Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#13251 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Benq wrote:
semirsar wrote: Inace, dobro sam, kako vi, ocete sta pojst, popit :mrgreen:
Evo nije lose , malo se igrao CSGO , gledao neke strimove , za pojest i popit sam vazda nagodan i tako... :mrgreen:

OT: tamo su napisali "(*)Maksimalnu brzinu na ovom paketu moguće je postići uz odgovarajuću infrastrukturu i terminalnu opremu."
Dakle , ovdje imamo slucaj da momak ima 120Mb paket i modem/router koji podrzava teoretski max 100Mb , sto bi u praksi znacilo oko 90Mb.
A sto nas dovodi do nase poslovicne lijenosti da trazimo ono sto smo dobili djaba, valjda kontajuci da ce naske provajder vuci za rukav nudeci nam novu opremu :mrgreen:

i da napomenem, meni nikad nije islo preko 80mb, ali se ne zalim, sad zasad 8)
Benq
Moderator

#13252 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

semirsar wrote: A sto nas dovodi do nase poslovicne lijenosti da trazimo ono sto smo dobili djaba, valjda kontajuci da ce naske provajder vuci za rukav nudeci nam novu opremu :mrgreen:
Pazi da te ne povuce :lol:
Ako navode odstupanja od 20% od deklarisane brzine , znaci da bi Ammar trebao imati minimalno 96Mb ? Koliko sam vidio po screenshot-u on ima jedva 74Mb.

Isto tako kaze da se vec zalio na brzinu i da su mu provjerili router i rekli da trebaju izvrsit update softvera , koji crni update kad je hardverski limitiran , ono .. :roll:
semirsar

#13253 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Benq wrote:
semirsar wrote: A sto nas dovodi do nase poslovicne lijenosti da trazimo ono sto smo dobili djaba, valjda kontajuci da ce naske provajder vuci za rukav nudeci nam novu opremu :mrgreen:
Pazi da te ne povuce :lol:
Ako navode odstupanja od 20% od deklarisane brzine , znaci da bi Ammar trebao imati minimalno 96Mb ? Koliko sam vidio po screenshot-u on ima jedva 74Mb.

Isto tako kaze da se vec zalio na brzinu i da su mu provjerili router i rekli da trebaju izvrsit update softvera , koji crni update kad je hardverski limitiran , ono .. :roll:
nelogicno, ali, morebit naleti svaki put na onog sto ga @MTV spomenu u negativnom kontekstu :lol:
Benq
Moderator

#13254 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

semirsar wrote: nelogicno, ali, morebit naleti svaki put na onog sto ga @MTV spomenu u negativnom kontekstu :lol:
Koliki baksuz moras biti :lol:
semirsar

#13255 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Benq wrote:
semirsar wrote: nelogicno, ali, morebit naleti svaki put na onog sto ga @MTV spomenu u negativnom kontekstu :lol:
Koliki baksuz moras biti :lol:
desilo se meni na bivsem bhcablenetu, treci put kad nazvah odma' mu pozn'o glas, i pit'o ga kad mu je pauza, pa da tad nazovem, "aj ne seri matere ti" mangup mi rece :lol: :lol:

nego...da se poFalim jopet

Image

:mrgreen: :mrgreen:
Benq
Moderator

#13256 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

semirsar wrote: desilo se meni na bivsem bhcablenetu, treci put kad nazvah odma' mu pozn'o glas, i pit'o ga kad mu je pauza, pa da tad nazovem, "aj ne seri matere ti" mangup mi rece :lol: :lol:

-cenzurisano-

:pisnuo:
Ammarzinho

#13257 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Vidim sad ovu klauzulu o minimalnoj brzini, bas onako, Fočanski namazano, da se ne uvrijedi ko :D Ma u principu ne moram ni raskinuti nebitno, strpiću se još godinu, mada ne shvatam kako takvom politikom misle zadržati klijente, ali to je opet njihov problem ... Više bi me u startu privukli nekim iskrenim odnosom, da su rekli da nemam uslove za tu brzinu i cao prijatno.
Benq
Moderator

#13258 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

Ammarzinho wrote:Vidim sad ovu klauzulu o minimalnoj brzini, bas onako, Fočanski namazano, da se ne uvrijedi ko :D Ma u principu ne moram ni raskinuti nebitno, strpiću se još godinu, mada ne shvatam kako takvom politikom misle zadržati klijente, ali to je opet njihov problem ... Više bi me u startu privukli nekim iskrenim odnosom, da su rekli da nemam uslove za tu brzinu i cao prijatno.
Focaku ispale 2KM u Jablanicko jezero.. ostatak ste procitali na KLIX-u :lol:

Nego , realno koliko ljudi znas da uopste provjeravaju brzinu ? Vecina ih je po sistemu "samo neka ima neta" , a da li ima ono sto placa , najmanje vazno :)
Ammarzinho

#13259 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Benq wrote:
Ammarzinho wrote:Vidim sad ovu klauzulu o minimalnoj brzini, bas onako, Fočanski namazano, da se ne uvrijedi ko :D Ma u principu ne moram ni raskinuti nebitno, strpiću se još godinu, mada ne shvatam kako takvom politikom misle zadržati klijente, ali to je opet njihov problem ... Više bi me u startu privukli nekim iskrenim odnosom, da su rekli da nemam uslove za tu brzinu i cao prijatno.
Focaku ispale 2KM u Jablanicko jezero.. ostatak ste procitali na KLIX-u :lol:

Nego , realno koliko ljudi znas da uopste provjeravaju brzinu ? Vecina ih je po sistemu "samo neka ima neta" , a da li ima ono sto placa , najmanje vazno :)
To je istina fkt, to smo mi, kod nas se razlikuju pojmovi samo ili IMA ili NEMA neta, a to kakav je i je li to ono sto placa, je totalno sporedno :D
MTV

#13260 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Benq wrote:
semirsar wrote: desilo se meni na bivsem bhcablenetu, treci put kad nazvah odma' mu pozn'o glas, i pit'o ga kad mu je pauza, pa da tad nazovem, "aj ne seri matere ti" mangup mi rece :lol: :lol:

-cenzurisano-

Za pogledat sliku pritisnut crveno dugme na daljinskom i ukucati pin 1234, k'o erotski kanal.

Ma semir se ku... mislim Fali, jelte :mrgreen:
Naciljo ga LoLa i drmnuli mu upload da bude dobar. Nije im ga bilo tesko naci jer je dosad doveo 3629269 ljudi u LOL i fasovao besplatne mjesecne usluge. Ili im je Ljuska u baklaFi dala podatke :mrgreen:
I moje zelje su uslisili nakon 5 godina- CN, Boomerang, CNN, Cinestar a ostatak zelja tipa Nova TV, N1 ce biti sigurno 2022 al bojim se da nebude hidzretske... :lol:
semirsar

#13261 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
Benq wrote:

-cenzurisano-

Za pogledat sliku pritisnut crveno dugme na daljinskom i ukucati pin 1234, k'o erotski kanal.

Ma semir se ku... mislim Fali, jelte :mrgreen:
Naciljo ga LoLa i drmnuli mu upload da bude dobar. Nije im ga bilo tesko naci jer je dosad doveo 3629269 ljudi u LOL i fasovao besplatne mjesecne usluge. Ili im je Ljuska u baklaFi dala podatke :mrgreen:
I moje zelje su uslisili nakon 5 godina- CN, Boomerang, CNN, Cinestar a ostatak zelja tipa Nova TV, N1 ce biti sigurno 2022 al bojim se da nebude hidzretske... :lol:
imade negdje oni sahat, sto broji unatraske, da him ga je kako ovdeka na stranici priheftati... merebit se dohavizaju kad vidu kol'ko him sve manje vremena preostaje do isteka nasijeh ugovora, blizu smo ono ja i ti potpisali, u par dana, ako se ne varam... :evil:

bas se pitam... ko li bi him ovdeka uopste pis'o, nejma ni Afana vise :run:
Benq
Moderator

#13262 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

Fakat ovdje vas je mozda 3-4 aktivnih :D , Afan zadnji put postavio pitanje na TM-u , trazio neku pomoc za kolegu i od tada mu se gubi svaki trag :mrgreen:
semirsar

#13263 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Benq wrote:Fakat ovdje vas je mozda 3-4 aktivnih :D , Afan zadnji put postavio pitanje na TM-u , trazio neku pomoc za kolegu i od tada mu se gubi svaki trag :mrgreen:
pa nejmamo problema, osim onog Qrtona sto kroji programske liste za SuperTV :evil: :mrgreen:
Benq
Moderator

#13264 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

semirsar wrote: pa nejmamo problema, osim onog Qrtona sto kroji programske liste za SuperTV :evil: :mrgreen:
Bitno je da nema problema , srecom nemam ih ni ja , od aprila prosle godine kako sam presao na TM , dva puta ih zvao , jednom za resiver jer nije bio ok , a drugi put za spliter :). Evo vidim poceli su ubacivat kanale kako treba , valjda nece opet kakvu glupost izmislit :)
semirsar

#13265 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Benq wrote:
semirsar wrote: pa nejmamo problema, osim onog Qrtona sto kroji programske liste za SuperTV :evil: :mrgreen:
Bitno je da nema problema , srecom nemam ih ni ja , od aprila prosle godine kako sam presao na TM , dva puta ih zvao , jednom za resiver jer nije bio ok , a drugi put za spliter :). Evo vidim poceli su ubacivat kanale kako treba , valjda nece opet kakvu glupost izmislit :)
Osim ukidanja dobrih kanala, kao H2 HD i drugih, znas sta mi jos smeta i to zestoko?!
Nemogucnost da slozim kanale po svom cejfu na web portalu, prije dok sam mogao, nijesu mi tol'ko smetali ovi razni sund i turbofolk kanali. Naravno, neko ce reci pa meres preko receivera, mere ali nijesam ja mazoh stijem da se handrim, jok vala. :evil:
afannedim

#13266 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Benq wrote:Fakat ovdje vas je mozda 3-4 aktivnih :D , Afan zadnji put postavio pitanje na TM-u , trazio neku pomoc za kolegu i od tada mu se gubi svaki trag :mrgreen:
Nema potrebe nista piskarati al pratim non stop sta se pise :D :-D :D
semirsar

#13267 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

afannedim wrote:
Fakat, k'o sto rekosmo :lol:
ali nije da ne znamo lanut na njihA kad se opuste :mrgreen:
MTV

#13268 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote: bas se pitam... ko li bi him ovdeka uopste pis'o, nejma ni Afana vise :run:
Afan ostao kod kolege da gleda TV  Image
Kad nislis da nema gore on je tu da te iznenadi sa jos gorim. Nesesekiraj se.
Benq wrote:Evo vidim poceli su ubacivat kanale kako treba , valjda nece opet kakvu glupost izmislit :)
Hoce hoce kako nece npr. HBO
ali Hadzicke Bajate Obavijesti
semirsar wrote: Osim ukidanja dobrih kanala, kao H2 HD i drugih, znas sta mi jos smeta i to zestoko?!
Nemogucnost da slozim kanale po svom cejfu na web portalu, prije dok sam mogao, nijesu mi tol'ko smetali ovi razni sund i turbofolk kanali. Naravno, neko ce reci pa meres preko receivera, mere ali nijesam ja mazoh stijem da se handrim, jok vala. :evil:
+SUPER RTL, CMC, B92, Balkanika, tek saga o legendi zvanoj SK.
Taj neko sam ja. Ides uredjenje.... ma zajebajem se. Dobijem zuljeve svaki put kad skroz restartuju listu pa onaj TV5 HD koji je bio zajedno sa mtv igman na 1028 pozicijama nacta mi se u prvijeh 30. :shock: al hajd i raspored da se moze srediti preko neta al "rupe" medju brojevima :place:
afannedim wrote:
K'o Veliki Brat. Velikom Bratu nista nepromakne. Prati nas 0-24h.  Image
semirsar

#13269 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Sedmoglava azdaha sve uprati... :shock: :run:

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
MTV

#13270 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

To nedim il ja?!
Sakazulu

#13271 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Svela se knjiga na dva slova :)
Movie

#13272 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Movie »

Prije 20 dana sam prijavio Logo Light paket i vec drugi dan se pokajao. TV skoro da ne stizemo gledati, a evo kad docekamo nedjelju da pogledamo neku reprizu...vec 3-satno iskustvo:

https://youtu.be/AUOo0F6ewwY

Ima li potrebe reci da "snimalica" snima samo zvuk, ne i sliku.
MTV

#13273 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Movie wrote:Prije 20 dana sam prijavio Logo Light paket i vec drugi dan se pokajao. TV skoro da ne stizemo gledati, a evo kad docekamo nedjelju da pogledamo neku reprizu...vec 3-satno iskustvo:

https://youtu.be/AUOo0F6ewwY

Ima li potrebe reci da "snimalica" snima samo zvuk, ne i sliku.
Kakav ti je internet tacnije konekcija?

Da li ti je ovaj resiver Amini 110 SD? Tako mi po snimku izgleda.
Ako jeste taj fox life je dekodiran iz mpeg4 formata u mpeg2 format i moguce da je kod njih u centrali problem u tom dekodiranju. Pa to trza do zla boga.
Isto to moze biti razlog i kod snimalice. Slika ide u mpeg4 formatu a resiver je mpeg2. Da daju HD resivere u tom paketu nebi imao problem kao mi na jacim paketima. Pozz
Movie

#13274 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Movie »

Da, taj je receiver. Mada trenutno ne radi ni jedan FOX, nacionalna i jos par bezveznih kanala, a jutros je sve radilo. Sto se tice interneta, nemam nikakvih problema.

Medjutim, bez obzira na paket, broj i izbor kanala, moram reci da ovo nije proslo ni pored najgore kablovske televizije. Sama patnja i sporost pri saltanju kanala, kvalitet slike, kockanja, trzanja i kocenja, nije vrijedno te razlike u cijeni s normalnom kablovskom televizijom.
MTV

#13275 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Movie wrote:Da, taj je receiver. Mada trenutno ne radi ni jedan FOX, nacionalna i jos par bezveznih kanala, a jutros je sve radilo. Sto se tice interneta, nemam nikakvih problema.

Medjutim, bez obzira na paket, broj i izbor kanala, moram reci da ovo nije proslo ni pored najgore kablovske televizije. Sama patnja i sporost pri saltanju kanala, kvalitet slike, kockanja, trzanja i kocenja, nije vrijedno te razlike u cijeni s normalnom kablovskom televizijom.
Probem je u resiveru (star ko Grcka) pa se zato desava kocenje, trzanje, sporost pri saltanje kanala i "light" paketu koji slazem se nevalja nista. Osnovni paket je 10 puta bolji od Light-a.
Kod mene je HD resiver i Osnovni TV paket kojeg su nedavno obogatili sa dosta dobrim kanalima Cinestar, Viasat Nature, CNN, CN, Boomerang a ima jos 13 HD kanala. Ali i to moze jos dosta bolje. Saltanje na njemu traje skoro dvije sekunde za SD kanal i 4 sekunde za HD kanal.
U osnovnom paketu pored onih iz light paketa dobijes jos oko 90 kanala vise. Vjeruj nemoze biti gore od kablovske Elta/TXTV .

Pa ako financije dozvoljavaju toplo preporucujem prelazak na Osnovni paket i HD resiver ili ako nisi zadovoljan da vidis oko prekida usluge jer ti neisporucuju uslugu kako bi trebali. Toliko od mene jer nemam nikakvu moc popraviti uslugu :sad:
Post Reply