Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Ljakan

#11601 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljakan »

sto bi ekv reko tonemo tonemoooo.
cucno logosoft pravo.
semirsar

#11602 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

30.4.2016.SUPERTVLOGO!
Filmbox Paket od 01.05.2016.

Poštovani korisnici,

Od 01.05.2016. u ponudi Super TV usluge se izdvaja „Filmbox paket“.

Filmbox paket sadrži sljedeće TV kanale:
Filmbox Extra HD,
Filmbox Plus,
360 Tunebox,
Docubox HD,
Fashionbox,
Fastnfunbox HD,
Fightbox HD,
Erox,
Eroxxx HD
Filmbox Arthouse.
Cijena Filmbox paketa iznosi 5,00 KM+PDV.

Logosoft je omogućio svim postojećim i budućim korisnicima „Plus paketa“ da u periodu od 01.05. do 31.10.2016. imaju mogućnost besplatnog gledanja kanala iz Filmbox paketa. Cijena Plus paketa do 31.10. ostaje 7,00 KM+PDV, dok će od 01.11. cijena Plus paketa iznositi 5,50 KM+PDV.

Vaš Logosoft

http://www.logosoft.ba/filmbox

:
The Realist

#11603 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

semirsar wrote:30.4.2016.SUPERTVLOGO!

Poštovani korisnici,

Filmbox Extra HD,
Filmbox Plus,
360 Tunebox,
Docubox HD,
Fashionbox,
Fastnfunbox HD,
Fightbox HD,
Erox,
Eroxxx HD
Filmbox Arthouse.

Logosoft je omogućio svim postojećim i budućim korisnicima „Plus paketa“ da u periodu od 01.05. do 31.10.2016. imaju mogućnost besplatnog gledanja kanala iz Filmbox paketa. Cijena Plus paketa do 31.10. ostaje 7,00 KM+PDV, dok će od 01.11. cijena Plus paketa iznositi 5,50 KM+PDV.

Vaš Logosoft

:
Je li ovo dobro nešto :D?
MTV

#11604 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

The Realist wrote:

Poštovani korisnici,

Filmbox Extra HD,
Filmbox Plus,
360 Tunebox,
Docubox HD,
Fashionbox,
Fastnfunbox HD,
Fightbox HD,
Erox,
Eroxxx HD
Filmbox Arthouse.

Vaš Logosoft

:
Meni je najbolji filmski FilmBOX Plus kanal sa zanimljivim francusko-njemackim filmovima.
Ostalo u HD je super slika. Docubox HD, FilmBox Plus i filmbox HD extra je preveden ostali nisu.

Paket identican kao u mtelu samo kod njih je sve u SD i 5 KM sa pdv-om.

Edit: (jbg uvijek nesto zaboravim reci) Mozes pogledati te kanale preko Orion TV Android aplikacije.

Korisnici osnovnog paketa ce ostat bez:
FilmBOX Arthouse
360 TuneBOX
FilmBOX Plus

Bravo!
Last edited by MTV on 04/05/2016 21:40, edited 1 time in total.
semirsar

#11605 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
The Realist wrote:

Poštovani korisnici,

Filmbox Extra HD,
Filmbox Plus,
360 Tunebox,
Docubox HD,
Fashionbox,
Fastnfunbox HD,
Fightbox HD,
Erox,
Eroxxx HD
Filmbox Arthouse.

Vaš Logosoft

:
Meni je najbolji filmski FilmBOX Plus kanal sa zanimljivim francusko-njemackim filmovima.
Ostalo u HD je super slika. Docubox HD, FilmBox Plus i filmbox HD extra je preveden ostali nisu.

Paket identican kao u mtelu samo kod njih je sve u SD i 5 KM sa pdv-om.

Edit: (jbg uvijek nesto zaboravim reci) Mozes pogledati te kanale preko Orion TV Android aplikacije.

Korisnici osnovnog paketa ce ostat bez:
FilmBOX Arthouse
360 TuneBOX
FilmBOX Plus

Bravo!
Pravo da kazem, da l' je dobro ili nije ne bih znao reci, odavno taj paket imam, cini mi se i prije potpisa novog ugovora da sam ga imao... Al da je slika dobra, dobra je, jbt nisam ni znao da mi se nekad omiljena glumica 'vako naborala :shock:
Orion je dobar, samo imaju naviku da pocesto ispremjestaju ponudu kanala :mrgreen:
Igraju se LOL.ovci sa korisnicima, opako se igraju. Ne mres nekom smanjiti ponudu kanala a da na kraju sam ne osjetis... :evil:
Last edited by semirsar on 04/05/2016 21:44, edited 1 time in total.
MTV

#11606 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote: Pravo da kazem, da l' je dobro ili nije ne bih znao reci, odavno taj paket imam, cini mi se i prije potpisa novog ugovora da sam ga imao... Al da je slika dobra, dobra je, jbt nisam ni znao da mi se nekad omiljena glumica 'vako naborala :shock:
Orion je dobar, samo imaju naviku da pocesto ispremjestaju ponudu kanala :mrgreen:
Za prvi dio posta :lol: :lol:

Znam al trenutno ako ga zanima nek ih pogleda kako izgledaju.
Krenuli su oduzimati kanale tako kao korisnik Osnovnog paketa ostat bez 3 kanala FilmBOX Plus, Arthouse i 360 TuneBOX. Paket je identican kao u mts i mtel.
semirsar

#11607 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote: Pravo da kazem, da l' je dobro ili nije ne bih znao reci, odavno taj paket imam, cini mi se i prije potpisa novog ugovora da sam ga imao... Al da je slika dobra, dobra je, jbt nisam ni znao da mi se nekad omiljena glumica 'vako naborala :shock:
Za prvi dio posta :lol: :lol:

Znam al trenutno ako ga zanima nek ih pogleda kako izgledaju.
Krenuli su oduzimati kanale tako kao korisnik Osnovnog paketa ostat bez 3 kanala FilmBOX Plus, Arthouse i 360 TuneBOX. Paket je identican kao u mts i mtel.
Uradih i ja edit prethodnog posta :lol:
MTV

#11608 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Senilan sam jbg.
semirsar

#11609 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

upratih sad kako ga T-mach momacki suknu svojim korisnicima sa promjenom provajdera filmskih kanala :zoka:
The Realist

#11610 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Znači to su više evropski filmovi. A slabo to nešto gledam, hajde, neću tražiti na Telemachu :D.
The Realist

#11611 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

semirsar wrote:upratih sad kako ga T-mach momacki suknu svojim korisnicima sa promjenom provajdera filmskih kanala :zoka:
Aha, još nas boli :D. Ali ono, zadnji dan i sada uopšte ne znamo hoćemo li dobiti taj pickbox večeras, ili od sljedećeg mjeseca. Ja se samo nadam da ću i sa njim biti zadovoljan.
semirsar

#11612 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

The Realist wrote:
semirsar wrote:upratih sad kako ga T-mach momacki suknu svojim korisnicima sa promjenom provajdera filmskih kanala :zoka:
Aha, još nas boli :D. Ali ono, zadnji dan i sada uopšte ne znamo hoćemo li dobiti taj pickbox večeras, ili od sljedećeg mjeseca. Ja se samo nadam da ću i sa njim biti zadovoljan.
Ono sto ne znas nemre te ni bolit :mrgreen:
Ali, kad @karasheytan, koji je itekako upucen u te stvari, izrazi svoje nezadovoljstvo time, to onda nosi odredjenu tezinu.
A sto ti ne bi bio zadovoljan svakako ne znas sta su vam uskratili. :mrgreen:
Maharadza

#11613 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

semirsar wrote:
The Realist wrote:
Ono sto ne znas nemre te ni bolit :mrgreen:
Ali, kad @karasheytan, koji je itekako upucen u te stvari, izrazi svoje nezadovoljstvo time, to onda nosi odredjenu tezinu.
Bitno je da su brzinu net-a digli, pošto je za 90% nas ionako piratebay bio i ostao najjači "provajder" filmova, serija itd. :mrgreen:
The Realist

#11614 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

semirsar wrote: Ono sto ne znas nemre te ni bolit :mrgreen:
Hahahahahahahahahahaha :D :D.
Maharadza wrote: Bitno je da su brzinu net-a digli, pošto je za 90% nas ionako piratebay bio i ostao najjači "provajder" filmova, serija itd. :mrgreen:
Istina za net da je dobro, ali brate, želim da kada ležim i odlučim nešto pogledati da ne moram odmah znati i šta, nego da pregledavam i naletim na to. Stvarno sam zadovoljan filmskim kanalima, imam i HBO GO i ima puno toga, li ne bi ni ovo loše bilo sa VOD-om.
rizibizi

#11615 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

A masala sto je njih krenulo, ako ovako nastave nece biti kanala koji ce biti u standardnom paketu, dva-tri ovamo, dva-tri tamo, 5 KM jedan, 5.50 drugi hahahahahahah na kraju ce ostati samo FTV, BHT1, PTPC i TVSA u osnovnoj ponudi, a mozda krenu naplacivati po onim grupama kanala na STB-u :D Jebuckaju pa im nije dosta nego i za usi vuku, a korisnici trpe. Rekoh tamo a evo i ovdje Pickobox je totalno smece u pogledu ponude, nemam ga u svom paketu i nije mi zao, serije koje pratim pratim i bez Pickboxa, kad mi se gleda film ili znam sta bih gledao ili imam imdb ili neku top 100 listu torrenta. Nadam se da ce skontati da Pickbox i nije najsjajnije rijsenje (osim ako nije neka druga prica iza ove odluke) i ponuditi nesto drugo. U svakom slucaju net brzina ide gore, uvodi se vracanje kanala (koje ce nadam se raditi bolje od snimalice na Super TV :D :izet: sta cu moram malo).
MTV

#11616 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ocekujem da ce i MTV kanale odvojiti kao i telemach sto ih ima u prosirenom (VH1 Classic, MTV Rock, MTV Hits, Dance).

Predosjecam, ko Severina al ne snijeg u maju, da ce jednog dana i ugasiti Super TV jer kako je krenulo bice BHT1, FTV, RTRS, OBN, Pink BH, TVSA, Hayat, Face osnovni. Regionalni paket HRT1,2,3,4, RTL 1,2,kockica, living, rts1,rts2,b92 al info (koji jak kanal u pm),happy za 3 KM + pdv
Lokalni zenice, tuzle, slonovi i sigurno ce turiti njih jos za 1,5KM, mozda nam ih bace dzaba 6 mjeseci promotivno da vidimo sta ima za pogledati.
Sevdah TV i TNT Kids isto tako ukinut kad prestane onaj test od 90 dana, ili staviti u paket od 2 KM
...
Ugl od nekad jedne i jake sheme bez dodatnih paketa od 20 tak HD kanala, svi pinkovi, 7 TM kanala, SK SD, arena SD i HD, spadosmo na ponudu kanala kao HS davne 2007-2008 kad su mahom tad kanale koji valjaju pobacali u digitalu a u analognu stavili behare, istocna sarajeva, igmane.

Hajde Lol odvoji jos nesto u doplatu ali obavezno sa "+ pdv", imate sanse da budete gori od HS-a iz perioda 2007-2008.

Sto se tice te fiber to bi bilo lijepo al s obzirom da zivim u naselju kojem zivim prije ce prostrijeti kurac a ne optiku. (banujte me zbog ovog al stvarno moram tako rec).
Baba do babe u okruzenju samo telefon i FTV da se gleda na guzonji od TV-a. Ko da gledam u prevodu nema dovoljni broj interesiranih za tu uslugu, neisplativo jbg.

Jucer sam ulazio na logosoft.ba i nije bilo te obavijesti a sad su je stavili sa datumom 30.04. Kako to idu dani?! 01,02.05,03.05,30.04,04.05 ili?!
Maharadza

#11617 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

The Realist wrote:
semirsar wrote: Ono sto ne znas nemre te ni bolit :mrgreen:
Hahahahahahahahahahaha :D :D.
Maharadza wrote: Bitno je da su brzinu net-a digli, pošto je za 90% nas ionako piratebay bio i ostao najjači "provajder" filmova, serija itd. :mrgreen:
Istina za net da je dobro, ali brate, želim da kada ležim i odlučim nešto pogledati da ne moram odmah znati i šta, nego da pregledavam i naletim na to. Stvarno sam zadovoljan filmskim kanalima, imam i HBO GO i ima puno toga, li ne bi ni ovo loše bilo sa VOD-om.
https://yts.ag/browse-movies

https://rarbg.to/torrents.php?category=movies

Misliš da ja drugačije radim?! Živio IMDB! :mrgreen:
semirsar

#11618 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Maharadza wrote:
Bitno je da su brzinu net-a digli, pošto je za 90% nas ionako piratebay bio i ostao najjači "provajder" filmova, serija itd. :mrgreen:
:lol: :thumbup:
To je ziva istina, ne pamtim kad sam neki film pogledao u redovnom tv programu.
Samo nek je stabilan net, dobar down/up i ja happy :mrgreen:
The Realist wrote: Istina za net da je dobro, ali brate, želim da kada ležim i odlučim nešto pogledati da ne moram odmah znati i šta, nego da pregledavam i naletim na to. Stvarno sam zadovoljan filmskim kanalima, imam i HBO GO i ima puno toga, li ne bi ni ovo loše bilo sa VOD-om.
Ma kakav VOD, ne bih ja to mog'o... razbolio bih se da placam VOD pokraj torrenta :skoljka: :mrgreen:
MTV wrote:Ocekujem da ce i MTV kanale odvojiti kao i telemach sto ih ima u prosirenom (VH1 Classic, MTV Rock, MTV Hits, Dance).

Predosjecam, ko Severina al ne snijeg u maju, da ce jednog dana i ugasiti Super TV jer kako je krenulo bice BHT1, FTV, RTRS, OBN, Pink BH, TVSA, Hayat, Face osnovni. Regionalni paket HRT1,2,3,4, RTL 1,2,kockica, living, rts1,rts2,b92 al info (koji jak kanal u pm),happy za 3 KM + pdv
Lokalni zenice, tuzle, slonovi i sigurno ce turiti njih jos za 1,5KM, mozda nam ih bace dzaba 6 mjeseci promotivno da vidimo sta ima za pogledati.
Sevdah TV i TNT Kids isto tako ukinut kad prestane onaj test od 90 dana, ili staviti u paket od 2 KM
...
Ugl od nekad jedne i jake sheme bez dodatnih paketa od 20 tak HD kanala, svi pinkovi, 7 TM kanala, SK SD, arena SD i HD, spadosmo na ponudu kanala kao HS davne 2007-2008 kad su mahom tad kanale koji valjaju pobacali u digitalu a u analognu stavili behare, istocna sarajeva, igmane.

Hajde Lol odvoji jos nesto u doplatu ali obavezno sa "+ pdv", imate sanse da budete gori od HS-a iz perioda 2007-2008.

Sto se tice te fiber to bi bilo lijepo al s obzirom da zivim u naselju kojem zivim prije ce prostrijeti kurac a ne optiku. (banujte me zbog ovog al stvarno moram tako rec).
Baba do babe u okruzenju samo telefon i FTV da se gleda na guzonji od TV-a. Ko da gledam u prevodu nema dovoljni broj interesiranih za tu uslugu, neisplativo jbg.

Jucer sam ulazio na logosoft.ba i nije bilo te obavijesti a sad su je stavili sa datumom 30.04. Kako to idu dani?! 01,02.05,03.05,30.04,04.05 ili?!
Eh, upratih i ja tu nebulozu sa datumima, ocito se njima nesto ujebalo s prioritetima, a sve su prilike da cemo i mi najebati s njima :mrgreen:
Al' dok mi je net, jos uvijek, koliko toliko stabilan. slika na tv bistra i bez santi leda (kockica kako ti volis reci)... telefon malo skoro nimalo koristim i dobre mreze na mobiljnom, fakat nejmam razloga da trazim alternativu... al pratim hi ja sviju, pratim vala :mrgreen:
Praetorious

#11619 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Eh, da se i ja javim, tek tako - reda radi. Taj piratebay ilitiga bilo koji drugi sličan "TV Provider" je bio i ostao primarni izvor.
E sad ću vam, djeco, ispričati jednu priču iz moga života, jednog od bivših života da budem tačniji, u davna vremena kad sam biJo mlađi i dok sam još gledao TV.
Program. Ne isključeni aparat.
Elem, ima tome preko 10 godina. I tako ja upalim Hayat i neki anamotamo film, Bog bi ga sad znao koji je bio. A i nebitno. Ide sad ono bitno. I pogledam ja par slika i vidim to nešto k'o i zanimljivo. I tako se ja udubim u gledanje i sjedim i gledam i sve tako ... možda i 3 minute. PUF! Reklame. Haj dobro, kontam, znam kako to ide, valja nakuckati par markica. i prođe reklama, pa dvije, pa minuta, pa pet ... kad, ne lezi vraže, nastavi se film. Ja već i zaboravio od Kalgona i perilica šta sam gledao, al ufatim ja sadržaj brzo. I opet tako gledam, ma i 4 minute. PUF! Blok reklama, isto ko i 4 minute ranije. I prođe 5-6 minuta, ovaj put valjda prošireni blok pa bi' malo duži. I opet film, kojih 4-5 minuta i PUF!
Blok reklama i pritisak na crveno dugme na daljincu. Ode TV u off, ode Hayat u neku stvar, odo ja na internet. Vidim koji je film u pitanju, skinem sa torrenta i odgledam ga bez reklama i prese*avanja, dok je istovremeno igrao i na TV-u.
Tu sam vidio da od TeVea nema hajra u životu, pa je to vodilo sve rjeđem i kraćem gledanju, da bi se završilo otkazivanjem TV-a uopšte.
Nek je*u koga ufate svojim programom i paketima i svim ostalim +pdv, naravno.

Naravoučenije - nemam nerava čućati pred ekranom i nadati se kakvoj nafaci da ufatim štogod pametno (ili sisato, zavisi od ćeifa), već ako mi se šta gleda znam gdje ću naći. Nemojte se nervirati ni oko čega, ima dosta drugih stvari za nerviranje. Mada jeste, nerviraju i čupkaju nerve, pincetom.

A da se ROFL uspavao sa ponudama - to stoji. Svi idu naprijed, neki prvi, neki zadnji, samo ROF ... ma ne, nego LOL ... ostaje gdje jeste. Možda ide i u rikverc, ko bi ga znao. Dok internet radi - neka ga, trpim.
Elem... toliko. Laku noć.
Ljakan

#11620 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljakan »

Malo je bezveze da te neko navuce sa kanalima na uslugu pa ti pocne kad potpises ugovor na 24 mjeseca jedan po jedan ukidat i ubacivat kojekakva sranja vadeci se da je to "zamjena".
Mogu reci po reakcijama vecine da bi se isti odrekli usluga da ih ne veze ugovor.Ovo sto je napravljeno i sto se radi vodi samo ka jednom a to je propast.Proci ce i ta 24 mjeseca pa sta onda?Svjesno se gae,sto li bas me zanima...
The BEN10

#11621 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

U doba android box-ova sa kojima gledaš live streaming HD filmova (pri tome birajući koji ćeš title skinuti: eng, bos il nešto treće) starih samo par mjeseci, serija i šta god poželiš, ponude ovakvih paketa su totalno smiješne. Već za 60-tak KM se može nabaviti android box i da ko čovjek pratiš šta hoćeš i kad hoćeš. ;-)
Naslovnica

#11622 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

The BEN10 wrote:U doba android box-ova sa kojima gledaš live streaming HD filmova (pri tome birajući koji ćeš title skinuti: eng, bos il nešto treće) starih samo par mjeseci, serija i šta god poželiš, ponude ovakvih paketa su totalno smiješne. Već za 60-tak KM se može nabaviti android box i da ko čovjek pratiš šta hoćeš i kad hoćeš. ;-)
Mogu li se preko tih android box-ova gledati domaći programi, tipa HRT-ova, PINK-ova, ovih BH glavnih kanala, Pinkovi?
Pitam zato što veze nemam o tome.
The BEN10

#11623 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

Naslovnica wrote:
The BEN10 wrote:U doba android box-ova sa kojima gledaš live streaming HD filmova (pri tome birajući koji ćeš title skinuti: eng, bos il nešto treće) starih samo par mjeseci, serija i šta god poželiš, ponude ovakvih paketa su totalno smiješne. Već za 60-tak KM se može nabaviti android box i da ko čovjek pratiš šta hoćeš i kad hoćeš. ;-)
Mogu li se preko tih android box-ova gledati domaći programi, tipa HRT-ova, PINK-ova, ovih BH glavnih kanala, Pinkovi?
Iako nikako ne mogu shvatiti radi čega neko gleda PINK-ove, mislim da je moguće. HRT-ovi se sigurno mogu gledati. Ima tema na forumu KODI pa pogledati tamo.
MTV

#11624 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Naslovnica wrote: Mogu li se preko tih android box-ova gledati domaći programi, tipa HRT-ova, PINK-ova, ovih BH glavnih kanala, Pinkovi?
Ako imas android box na piku za 12 KM mjesecno ima lista sa preko 500 kanala, 30 tak pinkova svi HRT-ovi, Foxovi, BH kanali, nova, doma, prva, b92, CMC, Jugoton, arene sport SD i HD, SK SD i HD, RTL ovi hrvatski, njemacki, bein in sport...

@Praetorious ja kad gledam film gledam ga na RTL-u gdje je 15 minuta filma, 7 minuta reklama a Hayat bi stavio da moze svake minute reklame. Mada nesluzi mi TV samo za filmove ima jos toga.

Al nije bit u tome, potpises 12/24 mjeseca i hop 1.1. nema sport kluba 1,2,3, golf, lov i ribolov. 8.1. nema ultra i mini ultra. Prodje mjesec dodje TV slon, zenica, CNN. Prodje mjesec dodje H2 HD (samo sam ga vidio 2 dana u toku akcije sve za marku). Prodje mjesec testno sevdah, tnt kids. Prodje mjesec RTL Living.
Cijena ista sa ili bez SK-a + pdv.
Zamisli sad one koji koriste Quadro paket od 100 KM (kad dodas pdv i drugi resiver) ima sve kanale a od 01.11.2016. mora za 10 kanala koje je do sada imao platiti 5,50 KM. Ako ne zeli imat ce 10 kanala manje.
Naslovnica

#11625 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

The BEN10 wrote:
Naslovnica wrote:
Iako nikako ne mogu shvatiti radi čega neko gleda PINK-ove, mislim da je moguće. HRT-ovi se sigurno mogu gledati. Ima tema na forumu KODI pa pogledati tamo.
Pa bude dobrih filmova na nekim PINK-ovima, ima nekoliko neloših muzičkih kanala sa stranom muzikom, jebačine da i ne spominjem. 8-)
Mislim da to zaista nije problem za shvatiti i provariti da neko ponekad pogleda i nešto na PINK-u.
Hvala u svakom slučaju na javljanju, a ako još neko skonta ovo što sam pitao, neka se javi. Treba svakako trežiti alternativu ovom LoL-u, dosta više handrenja.
Post Reply