patriota.sila wrote:ajd sad necemo raspravljat...ali cinjenica je da je logosoft najpovoljniji sad sa ovim cijenovnikom i da je najstabilniji oduvijeka...ljudi su max profesionalni a jedino na europronetu je upload neogranicen ali zato su im brzine i cijene malo poskupe u odnosu na ovaj novi logosoftov cijenovnik
Ja sam do sada bio na logosoft pioneer paketu, 7 gb download+upload za 35 km (otkupljen modem). E sad, korisnik sam Logosofta zadnje 4 godine odprilike, i na ovaj paket sam prešao prije dvije i po godine. To znači da su im zadnje izmjene paketa bile prije dvije i po godine! I danas, šta urade, smanje cijenu za 6 maraka, povećaju brzinu, smanje cijenu prekoračenja na 0,01 KM po MB... i to je to! To su sve izmjene poslije dvije i po godine.
Ljudi pitaju šta ima veze što se naplaćuje upload? E pa ima veze, ja sinoć npr. hoću da igricu od 2.5 gb preko torrenta, i brzina mi je dosta spora (ne zbog logosofta) i ide na možda 10 kb/s nekada i 5. Upload sam ograničio na 3 kb/s ali to opet znači da ću ja dok skinem tu igricu potrošiti oko 1 gb limita na upload!
Na brzini im svaka čast, ali šta ja imam od nje kada mi je limit isti koliki je bio i prije 2.5 godine?
Ja lično mislim da su se zajebali sa ovim paketima, razlika između njih je prevelika. Npr. meni je malo 7 gb i bio bih spreman dati oko 35-40 km za bolji paket, ali više od 55 mi ne pada na pamet, pa kakva god brzina bila.
Između ovih paketa su trebali uvesti još barem dva, jedan od možda 4 gb i jedan od 10, koji bi bio oko 35 km, koliko je do sada bio pioneer.
Sada mi se vrlo primamljivo čini da pređem na EPN, gdje za 35 km imam 8 gb, besplatan upload i free zonu, pa kakva god da je bolja je od nikakve.
Ovaj najjači paket im je odličan, ali srednji ništa ne valja, a razlika u cijeni među njima je prevelika da ne vjerujem da će neko sa pioneer na viking, prije će otići kod drugog ISP-a.