Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
sffovac

#1126 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by sffovac »

kod mene je trio vec evo mozda pola godine i super je, necu previse da hvalim da ne ureknem
sto se telefona tice, radi ko pišča :) fakat neamam primjedbi, obicno se uklopim u potorsnju od 15 km, doduse nekad koju marku prekoracim, a nekad im ostavim za kafe :) mobitel zovem s mobitela, ali mislim da to svi i rade, a vani skype pichi
sto se tv-a tice sad je ok, na poceku je slika ledila, nestajalo tona i sl. fazona, i sada se zna ponekad na nekom kanalu desiti, ali u rijetke petke, doduse ja nisam neki TV fan, iako imama dodatini STB, trebalo bi pitati ostale ukucane, ali vise se ne zali tako da kontam da je sve u dure
internet, DSL lol- samo 2 rijeci: mlooogo dobro :) ja nisam rahatniji bio nikad, a bio sam i na ADSL-u i na elobu i na telemahu i svi su oni imali neku falinku
podrska im je betonska, znaci u rkou od par dana dolaze kako god od prikljucka do neki krslusa, ako ih bude, doduse nisau mi trebali, li jednom je bila lazna uzbuna, vezana za STB i u roku 24h mi se javio serviser
po racunici mjesecno ustedim oko 20KM u odnosu kada sam placao TV, internet i telefon odovjeno, mahom zbog duplih pretplata i TV taxe
jedina moja, mozda zamjerka bi bila na dodatni STB- koji placam 9-10 KM mjesecno, mislim da bi to trebalo ici jeftinije ili neka varijanata da se moze kupiti, ali prilicno je skup, tako da se i to ne isplati gledajuci dugorocno trebalo bi 3-4 godien da se optlati kroz iznajmljivanje, ali ja poslije telemaha necu vise ni s kim da se vezem, ma ni mjesec, a kamoli godinu, ne zbog njih, vec jednostavno mozda se sutra nesto bolje pojavi - vjeciti optimista :)
harph

#1127 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

Meni isto sve super radi, samo sto ponekad nestaju kanali, al se to moze tolerisat. Takodje bih volio da se uvede neki blank kanal, koji ce nikako ili skoro nikako oduzimat od downstreama, jer ovako je ovo bezze rijeseno. Treba mi oko 2 sata nakon gasenja STB-a da ponovo mogu imati punu brzinu interneta. Pa eto ako neko ovo iz lol-a cita, moj prijedlog je taj blank kanal :D
Svemirco

#1128 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Svemirco »

harph wrote:Meni isto sve super radi, samo sto ponekad nestaju kanali, al se to moze tolerisat. Takodje bih volio da se uvede neki blank kanal, koji ce nikako ili skoro nikako oduzimat od downstreama, jer ovako je ovo bezze rijeseno. Treba mi oko 2 sata nakon gasenja STB-a da ponovo mogu imati punu brzinu interneta. Pa eto ako neko ovo iz lol-a cita, moj prijedlog je taj blank kanal :D
Obrati pažnju na kontrolnu lampicu na modemu koja odgovara priključku na koji je povezan STB. Čim ugasiš STB lampica prestaje da blinka jer prenos podataka prestaje. ako misliš da ti i iza toga konekcija štuca - meni se znalo dešavati nakon skidanja većeg broja torrent-a - pomaže restart modema -- instant puni protok i minimalan ping.

Pretpostavljam da routing tabele na ovim malim modemima/routerima pojedu memoriju uređaja i da zbog toga uspori. Restart rješava "problem" u 99,99% slučajeva.
harph

#1129 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

hmmm, ne znam koliko je tacno to sto ti govoris, jer su meni ovi iz tehnicke sluzbe rekli da se to desava zbog ovoga sto sam ja naveo. al probam, pa javim rezultate : )
takodje mi se desava, gledam tv i pokrenem youtube, i dok se youtube loaduje slika prekida i to fino. zato sam primoran da koristim netlimiter, znas li mozda neko rjesenje ta ovaj problem? pozz
EDIT: evo provjerio sam, ugasen STB, a lampica i dalje blinka jbg :=)
afannedim

#1130 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

e ja imam čudan probem imam AMINO 110 I AMINO 130 STB, na 110 mi radi TRT, a na 130 ne radi ima li neko da mi riješi problem ili da zna u čemu je fazon
chuchumbamayumbe

#1131 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

karanana wrote:kako poslat sms sa onog siemens telefona?
veze nemam
Svemirco

#1132 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Svemirco »

harph wrote:hmmm, ne znam koliko je tacno to sto ti govoris, jer su meni ovi iz tehnicke sluzbe rekli da se to desava zbog ovoga sto sam ja naveo. al probam, pa javim rezultate : )
takodje mi se desava, gledam tv i pokrenem youtube, i dok se youtube loaduje slika prekida i to fino. zato sam primoran da koristim netlimiter, znas li mozda neko rjesenje ta ovaj problem? pozz
EDIT: evo provjerio sam, ugasen STB, a lampica i dalje blinka jbg :=)
Nema druge, čupaj iz struje. Kod mene je 110 model i čim ne gori crvena lampica na STBu / ugašen je na daljinskom / lampica na modemu miruje tj nema prenosa podataka. Go figure...
chuchumbamayumbe

#1133 Re: Logosoft ALL ABOUT

Da li je i kako je moguće uću u postavke BIllion 5200, da provjerim kvalitetu signala, itd?!
lider

#1134 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

chuchumbamayumbe wrote:Da li je i kako je moguće uću u postavke BIllion 5200, da provjerim kvalitetu signala, itd?!
Evo ovdje je objasnjeno. Mozda ces manualno morati postaviti adrese, objasnjeno je u postu ispod.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p6734046

I da bi pristupio ovim billion modemima ide 192.168.1.254, tako je bar kod mene. I username i password su "admin", ako ti nisu mijenjali, ali ne bi trebalo...
chuchumbamayumbe

#1135 Re: Logosoft ALL ABOUT

Ja sam probao da ukucam ove dns brojeve preko Chrome, samo vrti i na kraju izbaci da ne postoji.
Strah me da ćeprkam po ovim ipv4 protokolima i tim điđama, bojim se da ne pojebem nešto pa da ne mogu kasnije da se konektujem.
Čisto me interesuje kvalitet signala.
lider

#1136 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Evo sad cu ja da ti u par sličica objasnim sta i kako, ne mozes nista pojebati, samo stavis da automatski pokupi ove adrese i rekonektujes se.
lider

#1137 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Prvo otvori Network and sharing center

Image

Pa idi na Change adapter settings

Image

Desni klik na local area connection, pa na properties

Image

Tu prvo klik na TCP/IPv4, pa na properties

Image

Oznaci "use the following ip address" i ukucaj ove iste brojeve, pa klikni OK (ovdje ces vjerovatno ostati bez interneta, tj. neces moci otvarati stranice, da opet vratis sve kako je bilo samo opet otvori prethodni prozor i klikni "obtain an IP address automatically", tj opciju iznad, i rekonektuj se)

Image

Otvori browser i ukucaj 192.168.1.254 i pojavit ce ti se ovakav login prozor, u oba polja unesi "admin". U postavkama routera nemoj nista da mjenjas, samo provjeri stanje signala.

Image

Kada zavrsis, vrati se na korak 4 i umjesto onih brojeva samo oznaci opciju "obtain an IP address automatically" i uradi jedan reconnect.
TRANCE

#1138 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TRANCE »

Evo konkretno pitanje: misli li Logosoft ponuditi mogućnost da kombinujemo usluge prema svojim potrebama? Meni npr. treba omega internet paket i tih 15 KM uključenog prometa u voip uslugu. Iptv mi ne treba, jer bi mi smanjivao brzinu neta, a i svakako imam CI modul koji je praktičnije rješenje. Ovako plaćam BH Telecomu za telefonske usluge, a taj novac bi mogao ići Logosoftu samo da su malo fleksibilniji sa ponudom.
chuchumbamayumbe

#1139 Re: Logosoft ALL ABOUT

lider wrote:Evo sad cu ja da ti u par sličica objasnim sta i kako, ne mozes nista pojebati, samo stavis da automatski pokupi ove adrese i rekonektujes se.
Sabah morning radni narode!
Lider, hvala mnogo na trudu!
Nažalost, ne mogu da se konektujem na modem na način na koji si mi opisao.
Uradim sve korake, ali kada ukucam user&pass dobijam poruku:

Protected Object

This object on the RomPager server is protected

KARAMBA!
lider

#1140 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Ne znam u cemu je problem kod tebe. Bas sam sad malo probao i kada ukucam pogresan username ili pass, samo me vrati na onaj prozor da ponovo ukucam, dok kada pritisnem "cancel" onda mi pokaze takvu istu poruku kao kod tebe. Tako da ne bih rekao da ti je promijenjen pass na modemu, vec je problem u necem drugom. Pokusao sam malo googlati, dosta ljudi ima problem sa ovom porukom ali nisam nasao nikakvo konkretno rijesenje. Koji browser koristis, Chrome? Mozda da probas iz nekog drugog. Ili mozda eventualno neki antivirus/firewall pravi belaj...
chuchumbamayumbe

#1141 Re: Logosoft ALL ABOUT

lider wrote:Ne znam u cemu je problem kod tebe. Bas sam sad malo probao i kada ukucam pogresan username ili pass, samo me vrati na onaj prozor da ponovo ukucam, dok kada pritisnem "cancel" onda mi pokaze takvu istu poruku kao kod tebe. Tako da ne bih rekao da ti je promijenjen pass na modemu, vec je problem u necem drugom. Pokusao sam malo googlati, dosta ljudi ima problem sa ovom porukom ali nisam nasao nikakvo konkretno rijesenje. Koji browser koristis, Chrome? Mozda da probas iz nekog drugog. Ili mozda eventualno neki antivirus/firewall pravi belaj...
Probao Chrome, IE, Mozillu, sve isto.
Isključio Aviru, firewall isključen, Malwarebytes isključen.
Niđe veze.
Jbjga, hvala u svakom slučaju!

p.s. kada sam promijenio postavke DNS, i dalje sam imao pristup internetu. :-)
afannedim

#1142 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

ja imam problema sa supertv kako sam uzeo dodatni stb k na amino 130 nema kanala koji non stop ne trza nema šanse gledat da li je imao neko takav problem ili ako neko zna razlog prije nego ih zovem
lider

#1143 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Mislim da jedino sta mozes uraditi jer ovo sto je gore pokusao kolega @chuchumbamayumbe, tj. logovati se na modem i provjeriti kakva je propusnost parice, koliko ima suma itd...
Mada mislim da ti ne bi ni prikljucivali dodatni stb da nije bilo uslova za to...
afannedim

#1144 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

lider wrote:Mislim da jedino sta mozes uraditi jer ovo sto je gore pokusao kolega @chuchumbamayumbe, tj. logovati se na modem i provjeriti kakva je propusnost parice, koliko ima suma itd...
Mada mislim da ti ne bi ni prikljucivali dodatni stb da nije bilo uslova za to...
ma zvao sam ih pa su rekli da će dežutni provjerit šta je u pitanju ako ne i to ću probat hvala ti
afannedim

#1145 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Čim pokrenem na netu da mi nešto skida počnu problemi na oba STB-a
harph

#1146 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

afannedim wrote:Čim pokrenem na netu da mi nešto skida počnu problemi na oba STB-a
mal ti downstream, cekaj VDSL, bice bolje, rekli su za neka 2 mjeseca da bi trebao da krene.
to znaci nekad juni/juli , al eto :D
i ja cekam :P
harph

#1147 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

chuchumbamayumbe wrote:
lider wrote:Ne znam u cemu je problem kod tebe. Bas sam sad malo probao i kada ukucam pogresan username ili pass, samo me vrati na onaj prozor da ponovo ukucam, dok kada pritisnem "cancel" onda mi pokaze takvu istu poruku kao kod tebe. Tako da ne bih rekao da ti je promijenjen pass na modemu, vec je problem u necem drugom. Pokusao sam malo googlati, dosta ljudi ima problem sa ovom porukom ali nisam nasao nikakvo konkretno rijesenje. Koji browser koristis, Chrome? Mozda da probas iz nekog drugog. Ili mozda eventualno neki antivirus/firewall pravi belaj...
Probao Chrome, IE, Mozillu, sve isto.
Isključio Aviru, firewall isključen, Malwarebytes isključen.
Niđe veze.
Jbjga, hvala u svakom slučaju!

p.s. kada sam promijenio postavke DNS, i dalje sam imao pristup internetu. :-)
imas u privatnoj poruci username i password ;)
TRANCE

#1148 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TRANCE »

harph wrote:
afannedim wrote:Čim pokrenem na netu da mi nešto skida počnu problemi na oba STB-a
mal ti downstream, cekaj VDSL, bice bolje, rekli su za neka 2 mjeseca da bi trebao da krene.
to znaci nekad juni/juli , al eto :D
i ja cekam :P
Joj ne opet :lol: Te priče i najave o VDSL-u se vrte već godinu i pol. Zadnja je bila da će vdsl uvesti u jesen 2011. :zzzz:
A otkud ste svi uvjereni da će se to uvesti odmah za sve pakete? More bit' bidne, more bit' ne bidne. Finansijski im je isplativije da prvo uvode za trio i omega pakete, dok za beta i alfa trenutno i nema tehničke potrebe, osim ako nisu odlučili da povećaju brzinu na tim paketima iznad 18/1 mbit-a, što čisto sumnjam.
karanana

#1149 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

ima li ko taj novi stb? navodno vise ne daju 130ku nego nesto drugo ako nadoplatis. valja li?
HuLYGaN

#1150 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by HuLYGaN »

Da li jos neko im problem kad pusti download torrenta da mu slika na supertv trza ?
Post Reply