Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
radiša

#13051 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

Pa pitaj ga jel radis ili ne radis :D
MTV

#13052 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

:pisnuo: :pisnuo:
MeanMachine

#13053 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

Ako je zaista Super RTL izbačen onda je to jedan veliki minus za ponudu kanala Logosofta. Uz nedavno pomjeranje redoslijeda svih kanala koje sam prije toga podesio po svojim željama, te redovno ubacivanje programa koji nikome ne trebaju sada su počeli izbacivati (inače besplatne) kanale iz ponude koji su koliko toliko gledljivi. Ja u neku ruku razumijem situaciju kao što je to sa Sport Klubom, i uz činjenicu da sam dosta zadovoljan sa generalnom kvalitetom LOL usluge (stabilnost internet konekcije, kvalitet slike, epg i ostali dodaci na IPTV-u,... ) ovakvi potezi kao što je to sada sa Super RTL-om (ranije ZDF, Das Erste itd.) su potpuno nepotrebna degradacija njihove ponude.
MTV

#13054 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Slazem se upotpunosti ali Das Erste, Das Erste HD, Zdf, Zdf HD i kika su bili izbaceni jer su se morali placati a bili su inace besplatni. I HS ih je tad izbacio.
Ja sam se nadao prosirenju njemackih kanala a oni prc skinuse jedan...
Za SNTV nidje veze kanal, slika horor, za njih je tvsa HD kanal.
MeanMachine

#13055 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

Iskreno rečeno nisam znao da se za ZDF i Das Erste moralo plaćati ali sam s druge strane ubijeđen da to nije neka velika cifra, a na tim kanalima su se prilično često mogli pogledati atraktivni sportski sadržaji u vrhunskoj kvaliteti slike i zvuka. Međutim, džaba je nama ovdje filozofirati na tu temu kad se promjene u programskoj shemi i dalje dešavaju svakodnevno i praktično bez ikakvog upliva korisnika na taj proces. Svako naravno ima svoje prioritete, a kod mene je to nedvojbeno internet konekcija i dok je to kako treba mogu trpiti neke negativne promjene u programskoj shemi LOL-a, ali ako krenu nizbrdo sa stabilnošću, brzinom i kvalitetom konekcije to bi već bio dovoljan razlog da se traži alternativa.
MTV

#13056 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Opet se slazem s tobom.
semirsar

#13057 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MeanMachine wrote:Iskreno rečeno nisam znao da se za ZDF i Das Erste moralo plaćati ali sam s druge strane ubijeđen da to nije neka velika cifra, a na tim kanalima su se prilično često mogli pogledati atraktivni sportski sadržaji u vrhunskoj kvaliteti slike i zvuka. Međutim, džaba je nama ovdje filozofirati na tu temu kad se promjene u programskoj shemi i dalje dešavaju svakodnevno i praktično bez ikakvog upliva korisnika na taj proces. Svako naravno ima svoje prioritete, a kod mene je to nedvojbeno internet konekcija i dok je to kako treba mogu trpiti neke negativne promjene u programskoj shemi LOL-a, ali ako krenu nizbrdo sa stabilnošću, brzinom i kvalitetom konekcije to bi već bio dovoljan razlog da se traži alternativa.
Samo i jedino to, uz upload me drzi tujdi di sam, inace... ako meru vidZet kol'ko je mi moj mi u mene MAG-o receiver za supertv upaljen ondak meru i znati kol'ko je tanka linija sto se tice ostalih usluga na LOL-u. Ako nijesam na supertv, woow kakoli to gordo zvuci :shock: :lol: :lol: :lol: tadli sam na D3 prostoprosirenom, fiksni mi potrosnja 0 impulsa, mobilni kolkotolko nikolko zbog net-a mi takodje dobar, et' sto vise kasti kad oni sami za naske govoru, pisu brisu... samo sta kad nejmadnu vise komu, odnosno osim famElije niko him ne bidne vise tujdi da hi cuje i vidi :evil:

MTV wrote:Opet se slazem s tobom.
slag'o se ti oli ne slag'o imades PiPi od mene mi... Privatnu poruku da se razumedemo :mrgreen:
MTV

#13058 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:
MTV wrote:Opet se slazem s tobom.
slag'o se ti oli ne slag'o imades PiPi od mene mi... Privatnu poruku da se razumedemo :mrgreen:
Fala fala na PiPi-ju.
Quaresma

#13059 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Quaresma »

Gdje je logosoft u importaneu?

Sent from my E6653 using Tapatalk
radiša

#13060 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

Prvi sprat do pokretnih stepenica odma.
MTV

#13061 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Quaresma wrote:Gdje je logosoft u importaneu?

radiša wrote:Prvi sprat do pokretnih stepenica odma.
Poslovnica Importanne centar

Poštovani korisnici,

zbog reorganizacije poslovanja, od 01.01.2017. naša poslovnica u Importanne centru više neće biti u funkciji. Naše poslovnice u Igmanskoj na Malti i na Dobrinji su vam na raspolaganju prema utvrđenom radnom vremenu.

Vaš Logosoft

http://www.logosoft.ba/news/1deca50c96b ... nne-centar
Sarajevski-Seljak

#13062 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sarajevski-Seljak »

Nema ga vise u Importaneu.

EDIT:

Preduhitri me @MTV
radiša

#13063 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

MTV wrote:
Quaresma wrote:Gdje je logosoft u importaneu?

radiša wrote:Prvi sprat do pokretnih stepenica odma.
Poslovnica Importanne centar

Poštovani korisnici,

zbog reorganizacije poslovanja, od 01.01.2017. naša poslovnica u Importanne centru više neće biti u funkciji. Naše poslovnice u Igmanskoj na Malti i na Dobrinji su vam na raspolaganju prema utvrđenom radnom vremenu.

Vaš Logosoft

http://www.logosoft.ba/news/1deca50c96b ... nne-centar
Znaci napreduje poso,cim se gase polako :lol:
Quaresma

#13064 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Quaresma »

a bokte, ja danas otisao nisam dva racuna platio, vidim nema ih nikako.

sad ih moram ganjati na novoj/staroj lokaciji.
Dzontra_Volta

#13065 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Došao je i taj dan (na žalost).
Danas sam odjavio usluge i prestao biti korisnik Logosofta, nakon 3 i po godine (ne računam onaj period s početka 2000-tih kad sam od Logosofta kupovao šifre za dial-up).
Dugo sam se premišljao oko toga, pogotovo što niti volim peglanje oko promjene provajdera, niti sam bio nezadovoljan kvalitetom usluga (samo jednom imao tehnički problem sa modemom koji je vrlo brzo riješen).
Međutim...
Kao što mi svi znamo, Logosoft odavno nije ono zbog čega sam ja prije 3 i po godine počeo koristiti njihove usluge.
To nije više jedini provajder koji je omogućavao gledanje i Arenasport i SK kanala, to nije više provajder koji je sve kanale imao u jednom paketu, to više nije provajder kod kojeg se možeš odjaviti kad poželiš.
Uvođenjem LOGO paketa su zasrali motku, a sve je kulminiralo situacijom sa SK kanalima. Pretpostavljam da na situaciju sa SK ne mogu previše uticati (mada bih kao i svi volio znati šta se stvarno tu dešava, jer svi nam saopštavaju samo poluistine iz svog ugla), ali ja sam čekao godinu dana da se ta stvar sredi i više nemam strpljenja.
Logosoft se mora malo trznuti, ako želi da zadrži privatne korisnike. Oni su puno manji "igrač" u odnosu na konkurenciju i moraju da ponude više nego što konkurencija nudi da bi privukli nove i zadržali stare korisnike. A sad se dešava obrnut proces, jer mi se čini da uglavnom nude manje.
Uglavnom, hvala Logosoftu na dosadašnjoj saradnji, koja je bila na obostrano zadovoljstvo.
Ko zna, možda se za 12 mjeseci ponovo dogovorimo. :D
MTV

#13066 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

To si jako lijepo napisao, opisao i objasnio. Oko interneta, usluznosti njihovog call centra samo rijeci hvale.

Moja prognoza oko Logosofta bi bila dobra ako njihovog najveceg brata MTS kupi TCom, tim naslijedi mtel i Logosoft i da ponude ono sto nude u HR bilo bi vrh vrhova.
A ako se to nedesi gledajuci kako gase naplatna mjesta mozda i prestanu nuditi usluge privatnim korisnicima. I bace se samo na firme.

Al necemo se igrati sta ce biti ili nece biti. Tko zna mozda nam se vratis a mozda se ja pridruzim tebi.
Tekica sa plusevima i minusima je otvorena pa cemo da vidimo kad istekne ugovor ostat ili ici.
semirsar

#13067 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Tekica sa +/- je takodje i kod mene otvorena, jos od prije uvodjenja Logo paketa, tacnije otkad je HS prisutan u mom ulazu.
Odavno osim stabilnog neta i podrske oni nista nejmaju za ponudit'... samo stabilan net i upload me jos drze tujdi di sam, a odavno sam ja zapik'o "duonetgrandeextra". Kako vidim uploadom se T-mach pomalo dize i LOL stize, jos samo da se ustabile... i bice veselo ooooj :izet:
Ako se 'vako ovdeka nastavi... voljan sam rizikovat' anamotamo u njihA, pa sta se zalomi. Do LOL-e je sta se misli o sebi i prisebi, o nama su prestali mislit kad smo potpisali 12/24 mj. ugovore, samo su se zeznuli jer vrijeme brzo prolazi, tefter se polako puni pa kad bidne vakat da se presavije tabak pa kom opanci kom obojci :mrgreen:
moke_31

#13068 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moke_31 »

Je li moguće da i vas dvojica (MTV i semir) razmišljate o odlasku sa LOL-a :D Nemoj da vas afanedim čuje, nahebali ste :D

Ja samo imam internet pa mi ih je pun k...., konekcija stalno uveče puca, ono taman pristavim neku reprizu NBA tekme na kodiju ili gledam live fudbal, film a konekcija svako 10 minuta puca :evil: :evil: :evil: Za poludit, majke mi...

Ja da imam integrisan paket na LOL-u ne bi ni trenutka razmišljao o prelasku na "mrski" telemach (uz pretpostavku da imam pristup infrastrukturi). LOL sad već dobro zaostaje za telemachom posebno kad su u pitanju tv programi a i stabilnost je sve lošija.

Nije valjda da uživate u bezbroj pinkova (ja bi plaćo pretplatu da ih ne gledam) i nekim žnj kanalima :D ... ili ste neizlječivi mazohisti :D
MTV

#13069 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

:P
moke_31 wrote:Je li moguće da i vas dvojica (MTV i semir) razmišljate o odlasku sa LOL-a :D Nemoj da vas afanedim čuje, nahebali ste :D

Ja samo imam internet pa mi ih je pun k...., konekcija stalno uveče puca, ono taman pristavim neku reprizu NBA tekme na kodiju ili gledam live fudbal, film a konekcija svako 10 minuta puca :evil: :evil: :evil: Za poludit, majke mi...

Ja da imam integrisan paket na LOL-u ne bi ni trenutka razmišljao o prelasku na "mrski" telemach (uz pretpostavku da imam pristup infrastrukturi). LOL sad već dobro zaostaje za telemachom posebno kad su u pitanju tv programi a i stabilnost je sve lošija.

Nije valjda da uživate u bezbroj pinkova (ja bi plaćo pretplatu da ih ne gledam) i nekim žnj kanalima :D ... ili ste neizlječivi mazohisti :D
Sad ce da nas Afa bije :mrgreen:
Ja bi udanu 10 puta presao na TM i 10 puta ostao na Logosoftu. Majke mi kao da sam u :cuvajse:

Na kraju krajeva me drzi dobar net, prekida nije bilo dosta drugo a to znam po TV-u koji haman stalno radi. Lan brzina je nekad i visa od ugovora (50/3) bez obzira isao SD ili HD kanal. Wifi leta gore dole. Ko ga je.e reset ga vrati na priblozno 44Mbps.

Izgleda onaj ko je radio na programskoj shemi da je otisao na TM a ovdje dosao netko kome je domet TV Slon, Zenica i slicni izrodi...

Tekica sa +/- je spremna pa cemo da vidimo sta cemo na kraju balade (ugovora).
afannedim

#13070 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ma j.ebe se mene ko gdje prelazi :) , ja dok sam zadovoljan tu sam gdje jesam, net stabilan, telefon isto na TV samo bi volio eventualno da vrate SPORT KLUBOVE I ULTRA I MINI ULTRA za malca i ništa više.
MTV

#13071 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:Ma j.ebe se mene ko gdje prelazi :) , ja dok sam zadovoljan tu sam gdje jesam, net stabilan, telefon isto na TV samo bi volio eventualno da vrate SPORT KLUBOVE I ULTRA I MINI ULTRA za malca i ništa više.
I Super RTL.
SK i Ultre ako se nisu vratile za godinu dana onda se ni nece vratiti...
afannedim

#13072 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
afannedim wrote:Ma j.ebe se mene ko gdje prelazi :) , ja dok sam zadovoljan tu sam gdje jesam, net stabilan, telefon isto na TV samo bi volio eventualno da vrate SPORT KLUBOVE I ULTRA I MINI ULTRA za malca i ništa više.
I Super RTL.
SK i Ultre ako se nisu vratile za godinu dana onda se ni nece vratiti...
Al još ih drže sa onom obavijesti. Da i Super RTL
Praetorious

#13073 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Ta obavijest o SK - sada stara preko godinu dana - je samo navlakuša za nove korisnike i blijedi pokušaj da se zadrže postojeći. Da izbace svaku obavijest o SK izgubili bi kamaru korisnika, što starih kojima je sport bitan, što novih kojima je ... ummm sport bitan :D Ovako, ljudi se drže za slamku, pa kažu Eto, ima obavijest, možda će se vratiti SK... Budimo realni, krupna se lova vrti oko tih kanala, nikome nije bitno par korisnika koje ima LoL, sve dok veliki igrač koji preuzima internetsko-televizijski monopol u BiH (nećemo ga imenovati, samo ćemo ga pogledati) ubire korisnike na račun spomenutih kanala.
Iskreno, ja sam uvijek (dva puta po 20 minuta heftično) gledao Arene, a SK nisam ukupno odgledao 10 minuta tokom godina i godina. Ali, da im TV ponuda ide naniže - to stoji. Da im internetska ponuda stagnira - a stagnacija vodi u dekadenciju, kao što je poznato - i to opako stoji.
semirsar

#13074 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

moke_31 wrote:Je li moguće da i vas dvojica (MTV i semir) razmišljate o odlasku sa LOL-a :D Nemoj da vas afanedim čuje, nahebali ste :D

Hmm, vidi nesto Kemo, Afan je kao i svi drugi na ovoj nasoj, onoj drugoj i anamotamo nji'ovoj temi gorljivi navijac za svoj klub ilitiga provajdera cije usluge koristi. Nekad se i preCera u toj gorljivosti, ali on uopste nije zlonamjeran, iako ga pocesto voli suknuti drugim "navijacima" a ni oni njemu ne ostaju duzni :mrgreen: Takodje, koliko god se kleo u LOL, on itekako zna "zalajati" na njih zbog njihove neozbiljnosti u nekim situacijama.
E sad da se vrnemo na LOL ciji sam korisnik od septembra 2011 godine. Opstepoznato je da LOL vise nije ono sto je bio, najmanji a najbolji provajder, ne, nije vise, ostao je najmanji sve su prilike ostace to i dalje, do gasenja. A kako su krenuli ugasice se sve su prilike. Do uvodjenja Logo paketa i prodaje M-telu su bili nedodirljivi po svemu, sad jedino sto valja je net, sve drugo je prosjecno. Kao sto se danas u zivotu vrse uporedbe sa onim prije i onim poslije rata, tako i mi ovdeka vrsimo usporedbe sa onim prije i poslije prodaje LOL-a M-telu. DakleM, kao sto rekoh, net u integrisanim paketima je vrlo stabilan, ne znam zasto tebi nije, vjerovatno sto koristis samo net. sve drugo je srednja zalost i gore. Pinkove mi nijesmo trazili, uvalise nam hi, ali nije da nejma i pokoji dobar pink, ima itekako dobrijeh, tako da nijesmo ovisnici Leopold von Sacher-Masochove doktrine pa ne moras da se brines za nase mentalno zdravlje :mrgreen:
Da, razmisljao sam, razmisljam, a bezbeli cu i razmisljati o odlasku... otompotom, ima jos do novembra.Ne zurim ja nigdje, ne daju mi jos dobar razlog, dobar him net, najbolji u raj'voSa... ali, uvijek ima ono ali, stize hi T-mach sa uploadom, a valjda ce i na stabilnosti poraditi pa mi bidne lakse u +/- tekici podvuci crtu i zakljuciti jedno razdoblje.
Praetorious

#13075 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Ja sam prolio (jutarnju) kaficu po tekici, pa su mi svi plusići i minusići otišli k vragu. Osim minusa vani, oni su postojani. Elem, sad se mogu ravnati samo po tekućem stanju, a ranije stečeni plusevi padoše u zaborav. Krajnje im je vrijeme da podignu brzine xDSL internetskih usluga, jer je od zadnjeg povećanja brzina prošlo godinu dana. Nakon uvođenja svih ovih [sarkazam]hyper-kvalitetnih kanala[/sarkazam] i izbacivanja par drugih, vrijeme je da se malo posvete i internetu. Pa nisu isključivo TV distributer po opisu poslovanja, nek' malo mrdnu i sa ostalim segmentima rada.
Post Reply