Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Nokian808

#11376 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

rizibizi wrote:
Nokian808 wrote:Ne treba ti ni smart tv ni android box.
Ovaj STB Mag sto daje Logosoft može vrtiti te liste bez problema - znam iz prve ruke provjerio.
Samo morate priključiti STB u pravi internet (stavite u port 1 ili 2 na njihovom ruteru) ili kupite odgovarajući Wifi stick (ja imam Dlinkov koji radi na Magu pa ko je u Sarajevu može se javiti).
Zipa za te portove nikad se ne zna, meni jedno vrijeme bili 1-2, pa onda odjednom 1-3 i sad su 3-4. :-) Moze li slika tog dlink sticka koji radi sa MAG-om i malo reklame, dje's kupio, kol'ko si tiplat i to :D
Platio mislim 28 KM - dajem za 15 :P
Model DWA-125
to je ovaj (na Amazonu dosta skuplji)
http://www.amazon.com/D-Link-Wireless-N ... B002KEA8OM
miralemmi4

#11377 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by miralemmi4 »

Asocijacija kablovskih operatera u Bosni i Hercegovini (AKOP BiH), obavještava zainteresovanu javnost, da je istekao šezdeseto dnevni rok koji je Konkurencijsko vijeće BiH odredilo za Sport Klub d.o.o. iz Sarajeva, i u kojem je morao izvršiti rješenje Konkurencijskog vijeća BiH, broj 06-26-2-006-143-II/15 od 23.12.2015.godine, a isto nije izvršeno.

AKOP BiH je, 01.03.2016.godine Konkurencijskom vijeću BiH podnio prijedlog za određivanje novčane kazne zbog neizvršenja rješenja. AKOP BiH očekuje, da će nadležni organi BiH predloženom novčanom kaznom dovesti do toga da se nakon više od dvije godine konačno izvrši rješenje Konkurencijskog vijeća BiH, i da prestane zloupotreba dominantnog položaja navedene grupacije i da se Sport Klub omogući svim građanima BiH i svim operaterima pod jednakim i nediskriminatornim uslovima – onima koje jeimala grupacija Telemach u proteklom periodu.

Jednako tako AKOP BiH, očekuje od svih institucija u državi da će obezbjediti efikasno poštovanje pravosnažnih sudskih presuda i rješenja nadležnih organa vezano za Sport Klub. Vezano za najnovije neizvršenje rješenja, AKOP BiH apeluje na Konkurencijsko vijeće BiH i sve državne organe BiH, da poduzmu mjere iz svoje nadležnosti pri sankcionisanju nastavka zloupotrebe dominantnog položaja pomenute grupacije.

Podsjećamo, Konkurencijsko vijeće BiH je u pomenutom rješenju iz decembra, dodatno utvrdilo, da kompanija UNITED MEDIA nije izvršila ni prethodno rješenje Vijeća od 16.12.2013.godine, pa mu je zbog neizvršenja starog rješenja i počinjenog novog prekršaja odredilo kaznu od 250.000,00 KM.

Rješenje Konkurencijskog vijeća BiH bilo je izvršno danom donošenja, što podrazumijeva obavezu kompanije UNITED MEDIA da bez odlaganja, najkasnije u roku od 60 dana od dana donošenja pomenutog rješenja, omogući svim distributerima u BiH i posljedično svim zainteresovanim gledaocima u BiH (na teritoriju cijele države) gledanje kanala Sport Klub.
Dzontra_Volta

#11378 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Kasniš miraleme, to je stara vijest.
Sad se oglasio United Media.
Cekamo reakciju AKOP-a :smajlikojijedekokice: :mrgreen:
kakaljin

#11379 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kakaljin »

Radar71 wrote:
MTV wrote:
N1 njihova kuca nesmije nista reci protiv njih.

Nego ako je istina da lol kao pokusava dobiti a nisu se javili onda su bezobrazni. Il nisu ni vrijedni spomena sa premalim brojem korisnika. Vrijeme ce pokazati.

Ako nista poslat nas bekoliko mail lolu sa ovom vijesti i vidjet njihov odgovor. Mogao bi se i damir.d pojaviti malo ili je zauzet poslovnim korisnicima.
I Klix objavio
http://www.klix.ba/biznis/united-media- ... /160312030
Veoma interesantno da svi operateri traze kanale, a da su oni poslali ponuda i da im se niko ne javi na ponudu. Ova informacija koja je objavljena je na labavim nogama jer ko se nebi javio na ponud za nesto sto trazis godinama. I da se niko ne javi je smijesno.

Pa gdje je ta javna ponuda da se kaze cijena kanala po korisniku je tolika i tolika, pa da i korisnici pritisnu operateri da uvedu kanale ako nista u dodatne pakete gdje bi se placalo i svi bi bili zadovoljni, ali ovo smrdi i te kako.
elk

#11380 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by elk »

smiješno saopštenje. logosoft može samo skenirati upit, zahtjev ili šta su već slali od ponuda ovim zelenašima i metnuti ga u javnost. imate to lolovci,jelde da imate?
Sakazulu

#11381 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Možda imaju skener, ali wifi skener, pa sporo skenira :)

elk wrote:smiješno saopštenje. logosoft može samo skenirati upit, zahtjev ili šta su već slali od ponuda ovim zelenašima i metnuti ga u javnost. imate to lolovci,jelde da imate?
mokra_carapa

#11382 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mokra_carapa »

Ovi iz lola ko da prate kjkp vodovod i kanalizacija, zavrnu pipu na minimum... :twisted:
Samo da istekne ovaj ugovor i vjerovatno ce imati mahanje od dugogodišnjeg korisnika!
rizibizi

#11383 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Ja sam na speedtestu postigao preko wifi deklarisanu brzinu, ali sta god da skidam ne prelazi 1.5 MB/s, nebitno odakle i kojim protokolom brzina je katastrofa.
The BEN10

#11384 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

elk wrote:smiješno saopštenje. logosoft može samo skenirati upit, zahtjev ili šta su već slali od ponuda ovim zelenašima i metnuti ga u javnost. imate to lolovci,jelde da imate?
Fkt, niko ne odgovara na to saopštenje. Jal laže LOL jal ova grupacija...
Ljakan

#11385 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljakan »

Ne moze grupacija lagat, jedino prodavaci magle...
MTV

#11386 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Nema veze sta je grupacija kaznjena dva puta, lol je uvijek kriv.
MTV

#11387 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

rizibizi wrote:Ja sam na speedtestu postigao preko wifi deklarisanu brzinu, ali sta god da skidam ne prelazi 1.5 MB/s, nebitno odakle i kojim protokolom brzina je katastrofa.
Znas gdje sam jedino uspio postici propisanu brzinu downloada.

Skidajuci video sa youtuba koristeci program DVDVideoSoft opcija Youtube Download gdje je brzina varirala - 2,0 2,5 4,4 4,5 7,0, 3,5 5,1 5,4MB/s. Tako je isao download jednog videa.

Ostali pokusaji svega i svacega download 0,5 0,9 1,5 2,5 3,0 i vrh vrhova 3,5 i 4 MB/s. Vecinom je 2,0-2,5 MB/s.
Naslovnica

#11388 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

LoL,
Zašto nemate TV aparata u ponudi za one koji bi se odlučili potpisati ugovor?
Mobiteli, užasan izbor, modeli od prije 2 godine?!
Gdje je ponuda ekvivalentna onoj u mtel-u, zašto se ne nude aparati koje oni imaju?
Jeste li to digli ruke od svega?
rizibizi

#11389 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

MTV wrote:
rizibizi wrote:Ja sam na speedtestu postigao preko wifi deklarisanu brzinu, ali sta god da skidam ne prelazi 1.5 MB/s, nebitno odakle i kojim protokolom brzina je katastrofa.
Znas gdje sam jedino uspio postici propisanu brzinu downloada.

Skidajuci video sa youtuba koristeci program DVDVideoSoft opcija Youtube Download gdje je brzina varirala - 2,0 2,5 4,4 4,5 7,0, 3,5 5,1 5,4MB/s. Tako je isao download jednog videa.

Ostali pokusaji svega i svacega download 0,5 0,9 1,5 2,5 3,0 i vrh vrhova 3,5 i 4 MB/s. Vecinom je 2,0-2,5 MB/s.
Moze na tarabi da pise svasta, u praksi su oni povecali brzine al' u ... limburgu.
Ljakan

#11390 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljakan »

MTV wrote:Nema veze sta je grupacija kaznjena dva puta, lol je uvijek kriv.
Da su kaznjeni 10 puta, sumnjam da bi se nakon toga ovako blamirali i iznosili neistine.Jos kad nemas odgovora od drugih strana koji su trebali biti odmah,sve ti je jasno.
MTV

#11391 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Naslovnica wrote:LoL,
Gdje je ponuda ekvivalentna onoj u mtel-u, zašto se ne nude aparati koje oni imaju?
Rekao ti je damir.d da ni u kom vidu mobilne i TV ponude se nepreslikavaju ni tamo ni vamo sto je nekad dobro a nekad nije. Npr da se preslika shema tv kanala spali bi sa 33 HD kanala na 2 HD kanala. Ukupno sa 211 (ili tako nesto) na 160 kanala. Internet sa 20,30,40,50,60,80,120 Mbps bi palo na 5, 10, i sa "nemogu isporuciti 20 Mbps".

Pregovaraju za boomerang pa valjda nisu digli ruke od svega. :) Meni evo 9 dan bez i jednog problema, dobro ima jedan to je download. Upload pici 3 Mbps, telefon extra, TV bez i jedne kockice. Sto ti je stari kabl i kad sve ovisi o njemu.

Imaju TV aparata imas na stranici LG modele, ali je jeftinije kupiti u nekoj radnji sa tehnikom. Mobitele bolje da ni nenude jer su "stari" dvije godine sa istom cijenom kao kad je izasao.
rizibizi

#11392 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Postovani korisnici, radimo mi ali se to ne vidi. Jebo te ko da su budzetlije pa je glavno da vrijeme ide a plata se prima.
Naslovnica

#11393 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

MTV wrote:
Naslovnica wrote:LoL,
Rekao ti je damir.d da ni u kom vidu mobilne i TV ponude se nepreslikavaju ni tamo ni vamo sto je nekad dobro a nekad nije. Npr da se preslika shema tv kanala spali bi sa 33 HD kanala na 2 HD kanala. Ukupno sa 211 (ili tako nesto) na 160 kanala. Internet sa 20,30,40,50,60,80,120 Mbps bi palo na 5, 10, i sa "nemogu isporuciti 20 Mbps".

Pregovaraju za boomerang pa valjda nisu digli ruke od svega. :) Meni evo 9 dan bez i jednog problema, dobro ima jedan to je download. Upload pici 3 Mbps, telefon extra, TV bez i jedne kockice. Sto ti je stari kabl i kad sve ovisi o njemu.

Imaju TV aparata imas na stranici LG modele, ali je jeftinije kupiti u nekoj radnji sa tehnikom. Mobitele bolje da ni nenude jer su "stari" dvije godine sa istom cijenom kao kad je izasao.
Ne moraju se ponude preslikavati, ali ako već nude 11 modela mobilnih telefona (a mtel 58 u ovo trenutku), zašto samo toliko?
BIli su u ponudi neki Samsung i Sony TV aparati, kada se ode na ""katalog uređaja" ponude NEMA.
Pa onda slučajno kliknem na "Bijela tehnika" i tu nađem LG i Philips TV aparate. :-)
Doduše, po cijenama većim nego u prodavnici, ali nema veze.
Nego, volio bih i ja da se pohvalim da od prekjučer nisam imao nikakvih problema, resetovanja i sl.
Ali, ne mogu da se pohvalim. Jučer nestade svega, resetova se crni ZyXEL sam od sebe, proradi sve za koju minutu.
Doduše, snimalicu neću ni spominjati, snimalica je KRAH-DEBAKL.
Strah me bilo šta pustiti da pogledam jer nisam siguran da do kraja neće blokirati iz nekog samo njima poznatog razloga. A o tačnom premotavanju sadržaja da ne govorim. Probam da pogledam nešto sa snimalice, počnem, dođu reklame, ja da premotam naprijed, ona me vrati nazad, ja opet naprijed, ona premota gdje hoće. Ma, u više 50% slučajeva, odustanem od snimalice.
:roll:
Praetorious

#11394 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Snimalica im je uvijek bila bolna tačka, koja je radila po Randomize principu, ako radi i dobro je, ako ne ... Inače, sa uslugom problema nema, kad je globalni prekid onda se ne mogu buniti (a toga odavno nije bilo), a na lokaciji Saraj-Polja za sada sve radi.
Inače, ovdje je sve radilo kako treba i pod EPN-on, Global-Netom, Telemachom, sada LoL-om ... da u drvo kucnem.
MTV

#11395 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Nemam razloga ovdje lagat kad imam problema napisem itd. Sad je vec 10 dan od kad nije bilo ni jednog prekida, reseta, da zamrzne resiver, kockica na ekranu, prekida interneta ono kad sve radi a nemozes otvoriti ni jednu stranicu. Za to sve je ocito bio kriv 5 godina star kabl. Prije zamjene totalna havarija.

Wifi sad dogura i do 40 Mbps prema lolu ping konstantno 14 itd. Ovakvo sad stanje me podsjeca na ono kad sam tek uzeo Trio Light u oktobru mjesecu 2012. godine.

Snimalica eh ta snimalica!!!
E sad da Super TV malo reorganiziraju kanale po paketima ubace jedno 10 tak novih kako Bog zapovijeda a ne iz svake mahale TV. Nek mi nediraju MTV Live HD!
MTV

#11397 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

I tako redizajnirase nam stranicu, nije vise www.lol.ba nego www.logosoft.ba Kad prvo kucas automatski otvara logosoft.ba
afannedim

#11398 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ljepše i preglednije mi ovo sad nekako.

Sad su tri paketa TV. Osnovni, plus i HD.
MTV

#11399 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:Ljepše i preglednije mi ovo sad nekako.

Mogli su plus pripojiti Osnovnom nebih se bunio :mrgreen:

http://www.logosoft.ba/tv-paketi

I za mobitele je sad prilagodjeno. Dodali da su Cisco i MS Gold partneri ili sta li vec.
Imaju i sve nabrojane kanale tipa FTV (Analog), BHT (HD to SD), RTS 1,2 SD su pretpostavljam kanali preradjeni u mpeg2 za stare resivere a ko ima HD resiver onda je onaj originalan u mpeg4 formatu, imaju timeshift kanale na spisku.

Al opet imaju gresaka u osnovnom paketu pored World fashion treba da stoji HD jer ga nude u HD formatu, u plus paketu pored Motors i Fight Network treba da stoji HD jer su i oni u HD formatu i CNN international. Po njihovom neazurnom spisku ispade da imaju ukupno 30 HD kanala a u stvari imaju 33 HD kanala.

Jos kad bi obavijestili korisnike sa kojim dobrim kanalom a ne slj kanalima.
afannedim

#11400 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
afannedim wrote:Ljepše i preglednije mi ovo sad nekako.

Mogli su plus pripojiti Osnovnom nebih se bunio :mrgreen:

http://www.logosoft.ba/tv-paketi

I za mobitele je sad prilagodjeno. Dodali da su Cisco i MS Gold partneri ili sta li vec.
Imaju i sve nabrojane kanale tipa FTV (Analog), BHT (HD to SD), RTS 1,2 SD su pretpostavljam kanali preradjeni u mpeg2 za stare resivere a ko ima HD resiver onda je onaj originalan u mpeg4 formatu, imaju timeshift kanale na spisku.

Al opet imaju gresaka u osnovnom paketu pored World fashion treba da stoji HD jer ga nude u HD formatu, u plus paketu pored Motors i Fight Network treba da stoji HD jer su i oni u HD formatu i CNN international. Po njihovom neazurnom spisku ispade da imaju ukupno 30 HD kanala a u stvari imaju 33 HD kanala.

Jos kad bi obavijestili korisnike sa kojim dobrim kanalom a ne slj kanalima.

Motors i world fashion pored stoji oznaka HD.
Post Reply