
#1490 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zelim biti 100% korektan i necu dati jednostran odgovor.The Realist wrote:I pitanje za tebe, pošto vidim da si objašnjavao malo oko dekodiranja na recieverima kod LOL-a i kvalitetu slike.
Najbolja bi slika trebala biti na novijim televizorima koji koriste vlastiti dekoder. Razlog - optimizacija.
HDMI STB-ovi sa kvalitetnim dekoderom su u rangu toga. Argument - PS3 ne treba dekoder sa televizora da prikaze super sliku.
Kada bih birao izmedju srednjeg, ili loseg STB-a i televizora saq CI modulom, uvijek bih izabrao CI. Ista se prica odnosi na televizore sa Ethernet ulazom, jednog dana kada se IPTV mogne gledati na taj nacin.
Zadovoljan odgovorom?
-
The Realist
#1491 Re: Logosoft ALL ABOUT
OK, hvala. Kontam
.
Ja pitam, jer meni je i ovaj hema reciever (znači sigurno ne nešto posebno kvalitetan, iako nije ni zadnja kanta) super, ali ja na svom TV-u ne mogu neku razliku prikazati.
Prvo sam mislio da su ti moduli samo tu radi jednostavnosti, jer sve možeš jednim daljinskim riješiti, pa sam onda pročitao da je slika puno bolja.
Ali kako shvatam, puno je bolja, jer je reciever prije toga bio loš, a ne zato jer je prije toga bio reciever (pa kakav god).
Hvala
.
Ja pitam, jer meni je i ovaj hema reciever (znači sigurno ne nešto posebno kvalitetan, iako nije ni zadnja kanta) super, ali ja na svom TV-u ne mogu neku razliku prikazati.
Prvo sam mislio da su ti moduli samo tu radi jednostavnosti, jer sve možeš jednim daljinskim riješiti, pa sam onda pročitao da je slika puno bolja.
Ali kako shvatam, puno je bolja, jer je reciever prije toga bio loš, a ne zato jer je prije toga bio reciever (pa kakav god).
Hvala
-
The Realist
#1492 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nije ti struja baš najbolji primjer iz razloga što platiš koliko potrošiš, dok ovdje (ne samo Logosoft, mislim na sve ostale) je sve određeno unaprijed i ti za određeni novac dobijaš određenu uslugu, ali se često desi da se te stvari neispuštuju iz više razloga (pukne kabal, nema kanala, ovo, ono, nije bitno, desi se....), ali svejedno, hoću reći da struju, plin i slično isto tako možeš plaćati (na rate, sa zakašnjenjem i slično)Lud i ponosan wrote: Sto se tice placanja, cim stigne racun izvrsim uplatu u iznosu koji je u njem naznacen. Smijesno mi je pricati o uplacivanju po 10,20,30 maraka i u etapama, cekati da se nabere do dopustenog minusa, jer ako se usluga izvrsi u cjelosti sasvim je normalno izvrsiti uplatu na isti nacin. Nisam jos cuo da je moguce struju placati na nacin kako pojedinci predlazu, jer bi vrlo brzo ostali bez nje.
Elem, toleranciju ne treba iskoristavati.
Ali u suštini se slažem sa tobom (ja kasnim jedan mjesec, ali ako se uzme da se ustvari unaprijed plaća kod HS-a, onda i ne kasnim ništa).
- drugtito2011
#1493 Re: Logosoft ALL ABOUT
Imam problem veceras sa brzinom 2,6 max. Jel zna neko sta se desava?
-
TRANCE
#1494 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pitam se kako li će to fercerati sa nama koji smo otkupili adsl modem prije par godina kada je postojala ta mogućnostdrugtito2011 wrote:Nisu spominjali placanje za zamjenu opreme.
-
TRANCE
#1495 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pošteno, samo ima tu i druga caka, a to je da će onda takvi korisnici možda preći na jeftinije pakete, tako da bi finansijski efekt za kompaniju možda bio i negativanLud i ponosan wrote:Jedino logicno je da ti korisnici sada placaju punu pretplatu, te da umanjenje racuna koje su imali po osnovu kupljenog modema bude okoncano.TRANCE wrote:Pitam se kako li će to fercerati sa nama koji smo otkupili adsl modem prije par godina kada je postojala ta mogućnostdrugtito2011 wrote:Nisu spominjali placanje za zamjenu opreme.
Mislim da bi bilo dobro da Logosoft uvede još jedan paket koji bi koštao oko 45 KM, jer je razlika između 35,1 i 58,5 KM prevelika.
Last edited by TRANCE on 15/02/2012 23:48, edited 1 time in total.
- Qler
#1496 Re: Logosoft ALL ABOUT
Vezano za ove racune, ja sam mjeces u pretplati i placam 60KM sada svaki mjesec... Nekako sam sigurniji da mi nece iskljuciti ako zakasnim, ta ovako 60KM svaki put pa se nakupi i tako jedna pretplata...
-
TRANCE
#1497 Re: Logosoft ALL ABOUT
A ako budu kao Telekom previše pohlepni, mogu ostati i bez korisnika i bez novčane naknadeLud i ponosan wrote:^^
More bit bidne, samo bih u tom slucaju uveo praksu nasih telekom operatera, a ti znas kako oni nagradjuju taj transfer![]()
Salu na stranu, moguca je i ta opcija, kao sto je moguce da ti sada predjes na manji paket... E sad, ako je ta odluka mudra i prakticna, Logosoft takodje moze da pripremi pakete iznenadjenja u tim slucajevimaNa primjer, ako ostanes na istom paketu bice onako kako sam zamislio u predhodnom postu, a ako korisnici predju na manje pakete moraju platiti jos neku novcanu naknadu
Haha šalim se
-
Bitte_Halt_ja_ja
#1498 Re: Logosoft ALL ABOUT
ma ne znam ja jednostavno nekad zaboravim, doduse sam ojednom sam otisao vise od jedne pretplate u minus. Tako radim od kad se vrijeme racuna, najmanje 100.000 godina sam na logosoftu. Nikad nije bilo problema.Qler wrote:Vezano za ove racune, ja sam mjeces u pretplati i placam 60KM sada svaki mjesec... Nekako sam sigurniji da mi nece iskljuciti ako zakasnim, ta ovako 60KM svaki put pa se nakupi i tako jedna pretplata...
Sto se kvaliteta tice internet fercera odlicno ali bi jos bolje bilo kad bi im sistem podrzavao logovanje preko samog modema(PPPOE). Oni iz tehnicke rekose da im sistem nije namjesten nego da idem bridge pa preko win. To je jedina zamjerka. A to mi ne odgovara za wireless, nece ni mobitel ni kineski tablet onda preko wirelessa, jer s ene mogu logovati
-
TRANCE
#1499 Re: Logosoft ALL ABOUT
Onda te iz tehničke podrške lažuBitte_Halt_ja_ja wrote:ma ne znam ja jednostavno nekad zaboravim, doduse sam ojednom sam otisao vise od jedne pretplate u minus. Tako radim od kad se vrijeme racuna, najmanje 100.000 godina sam na logosoftu. Nikad nije bilo problema.Qler wrote:Vezano za ove racune, ja sam mjeces u pretplati i placam 60KM sada svaki mjesec... Nekako sam sigurniji da mi nece iskljuciti ako zakasnim, ta ovako 60KM svaki put pa se nakupi i tako jedna pretplata...
Sto se kvaliteta tice internet fercera odlicno ali bi jos bolje bilo kad bi im sistem podrzavao logovanje preko samog modema(PPPOE). Oni iz tehnicke rekose da im sistem nije namjesten nego da idem bridge pa preko win. To je jedina zamjerka. A to mi ne odgovara za wireless, nece ni mobitel ni kineski tablet onda preko wirelessa, jer s ene mogu logovati((
Kod mene je Paradigm modem. Evo procesa za automatsko konektovanje sa tim modemom:
Ukucate 192.168.1.1 u browser. Idete na "setup wizard", pa onda na opciju "If you can't find your ISP setting, please click CONFIG". Kliknete CONFIG
Odaberete PPPoE LLC za encapsulation, te upišete VPI - 1, VCI - 64. Idete "next", upišete svoj user name i password od Logosoft accounta, kliknete "save" i to je to
Mislim da je slična procedura i sa drugim modemima, samo su nazivi opcija možda različiti.
-
Bitte_Halt_ja_ja
#1500 Re: Logosoft ALL ABOUT
ma znam to (ali ipak hvala), namjestao sam radi meni ali jednostavno konekcija nakon vremena se umrtvi. Ne pukne pa da moze reconnect nego jednostavno se umrtvi. Nekad radi par dana nekad 5 puta dnevno imam taj problem i osim reseta ne mogu nista. Dok je ppoe preko win tj bridge mode na modemu, sve fercera bez problema.
Prvo sam mislio da im to ima neke veze sa supertv-om pa im to najlakse rijesenje, medjutim vec 3 mjeseca nemam super tv ali i dalje je problem tu
Prvo sam mislio da im to ima neke veze sa supertv-om pa im to najlakse rijesenje, medjutim vec 3 mjeseca nemam super tv ali i dalje je problem tu