Ma drug eno dnevnik ide u 480pMTV wrote: Desilo se ovo kod nas vec jednom, ovo je drugi put. Razlog niko ne zna. Naravno da BHT HD nije prestao sa radom i da kod drugih operatera normalno radi.
Logosoft
Moderator: Benq
- Benq
#12401 Re: Logosoft ALL ABOUT
- MTV
#12402 Re: Logosoft ALL ABOUT
[/quote]afannedim wrote:
Fakat gdje nestade BHT1 HD. Uredno jutros gledao, a nema ga ni na super web tv.
Edit. Problem je kod njih biće vraćen tokom noći ili tokom sutrašnjeg dana
Meni je oko 5 prestao reagovat resiver i pisalo greska 1023 i proradilo je nakon +-20 minuta. Inace kad se resiver resetuje meni je BHT HD na broju 1 i kad se resiver upalio docekao me muljavi BHT. Sreca pa su pristavili novim korisnicima BHT DVBT (Test) gdje je slika 300 puta bolja.
- MTV
#12403 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nemoj tako, zalomi se nekad Eurosong, poljoprivredna emisija, i ona o zdravlju gdje voditeljica kao da prica djeci bajke pa ako ostavis slucajno duze od 2 minuta, definitivno ces zaspati.Benq wrote:Ma drug eno dnevnik ide u 480pMTV wrote: Desilo se ovo kod nas vec jednom, ovo je drugi put. Razlog niko ne zna. Naravno da BHT HD nije prestao sa radom i da kod drugih operatera normalno radi., HD jedino utakmice idu

- Benq
#12404 Re: Logosoft ALL ABOUT
MTV wrote: Nemoj tako, zalomi se nekad Eurosong, poljoprivredna emisija, i ona o zdravlju gdje voditeljica kao da prica djeci bajke pa ako ostavis slucajno duze od 2 minuta, definitivno ces zaspati.
Ja BHT gledam samo kad nasa reprezentacija igra
- LiP again
#12405 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ovaj web tv od Logosofta je obicna smijurija.
Prvo, slika losa i nikakva.
Drugo, ne postoji nikakva nativna aplikacija za uredjaje koje navode da podrzavaju. Trece, ponudu kanala ne treba ni komentarisati, toliko je ocajna da i ovu "uslugu" cini jos vise besmislenijom.
I za kraj:
Logosoft nije odgovoran za kvalitet, formu i sadržaj koji se nudi putem SUPER WEB TV usluge te se odriče od odgovornosti za eventualne štete ili nemogućnosti korištenja usluge.
Ne znam kuda plovi ova ladja zvana Logosoft, ali nekad su bili "inovatori" u smislu uvodjenja novih usluga/tehnologija koje niko do tada nije implementirao na trzistu BiH, a sad su postali ublehaska kompanija kojoj je iskljucivo marketing u fokusu.
Prvo, slika losa i nikakva.
I za kraj:
Logosoft nije odgovoran za kvalitet, formu i sadržaj koji se nudi putem SUPER WEB TV usluge te se odriče od odgovornosti za eventualne štete ili nemogućnosti korištenja usluge.
Ne znam kuda plovi ova ladja zvana Logosoft, ali nekad su bili "inovatori" u smislu uvodjenja novih usluga/tehnologija koje niko do tada nije implementirao na trzistu BiH, a sad su postali ublehaska kompanija kojoj je iskljucivo marketing u fokusu.
- MTV
#12406 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ofo mi se svidja od Lole nam naseg 
Snižena cijena Plus paketa
Poštovani korisnici,
snizili smo cijenu zakupa Plus paketa za sve korisnike sa starih 8,19 KM sa PDV-om na novih 6,67 KM sa PDV-om.
Plus paket sadrži sljedeće kanale na dohvat ruke:
Broj Naziv kanala Signal Vrsta
1 Al Jazeera English SD Informativni
2 Al Jazeera English HD Informativni
3 Motors Tv HD Sportski
4 TnT Kids SD Dječiji
5 Viasat HD Obrazovni
6 Sevdah TV SD Muzički
7 Pink Horror SD Filmski
8 Pink Western SD Filmski
9 Pink World Cinema SD Filmski
10 Pink Serije SD Filmski
11 Pink Fashion SD Lifestyle
12 Pink Kuvar SD Lifestyle
13 Pink Plus SD Lifestyle
14 Pink Classic SD Filmski
15 Pink Folk 1 SD Muzički
16 Pink Koncert SD Muzički
17 Pink & Roll SD Muzički
18 Pink Extra SD Lifestyle
19 Fight Network HD Sportski
20 Blue Hustler SD 18+
21 Hustler TV SD 18+
22 Playboy TV SD 18+
23 Private TV SD 18+
24 Dorcel TV HD 18+
25 Pink Erotic 1 SD 18+
26 Pink Erotic 2 SD 18+
27 Pink Erotic 3 SD 18+
28 Pink Erotic 4 SD 18+
29 Pink Erotic 5 SD 18+
30 Pink Erotic 6 SD 18+
31 Pink Erotic 7 SD 18+
32 Pink Erotic 8 SD 18+
Ove sedmice smo odlučili nagraditi sve korisnike SUPER TV usluge. Gledajte besplatno sve kanale iz Plus paket tokom vikenda 04.-06.11.
Vaš Logosoft
http://www.logosoft.ba/news/67aa3ed5ebc ... lus-paketa

Snižena cijena Plus paketa
Poštovani korisnici,
snizili smo cijenu zakupa Plus paketa za sve korisnike sa starih 8,19 KM sa PDV-om na novih 6,67 KM sa PDV-om.
Plus paket sadrži sljedeće kanale na dohvat ruke:
Broj Naziv kanala Signal Vrsta
1 Al Jazeera English SD Informativni
2 Al Jazeera English HD Informativni
3 Motors Tv HD Sportski
4 TnT Kids SD Dječiji
5 Viasat HD Obrazovni
6 Sevdah TV SD Muzički
7 Pink Horror SD Filmski
8 Pink Western SD Filmski
9 Pink World Cinema SD Filmski
10 Pink Serije SD Filmski
11 Pink Fashion SD Lifestyle
12 Pink Kuvar SD Lifestyle
13 Pink Plus SD Lifestyle
14 Pink Classic SD Filmski
15 Pink Folk 1 SD Muzički
16 Pink Koncert SD Muzički
17 Pink & Roll SD Muzički
18 Pink Extra SD Lifestyle
19 Fight Network HD Sportski
20 Blue Hustler SD 18+
21 Hustler TV SD 18+
22 Playboy TV SD 18+
23 Private TV SD 18+
24 Dorcel TV HD 18+
25 Pink Erotic 1 SD 18+
26 Pink Erotic 2 SD 18+
27 Pink Erotic 3 SD 18+
28 Pink Erotic 4 SD 18+
29 Pink Erotic 5 SD 18+
30 Pink Erotic 6 SD 18+
31 Pink Erotic 7 SD 18+
32 Pink Erotic 8 SD 18+
Ove sedmice smo odlučili nagraditi sve korisnike SUPER TV usluge. Gledajte besplatno sve kanale iz Plus paket tokom vikenda 04.-06.11.
Vaš Logosoft
http://www.logosoft.ba/news/67aa3ed5ebc ... lus-paketa
Last edited by MTV on 01/11/2016 20:21, edited 1 time in total.
- MTV
#12407 Re: Logosoft ALL ABOUT
I da pitam, ima li ko da koristi ove nove logo pakete ali samo sa Osnovnim paketom da mi kaze da li ima ova dva kanala sa ove stranice http://www.logosoft.ba/tv-paketi
70. FilmBox Plus
71. FilmBox Extra HD
Sad sam prelistao uzduz i poprijeko i njih nema zato ima Film BoX Arthouse kojeg nema na ovoj listi.
Edit: Nasao sam kanale pod brojem 70 i 71 dok nema vise Arthouse FilmBox (preveden na engleski), on je preselio u FilmBox paket. Osnovni oaket je sad bogatiji za dva filmska kanala jedan u SD a drugi u HD formatu prevedeni na hrvatski i srpski.
70. FilmBox Plus
71. FilmBox Extra HD
Sad sam prelistao uzduz i poprijeko i njih nema zato ima Film BoX Arthouse kojeg nema na ovoj listi.
Edit: Nasao sam kanale pod brojem 70 i 71 dok nema vise Arthouse FilmBox (preveden na engleski), on je preselio u FilmBox paket. Osnovni oaket je sad bogatiji za dva filmska kanala jedan u SD a drugi u HD formatu prevedeni na hrvatski i srpski.
- DuckZz
#12408 Re: Logosoft ALL ABOUT
Prosto ne vjerovatno, u poslednjih 15 dana buraz umalo nije otvorio prozor i pobacao oba resivera i modem iz stana.
Na oba tv-a slika zaledi svakih 2-3 sata.
Internet ledi jednom dnevno i traje po 10 minuta.
Subtitlovi na ekranu mrdaju konstantno.
Ako slika na ekranu ne zaledi, onda zaledi daljinski.
Zvao 2 puta servisere, došli oba puta, oba puta zamjenili resiever.
Isti problemi.
Šta se dešava ?
Isti problemi.
Šta se dešava ?
-
Sakazulu
#12409 Re: Logosoft ALL ABOUT
To je ono kad neće pa neće! Nemaš druge osim krv piti dok ne naprave...DuckZz wrote:Prosto ne vjerovatno, u poslednjih 15 dana buraz umalo nije otvorio prozor i pobacao oba resivera i modem iz stana.
Isti problemi.
Šta se dešava ?
- MTV
#12410 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da zamijene router, zicu i provjere spoj njihove kutije i telefonske parice u ulazu ali i u stanu prikljucak. Nek vide i svoje ostrvo. Nekad mala stvar pravi velike probleme. Pisem iz iskustva. Sad povremeno je problem sto zaledi resiver (jednom u mjesec dana) a iste resivere imam preko 4 godine a 3 rutera su mi promijenili do sada. Internet je beton imam vise uploada nego sto treba.DuckZz wrote:Prosto ne vjerovatno, u poslednjih 15 dana buraz umalo nije otvorio prozor i pobacao oba resivera i modem iz stana.
Isti problemi.
Šta se dešava ?
- MTV
#12411 Re: Logosoft ALL ABOUT
Vracen BHT HD, filmbox extra HD trza slika.
- MTV
#12412 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mogući prekidi IPTV servisa
Poštovani korisnici,
u petak 04.11. u periodu od 00:00-06:00 zbog radova na IPTV platformi mogući su prekidi na ispostavljanju IPTV servisa.
Vaš Logosoft
http://www.logosoft.ba/news/06ab65a6eb6 ... tv-servisa
Poštovani korisnici,
u petak 04.11. u periodu od 00:00-06:00 zbog radova na IPTV platformi mogući su prekidi na ispostavljanju IPTV servisa.
Vaš Logosoft
- Praetorious
#12413 Re: Logosoft ALL ABOUT
Užas! Znači tada moramo ići na spavanje. Nije fer prema vampirima i ostalim Stvorenjima Noći, koji koriste usluge LoL-a
OT
Snijeg pade na [behar na voće] asfalt, ali internet još radi ... da u drvo kucnem
OT
Snijeg pade na [behar na voće] asfalt, ali internet još radi ... da u drvo kucnem
- MTV
#12414 Re: Logosoft ALL ABOUT
I u mene fercara sve citav dan.
- afannedim
#12415 Re: Logosoft ALL ABOUT
Garant zbog vikend plus paketa. Dok budu puštaliMTV wrote:Mogući prekidi IPTV servisa
Poštovani korisnici,
Vaš Logosoft
- semirsar
#12416 Re: Logosoft ALL ABOUT
Cuj, puscaju djabaleske vikend pljus paket... sta ce meni pljusnuti, merebit vikend minus paketafannedim wrote:Garant zbog vikend plus paketa. Dok budu puštaliMTV wrote:Mogući prekidi IPTV servisa
Poštovani korisnici,
Vaš Logosoft
http://www.logosoft.ba/news/06ab65a6eb6 ... tv-servisa![]()
![]()
- afannedim
#12417 Re: Logosoft ALL ABOUT
Malo da odgledam pink e 5, 6, 7, 8semirsar wrote:Cuj, puscaju djabaleske vikend pljus paket... sta ce meni pljusnuti, merebit vikend minus paketafannedim wrote:Garant zbog vikend plus paketa. Dok budu puštaliMTV wrote:Mogući prekidi IPTV servisa
Poštovani korisnici,
Vaš Logosoft
http://www.logosoft.ba/news/06ab65a6eb6 ... tv-servisa![]()
![]()
![]()
- semirsar
#12418 Re: Logosoft ALL ABOUT
treba li ti code za pristupafannedim wrote: Malo da odgledam pink e 5, 6, 7, 8
- MTV
#12419 Re: Logosoft ALL ABOUT
Netko ce odgledat cak 13 ebackih kanalasemirsar wrote:treba li ti code za pristupafannedim wrote: Malo da odgledam pink e 5, 6, 7, 8

Fali jos Erox HD i Eroxxx HD oni su u drugom paketu al poklonjenom konju se ne gleda u zube
- gradskadjeca
#12420 Re: Logosoft ALL ABOUT
Eh, malo procitah temu i kao sto znate prije par stranica ( sedmicu ili dvije ) uvedoh duo paket na dvije godine.
Jedna napomena je da mi je posao troubleshooting internet konekcije kod korisnika u jednoj od najstarijih ISP kuca u BiH. Necu da spominjem koja je, ali sam iskusio sve, od koaksa, preko wireless-a ( Proxim, Cambium t.j. Motorola ), do leased line-a, ADSL-ova i VDSL-ova, vec 10 godina sa vise ili manje uspjeha rijesavam probleme korisnicima, sto na terenu, sto putem telefona, sto intervencijom na cisco routerima, switch-evima i svoj ostaloj terminalnoj opremi.
Vjerujem moja mogucnost provjere stanja linka i bandwidth-a koji se dobije preko jednog LOL-ovog ADSL routera ne bi trebala biti upitna, koristio sam LOL i nekad davno ( 2002 godine ) ali sad sam nakon duge stanke od mislim nekih 7 godina vratio se na njih, jer ono, imah dobru sliku o njima-sada je vec malo blurred.
Situacija je slijedeca, prvi dan prikljucenja mi je ping bio 70-80 ms, testirao sam na razne nacine i sa raznih platformi ( Windows, iOS, OSX, Linux i to je to ) medjutim icmp testovi variraju od 69 do 109 ms, a brzina od bijednih 6 Mbps do 15 Mbps a tek nekad poslije ponoci uspijem dobiti brzinu koja peak ima i do 40 Mbps i ocita normalnih, pozeljnih i POTPISANIH 25 Mbps. Na poslu imam upload od 300 Mbps tako da ako nesto trebam uploadovati to radim sa posla.
Zvao sam ih jednom, spojio se momak na modem, promijenio nesto ( modulaciju pretpostavljam ) i rekao da testiram, ja testiram i sve isto. Nazovem prosli petak da ponovo prijavim problem i momak me podje pitati neka nebulozna pitanja ( a nije mi znao dati ni DNS-ove njhove ) i prenese mi da ih moram "ako je to tako kao sto ja kazem" zvati od 9 do 17.
Hajde de da ne budem cangrizav kontam uredu uradit cu to. Nazovem ih u ponedjeljak i zatrazim terensku podrsku, kaze covjek u metaforama da samo do 17:00h mogu doci na adresu da testiraju moje navode, dakle rekoh moram uzeti slobodan dan i izgubiti dnevnicu na poslu, nije naravno to tako htio reci, ali je tako nazalost. Nisam zaista stigao ove sedmice da organizujem slobodan dan i uradit cu to slijedece sedmice, ali evo vec u 5 testova ne moze da mi predje vise od 5 Mbps.
IPTV koji sam dobio od njih ima stuttering konstatan, kada pojacam ton moram cekati da titlovi nastave sa pikazivanjem oko 10 sekundi. Kanali koje gledam su DIscovery i ostali strani kanali, kada bi se mene pitalo trebalo bi mi samo 5 dokumentarnih kanala i kada imam vremena da pogledam Hihgway throug hell ili neku drugu emisiju moram biti spreman na nerviranje, Snimalica je onako veoma velika prevara, pustim neki sadrzaj pa cekam reklame, ili je vec emisija pocela na vrijeme kada sam ja to izabrao, problam pomjeranje minuta tamo vamo ali nista, ako slucajno pokusam da premotam ili pauziram sadrzaj, pojavi mi se albanski prevod, a da me ubijete ne mogu se sjetiti da sam ih zamolio da imam opciju i albanskog prevoda.
Sve u svemu drama, veceras mi je brzo trebalo da skinem jedan iomage od 6 GB i mislim hajde za 40 minuta maksimalno ce biti gotov, a vuce se vec 2 sata, spojim se na masinu na poslu gdje imam ogromnu brzinu da pokusam skinuti i povuce mi oko 80 Mbps torrent, u pitanju je distribucija LINUX-a da budem precizan.
Stvarno sam duboko razocaran i ne mogu da vjerujem da me jos niti jednom nisu kontaktirali vezano za problem koji imam.
Za sada toliko, oprostite zbog ogromnog posta li sam stvarno frustriran.
Jedna napomena je da mi je posao troubleshooting internet konekcije kod korisnika u jednoj od najstarijih ISP kuca u BiH. Necu da spominjem koja je, ali sam iskusio sve, od koaksa, preko wireless-a ( Proxim, Cambium t.j. Motorola ), do leased line-a, ADSL-ova i VDSL-ova, vec 10 godina sa vise ili manje uspjeha rijesavam probleme korisnicima, sto na terenu, sto putem telefona, sto intervencijom na cisco routerima, switch-evima i svoj ostaloj terminalnoj opremi.
Vjerujem moja mogucnost provjere stanja linka i bandwidth-a koji se dobije preko jednog LOL-ovog ADSL routera ne bi trebala biti upitna, koristio sam LOL i nekad davno ( 2002 godine ) ali sad sam nakon duge stanke od mislim nekih 7 godina vratio se na njih, jer ono, imah dobru sliku o njima-sada je vec malo blurred.
Situacija je slijedeca, prvi dan prikljucenja mi je ping bio 70-80 ms, testirao sam na razne nacine i sa raznih platformi ( Windows, iOS, OSX, Linux i to je to ) medjutim icmp testovi variraju od 69 do 109 ms, a brzina od bijednih 6 Mbps do 15 Mbps a tek nekad poslije ponoci uspijem dobiti brzinu koja peak ima i do 40 Mbps i ocita normalnih, pozeljnih i POTPISANIH 25 Mbps. Na poslu imam upload od 300 Mbps tako da ako nesto trebam uploadovati to radim sa posla.
Zvao sam ih jednom, spojio se momak na modem, promijenio nesto ( modulaciju pretpostavljam ) i rekao da testiram, ja testiram i sve isto. Nazovem prosli petak da ponovo prijavim problem i momak me podje pitati neka nebulozna pitanja ( a nije mi znao dati ni DNS-ove njhove ) i prenese mi da ih moram "ako je to tako kao sto ja kazem" zvati od 9 do 17.
Hajde de da ne budem cangrizav kontam uredu uradit cu to. Nazovem ih u ponedjeljak i zatrazim terensku podrsku, kaze covjek u metaforama da samo do 17:00h mogu doci na adresu da testiraju moje navode, dakle rekoh moram uzeti slobodan dan i izgubiti dnevnicu na poslu, nije naravno to tako htio reci, ali je tako nazalost. Nisam zaista stigao ove sedmice da organizujem slobodan dan i uradit cu to slijedece sedmice, ali evo vec u 5 testova ne moze da mi predje vise od 5 Mbps.
IPTV koji sam dobio od njih ima stuttering konstatan, kada pojacam ton moram cekati da titlovi nastave sa pikazivanjem oko 10 sekundi. Kanali koje gledam su DIscovery i ostali strani kanali, kada bi se mene pitalo trebalo bi mi samo 5 dokumentarnih kanala i kada imam vremena da pogledam Hihgway throug hell ili neku drugu emisiju moram biti spreman na nerviranje, Snimalica je onako veoma velika prevara, pustim neki sadrzaj pa cekam reklame, ili je vec emisija pocela na vrijeme kada sam ja to izabrao, problam pomjeranje minuta tamo vamo ali nista, ako slucajno pokusam da premotam ili pauziram sadrzaj, pojavi mi se albanski prevod, a da me ubijete ne mogu se sjetiti da sam ih zamolio da imam opciju i albanskog prevoda.
Sve u svemu drama, veceras mi je brzo trebalo da skinem jedan iomage od 6 GB i mislim hajde za 40 minuta maksimalno ce biti gotov, a vuce se vec 2 sata, spojim se na masinu na poslu gdje imam ogromnu brzinu da pokusam skinuti i povuce mi oko 80 Mbps torrent, u pitanju je distribucija LINUX-a da budem precizan.
Stvarno sam duboko razocaran i ne mogu da vjerujem da me jos niti jednom nisu kontaktirali vezano za problem koji imam.
Za sada toliko, oprostite zbog ogromnog posta li sam stvarno frustriran.
- MTV
#12421 Re: Logosoft ALL ABOUT
Srecom nisam nikad imao takvih problema. Razumijem da te nervira i mene bi kao i svakog drugog
Sto se tice pojacavanja i nestajanja prevoda, titla, pojacaj resiver na 100 i onda daljinskim od TV pojacavaj, utisavaj kako zelis. Ja tako radim i titlovi nece nestajati.
Kad si na snimalici prevod se stima preko zutog ili zelenog dugmeta na resiveru. Sa snimalicom se nikad ne zna nekad radi super a nekad da ti dodje bacit resiver kroz prozor.
Zadovoljan sam sa Lolom preko 4 god koliko ih koristim, sto se tice TV kanala to moze daleko bolje..
Ping kod mene na paketu Logo Trio je prema lolu 13-14 a prema Frankfurtu 40-45 sve zavisi kako je kad konekcija. Nekad i 35 prema Frankfurtu. PC mi je historijska sprava sa windows XP sistemom.
Sto se tice pojacavanja i nestajanja prevoda, titla, pojacaj resiver na 100 i onda daljinskim od TV pojacavaj, utisavaj kako zelis. Ja tako radim i titlovi nece nestajati.
Kad si na snimalici prevod se stima preko zutog ili zelenog dugmeta na resiveru. Sa snimalicom se nikad ne zna nekad radi super a nekad da ti dodje bacit resiver kroz prozor.
Zadovoljan sam sa Lolom preko 4 god koliko ih koristim, sto se tice TV kanala to moze daleko bolje..
Ping kod mene na paketu Logo Trio je prema lolu 13-14 a prema Frankfurtu 40-45 sve zavisi kako je kad konekcija. Nekad i 35 prema Frankfurtu. PC mi je historijska sprava sa windows XP sistemom.
- gradskadjeca
#12422 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hvala druze, u pravu si u potpunosti sto se tice tona, nije mi palo na pamet, ping ne smijem testirati dalje od Sarajeva. Ma istjerat cu ovo samo da uzmem godisnji, oko nove godineMTV wrote:Srecom nisam nikad imao takvih problema. Razumijem da te nervira i mene bi kao i svakog drugog
- MTV
#12423 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nema na cemu. Zao mi je sto samo to nesto rade od 9-17 mogli su npr stavit od 11-19 pa bi tako mogli pokriti obje smjene.
- afannedim
#12424 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma jok basemirsar wrote:treba li ti code za pristupafannedim wrote: Malo da odgledam pink e 5, 6, 7, 8
- afannedim
#12425 Re: Logosoft ALL ABOUT
Tačno u ponoć pusten vikend plus paket. Odoh malo sevdah gledati i uživati i treba reset STB-a da se pojave kanali