Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#11951 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

S tim da channel ne mora biti 6, mere bit i drugi... imade aplikacija wifi analizer, ona ti veli koji channel je u tvom okruzju najmanje u upotrebi, kod mene je recimo channel 9. Sve ostalo u postavkama je tako kako je.
SARSKOLEKTIV

#11952 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by SARSKOLEKTIV »

Pozdrav svima. Korisnik sam Trio Light paketa, dakle stari korisnik. Često se dešava da mi neki program bukvalno nestane, npr. primjetio sam da se to desilo sa ATVBL, Bn..izgubi se broj kanala npr 34, restarujem listu ali nema kanala. Tada bih zvao tehničku službu i oni bi uspjevali nakon nekog vremena riješiti problem. Kada sam se ulogovao na sajt i ušao u konfiguraciju kanala vidio sam neke kanale za koje sam mislio da ih je Logosoft ukinuo davno, npr B92 Info, te razne Pink kanale koje ne posjedujem(Comedy, Horror, Western itd). Takođe, u okviru tih postavki ne mogu mjenjati njihove pozicije (drag & drop metoda ne radi). Zanima me koja su vaša iskustva i ima li neko od starih korisnika s Trio Light paketom da mu se dešavaju slične stvari?
MTV

#11953 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

SARSKOLEKTIV wrote:Pozdrav svima. Korisnik sam Trio Light paketa, dakle stari korisnik. Često se dešava da mi neki program bukvalno nestane, npr. primjetio sam da se to desilo sa ATVBL, Bn..izgubi se broj kanala npr 34, restarujem listu ali nema kanala. Tada bih zvao tehničku službu i oni bi uspjevali nakon nekog vremena riješiti problem. Kada sam se ulogovao na sajt i ušao u konfiguraciju kanala vidio sam neke kanale za koje sam mislio da ih je Logosoft ukinuo davno, npr B92 Info, te razne Pink kanale koje ne posjedujem(Comedy, Horror, Western itd). Takođe, u okviru tih postavki ne mogu mjenjati njihove pozicije (drag & drop metoda ne radi). Zanima me koja su vaša iskustva i ima li neko od starih korisnika s Trio Light paketom da mu se dešavaju slične stvari?
Na logosoftu se normalno emituje b92 info u sklopu osnovnog paketa. B92 koji je u vlasnistvu Telemacha su ukinuli u decembru 2014. B92 info ide normalno u lolu.
Pink Comedy, Western, horror, serije, kuvar su u sklopu Plus paketu pa ih i zato nemas.

Nikad mi se nije desavalo to nestajanje kanala tj rupe samo od sebe jedino kad bi oni iskljuciti kanal, tj vise nije dio paketa Super TV.
SARSKOLEKTIV

#11954 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by SARSKOLEKTIV »

Hvala na odgovoru. Zvaću ih za B92 Info.. U posljedne vrijeme je Logosoft dosta spustio svoju uslugu, SK je izgubio, konstantno gubi kanale, a ne čini ništa kako bi kompenzovali sa nekim sličnim programima. Nadam se da će poboljšati svoju uslugu ili će vremenom izgubiti dosta korisnika.
Bronco_Billy

#11955 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Bronco_Billy »

Nista, ja samo da pohvalim logosoft a i ostale operatere.
U CG na T-Com samo internet od 5mbps preko 19.00€ + pdv :run:
MTV

#11956 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

U hrvatskoj analogna shema od Bneta koja ima 42 kanala jer 80 kn. To je oko 22 KM.
Lijepi Logosoft i Telemach...
krakatoa

#11957 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by krakatoa »

Bronco_Billy wrote:Nista, ja samo da pohvalim logosoft a i ostale operatere.
U CG na T-Com samo internet od 5mbps preko 19.00€ + pdv :run:
CG je ubjedljivo najskuplji u reginou.
avaks

#11958 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by avaks »

Ubili se od skupoća, prvu stranicu otvorim i tać:
http://www.telenor.me/cg/Privatni-koris ... uj-paketi/

Pa svi u ragionu osim nas imaju besplatno u mreži i samo se razlikuju po minutama prema ostalima :lol:
A kablovsku i kod nas polako poskupljuju tako da ćemo se uskoro vratiti u vrh po nepovoljnosti sigurno!
Bronco_Billy

#11959 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Bronco_Billy »

avaks wrote:Ubili se od skupoća, prvu stranicu otvorim i tać:
http://www.telenor.me/cg/Privatni-koris ... uj-paketi/

Pa svi u ragionu osim nas imaju besplatno u mreži i samo se razlikuju po minutama prema ostalima :lol:
A kablovsku i kod nas polako poskupljuju tako da ćemo se uskoro vratiti u vrh po nepovoljnosti sigurno!
Pricam o internetu i televiziji. Pazi u Logosoftu imas ovu opciju od 25KM gdje dobijes TV + Internet + Fiksni.
U TCom samo ovakav internet od 5Mbps preko 19€, gdje tu logika. Za TV postoje paketi od 5€, 10€ pa na vise. O ovim osnovnim paketima da ne pricam koje kanale sadrze.
Na ove osnovne pakete mozes ukljuciti dodatne pakete, gdje je najjeftiniji 3,99€ (baby paket); svi ostali paketi su 5-8€ (Arena, HBO...)
Elem, preskupo kako god.
Naslovnica

#11960 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Ovim putem samo da se poserem na LoL i da im poručim da sutra vraćam opremu.
DOSTA VIŠE.
Dnevno imam makar 1 totalnin prekid Trio usluge, najčešće zovem help desk sa mobitela.
Evo sada ne ema interneta i telefona, tv radi.
Zovem help desk, ne mogu da ih dobijem, stalno izbacuje, cirkus.
Usluga vam je u slobodnom padu.
Ni sjena od onoga što je bila.
Niđe veze.
Sakazulu

#11961 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Izgleda da nema više ni slanja sms preko fiksnog broja, a kroz lol.ba starnicu...
kreker

#11962 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kreker »

Inspektor Brok wrote:Filmski kanali Cinestar Fantasy, Cinestar Premiere 1 HD i Cinestar Premiere HD od ovog ljeta na Telemachu

http://www.klix.ba/magazin/film-tv/film ... /160727016

Bh telekom_OVCI i logosoft-OVCI na DIJALIZI :lol: :lol: :lol:

Image
Papak kako ti više ne dosadi stallno mijenjati nickove. Non stop te banuju koji ti je ovo po redu dijete malo.
Praetorious

#11963 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Preživjeste li oluju, braćo po LoL-u?
Valjda nije bilo materijalnih žrtava, za ljudske ćemo la(h)ko :D
kreker

#11964 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kreker »

Praetorious wrote:Preživjeste li oluju, braćo po LoL-u?
Ko mlijeko sve radi što me pozitivno iznenadilo.
semirsar

#11965 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

kreker wrote:
E nije S-tv, stekalo kockalo, nedostupno bilo, net normala radio, telefon ne znam ni dje mi je, mobiljni im'o signal... jesam sta zaboravio?! :run:
mullersmichael

#11966 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mullersmichael »

Meni ne radi STB pise Page loading error.... ni try again ne pomaze
kreker

#11967 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kreker »

semirsar wrote:
kreker wrote:
E nije S-tv, stekalo kockalo, nedostupno bilo, net normala radio, telefon ne znam ni dje mi je, mobiljni im'o signal... jesam sta zaboravio?! :run:
Tv kako koji kanal npr. Pink edukativni radili ko mliko a neki su kockali se kanali. Net i tel nisu prekidali
chemix

#11968 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chemix »

Dobrinja 2, puko grom negdje oko zgrade, spržio mi ruter, crni zyxel i airthies, ne daju znakove života. IP telefon možda još i radi, makar gori lampica na bazi. Vidjet ćemo sutra ... Zvao sam i rekli su doći sutra, valjda da zamijene opremu.
I tv mi je skoro rikno, alu se nekako dohavizo nakon par resetovanja sam id sebe.
Ima li još neko da je stradao kao ja?
Praetorious

#11969 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Prva daleka grmljavina ... uspravljam se na stolici, dio pažnje odvajam za događaje vani.
Druga grmljavina ... komp. ide na Shut down, gasi se sva oprema. Kompletna napojna grana koja snabdijeva sve za potrebe kompa i interneta se izvlači iz napajanja. Tel. kabl izvlačim iz modema. Sva elektronska oprema se isključuje iz napajanja - isključujem je iz utičnica.
Tek kada sva oluja prođe, kada više nema grmljavine, onda ponovo uključujem kablove u utičnice i palim opremu. I tako svaki put kada naiđe oluja.

Ako si bio kući kada je bilo nevrijeme trebao si isključiti opremu, jer nema te prednaponske zaštite koja će zaštiti elektroniku kada naiđe grmljavinsko nevrijeme...
MeanMachine

#11970 Re: RE: Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

Praetorious wrote:Prva daleka grmljavina ... uspravljam se na stolici, dio pažnje odvajam za događaje vani.
Druga grmljavina ... komp. ide na Shut down, gasi se sva oprema. Kompletna napojna grana koja snabdijeva sve za potrebe kompa i interneta se izvlači iz napajanja. Tel. kabl izvlačim iz modema. Sva elektronska oprema se isključuje iz napajanja - isključujem je iz utičnica.
Tek kada sva oluja prođe, kada više nema grmljavine, onda ponovo uključujem kablove u utičnice i palim opremu. I tako svaki put kada naiđe oluja.

Ako si bio kući kada je bilo nevrijeme trebao si isključiti opremu, jer nema te prednaponske zaštite koja će zaštiti elektroniku kada naiđe grmljavinsko nevrijeme...
Iako je praksa koju si opisao svakako preporučljiva jer je najbolji vid zaštite isključiti sve iz napajanja i komunikacijskih veza (telefon, koaksijalni kablovi,...) ipak postoji i prenaponska zaštita koja može biti od velike koristi u slučaju udara groma, pa zaštititi i elektroniku u toj situaciji (tu ne mislim na produžne kablove za prenaponskom zaštitom, iako su i oni određenoj mjeri korisni, već na prave odvodnike prenapona koji se mogu staviti na ulaznu tačku kompletnih električnih instalacija ili samo pojedinih uređaja ,ali i na telefonske i koaksijalne kablove,... Kod nas još nije rasprostranjena praksa da se ti uređaji ugrađuju ali u novijoj gradnji se ipak sve više integrišu.
MTV

#11971 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ne mogu dati opis kako je kod mene jer nisam tu. Prije puta se sve obavezno isteka iz uticnica. Komp, TV 1 i 2, resiveri Airties 1 i 2, ruter mtel (nemam pojma kako se zove - senilan sam), zica od lola se izvadi iz rutera. Ne znam jedino sta mi je sa masinom za ves i friziderom, al znam da mi je auto u kvaru pa gdje god moram se mrcvariti po +33 i vise stepeni... (more)

Nego koji cemo mi update od kanala dobiti? Sigurno TVTK, Slon info, Televizija 5 HD, mtv Igman HD, Lukavac, Herceg Tv, posavina...

Ne znam zasto lol ne uvrsti makar ona dva Cinestara (Cinestar i Cinestar Action) jer ta dva ima i Elta i TXTV a dobro znamo njihov odnos sa telemachom. Za premiere i ne ocekujem jer TM pored toga sto dize pretplatu za 3 KM otkupljuje exkluzive dobrih kanala, npr. Foxovi u HD, Nat geo HD i Nat gro Wild HD, c&i, BBC Earth HD, sad Cinestar Premiere 1 HD i 2 HD...

Dok lol, mtel i telecom srbija izgubise ekskluzivu za H2 HD...
Praetorious

#11972 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

@MeanMachine - Govorio sam o priručnim sredstvima i mjerama predostrožnosti. Naravno da postoje komercijalna rješenja za zaštitu od naponskih oscilacija, ali u ogromnom broju slučajeva ona nisu na raspolaganju korisnicima. Isključenje računara i opreme se prakticira širom svijeta, nije to moje otkriće... Moj stav je da je puno bolje isključiti opremu za vrijeme oluje i uzeti nešto za čitanje, gledati kijamet kroz prozor ili razgovarati sa ljudima dok oluja traje, nego si dozvoliti štetu koja se može mjeriti u hiljadama KM.
MeanMachine

#11973 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

@Praetorious

Pogrešno si shvatio moj komentar. Naravno da je najbolja varijanta to što ti predlažeš - isključi sve i gotovo. Ipak, nekad će se desiti da nisi u trenutku nevremena kod kuće i tada bi bilo veoma korisno imati na pravi način riješeno pitanje prenaponske zaštite, upravo zbog toga što si i naveo - štiti se oprema koja je često velike vrijednosti. Za tu namjenu postoji rješenje, i to komercijalno dostupno i na raspolaganju i prosječnom korisniku, samo što kod nas to još nije zaživjelo u nekoj masovnijoj upotrebi.
MTV

#11974 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sta sam rekao, jos sranja...

Novi kanali u ponudi Logosofta

Poštovani korisnici,
Od 01.08. u ponudu naše SUPER TV usluge uvrštavamo dva nova kanala u Osnovni paket: Televizija 5 I TiJi kanal.
Kanal TiJi potiče maštu, djeca od 3 do 7 godina mogu istražiti svijet putem omiljenih crtića i svakog dana naučiti nešto novo. Program je posebno dizajniran i u potpunosti je posvećen predškolskoj djeci.
Televizija 5 je kanal edukativno-vjerskog sadržaja koja ima za cilj promociju moralnih vrijednosti, dijaloga te međukulturnog razumijevanja.
Pored novih kanala, uživajte u preko 200 digitalnih kanala u SUPER TV ponudi. Kompletnu listu kanala u ponudi SUPER TV usluge pogledaj ovdje.

Vaš Logosoft

http://logosoft.ba/news/0ef61c0adc4e40b ... -logosofta
Dzontra_Volta

#11975 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Nekom cinestar premiere, a nekom tidži.
Post Reply