Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Grof

#10026 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Grof »

Zna li se išta šta će biti s nama starim korisnicima LoL-a? :cry:

Spominjali su nešto da do Nove godine možemo koristiti stare pakete. Ima li iko neku novu informaciju?
afannedim

#10027 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Grof wrote:Zna li se išta šta će biti s nama starim korisnicima LoL-a? :cry:

Spominjali su nešto da do Nove godine možemo koristiti stare pakete. Ima li iko neku novu informaciju?
Bilo je do 15.12. ja ću koristiti dokle god mogne stari paket
chemix

#10028 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chemix »

Pazite ovu situaciju u kojoj sam se našao zajedno sa ostalim korisnicima LOL-a iz haustora:

Lokalni kriminalac koji živi u prizemlju zgrade tražio od LOLa da mu priključe paket.
Monteri izašli na adresu, međutim parica nije valjala, potrgana valjda i rekli mu da nema tehničkih mogućnosti.
Ovaj popizdio i navodno par puta presijecao kablove u LOLovom ormariću u haustoru (tipa kad ne mogu ja neće niko).
LOL slao montere i popravljao , sve do jučer ujutro kada se isto desilo, međutim lik ih sačekao i uz PRIJETNJU PIŠTOLJEM poslao kući.
Logosoft zove danas, kaže naši monteri neće/ne smiju u haustor da poprave kvar, njihova pravna služba je preuzela slučaj...ništa do daljnjeg.

Eh sad šta čovjek da radi.
Prije 2-3 mjeseca potisao novi paket i vezao se ugovorom na 2 godine.
Nadam se da će ovo nekako riješiti, ali moglo bi to i potrajati.
Ako ne budu mogli isporučiti uslugu valjda će oni prekinuti ugovor sa svoje strane, a onda moram na telemach ;(
Sakazulu

#10029 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Pa i ti njemu presjeci... nogu, ruku... nešto učini za opće dobro!
afannedim

#10030 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Složite mu specijalce ili ga vi svi iz haustora nagazite
Sakazulu

#10031 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ili mu dajte jednu paricu, ali bandwith smanjite na 0,010%
semirsar

#10032 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Preselite se.
Ali izaberite neku lokaciju dje ni medjedi nece da zive.
radiša

#10033 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

chemix wrote:Pazite ovu situaciju u kojoj sam se našao zajedno sa ostalim korisnicima LOL-a iz haustora:

Lokalni kriminalac koji živi u prizemlju zgrade tražio od LOLa da mu priključe paket.
Monteri izašli na adresu, međutim parica nije valjala, potrgana valjda i rekli mu da nema tehničkih mogućnosti.
Ovaj popizdio i navodno par puta presijecao kablove u LOLovom ormariću u haustoru (tipa kad ne mogu ja neće niko).
LOL slao montere i popravljao , sve do jučer ujutro kada se isto desilo, međutim lik ih sačekao i uz PRIJETNJU PIŠTOLJEM poslao kući.
Logosoft zove danas, kaže naši monteri neće/ne smiju u haustor da poprave kvar, njihova pravna služba je preuzela slučaj...ništa do daljnjeg.

Eh sad šta čovjek da radi.
Prije 2-3 mjeseca potisao novi paket i vezao se ugovorom na 2 godine.
Nadam se da će ovo nekako riješiti, ali moglo bi to i potrajati.
Ako ne budu mogli isporučiti uslugu valjda će oni prekinuti ugovor sa svoje strane, a onda moram na telemach ;(
sto niste cobanu muriju zvali ili vi ili logosoft?to neki mafijas na baterije cim prijeti ljudima koji samo rade svoj poso.
Sakazulu

#10034 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Moguće je da su ih zvali, ali bili su zauzeti kladionicom, burekom ili možda šmekanjem djevojčica ispod 18 godina.
Maharadza

#10035 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

Pitaj ga dođe li mu Samir Radovac nešto?! :mrgreen:
Grof

#10036 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Grof »

afannedim wrote:
Grof wrote:Zna li se išta šta će biti s nama starim korisnicima LoL-a? :cry:

Bilo je do 15.12. ja ću koristiti dokle god mogne stari paket
Zvao sam danas u vezi ovoga: od decembra će se svi morati odlučiti za novi paket. Oni koji ne potpišu zahtjev na prodajnom mjestu bit će vjerovatno kontaktirani telefonski kako bi odabrali novi paket.

Ili, kako mi hladno reče lik s kojim sam pričao, odjavite usluge ako ne želite preći na neki od novih paketa.

E pa ja odjavljujem...ćao stari LoL... :run:
Dzontra_Volta

#10037 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Da nude prelazak na nove pakete bez obaveznog trajanja ugovora, ne bih imao ništa protiv.
Ovako, po principu "uzmi ili ostavi", meščini da će prije biti "ostavi".
MTV

#10038 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ja uzeo i iskoristio akciju, telemacha nema, hs necu, "prosjecni korisnici" ni pod razno. :)
chemix

#10039 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chemix »

Jutros je ponovo došla ekipa iz LOL-a, samo su sada bili u većem broju pa se komšija nije pojavljivao i prijetio :)
Uglavnom popravili su kvar, spojili kablove...samo je pitanje koliko će potrajati.
Mislim da su oni sve prijavili policiji.

A što se tiče starih korisnika i novih paketa, ne tjera vas niko da se vežete na 12/24 mjeseca, ali u tom slučaju nema popusta i kupovine na rate i sl. nego plaćate normalnu cijenu novih paketa.
Dzontra_Volta

#10040 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

chemix wrote: A što se tiče starih korisnika i novih paketa, ne tjera vas niko da se vežete na 12/24 mjeseca, ali u tom slučaju nema popusta i kupovine na rate i sl. nego plaćate normalnu cijenu novih paketa.
Je li to znači da ako se odlučim na LOGO trio, plaćam samo 40 KM + pdv i to je to? Bez plaćanja korištenja osnovnog STB-a?
chemix

#10041 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chemix »

Tako bi trebalo da bude, to je normalna cijena logo trio paketa, a nigdje ne vidjeh da je obavezno potpisati ugovor na duži period nego sam povezano sa popustima.

Eh sad mogu li te oni prebaciti automatski na novi paket, ne znam, ali što se usluge tiče, na telefonu se ništa ne mijenja (ako si bio na trio light), internet je brži a tv ide na osnovni paket što je manje kanala, ali oni svakako imaju pravo da mijenjaju broj kanala u tom osnovnom paketu i ono što je isto bitno je da i u starom ugovoru za TV piše "OSNOVNI" paket iako tada nije bilo nikakvih paketa (barem je kod mene tako pisalo u starom ugovoru).

A vezano za STB, evo šta piše na stranici od čega se sastoje paketi:

Paket LoGO! Trio se sastoji od: usluge Interneta (maksimalne moguće brzine do 30 Mbps/3 Mbps, minimalne brzine pristupa 24 Mbps/2 Mbps); IPTV usluge - SUPER TV sa uključenim osnovnim TV paketom; usluge fiksne telefonije koja uključuje besplatne razgovore unutar Logosoftove fiksne mreže, te besplatne razgovore prema svim fiksnim mrežama u BiH na fer osnovi.
Od terminalne opreme uključeno je: modem za xDSL Internet, STB (Set Top Box) i telefonski uređaj.
prepa

#10042 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by prepa »

E ovako. Prešao sa duo na trio mobile. Novi modem stavili. Sada mi ne radi DDNS na ASUS routeru jer nije na routeru mom napravljena ppoe konekcija nego ide direktno sa logosoft routera. DDNS mi treba zbog konekcije na router i na storage zakacen na router izvana preko assuscom domene. Proguglah da je eventualno rjesenje da se njihov router stavi u bridge mode ili da se pravi ppoe konekcija na mom routeru. Jel imao neko ovakav problem ili da ih zovem ili mi mogu ovdje odg. :-)
Dzontra_Volta

#10043 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

chemix wrote:Tako bi trebalo da bude, to je normalna cijena logo trio paketa, a nigdje ne vidjeh da je obavezno potpisati ugovor na duži period nego sam povezano sa popustima.

Eh sad mogu li te oni prebaciti automatski na novi paket, ne znam, ali što se usluge tiče, na telefonu se ništa ne mijenja (ako si bio na trio light), internet je brži a tv ide na osnovni paket što je manje kanala, ali oni svakako imaju pravo da mijenjaju broj kanala u tom osnovnom paketu i ono što je isto bitno je da i u starom ugovoru za TV piše "OSNOVNI" paket iako tada nije bilo nikakvih paketa (barem je kod mene tako pisalo u starom ugovoru).

A vezano za STB, evo šta piše na stranici od čega se sastoje paketi:

Paket LoGO! Trio se sastoji od: usluge Interneta (maksimalne moguće brzine do 30 Mbps/3 Mbps, minimalne brzine pristupa 24 Mbps/2 Mbps); IPTV usluge - SUPER TV sa uključenim osnovnim TV paketom; usluge fiksne telefonije koja uključuje besplatne razgovore unutar Logosoftove fiksne mreže, te besplatne razgovore prema svim fiksnim mrežama u BiH na fer osnovi.
Od terminalne opreme uključeno je: modem za xDSL Internet, STB (Set Top Box) i telefonski uređaj.
Ako je tako, onda OK. Jer ne želim da me neko veže godinu dana, a da nakon par mjeseci skontam da mi se ne sviđa usluga ili da je kod konkurencije izašlo nešto bolje.
Vidjećemo kad dođe vrijeme da se odlučiš.
Akcije me ne interesuju, jer to je ionako kratkog vijeka, a poslije plaćaš punu cijenu (a ispostavi se da si se za*ebao).
chemix

#10044 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chemix »

Pa i nije neka pljačka jer i ako raskidaš ugovor prije vremena opet samo platiš razliku koju si dobiokao kao popust, ako sam dobro shvatio ono što piše u ugovoru.
MTV

#10045 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Dzontra_Volta wrote:
chemix wrote: A što se tiče starih korisnika i novih paketa, ne tjera vas niko da se vežete na 12/24 mjeseca, ali u tom slučaju nema popusta i kupovine na rate i sl. nego plaćate normalnu cijenu novih paketa.
Je li to znači da ako se odlučim na LOGO trio, plaćam samo 40 KM + pdv i to je to? Bez plaćanja korištenja osnovnog STB-a?
Odg na pitanja: Da i da.
Presao na Logo Trio, prvi HD resiver je 0,00KM, drugi je 5 KM + pdv.
Last edited by MTV on 13/11/2015 10:01, edited 1 time in total.
chemix

#10046 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chemix »

prepa wrote:E ovako. Prešao sa duo na trio mobile. Novi modem stavili. Sada mi ne radi DDNS na ASUS routeru jer nije na routeru mom napravljena ppoe konekcija nego ide direktno sa logosoft routera. DDNS mi treba zbog konekcije na router i na storage zakacen na router izvana preko assuscom domene. Proguglah da je eventualno rjesenje da se njihov router stavi u bridge mode ili da se pravi ppoe konekcija na mom routeru. Jel imao neko ovakav problem ili da ih zovem ili mi mogu ovdje odg. :-)

zovi ih, ne znam da li je iko dobio šifru za podešavanje njihovog routera, ali trebalo bi da ti oni to podese nekako ili ako je moguće da ga prebace u brige
MTV

#10047 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Prijevremeno odjavljivanje:

Image
chemix

#10048 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chemix »

Da, ili jedno ili drugo, ali ne piše jeli u korist korisnika ili u korist Logosofta :)
Ako je kraj ugovornog periodu pri kraju onda je za korisnika bolja prva opcija a ako ga prekida prije onda je bolja druga opcija.

U svakom slučaju traba pitati prije potpisivanja ugovora.
prepa

#10049 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by prepa »

chemix wrote:
prepa wrote:E ovako. Prešao sa duo na trio mobile. Novi modem stavili. Sada mi ne radi DDNS na ASUS routeru jer nije na routeru mom napravljena ppoe konekcija nego ide direktno sa logosoft routera. DDNS mi treba zbog konekcije na router i na storage zakacen na router izvana preko assuscom domene. Proguglah da je eventualno rjesenje da se njihov router stavi u bridge mode ili da se pravi ppoe konekcija na mom routeru. Jel imao neko ovakav problem ili da ih zovem ili mi mogu ovdje odg. :-)

zovi ih, ne znam da li je iko dobio šifru za podešavanje njihovog routera, ali trebalo bi da ti oni to podese nekako ili ako je moguće da ga prebace u brige

Jašta, zvaću ih, iako nešto sumnjam da će im se lako objasniti... :?
Dzontra_Volta

#10050 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

chemix wrote:Pa i nije neka pljačka jer i ako raskidaš ugovor prije vremena opet samo platiš razliku koju si dobiokao kao popust, ako sam dobro shvatio ono što piše u ugovoru.
Iz ovog što ja vidim gore (što je MTV postavio), nema "ili", osim ako ne seliš. Valja ti platiti sve pretplate do kraja ugovora, u smislu ako sam potpisao na 12 mjeseci, a raskinem ugovor u 3 mjesecu, valja mi platiti 9x40 KM + PDV (za Logo trio) i to odmah. Inače koji bi bio smisao potpisivanja ugovora o minimalnom trajanju, ako će to trajanje biti manje od minimalnog.
Post Reply