Logisticka podrska sarajevskim protestima
- homo_sapiens
#1 Logisticka podrska sarajevskim protestima
Posto je opcepoznato da se se sarajevski protestanti sami finansiraju iz svojih skromnih budzeta za sve rekvizite koje koriste, pocev od pistaljki, transparenata, letaka i sl. a kako znamo svi da je na ovom forumu bilo nekoliko ponuda finansijske podrske, za koju nemamo nacin ni mogucnost realizirati, predlazem da svi koji bi zeljeli pomoci protestima u Sarajevu, odnosno, budjenju gradjanske svijesti i razvoju demokratije, mogu na drugaciji nacin dati svoj doprinos. Pored nas iz Sarajeva i BiH, ucesca mogu imati i nasi prijatelji iz inostranstva.
Kao jedan od nacina pomoci bi mogla biti donacija repromaterijala za izradu transparenata, letaka, ali i rekvizita (kvalitetnijih pistaljki, npr), kao i olovaka ili upaljaca sa natpisom: ostavke, hocemo promjene, i td.
Ili nekih drugih ideja . . .
Neka ovaj topic bude mjesto za sve one koji zele pomoci na ovakav nacin, i neka svi ostave svoju konkretnu ponudu.
Mi cemo vec naci nacin kako da sve realiziramo.
Kao jedan od nacina pomoci bi mogla biti donacija repromaterijala za izradu transparenata, letaka, ali i rekvizita (kvalitetnijih pistaljki, npr), kao i olovaka ili upaljaca sa natpisom: ostavke, hocemo promjene, i td.
Ili nekih drugih ideja . . .
Neka ovaj topic bude mjesto za sve one koji zele pomoci na ovakav nacin, i neka svi ostave svoju konkretnu ponudu.
Mi cemo vec naci nacin kako da sve realiziramo.
- Asana
#3 Re: Logisticka podrska sarajevskim protestima
Za mene je logisticka podrska protestima puno vise od gore nabrojanih rekvizita. Po mom shvatanju, puno je vaznije cuti dobro obrazlozenje na temu zasto je vazno ustrajati u zahtjevima, nego dobiti olovku na kojoj pise "ostavke"!homo_sapiens wrote: Kao jedan od nacina pomoci bi mogla biti donacija repromaterijala za izradu transparenata, letaka, ali i rekvizita (kvalitetnijih pistaljki, npr), kao i olovaka ili upaljaca sa natpisom: ostavke, hocemo promjene, i td.
Borim se sa ubjedjenjima svojih kolega na temu "nema potrebe za ostavkama, samo ce doci drugi koji se jos nisu nakrali..." ... sad mi samo treba jos da im umjesto poente protesta objasnjavam sta zelimo postici tom vrstom reklamnog materijala.
Predlazem da ne trosimo previse energije na rekvizite - jer ljudi se i sami za njih pobrinu, nego da se usmjerimo na sustinu stvari a to je - odgovornost prema gradjanima.
Logisticka podrska je i svaka verbalna, pisana, likovna ili neka druga poruka koja posredno ili neposredno zahtjeva odgovornost ili nesto objasnjava onom krugu ljudi koji ti je blizak, i za koji znas kako mu pristupiti.
- Zox
To nije logistika.
Ja se nemam namjeru ubjedjivati sa bilo kome da je protestovati potrebno. Kome je god dobro, neka ostane u kuci.
Ja znam da cu ja biti u subotu na ulici da izrazim svoje nezadovoljstvo neradom, istovremeno, nadam se, sa hiljadama i hiljadama ljudi u ovom gradu koji su takodjer nezadovoljni.
Ja se nemam namjeru ubjedjivati sa bilo kome da je protestovati potrebno. Kome je god dobro, neka ostane u kuci.
Ja znam da cu ja biti u subotu na ulici da izrazim svoje nezadovoljstvo neradom, istovremeno, nadam se, sa hiljadama i hiljadama ljudi u ovom gradu koji su takodjer nezadovoljni.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
Zox wrote:To nije logistika.
ja sam upoznao dobre ljude na protestima koje sada smatram prijateljima
a najbliži prijatelji nek i dalje ispijaju kafe i igraju fudbala na kosevu nemam više namjere da se s njima raspravljam
- Truba
kako ubijediti nekoga ko ima platu 1800 da prosvjedujeAsana wrote:Bez ove vrste "logistike" nece biti "hiljada i hiljada". Nezadovoljni ce ostati kuci, a neko ce se vec naci da usmjeri njihovo nezadovoljstvo upravo na one koji "piste i tamburaju, blokiraju saobracaj neduznim gradjanima".
kako ubijediti nekoga ko je u 28. i dalje student i nije osjetio čari biroa za zapošljavanje kao i desetina odbijenica iz raznih firmi
a isto se ponašaju obojica... sjede na kafi
nekim ljudima ne vrijedi ni crtati
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Komi, malo precerujes...komi wrote:kako ubijediti nekoga ko ima platu 1800 da prosvjedujeAsana wrote:Bez ove vrste "logistike" nece biti "hiljada i hiljada". Nezadovoljni ce ostati kuci, a neko ce se vec naci da usmjeri njihovo nezadovoljstvo upravo na one koji "piste i tamburaju, blokiraju saobracaj neduznim gradjanima".
kako ubijediti nekoga ko je u 28. i dalje student i nije osjetio čari biroa za zapošljavanje kao i desetina odbijenica iz raznih firmi
Vecina ljudi koji pokrenuse ovo sve su ljudi koji imaju solidna redovna primanja, mozda ne 1800 ali ne rade ni za 400 km...
Veci je problem neko ko nije ni student, nit ima VSS a cuci na birou, vec je zavrsio neki zanat i ceka da bude direktor/gazda negdje, a za to vrijeme ima para za bezbrojne kafe...takvih je najvise i takvi ti trube i psuju mater kad blokiras saobracaj na 5 minuta...
- Asana
Pa ja napisah: ... poruka koja posredno ili neposredno zahtjeva odgovornost ili nesto objasnjava onom krugu ljudi koji ti je blizak, i za koji znas kako mu pristupiti.
na primjer
)
Nego, bujrum - dajte jos logistickih prijedloga ...
na primjer
Prepusti to nekome ko prosvjeduje, iako ima dvicu - neka mu sracuna koliko je drzavi dao samo kroz PDV, i neka ga priupita zna li na sta su potrosene te njegove pare ... (a koliko je termina u termama mogao sebi za te pare uplatitikomi wrote: kako ubijediti nekoga ko ima platu 1800 da prosvjeduje
Nego, bujrum - dajte jos logistickih prijedloga ...
Last edited by Asana on 03/03/2008 11:57, edited 1 time in total.
- uvjek dobar gost
Ovo kao da sam ja pisao.... nekad me tuga uhvati zbog toga... od nekih 15. tak ljudi sa kojima se družim... svega njih troje četvero dođu na proteste... a ostali se ponašaju kao da živimo u belgiji...komi wrote:Zox wrote:To nije logistika.
a najbliži prijatelji nek i dalje ispijaju kafe i igraju fudbala na kosevu nemam više namjere da se s njima raspravljam
P.S
Oko letaka.. ko god ima zaintteresovan da se uključi, ali ne samo u to, neka me kontaktira putem PM-a
Živili i ljubi Vas drug
-
jasminasab
Ljudi moji, na muci se poznaju junaci.
Sto se logistike tice, mislim da su homo_sapiensovi prijedlozi dobri, jer je to nacin da se ukljuce i oni koji nisu tu fizicki i koji mozda nemaju zivaca ubjedjivati ljude po kafama zasto ne trebaju sjediti po kafama.
S druge strane, i Asanino stoji, trebaju nam takodjer konkretne i opipljive ideje kako privuci ljude s kafe na protest. Ja sam za neki flajer tipa: "Ako imas platu 500KM, toliko i toliko si dao drzavi, od toga je toliko i toliko otislo na to i to, onoliko i onoliko na ovo i ono. By the way, ti si kafu upravo platio 1KM/2KM, a oni je placaju 0.5KM. Prijatno."
Sto se logistike tice, mislim da su homo_sapiensovi prijedlozi dobri, jer je to nacin da se ukljuce i oni koji nisu tu fizicki i koji mozda nemaju zivaca ubjedjivati ljude po kafama zasto ne trebaju sjediti po kafama.
S druge strane, i Asanino stoji, trebaju nam takodjer konkretne i opipljive ideje kako privuci ljude s kafe na protest. Ja sam za neki flajer tipa: "Ako imas platu 500KM, toliko i toliko si dao drzavi, od toga je toliko i toliko otislo na to i to, onoliko i onoliko na ovo i ono. By the way, ti si kafu upravo platio 1KM/2KM, a oni je placaju 0.5KM. Prijatno."
- Mikado
Kako okupiti nezaposlene, penzionere, demobilisane borce i ostale ugrozene kategorije i onda s cifrom od 200 hiljada ljudi napraviti masovne demonstracije i pokrenuti revoluciju ??komi wrote:kako ubijediti nekoga ko ima platu 1800 da prosvjedujeAsana wrote:Bez ove vrste "logistike" nece biti "hiljada i hiljada". Nezadovoljni ce ostati kuci, a neko ce se vec naci da usmjeri njihovo nezadovoljstvo upravo na one koji "piste i tamburaju, blokiraju saobracaj neduznim gradjanima".
- Truba
na penzice ne racunajte
njima je najbitnije dobiti grasovu
da se vozaju po tramvajima
a borci... njih bi trebali ganjati
dok recimo nezaposleni... samo su na papiru nezaposleni a rade na crno
takav sam bio 4 godine
dakle borce zvati
takav sam bio 4 godine
dakle borce zvati
- vjesticanametli
zato ih treba
............ grrrrrrrrrrrrr ........... kad pocnu kukat
-
jasminasab
Dajte ljudi, stanite malo na loptu. Ne treba generalizirati, ima i penzionera i boraca i nezaposlenih medju nama i koji nas podrzavaju. Ja shvatam da smo svi malo iznervirani sto ima ljudi koji po kafama sjede i koji nas podrzavaju ispred televizora, ali hajde da pocnemo tako sto cemo ih razumjeti, a ne osudjivati.
Zasto ne bismo radije usmjerili energiju na pozitivne ili ako nista konstruktivne stvari?
Zasto ne bismo radije usmjerili energiju na pozitivne ili ako nista konstruktivne stvari?
- lerdi
Mislim da bi najbolja logistička pomoć bila kad bi se sa ONIM GORE mogli dogovoriti da subotom bude lijepo i sunčano, jer definitivno od toga zavisi koliko če nas biti. To pokazuje i kakvi smo mi u suštini.
Najvažnije jed a istrajemo u ovome, pa makar nas se po pet sastajalo.
Što se tiče ovih što nisu ovdje,a voljeli bi da pomognu, treba se definitivno uvezati jer svaka je pomoć dobrodošla.
Najvažnije jed a istrajemo u ovome, pa makar nas se po pet sastajalo.
Što se tiče ovih što nisu ovdje,a voljeli bi da pomognu, treba se definitivno uvezati jer svaka je pomoć dobrodošla.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
one borce koji presute onako sramno saopstenje izdato u njihovo ime?komi wrote:na penzice ne racunajte
takav sam bio 4 godine![]()
dakle borce zvati
- Alhemicarkaa
uvjek dobar gost wrote:Ovo kao da sam ja pisao.... nekad me tuga uhvati zbog toga... od nekih 15. tak ljudi sa kojima se družim... svega njih troje četvero dođu na proteste... a ostali se ponašaju kao da živimo u belgiji...komi wrote:Zox wrote:To nije logistika.
Svi imamo iste probleme...
Samo, nakon ove subote krenula sam u radikalizaciju, pa se i posvadjam... Ustvari, samo ja govorim a oni pokunjeno sute... Bas sam u nedjelju jednima na konstataciju da su apoliticni rekla - ma ja, sta te briga sada sto ces se sutra bojati kako ce ti se dijete vratiti iz skole, hoce li mu neki majmun zbog marke u djepu, ili cak samo zbog pogleda okrenuti noz u stomaku, i sto ces strahovati cim napusti vrata kucnog praga. O tome ces misliti sutra, ali sutra nece biti ovih ljudi da te podrze u tvojim strahovanjima, jer ti njih nisi podrzao juce!
- Jara
Savez antifašista i boraca NOR-a se ogradio od sramnog saopštenja...mIRCerka wrote:one borce koji presute onako sramno saopstenje izdato u njihovo ime?komi wrote:na penzice ne racunajte
takav sam bio 4 godine![]()
dakle borce zvati
- cleo
dragi ljudi, snježni protestanti su me oborili !!!! svaka cast za ideju i kreaciju.
ukoliko se snježnim protestantima žele pridružiti i oni kartonski, plastični, drveni, kameni... nudim svoj stan za radionicu, svoje dvije ruke kao alat i potrošnog materijala šta nahvatam
do vidjenja sutra
ukoliko se snježnim protestantima žele pridružiti i oni kartonski, plastični, drveni, kameni... nudim svoj stan za radionicu, svoje dvije ruke kao alat i potrošnog materijala šta nahvatam
do vidjenja sutra
- uvjek dobar gost
Skidam kapu za sinošnji protest, ništa jače odavno nisam vidio....
Čestitke
Čestitke