Logosoft
Moderator: Benq
- Amazonka27
#13026 Re: Logosoft ALL ABOUT
jedno pitanje....
na resiveru ili stbu (kako god da se zove ona sprava) stalno gori ona plava lampica....i strasno me pegla jer ne znam jel upaljeno ili ugaseno...pa se dresiram polako da palim prvo tv pa stb a kod gasenja prvo stb pa pa tv i bacam grah jesam li ugasila tv jer nemam nikakav indikator da je upaljen ili ne...
jel kod vas tako ili me je zapao neki stari uredjaj (jer sam dobila oba polovna stb-a)
na resiveru ili stbu (kako god da se zove ona sprava) stalno gori ona plava lampica....i strasno me pegla jer ne znam jel upaljeno ili ugaseno...pa se dresiram polako da palim prvo tv pa stb a kod gasenja prvo stb pa pa tv i bacam grah jesam li ugasila tv jer nemam nikakav indikator da je upaljen ili ne...
jel kod vas tako ili me je zapao neki stari uredjaj (jer sam dobila oba polovna stb-a)
- radiša
#13027 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kod mene je crveno kad se ugasi a plavo kad radi.Ako imas pozada prekidac na uređaju tu ga gasi da ti nista ne gori,tad ces znat da ne radi 
- MTV
#13028 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hvala.Sarajevski-Seljak wrote:@MTV
Sta reci neg da sam corav
- Sarajevski-Seljak
#13029 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jel imas onaj Mag 250 ?

Kod mene isto svijetli crveno kad je ugasen, a plavo kad je upaljen...

- MTV
#13030 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kod AirTies HD resivera kad je ukljucen svijetlo power dugme(sa osvjetljenjem) plavo i lampica planete Zemlje crveno.
Kad je iskljucen lampica planete ne gori a power lampica svijetli crveno.
- afannedim
#13031 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sta Ima lampica planeteMTV wrote:Kod AirTies HD resivera kad je ukljucen svijetlo power dugme(sa osvjetljenjem) plavo i lampica planete Zemlje crveno.
- afannedim
#13032 Re: Logosoft ALL ABOUT
Stari se laganoMTV wrote:Hvala.Sarajevski-Seljak wrote:@MTV
Sta reci neg da sam corav
- MTV
#13033 Re: Logosoft ALL ABOUT
Imaafannedim wrote:Sta Ima lampica planeteMTV wrote:Kod AirTies HD resivera kad je ukljucen svijetlo power dugme(sa osvjetljenjem) plavo i lampica planete Zemlje crveno.
Kad je iskljucen lampica planete ne gori a power lampica svijetli crveno.![]()
.
- Amazonka27
#13034 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jest ovakav ali ne pise nista na njemu i stalno gori plavaSarajevski-Seljak wrote:Jel imas onaj Mag 250 ?
- afannedim
#13035 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nije valjda da se ljutiš. Šega mi baš me nasmijaMTV wrote:Imaafannedim wrote:Sta Ima lampica planeteMTV wrote:Kod AirTies HD resivera kad je ukljucen svijetlo power dugme(sa osvjetljenjem) plavo i lampica planete Zemlje crveno.
Kad je iskljucen lampica planete ne gori a power lampica svijetli crveno.![]()
.
- MTV
#13036 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sto bi se ljutio al fakat dvije lampice svijetle i ta bas lici na "planetu" sto hoce rec da oznacava vezu sa internetom.afannedim wrote:
Nije valjda da se ljutiš. Šega mi baš me nasmija
-
Dzontra_Volta
#13037 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja nikad ne gasim stb, osim restarta kad zaledi.
-
chemix
#13038 Re: Logosoft ALL ABOUT
mag inače u svojim postavkama ima mogućnost setovanja jačine svjetla power lampice za on i standby stanje, pa se može namjestiti da jače svijetli kada je upaljen ili obratno... međutim ovaj njihov potral kada učita te postavke se gube. šteta 
- semirsar
#13039 Re: Logosoft ALL ABOUT
ja tebe nis' ne kontajem, ono bas nikako, jel tv problem ili receiverAmazonka27 wrote:jedno pitanje....
MAG 254 i kod mene je taki i ono bas peglaAmazonka27 wrote:Jest ovakav ali ne pise nista na njemu i stalno gori plavaSarajevski-Seljak wrote:Jel imas onaj Mag 250 ?
ali otkako mi je CMC na D3 prostoprosirenom dostupan, mago na ignore mi je
- Amazonka27
#13040 Re: Logosoft ALL ABOUT
Znaci ako ugasim prvo stb, onda mi je crn ekran na tv i ne znam jesam li ugasila i tv ili samo stb. moram se fokusirati ili pritiskati dugmad na daljinskom da tv da se uvjerim da ne reaguje (peglanje). Ako ugasim prvo tv onda ne mogu provjeriti jesam li ugasila stb jer stalno gori plava lampica...a ne fata uvijek iz prve power dugme...
Lakse zamijeniti stb nego TV
- semirsar
#13041 Re: Logosoft ALL ABOUT
lijepi moj tv, ne mres se zajebnut, sve ti kaze... ama ne bih ga dao za brdo karamela 
- MTV
#13042 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ni ja svoj al bi ga mijenjo samo za vecisemirsar wrote:lijepi moj tv, ne mres se zajebnut, sve ti kaze... ama ne bih ga dao za brdo karamela
- MTV
#13043 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma nevalja taj Mag nista AirTies HD zakon tonbe!!semirsar wrote: MAG 254 i kod mene je taki i ono bas pegla![]()
ali otkako mi je CMC na D3 prostoprosirenom dostupan, mago na ignore mi je
Kod nas kako je krenulo ostat ce samo FTV, RTRS, BHT SD i mozda BHT HD.
- afannedim
#13044 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma znam i kod mene je AirtiesMTV wrote:Sto bi se ljutio al fakat dvije lampice svijetle i ta bas lici na "planetu" sto hoce rec da oznacava vezu sa internetom.afannedim wrote:
Nije valjda da se ljutiš. Šega mi baš me nasmija
- radiša
#13045 Re: Logosoft ALL ABOUT
Tebi je ja mislim najlakse-najbolje da to sve batalis,kupi grasovu kartu ako vec nemas i vozaj se od jutra do sutra...Amazonka27 wrote:pa tv nema indikator...ima samo u momentu kada pritisnes dugme na daljinskom onda kao tv daje signal da si pritisn'o...znaci svijetli onoliko dugo koliko drzis dugme na daljinskom.
Znaci ako ugasim prvo stb, onda mi je crn ekran na tv i ne znam jesam li ugasila i tv ili samo stb. moram se fokusirati ili pritiskati dugmad na daljinskom da tv da se uvjerim da ne reaguje (peglanje). Ako ugasim prvo tv onda ne mogu provjeriti jesam li ugasila stb jer stalno gori plava lampica...a ne fata uvijek iz prve power dugme...
- Amazonka27
#13046 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja samo pitah jel svima tako ili imam neku staru verziju....niti tersam niti kritikujem...ne znam sta si se natakarioradiša wrote:Tebi je ja mislim najlakse-najbolje da to sve batalis,kupi grasovu kartu ako vec nemas i vozaj se od jutra do sutra...Amazonka27 wrote:pa tv nema indikator...ima samo u momentu kada pritisnes dugme na daljinskom onda kao tv daje signal da si pritisn'o...znaci svijetli onoliko dugo koliko drzis dugme na daljinskom.
- radiša
#13047 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja te bas fino savjetujem a ti tako.Cim oko ovog dramu pravis nije za tebe.
- Amazonka27
#13048 Re: Logosoft ALL ABOUT
Drama?radiša wrote:Ja te bas fino savjetujem a ti tako.Cim oko ovog dramu pravis nije za tebe.
Inace, kako si? Kako zivot, posao, raja...hodal se dje?
- radiša
#13049 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kakav zivot,nemam ja to,samo zajebavam raju po forumu i to mi je hrana.Amazonka27 wrote:Drama?radiša wrote:Ja te bas fino savjetujem a ti tako.Cim oko ovog dramu pravis nije za tebe.![]()
Nije drama nego komedija,jel radi ili ne radi,21 vijek jebote...ha ha ha
prava si amazonka
- Amazonka27
#13050 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nisam bas sigurna da li uvijek radi ili ne radi - poenta postaradiša wrote:Kakav zivot,nemam ja to,samo zajebavam raju po forumu i to mi je hrana.Amazonka27 wrote:Drama?radiša wrote:Ja te bas fino savjetujem a ti tako.Cim oko ovog dramu pravis nije za tebe.![]()
Nije drama nego komedija,jel radi ili ne radi,21 vijek jebote...ha ha ha
prava si amazonka