Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#14326 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote: cik pogodi koji je wifi :mrgreen:
Pitam se pitam :mrgreen:
edin.h wrote: Pa ocito ti kucni Wifi signal pregazi neki drugi Wifi uredjaj (kucni bezicni telefon, ili od ostalih komsija wifi routeri, jer je 2.4GHz frekvencija prezasicena i 13 dostupnih kanala jednostavno nije dovoljno da adekvatno rijese sumove ostalih), ali nakon reseta, promijeni se kanal i privremeno djeluje OK.

Moj savjet ti je da kupis sebi 5GHz Wifi router (AC standard) i 100% ti vise nece padati brzina ispod deklarisane. Provjereno ;-)
Hvala kad kupim (to ce malo potrajati), trebat ce mi upute kako to uraditi jer sam po tom pitanju totalni seljak. Nista ne znam :lol:
Qler

#14327 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Mene razocala ovaj WebTV usluga, pola kanala pogasili, nisam mogao potjeru da gledam ove sedmice nikako... nista skoro nema....
Sakazulu

#14328 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Nije problem kupiti 5ghz router, nego cijena po kojoj LoL (bonus na kraju godine) manageri nude rješenje wifija. Da su dali za neku normalnu sumu ili gratis niko ne bi zakukao...
Benq

#14329 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

Sakazulu wrote:Nije problem kupiti 5ghz router, nego cijena po kojoj LoL (bonus na kraju godine) manageri nude rješenje wifija. Da su dali za neku normalnu sumu ili gratis niko ne bi zakukao...
Treba samo uzeti u obzir da treba imati i uredjaj koji se moze spojiti na 5GHz mrezu. Tako je i moj drug od svog operatera zahtjevao modem sa 5GHz mrezom, ljudi donijeli a on se ne moze spojiti jer laptop nema 5GHz wifi modul pa mu je i tada operater bio kriv :-)
MTV

#14330 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Qler wrote:Mene razocala ovaj WebTV usluga, pola kanala pogasili, nisam mogao potjeru da gledam ove sedmice nikako... nista skoro nema....
Takva je vec mjesecima ono HRT i Foxovi su bili jako kratko dok nije radila kako treba. Meni radi ok al nemam potrebe za tim jer nema dobrih kanala.
Ova 32 kanala su se dosada mogli pratiti
http://www.logosoft.ba/webTVKanali
MTV

#14331 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Benq wrote:
Treba samo uzeti u obzir da treba imati i uredjaj koji se moze spojiti na 5GHz mrezu. Tako je i moj drug od svog operatera zahtjevao modem sa 5GHz mrezom, ljudi donijeli a on se ne moze spojiti jer laptop nema 5GHz wifi modul pa mu je i tada operater bio kriv :-)
Meni mozda mobilni ima to i to je to. Oldtajmer od PC i nekoristim ili kad koristim povezan je wlanom i brzina je full. Laptop 99% je da nepodrzava. Ne znam za TV. Snadjem se resetujem router i za 2 minute je opet tu preko 50Mbps i gledim 4K na TV.
Sakazulu

#14332 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ma naravno, moraš znati imaš li opremu koja guta... I sad kad imamo, oni nama cijenu zveeek.
moa

#14333 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moa »

semirsar wrote:Image
Image

cik pogodi koji je wifi :mrgreen:
da mi je ovo sa 6 ms pinga da bacim igrica..
MTV

#14334 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Meni nekad ping preko kabla (ne wifi) bude 1 ms a nekad 10. Wifi uglavnom 13-14.
Praetorious

#14335 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Je'l ko ima problema sa brzinom, lokacija Saraj-Polje? Meni je zadnjih dana DL 2-5 mbps. Reset modema ne pomaže...
Zvaću ih sutra, ali da vidim je li ovo lokalno ili ima još pogođenih.
semirsar

#14336 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Praetorious wrote:Je'l ko ima problema sa brzinom, lokacija Saraj-Polje? Meni je zadnjih dana DL 2-5 mbps. Reset modema ne pomaže...
Zvaću ih sutra, ali da vidim je li ovo lokalno ili ima još pogođenih.
Dobrinja 3 sve ok :thumbup:
Praetorious

#14337 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Image

Jbg onda, komšija, ovo mi se nikad za sve ove godine nije desilo...
semirsar

#14338 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Praetorious wrote:Image

Jbg onda, komšija, ovo mi se nikad za sve ove godine nije desilo...

e moralo je jednom :lol: cisto da ne bude sve po PS-u :mrgreen:
Sakazulu

#14339 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Image
MTV

#14340 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

meni nisu isti rezultati preko starog i novog speed testa :?
kabl
Image

Image

wifi
Image
Image
afannedim

#14341 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Rekoh ja za TVSA, jos je u fazi da se sredi do kraja
MTV

#14342 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:Rekoh ja za TVSA, jos je u fazi da se sredi do kraja
Image
Ovo je HD (kanal nije u HD formatu) kakva je slika prije bila grozna.
Gle KISS-a, takav je bio i TV SA ako ne i gori.
Image
MTV

#14343 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ozvaničeno partnerstvo m:tel-a, Logosoft-a i Microsoft-a

Poštovani korisnici,

U Banjaluci je 22.06.2017. godine, održana press konferencija povodom uspostavljanja novog nivoa partnerstva kompanije m:tel i Microsoft-a.

O značaju ovog partnerstva za kompaniju m:tel, odnosno za njene korisnike, govorili su generalni direktor m:tel-a Marko Lopičić, zamjenik direktora i izvršni direktor za prodaju, usluge i marketing Logosofta, Sarajevo Damir Dizdarević, kao i direktor Microsoft-a BiH Omar Krivošija.

„Kompanija m:tel, kao jedna od ključnih članica Telekom Srbija grupe, kontinuirano radi na proširivanju usluga koje nudi svojim korisnicima, te dosljednom praćenju svjetskih trendova u segmentu informacijskih tehnologija i komunikacija. Još prije nekoliko godina, uvidjeli smo da granica između IT servisa i komunikacijskih usluga nestaje, kao i da IT postaje sve bitniji kao ključna podrška poslovanju svake vrste“, izjavio je Marko Lopičić, te dodao da je m:tel, motivisan upravo time, prije tri godine kupio i jednu od najuspješnijih IT kompanija u BiH – Logosoft.

„Nakon toga, uslijedila je izgradnja naših vlastitih IT servisa, našeg vlastitog cloud-a, te integracija sa cloud servisima Telekoma Srbija. Sve vrijeme, naš primarni cilj je bio i jeste da našim poslovnim korisnicima omogućimo sve ICT usluge na jednom mjestu, da ispravno razumijemo potrebe naših korisnika u segmentu IT servisa i komunikacija, te da im ponudimo najbolju moguću sinergiju tih usluga. Rezultat kojem stremimo je da svaki naš korisnik bude maksimalno fokusiran na svoj primarni biznis, da u tome bude što uspješniji, a da mu ICT servisi m:tel-a budu najbolja moguća podrška u ostvarenju tih ciljeva“, rekao je Lopičić.

On ističe da je želja m:tel-a da tu kompaniju korisnici počnu doživljavati kao „one-stop-shop“ za sve potrebe koje imaju u segmentu informacijsko-komunikacionih tehnologija. „Verujemo da m:tel danas, zajedno sa Microsoft-om i Logosoft-om, ima jedinstven potencijal, snagu i komparativnu prednost na tržištu Bosne i Hercegovine, te da će to naši korisnici znati da prepoznaju“, naglasio je Marko Lopičić.

Damir Dizdarević, zamjenik direktora i izvršni direktor za prodaju, usluge i marketing kompanije Logosoft, koji već deset godina ima i status Microsoft MVP stručnjaka, a od prije par mjeseci i status Microsoft Regional Director-a, ovom prilikom je o značaju transformacije m:tel-a u modernu IKT kompaniju rekao: „Današnje ozvaničavanje partnerstva između m:tel-a i Microsoft-a, te omogućavanje direktne prodaje Microsoft Cloud servisa m:tel korisnicima, predstavlja vrlo važan korak u procesu transformacije ovog telekoma. Pored akvizicije Logosofta, koja se desila još prije tri godine, te niza drugih koraka koje je m:tel preduzeo, ulazak u Microsoft CSP program dodatno potvrđuje opredijeljenost kompanije da svojim korisnicima ponudi sasvim nove vrijednosti i usluge koje do sada nisu bile tradicionalno vezane za telekom operatore. Ovakvim potezima m:tel pokazuje da ide potpuno u korak sa svjetskim trendovima u IT-u generalno, kao i da razumije kakve su poslovne potrebe korisnika. Granica između telekomunikacijskih i IT servisa odavno više ne postoji u praksi, pa se ona time gubi i u segmentu pružanja tih usluga. Veoma mi je drago što je i Logosoft dio ove, sasvim sigurno uspješne, priče“.

Kako ovu saradnju vidi kompanija Microsoft, i koje mogućnosti će od sada imati svi postojeći i budući korisnici kompanije m:tel, govorio je Omar Krivošija, direktor ove kompanije u BiH. „Izuzetno nam je drago da je m:tel prepoznao potencijal saradnje sa Microsoft-om, kroz koju će omogućiti svojim poslovnim korisnicima da na jednostavan i povoljan način dođu do najmodernijih Microsoft rješenja u oblaku. m:tel će od danas kao Microsoft Cloud Solution Provider imati u ponudi Microsoft paket usluga i servisa sa osnovnim karakteristikama: mobilnost, odnosno mogućnost rada s bilo kojeg mjesta i s bilo kojeg uređaja, značajno smanjenje troškova, produktivnost u poslovanju te značajno podizanje inovacijskog i transformacijskog potencijala kompanija“, rekao je Krivošija.

Kompanija m:tel je i ovoga puta, ovim važnim partnerstvom, dokazala da svoje poslovne odluke bazira na potrebama svojih korisnika i globalnim svjetskim trendovima.

Vaš Logosoft

http://www.logosoft.ba/news/09abf455d91 ... icrosoft-a
afannedim

#14344 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
afannedim wrote:Rekoh ja za TVSA, jos je u fazi da se sredi do kraja
Image
Ovo je HD (kanal nije u HD formatu) kakva je slika prije bila grozna.
Gle KISS-a, takav je bio i TV SA ako ne i gori.
Image
Još uvijek im je u fazi peglanja TVSA
Sakazulu

#14345 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

I šta konkretno mi imamo od njihovog trojaranskog dila?
Praetorious

#14346 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Pojačanu kontrolu validnosti OS-a?
MTV

#14347 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Vala nisam ni citao, samo copy/paste :lol:
Sakazulu

#14348 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Moguće sad dobijemo MS Cloud pa lakše dođemo do torrenta :)
MTV

#14349 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Neradni dan

Poštovani korisnici,

obavještavamo vas da poslovnice Logosofta neće raditi u ponedjeljak 26. juna 2017. godine., dok će naše dežurne službe biti na raspolaganju 24 h dnevno. Naredni radni dan je utorak 27. jun 2017. godine.

Želimo vam sretne i ugodne nastupajuće praznike.

Vaš Logosoft

http://logosoft.ba/neradni-dan-jun
MTV

#14350 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Prekopirat cu post sa Telemach teme

Od 01.07. nema vise Ultre i Mini Ultre
Image

Izvori
http://rtvforum.net/showthread.php?tid=529&page=18

http://www.parapsihopatologija.com/foru ... try3919131

Obaveštenje o promeni programske ponude

01.06.2017 13:36
Od 1.7.2017. godine kanali Ultra i Mini Ultra neće se više nalaziti u programskoj ponudi i distribuirati putem SBB platformi.

Pretplatnici koji prate navedene kanale imaju prava u pogledu promene specifikacije paketa iz člana 107. Zakona o elektronskim komunikacijama i Opštih uslova SBB-a.

http://totaltv.tv/a14855/Podrska/Vesti- ... onude.html

Tako da bi Logosoft mogao napokon skinuti sa liste na resiveru crne SK i Ultra kanale.
Post Reply