Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
iLLusion

#1076 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iLLusion »

Nope, i dalje isto. :D

Image
World of Basketball

#1077 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by World of Basketball »

Da se prijavim, i kod mene veca brzina, sad je 8mbit. Pozdrav svima
Ateista

#1078 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ateista »

iLLusion wrote:Nope, i dalje isto. :D

Image
Nama izgleda treba vijagra... :lol: :lol:
KPNCTNJAH

#1079 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Sad je i kod mene povecana... odjednom 99% ljudi ima vecu brzinu, a prije toga niko nije imao... znaci nista od price da to ide postepeno i da ce biti u roku od 24-48h od trenutka kad je ovlastena osoba pisala komentar vezano za to... :oops: ping je ostao isti tako da za mene nema promjena i od danas trazim alternativu... vidim da je zatvorena tema onih koji me najvise zanimaju trenutno :-) dvije i po godine na xdsl-u, od toga pola vremena mi je ping k....
mislim da sam bio i vise nego strpljiv i ocigledno je da se NIKAD nece promijeniti stanje s pingom... zbog drugih stvari koje nude sam odlagao mijenjanje provajdera i sve sam cekao 'bolje sutra', ali od toga nema nista... stvarno steta jer bi uz bolji ping bili definitivno najbolji u gradu, ovako moram ici kod nekog drugog gdje ce me siguran sam druge stvari nervirati, samo da bi imao manji ping :roll: valja raspravljati s novim braniocima, a navikao sam na ove ovdje :D
afannedim

#1080 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

NOVO – MANJI PING za gamere

Poštovani korisnici,

Obavještavamo Vas ovim putem da smo za one koji žele da na našim xDSL baziranim uslugama uživaju u čarima mrežnog igranja, omogućili i dodatno smanjivanje popularnog „ping“ vremena.

Ukoliko spadate u ovu kategoriju korisnika, i „ping“ Vam je važan, odnosno željeli biste da bude bolji, sve što je potrebno da uradite je da nam se obratite putem e-maila [email protected] sa zahtjevom da Vam se podešavanja Vašeg personalnog servisa prilagode potrebama mrežnog igranja.

Napominjemo da ovo nije preporučljivo za korisnike koji imaju uključenu SuperTV uslugu.

Vaš LOL Team :)

znam da je stara VIJEST al nek se nađe
jastuk1

#1081 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

KPNCTNJAH,

Samo se dobro pripazi da ti to s pingom ne bude gore kod drugih provajdera. Neka me zilog ispravi, mislim da kod pinga ipak ima veze kolko je korisnik udaljen od Dslam-a (telekomovci) ili Cmts-a (kablovci). Ako ćeš na BiHnet, ljudi iz Logosofta moraju vratit liniju u provobitno stanje (u Lol kutiji u haustoru).
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1082 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Velkoski »

Meni nikad ne odgovorise na mail.

Image

Pazi uploada :(
semirsar

#1083 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Trio+ paket, nema ni "b" od bombasticno a kamoli staticno, stavise kriticno je :shock:
U zadnjih mjesec dana nikad nije islo preko 14 Mb/s, sve kontam, popravit' ce se kad povecaju brzine, ali ovo danas je bas...

Image
novi.dan.nova.nafaka

#1084 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Sliver wrote:ovo je prevrsilo svaku mjeru. gotovo je tuzit cu ih, jer kod mene nije 8Mb/s :evil: Image
Image
Ne znam koliko ima smisla da sad svi postiramo testove kad je neko već pisao da nije toliko mjerodavan ni speedtest. Kod mene povećali brzinu, al' da budem iskren, i 6-ica je bila sasvim dovoljna... :thumbup:
iLLusion

#1085 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iLLusion »

Odlično, i meni je došlo do povećanja brzine.

Image

Hvala LoL. ;)
semirsar

#1086 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Ne znam koliko ima smisla da sad svi postiramo testove kad je neko već pisao da nije toliko mjerodavan ni speedtest. Kod mene povećali brzinu, al' da budem iskren, i 6-ica je bila sasvim dovoljna... :thumbup:
Bilo mjerodavno ili ne, ovo su ipak neki pokazatelji, dok ne bude boljih i ovo moze stosta pokazati.

Image

Image

Image
afannedim

#1087 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

kod mene brzina povećana sa 6 na 8, a čak i Davinchi Learning kanal napokon radi kako treba :thumbup:
TRANCE

#1088 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TRANCE »

zilog wrote:Dobar jutar :D

Image
Image
Image

Meni se podigla brzina. Kako je kod ostalih?
Povećana je brzina, ali nije baš 18, već više 16. Ima li možda kakve veze što je kod mene uključen interleave? Vidim da je ping 6-7 ms veći nego na fastu:

Image
Image
Image

18-20/1 mbps je i praktični limit adsl2+ tehnologije. Dok ne dođe vdsl2, ništa od daljih povećanja brzina
profesor71

#1089 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by profesor71 »

Image

Image

Image

Nidje veze...
Discball

#1090 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Discball »

maloprije, a trebalo bi da bude 8mbit

Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1091 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Velkoski »

Image

Veci upload pliz :D
semirsar

#1092 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Prilikom paljenja stb amnino130 vidim da je u startu postavljeno na 720p, zanima me postoji li mogucnost da se postavi na 1080p, ako da, molio bih pojasnjenje sta, kako dje...
Ako pokusam to uradit' preko TV-a izbaci mi "feature not available", ton i ostale stvari mogu stimat' kako 'ocu, al' ne i rezu.
Takodje me zanima onaj usb ulaz na stb, cemu sluzi? :skoljka:
nevzad

#1093 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nevzad »

semirsar wrote:Prilikom paljenja stb amnino130 vidim da je u startu postavljeno na 720p, zanima me postoji li mogucnost da se postavi na 1080p, ako da, molio bih pojasnjenje sta, kako dje...
Ako pokusam to uradit' preko TV-a izbaci mi "feature not available", ton i ostale stvari mogu stimat' kako 'ocu, al' ne i rezu.
Ugasi pa izvadi mrezni kabel i onda upali. Trebao bi se naći u njegovom meniju i idi na podešavanja. Tamo imas padajući meni u kom možeš izabrati u kojoj rezoluciji radi. Tražiće restart. Vrati mrežni i restartaj. U ovaj meni se ulazi po defaultu ako je iskopčan mrežni kabel.
semirsar

#1094 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

nevzad wrote:
semirsar wrote:Prilikom paljenja stb amnino130 vidim da je u startu postavljeno na 720p, zanima me postoji li mogucnost da se postavi na 1080p, ako da, molio bih pojasnjenje sta, kako dje...
Ugasi pa izvadi mrezni kabel i onda upali. Trebao bi se naći u njegovom meniju i idi na podešavanja. Tamo imas padajući meni u kom možeš izabrati u kojoj rezoluciji radi. Tražiće restart. Vrati mrežni i restartaj. U ovaj meni se ulazi po defaultu ako je iskopčan mrežni kabel.
Super, HVALA drug, to je to! Nek' prica ko sta 'oce, ali tekma na 720p i tekma na 1080i nije ista tekma. :thumbup:

Jos da vidimo ovo za usb, na google vidjeh hrpu "opcija", zna li ko sta konkretno?
Ma ne znam ni ja sta mi je :lol: :skoljka: :run:
zilog

#1095 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

@semirsar

Koliko STB-ova imas?
semirsar

#1096 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

zilog wrote:@semirsar

Koliko STB-ova imas?
jedan
zilog

#1097 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

semirsar wrote:

Koliko STB-ova imas?
jedan
Mislio sam da su najmanje 2. Kod mene ne moze preko 14 Mbps kada su ukljucena dva STB-a.
Prijavi smetnju, preniska ti je brzina za Trio+ sa samo jednim STB-om.
semirsar

#1098 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

zilog wrote:
semirsar wrote:

Koliko STB-ova imas?
jedan
Mislio sam da su najmanje 2. Kod mene ne moze preko 14 Mbps kada su ukljucena dva STB-a.
Prijavi smetnju, preniska ti je brzina za Trio+ sa samo jednim STB-om.
Hvala za info, vec su mi se javili :-D
The Realist

#1100 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Štela, nisu htjeli sačekati februar, kada će HS povečati, a.B.d., pih.... :D :D

Nego, iznenađuje me BH Telecom, mislio sam da ipak imaju više korisnika sa većim brzinama, ili je to zato što neisporučujue baš sve :?
Post Reply