"Logorska vatra"

Post Reply
king_size

#1 "Logorska vatra"

Post by king_size »

Dio citata sa web portala Dnevnog avaza: "...Prema njegovim riječima, logoraši Prijedora, putem advokatskog ureda iz Mostara, pripremaju 1.150 tužbi za nadoknadu štete za vrijeme provedeno u logoru.
- U pripremi je oko 1.150 tužbi kojima će se bar dijelom pokušati nadoknaditi golgota onih koji su psihički i fizički zlostavljani u logorima - izjavio je Duratović...." http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... 1150-tuzbi
Pošto su se protesti održavali ispred Vlade FBiH, pretpostavljam da njih žele tužiti zbog statusa i para koja nisu dobili od FBiH zbog nepriznavanja statusa civilne zrtve rata, jer nije navedeno koga zaista žele tužiti.
A sad spektakl iz RS pod pokroviteljstvom ptice Dodo (koja je vaistinu vaskrsnula):
"...Predsjednik Vlade RS rekao je da su ga logoraši danas upoznali o pomoći Advokatske komore RS i podizanju tužbe za Srbe koji su tokom proteklog rata bili zatočeni u logorima FBiH, koje će podržati Vlada RS..." - preuzeto sa --- NO LINKS ---, a ima i na Sa-x stranici. *** SPAM ***/index.php?opti ... Itemid=194
Interesuje me - ko je kod koga bio logoraš i ko od koga potražuje štetu? Ko je logoraš i šta se smatra logorom (istražni zatvori, privremeni smještaji, gradovi...)?
P.S. Sarajevo i niz drugih gradova u okruzenju su bili veliki logori, barata se o podacima sa preko "5000 srpskih žrtava u Sarajevu" - pouzdane informacije od onih koji Masovica i Pejakovica smatraju za koljace....itd da ne nabrajam jer ovo pitanje ima sirok kontekst, pa eto bujrum dajte mi Vaša mišljenja o ovoj kontradiktornosti ili harmoniji misljenja.
WizzardFromBOZ

#2 Re: "Logorska vatra"

Post by WizzardFromBOZ »

pouzdane informacije od onih koji Masovica i Pejakovica smatraju za koljace....
ne zasmijavaj!
king_size

#3 Re: "Logorska vatra"

Post by king_size »

@ WizzardFromBOZ - A sta je to, matere ti, tebi smijesno sto su ti tipovi tvrdili da je Josip Pejakovic hranio svog psa srpskom celjadi, a Masovic prikrivao zlocine nad Srbima u Sarajevu, osim toga postavio sam pitanje na koje nisi se ni osvrnuo/la, i uzimas ono sto i nije tema posta u citat. Ako nemas sta reci, zibje.
Post Reply