Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#11876 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

ja bezbeli pamtim, itekako... zadnju nedjelju sam imao vise ispada. A ljudi moji koliko treba ovom Haparatu da se dohaviza i uskoci u konekciju... jah. :twisted:
Dobrinja, bezbeli imade li jos koji da mu je na Dobrinji sve ok i da ga ne pamti kad mu je puko... net?

P.S. Kad citajem ovoga doli se kontam, da se ja nijesam zjb pa us'o u pogresnu kancelariju da potpisem ugovor... zbunjolitis totalitis...
crnivrag wrote: U okviru originalne Telemach ponude u Sarajevu - područje Dobrinja je sve ok sa brzinom i stabilnošću internet konekcije:
crnivrag

#11877 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

semirsar wrote:ja bezbeli pamtim, itekako... zadnju nedjelju sam imao vise ispada. A ljudi moji koliko treba ovom Haparatu da se dohaviza i uskoci u konekciju... jah. :twisted:
Dobrinja, bezbeli imade li jos koji da mu je na Dobrinji sve ok i da ga ne pamti kad mu je puko... net?

P.S. Kad citajem ovoga doli se kontam, da se ja nijesam zjb pa us'o u pogresnu kancelariju da potpisem ugovor... zbunjolitis totalitis...
crnivrag wrote: U okviru originalne Telemach ponude u Sarajevu - područje Dobrinja je sve ok sa brzinom i stabilnošću internet konekcije:
Logosoft internet nisam imao priliku koristiti, međutim koristim Telemach internet na Dobrinji otkako je Telemach počeo sa poslovanjem na području Sarajeva, i u zadnjih 6 godina sam imao samo 3 prekida i to kada su postojali globalni problemi kod svih korisnika.
edin.h

#11878 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

Izgleda da Dobrinju nisu bas najbolje i najsretnije povezali sa ostatkom mreze, jer su tu ocito najcesci problemi... :( :sad:
afannedim

#11879 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

crnivrag wrote:
semirsar wrote:ja bezbeli pamtim, itekako... zadnju nedjelju sam imao vise ispada. A ljudi moji koliko treba ovom Haparatu da se dohaviza i uskoci u konekciju... jah. :twisted:

Logosoft internet nisam imao priliku koristiti, međutim koristim Telemach internet na Dobrinji otkako je Telemach počeo sa poslovanjem na području Sarajeva, i u zadnjih 6 godina sam imao samo 3 prekida i to kada su postojali globalni problemi kod svih korisnika.
Usra ti jarane i šefa i stanicu. Prateći temu TM ljudi po sto prekida sedmicno dnevno ti za 6 godina tri prekida. Odvadi
radiša

#11880 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

kod mene je isto sinoc prekidalo,nije telefon radio preko dana ali sad je dobro.ima mjesta u gradu gdje radi stalno dok ne bude bas kvar da niko nema,sta ti tu ima cudno,to je normalno neeeeedim
crnivrag

#11881 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

afannedim wrote: Usra ti jarane i šefa i stanicu. Prateći temu TM ljudi po sto prekida sedmicno dnevno ti za 6 godina tri prekida. Odvadi
Da, postoji dosta Telemach korisnika kojima dolazi do prekida konekcije i slabljenja brzine u određenim periodima dana, međutim ja do sada nisam imao problema oko pucanja konekcije i slabljenja brzine prilikom svakodnevnog korištenja.
Praetorious

#11882 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Onda si jedan od srećnika koji je na "sigurnoj lokaciji", kao i ja. Ja sam promijenio kamaru operatera: BHT, EPN, GN, Telemach i sada LoL. Ni kod jednog operatera nisam imao problema sa konekcijom ili gubitkom brzine u "udarnim terminima" korištenja. Međutim, da, LoL od ove zadnje prodaje ima prekida. Jučer je konekcija nestajala dva puta, noć prije toga oko 22 sata, net je nestao na nekoliko minuta, ne znam koliko dugo jer sam odšetao od kompa. Evidentno je da firma ima problema sa stabilnošću, kao i to da su problemi nastali nakon prodaje m:Telu. Nije veliki problem kada signal nestane na par minuta ili kada obični reconnect riješi stvar, ali je iritnantno ako se u datom trenutku konekcija intenzivno koristi. Ipak, moram reći da su ovi prekidi vrlo rijetki i da se dogode svakih nekoliko dana, problem nije konstantan.

EDIT: Upravo (11:33) sam imao jedan prekid konekcije. Kad se to desi, ostajem konektovan ali nema nikakvog protoka informacija. Ako ručno ne izvršim reconnect, ili u težim slučajevima reset modema, konekcija se neće sama od sebe vratiti ...
Last edited by Praetorious on 03/07/2016 13:50, edited 1 time in total.
semirsar

#11883 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Bio vlasnik mtel, aga khan ili petar pan ne zanimaje me dok god je sve stabilno i ok. Jesam, priznajem, razmazen sam od strane starog LOL-a s beton stabilnoscu svijeh usluga. Zar trazim previse ako zelim da se nastavi taj trend?
Ova situacija sad kakva je, a svi znamo kad su poceli problemi, mi daje za pravo da pricam o tome ko god me pita kakav je LOL kao provajder. Prekidi nisu svakodnevni, ali kad se dese a desavaju i precesto za moj ukus, su toliko iritantni da u meni pocinje bijes da kljuca. Ocito je da novi vlasnici koriste pocetni zalet od starog LOL-a i da sad sve ide samo po inerciji, barem sto se tice privatnih korisnika, sto na kraju dovodi do potpunog sloma svega sto je bio LOL.

Nema jos puno vremena, vrijeme tece, kad se budu donosile odluke u buducnosti nece biti sentimentalnosti, jok vala. :evil:
amar36

#11884 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by amar36 »

Hocu da pljukljucim logosoft, internet plus kablovska samo, cini mi se 40 KM.

Sta mislite/predlazete? Kvalitet, usluga?
semirsar

#11885 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

amar36 wrote:Hocu da pljukljucim logosoft, internet plus kablovska samo, cini mi se 40 KM.

nejma ti toga ovdeka osim ako si mislio na supertv i xdsl odvojeno, a to ti je preskupo, bolje ti je paket odabrat
kvalitet, usluga... khm, sad zasad no comment :mrgreen:
Sta mislim, et ti gori pa citaj, sorry :skoljka:
Praetorious

#11886 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

amar36 wrote:Hocu da pljukljucim logosoft, internet plus kablovska samo, cini mi se 40 KM.

Trebao bi ti ovaj paket: LoGO! Duo+ Više na: LINKU.
A usluga/kvalitet ... eto, pročitaj malo više šta je i kako je, pa vidi i sam ...

@semirsar: kuckamo istovremeno i prilično isto :D
xXBl0odXx

#11887 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by xXBl0odXx »

U sobi sam zamijenio poodavno zastarijeli TV koji nije mogao prikazivati HD kanale. Medjutim i sada na ovom Smart TVu mi HD kanali nisu HD i slika mi je 4:3. Ima li ko ideju sta da uradim ? Resiver mi je HD, onaj mali sa oznakom MAG250, sve uredno povezano HDMI-em. :skoljka: :skoljka: :skoljka:

I da, u dnevnom boravku mi je sve uredu sa HD kanalima.
semirsar

#11888 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

xXBl0odXx wrote:U sobi sam zamijenio poodavno zastarijeli TV koji nije mogao prikazivati HD kanale. Medjutim i sada na ovom Smart TVu mi HD kanali nisu HD i slika mi je 4:3. Ima li ko ideju sta da uradim ? Resiver mi je HD, onaj mali sa oznakom MAG250, sve uredno povezano HDMI-em. :skoljka: :skoljka: :skoljka:

I da, u dnevnom boravku mi je sve uredu sa HD kanalima.
Nariktaj tv, nisi napis'o koji je...
a mere bit ti je reciver nariktan na 4:3 zbog starog tv aparata, pa djarni i tuj po postavkama.
semirsar

#11889 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Praetorious wrote:
@semirsar: kuckamo istovremeno i prilično isto :D
tuj smo nedje, osim u komsiluku... i generacijski :thumbup:
Praetorious

#11890 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Tu smo negdje ...

Image
semirsar

#11891 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Praetorious wrote:Tu smo negdje ...

Image
samo sto ja jos imam perja na glOvi :pisnuo: :thumbup:
MTV

#11892 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Da ne ispadne da lazem. Evo screenshot koliko bez prekida radi internet/TV/telefon kod mene.
Samo ne znam sta znace ove greske (FEC Errors)?!

Image
Adi-g

#11893 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Adi-g »

Moze li mi neko reci ako npr. danas prekinem uslugu logosoft super tv da li placam samo 4. dana u julu ili placam kompletan mjesec?

Pozz
semirsar

#11894 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Placa se sve zakljucno sa danom potpisivanja odjave

tureno s ms lumia 535ds
Naslovnica

#11895 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Da li ste vidjeli novi cjenovnik LOL telefonskih usluga?!
http://www.logosoft.ba/CMS/libraries/do ... 0Phone.pdf
radiša

#11896 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

Naslovnica wrote:Da li ste vidjeli novi cjenovnik LOL telefonskih usluga?!
nisam upucen sa ranijim cijenama jesu ih ovo digli ili spustili?
Dzontra_Volta

#11897 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

radiša wrote:
Ni ja. Sa fiksnog zovem samo druge fiksne, plaća se samo uspostava poziva (u sklopu paketa trio light), a mobitele i inostranstvo ionako ne zovem sa fiksnog.
MTV

#11898 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

A1 HD i Kanal 6 HD su ponovo u HD 1920x1080 rezoluciji. Prvi nema nesto kvalitetnu sliku, drugi ima odlicnu sliku samo kad su spotovi sa youtuba.
Praetorious

#11899 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Jel' koga handri internet danas? Mene je od jutros izbacio 200 puta, a negdje od ranog popodneva mi je brzina oko 1 kbps ... Neiskoristivo.
Čekao sam minutama da se forum otvori.
Naslovnica

#11900 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

radiša wrote:
Ja svih 15km utrošim na pozive prema Srbiji. Čini mi se da su poskupili 5kpf po minuti.
Nije bilo nikakvih obavještenja, prešutili su.
Post Reply