Logosoft
Moderator: Benq
-
FrozenCastle
#11426 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zdravo,
Možete li mi reći kako ste generalno zadovoljni sa konekcijom, htjela bi preći na Mikro-net, trenutno sam HS/Telemach korisnik.
Da li je potrebno imati aktivan telefonski priključak za xDSL net ili oni iskoriste postojeći priključak pošto sam otkazala BH Telecomu telefonske usluge. Živim u zgradi i vidjela sam preko njihove stranice da je usluga dostupna na adresi pa me zanima kako se priključuje Logosoft.
Možete li mi reći kako ste generalno zadovoljni sa konekcijom, htjela bi preći na Mikro-net, trenutno sam HS/Telemach korisnik.
Da li je potrebno imati aktivan telefonski priključak za xDSL net ili oni iskoriste postojeći priključak pošto sam otkazala BH Telecomu telefonske usluge. Živim u zgradi i vidjela sam preko njihove stranice da je usluga dostupna na adresi pa me zanima kako se priključuje Logosoft.
- radiša
#11427 Re: Logosoft ALL ABOUT
Na isti prikljucak gdje bio bh telekom ce ti ici i radit ce bez obzira sto si odkazala telekom.Vecinom smo zadovoljni konekcijom.FrozenCastle wrote:Zdravo,
Zdravo.
-
Dzontra_Volta
#11428 Re: Logosoft ALL ABOUT
Moram pohvaliti profesionalnost i promptnost službe za podršku.
U petak je modem počeo "štucati", svako malo je dolazilo do prekida konekcije, odnosno prekida svih usluga - Internet, telefon i super tv.
Zovnem podršku, oni resetuju daljinski, ali prekidi se nastavljaju i u petak naveče.
U subotu ujutro ponovo nazovem. Podrška izda nalog i već jutros (nedjelja!!!) dolazi momak i otkloni problem (zamijenjen modem i promijenjen port).
Od tada sve radi u najboljem redu.
Logosoft podrška - čista petica!
P.S. Ako ovo čita neko ko se pita u Logosoftu, sve pohvale za momka koji je dolazio. Fakat profesionalno.
U petak je modem počeo "štucati", svako malo je dolazilo do prekida konekcije, odnosno prekida svih usluga - Internet, telefon i super tv.
Zovnem podršku, oni resetuju daljinski, ali prekidi se nastavljaju i u petak naveče.
U subotu ujutro ponovo nazovem. Podrška izda nalog i već jutros (nedjelja!!!) dolazi momak i otkloni problem (zamijenjen modem i promijenjen port).
P.S. Ako ovo čita neko ko se pita u Logosoftu, sve pohvale za momka koji je dolazio. Fakat profesionalno.
- MTV
#11429 Re: Logosoft ALL ABOUT
Uvijek su bili takvi i hvala Bogu ostali takvi. Kod mene je prosle nedjelje sredjen kabl a davno prije nekoliko mjeseci isto dolazio tehnicar u nedjelju al nije zamijenio router nego je do njih nesto bilo, tacnije "ostrva" ili kako oni vele, kad se router resetovao. Obadva puta kad su dolazili bila je nedjelja.
Od mijenjanja kabla/zice vec 14 dana bez ikakvih prekida konekcije, interneta telefona i samo jednom je zakocio AirTiest HD resiver u periodu od 14 dana.
Od mijenjanja kabla/zice vec 14 dana bez ikakvih prekida konekcije, interneta telefona i samo jednom je zakocio AirTiest HD resiver u periodu od 14 dana.
-
Sakazulu
#11430 Re: Logosoft ALL ABOUT
Koji si dobio modem? Jesi li testirao brzine kabal vs wifi?
Dzontra_Volta wrote:Moram pohvaliti profesionalnost i promptnost službe za podršku.
-
Dzontra_Volta
#11431 Re: Logosoft ALL ABOUT
Isti je modem kakav je bio i ranije, neki tamno sivi (nisam nikad zagledao kako se zove, a sad nisam kući da pogledam).Sakazulu wrote:Koji si dobio modem? Jesi li testirao brzine kabal vs wifi?
Obični "žični", nije wifi.
Za wifi koristim moja 2 rutera.
- MTV
-
rizibizi
#11433 Re: Logosoft ALL ABOUT
1.70 Eura po korisniku, evo vec treci mjesec pa ti sracunaj koliko je LoL dobar na ovom "ganjanju" sa SK i Telemachom. Samo sto ga suknuse i Eronetu i Elti i BHT. Vjerovatno da se i LoL potpisao, nasli bi neku carlamu i njima. Uglavnom fina se parica uzima dok mi gledamo i citamo ono obavjestenje.
-
maxim2000
#11434 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mislim da je kljuc u ovom saopstenju od Telemaha/ United Group-a da "i ispunjava minimalne tehničke uvjete koje Sport Klubu propisuju vlasnici sadržaja. ".
Ja mislim da cijena nije skupa jer bi je svakako naplatili od nas a i ja bi to platio vec u opremi koju Telemah zeli da instalira kod svakog operatera i da ih kontrolise.
Ja mislim da cijena nije skupa jer bi je svakako naplatili od nas a i ja bi to platio vec u opremi koju Telemah zeli da instalira kod svakog operatera i da ih kontrolise.
- MTV
#11435 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ajmo rec i dva eura jer smo imali ultre, mini ultre.rizibizi wrote:1.70 Eura po korisniku, evo vec treci mjesec pa ti sracunaj koliko je LoL dobar na ovom "ganjanju" sa SK i Telemachom. Samo sto ga suknuse i Eronetu i Elti i BHT. Vjerovatno da se i LoL potpisao, nasli bi neku carlamu i njima. Uglavnom fina se parica uzima dok mi gledamo i citamo ono obavjestenje.
2 eura x otprilike 3000 korisnika super TV ako ih uopste i ima toliko. Mjesecno 6000 eura x 3 mjeseca = 18 000 eura ili 36 000 KM. Opet plus minus koliko imaju korisnika Super TV i koliko su kostale mini ultre.
Masala al dobismo slon, zenicu, centralne nacionalne novosti, TNT Kids, Sevdah TV koji sve zajedno kostaju 5 feninga.
-
The BEN10
#11436 Re: Logosoft ALL ABOUT
Koliko li LOL mjesečno koštao potpisan ugovor sa United grupom u slučaju da se nijedan korisnik ne odluči za korištenje SK-a? Pitam iz razloga što bi LOL mogao SK odvojiti u poseban paket i naplaćivati ga.
- MTV
#11437 Re: Logosoft ALL ABOUT
SK moraju ici u osnovni paket tako da ta mogucnost otpada. Jer bi svi po tim nemoralnim uslovima odvojili SK pa ko hoce da se pretplati da gleda. Medjutim po ugovoru SK mora ici u osnovni paket.
-
TwistedX
#11438 Re: Logosoft ALL ABOUT
United Group trazi da SK bude u osnovnom paketu ili?MTV wrote:SK moraju ici u osnovni paket tako da ta mogucnost otpada. Jer bi svi po tim nemoralnim uslovima odvojili SK pa ko hoce da se pretplati da gleda. Medjutim po ugovoru SK mora ici u osnovni paket.
- MTV
#11439 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da.TwistedX wrote:United Group trazi da SK bude u osnovnom paketu ili?MTV wrote:SK moraju ici u osnovni paket tako da ta mogucnost otpada. Jer bi svi po tim nemoralnim uslovima odvojili SK pa ko hoce da se pretplati da gleda. Medjutim po ugovoru SK mora ici u osnovni paket.
Nesto kao sto pink trazi 4-5 kanala u osnovnom paketu a ostale kako operater zeli.
-
smartXL
#11440 Re: Logosoft ALL ABOUT
Samo mi nije jasno kakve veze ima moral sa ponudom SK. Jel se oni zajebaju? Znajul sta je moral i za sta se veze? Ok da kazu da nije korektna, al nemoralna... 
- MTV
#11441 Re: Logosoft ALL ABOUT
To "moralna" i "nemoralna" ponuda su iznijeli BHTelcom i HT Eronet. Tako ih ovi sad malo zezaju, da nepisem ruzno.smartXL wrote:Samo mi nije jasno kakve veze ima moral sa ponudom SK. Jel se oni zajebaju? Znajul sta je moral i za sta se veze? Ok da kazu da nije korektna, al nemoralna...
- MTV
#11442 Re: Logosoft ALL ABOUT
U Srbiji kablovska Kopernikus (njihovi su kanali K:CN 1,2,3) nedavno su uvrstili SK4,5,6 i tako oni imaju najkompletniju shemu svi pinkovi, sve arene, vecina SK kanala.
-
coolkid
#11443 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa neka povečaju pretplatu za tri marke i riješena stvar.I onako nigdje u evropi a možda i šire,da se gledaju 3 sportska kanala sa atraktivnim fudbalskim ligama(engleska i španska)i ostalim vrhunskim sportvima,skoro svim jakim teniskim turirima,euroliga-košarka.
- Praetorious
#11444 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nemam ništa protiv da TEBI povećaju pretplatu.
A nisi prvi koji na forumu zagovara povećanje cijena, valjda u ime jadnih operatera koji premalo zarađuju...
A nisi prvi koji na forumu zagovara povećanje cijena, valjda u ime jadnih operatera koji premalo zarađuju...
-
Naslovnica
#11445 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne gledam sportske kanale, niti pratim sport.coolkid wrote:Pa neka povečaju pretplatu za tri marke i riješena stvar.I onako nigdje u evropi a možda i šire,da se gledaju 3 sportska kanala sa atraktivnim fudbalskim ligama(engleska i španska)i ostalim vrhunskim sportvima,skoro svim jakim teniskim turirima,euroliga-košarka.
Što se mene tiče, neka ih ukinu.
Tako da, zašto bi MENI LoL povećavao cijenu samo zbog SK?
Neka ih ubace po paketima (što SK ne želi), ili neka pronađu neki modus (neka se odreknu sopstvenog profita), ali povećavati cijene da bi vi mogli pratiti SK - niđe veze.
- MTV
#11446 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja sam zato da se cijena smanji i da usluge koje pisu na www.logosoft.ba budu sa pdv a ne npr. 40 KM + pdv. Mislim da svi operateri imaju navedene cijene sa pdv a ne cijena je tolika a jos pride pdv. I jos da dignu za 3 KM + pdv. Danas 3 KM radi SK sutra 2 KM radi arena prekosutra 2 KM za pink za 10 dana radi MTV kanala 1 KM itd sta hoce jos bubreg da im dam. Moze u nekom filmu ali od mene ne.
-
rizibizi
#11447 Re: Logosoft ALL ABOUT
To povecanje mogu macku pod rep da uguraju. Kad su ih ukinuli nisu smanjili cijenu pretplate. LoL je meni se cini jedini operater (ne znam sta je s telekomom) kojem su cijene prikazane bez uracunatog PDV-a, ne znam koje je to fizicko lice oslobodjeno placanja poreza. Korak dalje cak im je i na reklamnom materijalu cijena prikazana bez poreza. Tako sam se ja prvih pola godine furao da placam 40 + telefona sta potrosim + drugi STB i nikako mi nije bilo jasno kako mi dolazi racun od 60+KM a onda pogledam i vidim zaracunat PDV. Bilo kako bilo ja sam im dao otkazni rok od 01.04. nemam vise zivaca za njihovu zajebanciju.
-
doff
#11448 Re: Logosoft ALL ABOUT
Što se tiče objavljivanja cijena bez PDV-a, ne znam kako do sad ni jedna kazna nije pala zbog toga. Zašto? Zato što u Zakonu o zaštiti potrošača jasno piše da moraju biti istaknute prodajne odnosno uslužne cijene. To su cijene koje plaća kupac i u te cijene su uračunati porezi, doprinosi i takse. Sve mimo ovoga je obmanjivanje kupca (korisnika usluge). Tu su pravi maheri telekom operateri, cijene pretplate, razgovora...obavezno navode bez PDV-a.
-
rizibizi
#11449 Re: Logosoft ALL ABOUT
Maheri...preblago je to. Lopovi i prevaranti to je prava rijec. A o skrivenim troskovima, sitnim slovima, e to je posebna prica.
- radiša
#11450 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja sam za to da se napravi anketa među korisnicima sta da imaju a sta ne od kanala,jer ako placam kanale koje ne gledam uopste i koji se ne placaju sta onda placam?Zasto bih doplacivao za nesto sto sam ranije imao i sto se sigurno placalo kroz racun?Ne vjerujem da su sport klubovi dok ih nisu ukinuli bili dzaba...MTV wrote:Ja sam zato da se cijena smanji i da usluge koje pisu na http://www.logosoft.ba budu sa pdv a ne npr. 40 KM + pdv. Mislim da svi operateri imaju navedene cijene sa pdv a ne cijena je tolika a jos pride pdv. I jos da dignu za 3 KM + pdv. Danas 3 KM radi SK sutra 2 KM radi arena prekosutra 2 KM za pink za 10 dana radi MTV kanala 1 KM itd sta hoce jos bubreg da im dam. Moze u nekom filmu ali od mene ne.