Hahahahahha, legenda si majke mi!rizibizi wrote:I sta kazete jos jedan ruter, da trknem do ZG bio ovih dana dan muzeja cackali nesto oko Teslinih eksperimenata i bezicnog prenosa mozda je ostalo staI ovako mi je malo kablova po kuci a sve satro bezicno samo mi jos jedan ruter nedostaje da ugodaj bude potpun, pa kad opet ne bude radilo mogu da biram hocu li da se objesim o adapter od 5V, 12V, 19V ili mozda onaj trozilni kabl od racunara, on ide direkt na 220. Meni je nova brzina od onog prekida prije neki dan i varira k'o gajgerov brojac u cernobilskom parku, hocemo li mi ikad vise na zelenu granu s LoL-om. Dragi Damire, to sve sto ste dirali prosle godine, vratite kako je bilo puno je bolje radilo.
Logosoft
Moderator: Benq
- edin.h
#11076 Re: Logosoft ALL ABOUT
- edin.h
#11077 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma tacno im link nije dovoljan za sve ovo sto su ponudili, evo jutro testiram (nedjelja), prema svima serverima radi savrseno, brzina tacno onakva kakva treba biti, ali recimo jucer i sinoc je varirala maximalno.
- MTV
#11078 Re: Logosoft ALL ABOUT
rizibizi wrote:I sta kazete jos jedan ruter, da trknem do ZG bio ovih dana dan muzeja cackali nesto oko Teslinih eksperimenata i bezicnog prenosa mozda je ostalo staI ovako mi je malo kablova po kuci a sve satro bezicno samo mi jos jedan ruter nedostaje da ugodaj bude potpun, pa kad opet ne bude radilo mogu da biram hocu li da se objesim o adapter od 5V, 12V, 19V ili mozda onaj trozilni kabl od racunara, on ide direkt na 220. Meni je nova brzina od onog prekida prije neki dan i varira k'o gajgerov brojac u cernobilskom parku, hocemo li mi ikad vise na zelenu granu s LoL-om. Dragi Damire, to sve sto ste dirali prosle godine, vratite kako je bilo puno je bolje radilo.
- Qler
#11079 Re: Logosoft ALL ABOUT
I ja sam mjerio, na njihovom routeru 7 a preko mog regularno preko 30 Mbit...
- MTV
#11080 Re: Logosoft ALL ABOUT
Koji je tvoj router? A koji njihov?Qler wrote:I ja sam mjerio, na njihovom routeru 7 a preko mog regularno preko 30 Mbit...
- Qler
#11081 Re: Logosoft ALL ABOUT
Njihov je neki bijeli, malo veći ,mislim onaj zyxel ili kako li već, a kuci su tp-link 842ND i D-link dir-600
- MTV
#11083 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nisu mi ukinu dodatne kanale i pustili su H2 HD, ugovor potpisan 02.11.2015. pa ce vjerovatno sutra sve ukinut. Mislim na HD i plus paket.
-
Sakazulu
#11084 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nisam te skontao... Ti si umjesto njihovog ubacio svoj ruter ili si ga upario sa njihovim ruterom?Qler wrote:I ja sam mjerio, na njihovom routeru 7 a preko mog regularno preko 30 Mbit...
I kakvi su nam sad novi Opći uslovi LOL usluga? U čemu je promjena?
- radiša
#11085 Re: Logosoft ALL ABOUT
upario ga sigurno,tako je i kod mene.
- Qler
#11086 Re: Logosoft ALL ABOUT
Tp-link kablom spojen sa njihovim a d-link u bridge modu sa mojim...
-
rizibizi
#11087 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ti mozes i ves da susis od rutera do rutera, samo treba dobro kablove da zategnes. 
-
Dzontra_Volta
#11089 Re: Logosoft ALL ABOUT
Meni se brzina downloada digla sa 10 Mbps na cca 11 Mbps i to je kapak (trebalo bi biti 14/1 Mbps za stari trio-light).
Kad će ovdje logosoft otvoriti account, kao telemach i hs, pa da mi na ovaj moj post odgovore sa: "Poštovani @Dzontra_Volta, molimo vas da nam u inbox dostavite podatke, kako bismo mogli provjeriti u čemu je problem."
Kad će ovdje logosoft otvoriti account, kao telemach i hs, pa da mi na ovaj moj post odgovore sa: "Poštovani @Dzontra_Volta, molimo vas da nam u inbox dostavite podatke, kako bismo mogli provjeriti u čemu je problem."
- MTV
#11090 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sad mi zablokirao resiver i morao sam ga rucno iskljuciti iz struje, pobrisani su kanali iz plus i HD paketa.
Izgleda da je CNN International u plus paketu jer ga nema na njegovom stalnom mjestu. Najmanje 70 "rupa" medju kanalima. Najvise mi je zao H2 HD koji ode a samo sam ga dan i po mogao gledati.
Edit: 55 rupa.
Posto im je stranica sa spiskom kanala jako neazurna osnovni paket sadrzi ukupno 162 kanala + PINK BH (koji dolazi preko pink paketa, Pink BH je onaj koji imamo prije pinkovog paketa i uracunat je prvu cifru) + MRTV (koji im on klinac stoji a neradi godinu dana) + BHT (Analog) + BHT (HD to SD) = 166 kanala od toga 9 u HD. Ako odbijemo ova 4 dupla kanala onih 4 Thimeshift i onih 7 Telemachovih kanala sa OBAVJESTENJEM da se strpimo, dobijemo 151 funkcionalni kanal. Arena paket je pripojen Osnovnom.
Jedan zesci minus je sto je CNN International u Plus paketu i zasto nije u osnovnom. Nije bio u HD rezoluciji tako da u HD paketu sigurno nije.
Izgleda da je CNN International u plus paketu jer ga nema na njegovom stalnom mjestu. Najmanje 70 "rupa" medju kanalima. Najvise mi je zao H2 HD koji ode a samo sam ga dan i po mogao gledati.
Edit: 55 rupa.
Posto im je stranica sa spiskom kanala jako neazurna osnovni paket sadrzi ukupno 162 kanala + PINK BH (koji dolazi preko pink paketa, Pink BH je onaj koji imamo prije pinkovog paketa i uracunat je prvu cifru) + MRTV (koji im on klinac stoji a neradi godinu dana) + BHT (Analog) + BHT (HD to SD) = 166 kanala od toga 9 u HD. Ako odbijemo ova 4 dupla kanala onih 4 Thimeshift i onih 7 Telemachovih kanala sa OBAVJESTENJEM da se strpimo, dobijemo 151 funkcionalni kanal. Arena paket je pripojen Osnovnom.
Jedan zesci minus je sto je CNN International u Plus paketu i zasto nije u osnovnom. Nije bio u HD rezoluciji tako da u HD paketu sigurno nije.
-
The BEN10
#11091 Re: Logosoft ALL ABOUT
Može li informacija može li se preko MAG-a koristiti USB port za gledanje sadržaja sa usb sticka i ako da kako?
hvala
hvala
-
lala_la
#11092 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zasto se ne moze nazvati 090 broj sa logosofta ? 
- crnivrag
#11093 Re: Logosoft ALL ABOUT
Trebaš pozvati m:tel broj, jer se brojevi mogu dobiti samo sa operatera koji ih je omogućio, a pošto je Logosoft u vlasništvu m:tel-a, onda je vjerovatno taj broj aktivan.lala_la wrote:Zasto se ne moze nazvati 090 broj sa logosofta ?
-
vanjki
#11094 Re: Logosoft ALL ABOUT
History 2 odlican a slika kao mlijeko.Nadam se da ce ibrzo ubaciti jos hd kanala.
-
rizibizi
#11095 Re: Logosoft ALL ABOUT
Cuj CNN u dodatnom paketu, nisam upratio.Sto se tice H2 HD super kanal ali generalno gledano dodatni paketi a narocito HD bacanje para.Puno para a muzika tiha.
Gledanje sadrzaja sa USB sticka na MAG-u je moguce, odes u postavke resetujes hepek kad se pojavi zuto plavi ekran pritisnes menu I odaberes embeded portal.Kad ti se ucita fabricki portal izaberes media player ili tako nesto prva ikona na listi I trebalo bi da je stick dostpan odmah na listi.Prevod mora da se zove isto kao I video fajl I da bude na istoj lokaciji da bi radilo.Ako gdje zapne javi nisam odavno nista preko maga gledao ali je player brz I odlican.
Sta bi sa ttx na kraju danas nesto barkao "one" opcije pa ne vidjeh da ima ttx, onda sam se zadao nasao kanal sa zelenim ttx-om ali opcije nigdje (sto ti je odmor imas vremena I za ttx)
Gledanje sadrzaja sa USB sticka na MAG-u je moguce, odes u postavke resetujes hepek kad se pojavi zuto plavi ekran pritisnes menu I odaberes embeded portal.Kad ti se ucita fabricki portal izaberes media player ili tako nesto prva ikona na listi I trebalo bi da je stick dostpan odmah na listi.Prevod mora da se zove isto kao I video fajl I da bude na istoj lokaciji da bi radilo.Ako gdje zapne javi nisam odavno nista preko maga gledao ali je player brz I odlican.
Sta bi sa ttx na kraju danas nesto barkao "one" opcije pa ne vidjeh da ima ttx, onda sam se zadao nasao kanal sa zelenim ttx-om ali opcije nigdje (sto ti je odmor imas vremena I za ttx)
- MTV
#11096 Re: Logosoft ALL ABOUT
Slazem se plus paket i HD za ono sto trenutno nude je bacanje para.
Edit:
Jos jedna neregularnost u spisku kanala na www.lol.ba
Kanal Pink Hits 2 kod njih je na spisku u plus paketu a kod mene radi a odabrao sam samo osnovni paket.
Znaci pink hits 2 je u osnovnom paketu.
Edit:
Jos jedna neregularnost u spisku kanala na www.lol.ba
Kanal Pink Hits 2 kod njih je na spisku u plus paketu a kod mene radi a odabrao sam samo osnovni paket.
Znaci pink hits 2 je u osnovnom paketu.
- karanana
#11097 Re: Logosoft ALL ABOUT
viasat history poslije ponoci redovno shteka.
- MTV
#11098 Re: Logosoft ALL ABOUT
To je postala tradicija da se Viasat history kocka.
Kod ovih bisera je i pink music u plus paketu, a na sajtu stoji da je u osnovnom. Jbt ne znaju ni spisak napraviti kako treba. Kanal koji stoji u plus paketu redovno mi ide a onaj koji pise da je u osnovnom ga nemam.
Nije meni do pink musica vec ako pise da su ti i ti kanali u osnovnom paketu da ti isti i rade a ne kao da igram bingo mozda bude ovaj kanal ovdje onaj ondje itd.
Kod ovih bisera je i pink music u plus paketu, a na sajtu stoji da je u osnovnom. Jbt ne znaju ni spisak napraviti kako treba. Kanal koji stoji u plus paketu redovno mi ide a onaj koji pise da je u osnovnom ga nemam.
Nije meni do pink musica vec ako pise da su ti i ti kanali u osnovnom paketu da ti isti i rade a ne kao da igram bingo mozda bude ovaj kanal ovdje onaj ondje itd.
-
Naslovnica
#11099 Re: Logosoft ALL ABOUT
I jope prekid interneta, ničim izazvan.
Traje već 5min.
Lokacija AP.

Traje već 5min.
Lokacija AP.
- Praetorious
#11100 Re: Logosoft ALL ABOUT
U Nedžarićima radi OK, nema prekida za sada.