Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Qler

#1301 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Mene zeza telefon, cesto ispada, prekida vezu... Zvao juce kazu da treba software srediti (vjerovatno update) i rekli da ce danas neko zvati da to rijesi, medjutim nista. Valjda ce u ponedjeljak neko zvati da to sredi...
novi.dan.nova.nafaka

#1302 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

karanana wrote:110ka nema slike.
dajte bola snizite hd na 50 pa da je uzmem. puno je 90 samo za promjenu a i dalje u njihovom vlasnistvu.
Jest vala baš, i po meni je to jedna velika zamjerka. Pa ta cijena od 90 KM stoji već jako, jako dugo. :roll:
bankok

#1303 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Ma daj molim te jos malo pa ce pocet samo za tu 130-tku uvodit kanale nove kosto skoro pa i rade,koda mi sa ovim 110-tkama nismo pretplatnici i ne dajemo istu lovu to je cisti BEZOBRAZLUK I DISKRIMINACIA medju korisnicima.
Po cemu je onaj koji ima 130-tku bolji od ovih drugih sto je nemaju i moze neke kanale gledat,dobro daje tih 90 banki vise za uredjaj ali kad se bolje pogleda halooo sta i taj dobiva za toliku lovu par HD kanalcica i to je sve,i to vecinom
opet sportskih.Ne znam samo zasto toliko forsiraju tu Arenu jbt. i te sportske kanale imamo ih sasvim dovoljno haloo
zakocite malo ljudi sa tim i uozbiljite se vise,pogotovo sa ovim kanalima koji se ne mogu pratit preko 110-tke pa jos
malo i svaki ce mi kanal biti zamracen,1 mi se prikazuje pa 2 ne prikazuju :x a dajem 60 km mjesecno.
Sto neko rece dajte bar snizite te uredjaje,i 50 km je previse za nesto sto nije u tvom vlasnistvu a kamol 90,
daje srece kosto nije to se nebi trebalo uopste naplacivati na to kao korisnici vec odavno imamo pravo kao
i svugdje u normalnom svijetu,HD vise nije bauk kao prije 10 godina nego je sastavni dio danasnje tehnoligije
ljudi prelaze na 3D tehnologiju uveliko a mi HD jos uvijek naplacujemo koda nam bombone ispadaju iz televizije dok
gledamo.Jbm. ti vise i HD i Arena Sportove i sve dosta je preseravanja sa tim i dajte nam nesto sto za svoju lovu i
zasluzujemo :x
afannedim

#1304 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

karanana wrote:da li je svima arena hr crna ili je vide oni koji imaju 130ku ili taj drugi hd stb?
arena hr nije u hd rezoluciji, a i kod mene radi na 130, a ne radi na 110
novi.dan.nova.nafaka

#1305 Re: Logosoft ALL ABOUT

bankok wrote:Ma daj molim te jos malo pa ce pocet samo za tu 130-tku uvodit kanale nove kosto skoro pa i rade,koda mi sa ovim 110-tkama nismo pretplatnici i ne dajemo istu lovu to je cisti BEZOBRAZLUK I DISKRIMINACIA medju korisnicima.
Po cemu je onaj koji ima 130-tku bolji od ovih drugih sto je nemaju i moze neke kanale gledat,dobro daje tih 90 banki vise za uredjaj ali kad se bolje pogleda halooo sta i taj dobiva za toliku lovu par HD kanalcica i to je sve,i to vecinom
opet sportskih.Ne znam samo zasto toliko forsiraju tu Arenu jbt. i te sportske kanale imamo ih sasvim dovoljno haloo
zakocite malo ljudi sa tim i uozbiljite se vise,pogotovo sa ovim kanalima koji se ne mogu pratit preko 110-tke pa jos
malo i svaki ce mi kanal biti zamracen,1 mi se prikazuje pa 2 ne prikazuju :x a dajem 60 km mjesecno.
Sto neko rece dajte bar snizite te uredjaje,i 50 km je previse za nesto sto nije u tvom vlasnistvu a kamol 90,
daje srece kosto nije to se nebi trebalo uopste naplacivati na to kao korisnici vec odavno imamo pravo kao
i svugdje u normalnom svijetu,HD vise nije bauk kao prije 10 godina nego je sastavni dio danasnje tehnoligije
ljudi prelaze na 3D tehnologiju uveliko a mi HD jos uvijek naplacujemo koda nam bombone ispadaju iz televizije dok
gledamo.Jbm. ti vise i HD i Arena Sportove i sve dosta je preseravanja sa tim i dajte nam nesto sto za svoju lovu i
Manje-više složio bih se sa čitavim postom. Na TM-u je bruka HD kanala, bezveze je da se 90 KM plaća nešto što nije tvoje. To me podsjeća na stara-dobra vremena sa BHT-om.. :roll:
nevzad

#1306 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nevzad »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
bankok wrote:Ma daj molim te jos malo pa ce pocet samo za tu 130-tku uvodit kanale nove kosto skoro pa i rade,koda mi sa ovim 110-tkama nismo pretplatnici i ne dajemo istu lovu to je cisti BEZOBRAZLUK I DISKRIMINACIA medju korisnicima.
Manje-više složio bih se sa čitavim postom. Na TM-u je bruka HD kanala, bezveze je da se 90 KM plaća nešto što nije tvoje. To me podsjeća na stara-dobra vremena sa BHT-om.. :roll:

Koliko ja znam to se dodatno naplaćivalo zato što je 130-ka bila prilično skupa a kažu da sad ovaj novi nije ni blizu tom cijenom tako da bi bilo pošteno da i ovima na manjim paketima sa aminom 110 izvrše zamjenu besplatno ili sa minimalnim doplatom. Usput imam informaciju da ovih 130 ionako više nema i neće se ni nabavljati. Sada ide isključivo ovaj novi model.
zilog

#1307 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Ako nista drugo, LOL ne seli postojece kanale na digitalu, ili HD. Ovo su vjerovatno MPEG4 kanali u izvornom obliku i ne rade transkodiranje. Vjerovatno ce transkodirati nekada, a ne mijenjati hiljade STB-ova.
zilog

#1308 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

nevzad wrote:Koliko ja znam to se dodatno naplaćivalo zato što je 130-ka bila prilično skupa a kažu da sad ovaj novi nije ni blizu tom cijenom tako da bi bilo pošteno da i ovima na manjim paketima sa aminom 110 izvrše zamjenu besplatno ili sa minimalnim doplatom. Usput imam informaciju da ovih 130 ionako više nema i neće se ni nabavljati. Sada ide isključivo ovaj novi model.
Nije istina, jos idu 110-ke.
chuchumbamayumbe

#1309 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Ja još uvijek imam guzonju, ništa od HD folova...
Međutim, bio bi fer napomenuti novim pretplatnicima da sa Amino 110 ne možete pratiti niti KlasikTV, niti Kanal 1.
Ja sam se pomalo razočarao kada sam tek uveo LoL, očekivao sam i KlasikTV jer nigdje nije bilo jasne napomene da samo oni sa Amino 130 mogu pratiti ovaj kanal. Šteta.
mickey2012

#1310 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mickey2012 »

Ova prica sa stb podsjeca na onu nekada u Elobu.
Kupovali risivere po 35 Eura u Bugarskoj a ovdje ih tusili po 200 KM. :lol:
Jedina je razlika sto je kod Eloba onda to bilo tvoje.
Ne vjerujem ni da su ovi Amino 130 nesto posebno skupi, kineski tresh, da daju Motorolu povjerovao bi da joj cijena nije mala.
Evo vidim ovdje http://www.aminocom.com/what-we-offer/iptv/ niti ima Amino 110 ni 130, to su izgleda stari modeli.
novi.dan.nova.nafaka

#1311 Re: Logosoft ALL ABOUT

chuchumbamayumbe wrote:Ja još uvijek imam guzonju, ništa od HD folova...
Međutim, bio bi fer napomenuti novim pretplatnicima da sa Amino 110 ne možete pratiti niti KlasikTV, niti Kanal 1.
Ja sam se pomalo razočarao kada sam tek uveo LoL, očekivao sam i KlasikTV jer nigdje nije bilo jasne napomene da samo oni sa Amino 130 mogu pratiti ovaj kanal. Šteta.
Pa super, hajdemo onda ovako: neka neko ovdje postira prijedlog emaila koji bi trebalo poslati u LOL, a u cilju zahtijevanja smanjenja cijene za 130-tku, ili ovaj novi što treba doći. Ja mogu obezbijediti relevatne email adrese na koje ćemo uputiti zahtjeve. :)
chuchumbamayumbe

#1312 Re: Logosoft ALL ABOUT

Ma ne treba nikakav email, imaju oni svoje ljude ovdje koji su itekako aktivni i od pomoći na temi, siguran sam da i ovo čitaju.
Pa neka oni prenesu nadležnima.
:)
bankok

#1313 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

chuchumbamayumbe wrote:Ma ne treba nikakav email, imaju oni svoje ljude ovdje koji su itekako aktivni i od pomoći na temi, siguran sam da i ovo čitaju.
Pa neka oni prenesu nadležnima.
:)
A bogami slabo oni to citaju izgleda :( ,da citaju nebi mi morali ovdje pisat ovo sto pisemo ovoliko.
Ja bi jos samo htjeo naglasiti da ne bude zabune za one koji su tu tek dosli i hoce nesto da saznaju
o LOL-u i njihovom radu pa da se ne bune oko nekih negativnih komentara,ja licno sam prezadovoljan
njihovom uslugom imam trio paket,internet je ferfektan mada bi dobro doslo malo vece brzine uploada
nadam se da ce i to nekad doci,sa telefonom sam takodjer zadovoljan,jedine malo vece zamjerke imam
sto se tice Super TV-a sto sam i navodio cesto mada ni tu nisam sad nesto razocaran ali da nisu neke
stvari providne i da ne treba malo poboljsanja treba,eto valjda ovi iz Logosofta citaju sve ovo sto pisemo
pa nek malo razmisle o poboljsanju usluge za Super TV,nadam se da hoce :dance: ;-)
Qler

#1314 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Danas ljudi dosli sredili telefon :) svaka cast :)
afannedim

#1315 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

za korisnike AMINO110 STB pušten FACETV SD format, pa nek neko kaže da ne misle na druge korisnike :thumbup: :D :D
chuchumbamayumbe

#1316 Re: Logosoft ALL ABOUT

afannedim wrote:za korisnike AMINO110 STB pušten FACETV SD format, pa nek neko kaže da ne misle na druge korisnike :thumbup: :D :D
To i ja kažem... :) :) :)
SVAKA ČAST, NAJBOLjI STE.
Azizinog mi rahmeta!
afannedim

#1317 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Azrine mi ruke najjači su :thumbup: još KLASIKTV i ništa više ne treba
memo23

#1318 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by memo23 »

Ljudi hoce li biti kakve novosti za kablovske korisnike...
Nas izgleda vise niko ne voli :D
kikilika

#1319 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kikilika »

necemo nikada dobiti nove kvalitetne kanale ako ste zadovoljni sa ovim glupostima koje su nam uveli 8-)
clarion_

#1320 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by clarion_ »

nikad vas neće niko zadovoljiti. ja ne znam šta fali sada od kanala, tu je sport, dokunetarci, kanali za djecu, kanali za odrasle, muzicki, strani, domaci, vaki, naki. al sta covjek da radi vi uvijek neku novu igracku ocete, ja si kazem da trenutno nema boljeg providera i nema i nema i nema !!!
afannedim

#1321 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Traže ljudi HBO kanale meni uopšte ti kanali nisu potrebni
TwistedX

#1322 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

novi.dan.nova.nafaka

#1323 Re: Logosoft ALL ABOUT

Zna li neko da li Logosoft postavlja kamere na ulazu u zgradu, preko kojih se na nekom kanalu može gledati ko' ulazi unutra ? Koliko znam, to neki kablovski operateri rade...
zilog

#1324 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Zna li neko da li Logosoft postavlja kamere na ulazu u zgradu, preko kojih se na nekom kanalu može gledati ko' ulazi unutra ? Koliko znam, to neki kablovski operateri rade...
Ne uvodi. Mislim da to samo kablovci rade.
afannedim

#1325 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

na otoci je telemach(elob) postavioo na ulaze pa im sve kamere pokrali i porazvaljivali
Post Reply