Logika u Sarajevu
- Michun
#226 Re: Logika u Sarajevu
nema logike da taxisti *ebu znanje svim normalnim vozacima tokom ove saobracajne gungule. znaciiii, pobice nas a uz to ce jos da trube ko hajvani 
- ultima_palabra
#227 Re: Logika u Sarajevu
Ma ne znam vala, kad se auto sjuri pred semaforom i ja prvo čekam da stane... ne uzdam se u semafor
Pravilo kockaste glave je jače od saobraćajnih pravila 
- hamalalija
#228 Re: Logika u Sarajevu
ultima_palabra wrote:Ma ne znam vala, kad se auto sjuri pred semaforom i ja prvo čekam da stane... ne uzdam se u semaforPravilo kockaste glave je jače od saobraćajnih pravila
Pa t akockasta glava je hojratov zemo tako da on dobro zna sto ceka na semaforu. Vidis dobro si mozra se treba ugledati na njih.
A sad malo ozbiljnije, nas "normalne" (relatovno normalne) jebe sto sutimo, fini, kulturni, cidomo se, kasavetmo se njihovim ispadima, smijemo im se, ma treba im vazda dat do znajna da nismo glupi i naivini, ako treba mrsnuti ih, da da cak, ako treba, sputiti se na njihov nivo, ali nas zato nece pregaiziti.
- wewa
#229 Re: Logika u Sarajevu
ne pada mi na pamet da se spustam na bilo ciji nivo. no, zato uredno i neumorno radim na preodgajanju - opominjem za bacanje otpadaka, ustajanje trudnicama u javnom prijevozu, pozdravljanje i red pri izlasku/ulasku u prodavnice...hamalalija wrote:ultima_palabra wrote:Ma ne znam vala, kad se auto sjuri pred semaforom i ja prvo čekam da stane... ne uzdam se u semaforPravilo kockaste glave je jače od saobraćajnih pravila
Pa t akockasta glava je hojratov zemo tako da on dobro zna sto ceka na semaforu. Vidis dobro si mozra se treba ugledati na njih.
A sad malo ozbiljnije, nas "normalne" (relatovno normalne) jebe sto sutimo, fini, kulturni, cidomo se, kasavetmo se njihovim ispadima, smijemo im se, ma treba im vazda dat do znajna da nismo glupi i naivini, ako treba mrsnuti ih, da da cak, ako treba, sputiti se na njihov nivo, ali nas zato nece pregaiziti.
sumnjam da ce dugorocno imati bitnog efekta, ali meni lakse da ne sutim.
- insomnia78
#230 Re: Logika u Sarajevu
Ma poslati ih u hiljadu persuna haha ccc
Sent sa mog ultra, sexy, cool mobitela using tapatalk
- luluška
#231 Re: Logika u Sarajevu
Ima logike, nema Ibre da postavi kablove. 
- hamalalija
#232 Re: Logika u Sarajevu
wewa wrote: ne pada mi na pamet da se spustam na bilo ciji nivo. no, zato uredno i neumorno radim na preodgajanju - opominjem za bacanje otpadaka, ustajanje trudnicama u javnom prijevozu, pozdravljanje i red pri izlasku/ulasku u prodavnice...
sumnjam da ce dugorocno imati bitnog efekta, ali meni lakse da ne sutim.
I kakva je njihova reakcija na preodgoj. Naravno preodgoj je super i bolji je ali njih ima toliko da dok ti jednog "izvedes na pravi put" dodje njih 5 koje neces izvesti na pravi put, a znamo dobro koliko god ti odgajala i preodgajala ima ona izreka mozes seljaka u grad ali ne mozes selo iz seljaka (naranvo zna se na sta mislim kada kazem seljak)
- wewa
#233 Re: Logika u Sarajevu
a reakcije su ocekivane: tupi teleci pogled, sklanjanje s puta i/ili sutnja i ignorisanje.
- sheilak
#234 Re: Logika u Sarajevu
Mislim da je vec spomenuto (a mozda sam cak i ja spomenula
) ali evo opet:
-Platiti grijanje cijele godine, a smrzavati se u stanovima-jer ne griju.
-Platiti voznu kartu u sredstvima javnog prijevoza, a opet ici pjeske (jer se vozilo pokvari ili je prepuno, pa moras izaci da ne umres ili nece da vozi dalje iz nekog x razloga)
-Biti primoran hodati ulicom jer su trotoari rezervirani za (parkirane) automobile.
-Zakloniti jednu od najljepsih zdanja (tj. pogled na nju) u Sarajevu vrlo ruznim, zutim mostom.
-Platiti voznu kartu u sredstvima javnog prijevoza, a opet ici pjeske (jer se vozilo pokvari ili je prepuno, pa moras izaci da ne umres ili nece da vozi dalje iz nekog x razloga)
-Biti primoran hodati ulicom jer su trotoari rezervirani za (parkirane) automobile.
-Zakloniti jednu od najljepsih zdanja (tj. pogled na nju) u Sarajevu vrlo ruznim, zutim mostom.
- mayab
#235 Re: Logika u Sarajevu
sheilak wrote:Mislim da je vec spomenuto (a mozda sam cak i ja spomenula) ali evo opet:
- tag33
#236 Re: Logika u Sarajevu
koja je logika da svi voze auto (jedan covjek u autu) dok rade glavnu ulicu i samo 1 ili 2 trake rade...i onda se kuka na poskupljenje goriva...najlakse je kukati
- insomnia78
#237 Re: Logika u Sarajevu
Al mi je najjace ovo "jedan covjek u autu"
Sta sad trebam natrpati pola komsiluka pa sutradan ja kod nekog?
Moje auto moja sloboda, zelim ja ici kad i gdje se meni ide a ne da moram cekati nekog i zavisiti od njegove odluke
Sta sad trebam natrpati pola komsiluka pa sutradan ja kod nekog?
Moje auto moja sloboda, zelim ja ici kad i gdje se meni ide a ne da moram cekati nekog i zavisiti od njegove odluke
- tag33
#238 Re: Logika u Sarajevu
Nisi shvatio poentu
hajde opet procitaj ali ovaj put sa ukljucenim mozgom..
-
Princk
#239 Usewk dutilisateurs
Nitko ne može odbiti od obilježje ovom videu objavljenom na ovim web stranicama, teškog rada, držati cijelo vrijeme.
-
sicktouch1
#240 Re: Logika u Sarajevu
nikad mi neće biti jasno zašto su doktori i medicinske sestre toliko napuhani i odvratni ?? haj doktore i shvatam al kad mi neka tamo papanka počne tersat ubila bih se -.-" i da ne zaboravim naše drage penzionere koji u 6 ujutru negdje idu a ni oni sami ne znaju gdje će i biju se čime stignu da bi sjeli u prevoznom sredstvu koje smrdi haha

- Toffee karamela
#241 Re: Logika u Sarajevu
Evo za početak pitanje ljetnih bašti. Kunem se da mi se ljeto u SA gadi zbog ljetnih bašti koje se sve više šire i šire i šire...poput svemira. Imam utisak da će se na kraju zaustaviti tik na ivici pločnika i buljiti ravno vozačima kroz stakla.
Kakav im je ćeif sjediti na prašnjavom asfaltu dok im svašta upada u piće...a mnogima i u jelo. I nema nikakve razlike između "finijih" kafića i onih papanskih bircuza, svi se ponašaju po istom uzorku. Širenje i buljenje u prolaznike pod zaštitom sunčanih naočala. Jeste doduše slično svugdje na Mediteranu, možda i gore u Italiji ili Španiji, ali majku mu božju nije Sarajevo široko ko Rim da ima bulevare gdje se to sve može nekako i smjestiti a da ne zapinješ od njih. Ovo je kasaba, sa jednom malo širom ulicom i 2-3 trga.
Prije 3-4 godine prolazim desnom stranom one užasne, uske uličice od pravoslavnog hrama ka Katedrali, znamo svi kakva je, bukvalno se dvoje ne može mimoići...kad papani iz birca iznijeli stol i dvije stolice, kockasti stolnjak, povlače iz klipače i škicaju naokolo.
Kakav im je ćeif sjediti na prašnjavom asfaltu dok im svašta upada u piće...a mnogima i u jelo. I nema nikakve razlike između "finijih" kafića i onih papanskih bircuza, svi se ponašaju po istom uzorku. Širenje i buljenje u prolaznike pod zaštitom sunčanih naočala. Jeste doduše slično svugdje na Mediteranu, možda i gore u Italiji ili Španiji, ali majku mu božju nije Sarajevo široko ko Rim da ima bulevare gdje se to sve može nekako i smjestiti a da ne zapinješ od njih. Ovo je kasaba, sa jednom malo širom ulicom i 2-3 trga.
Prije 3-4 godine prolazim desnom stranom one užasne, uske uličice od pravoslavnog hrama ka Katedrali, znamo svi kakva je, bukvalno se dvoje ne može mimoići...kad papani iz birca iznijeli stol i dvije stolice, kockasti stolnjak, povlače iz klipače i škicaju naokolo.
-
krtica_
#242 Re: Logika u Sarajevu
Da je bio kakav gucci prada stoljnjak i kakvo fancy picence onda bi bilo ok je l'?Toffee karamela wrote:Evo za početak pitanje ljetnih bašti. Kunem se da mi se ljeto u SA gadi zbog ljetnih bašti koje se sve više šire i šire i šire...poput svemira. Imam utisak da će se na kraju zaustaviti tik na ivici pločnika i buljiti ravno vozačima kroz stakla.
Meni je ona hippie klupa najjaca, stand s pijace, brdo stolica i stolova i sjedis haman na ulici, plus 5 metara od baste radovi na sinama, a basta cijeli dan puna.
- Toffee karamela
#243 Re: Logika u Sarajevu
Ne, ne bi bilo ok. Ali ovo je baš bolo oči kreativnom bizarnošću koja je vapila za prvim ciklusom TLN, da ih ovjekovječe u nekom skeču.krtica_ wrote: Da je bio kakav gucci prada stoljnjak i kakvo fancy picence onda bi bilo ok je l'?
Meni je ona hippie klupa najjaca, stand s pijace, brdo stolica i stolova i sjedis haman na ulici, plus 5 metara od baste radovi na sinama, a basta cijeli dan puna.
Još nešto, pominjale su se pokretne stepenice i pokretne trake u mallovima. Odakle ljudima, projektantima tih centara, ideja da još uvijek koriste pokretne stepenice kakve su bile u modi u robnim kućama dok je Tito još bio mlad ? Tu se može gadno okliznuti noga i pasti ravno na nos. Neupotrebljivo za malu djecu, invalide, smotane osobe. Ja uvijek moram paziti prilikom stajanja na njih; koja je razlika između njih i trake, može li mi neko objasniti? Je li stvar samo u jeftinijoj opremi?
-
photo
#244 Re: Logika u Sarajevu
treba ti mjastor za nesto (bilo sta, vodoinstalater, stolar, gradjevinac, sta god), nadjes ga preko oglasa ili direktni kontakt, preporuka sta li, nazoves ga, objasnis treba mi to i to, on sve saslusa i sve se moze ali ne moze danas ni sutra jer ima dogovoreno. OK, ima covjek posla, to je super. i onda on (majstor) kaze: nazovi me tada i tada da se dogovorimo/cujemo/sta li...
halo, ja TEBI dajem pare, ne ti meni. ja TEBI trebam vise nego ti meni!!!!.
jeste da sam te nasao jer mi treba majstor ali nisi jedini. odabrao sam te od nekih 5-6 majstora.
ako nemas nimalo profesionalizma zapisati na papir broj i kada trebas TI nazvati, neces dobiti pare od mene.
ne kontam to njihovo razmisljanje: ti mene zoves pa me ganjaj, ionako imam dosta posla pa mi je svejedno, ili ako neces ti hoce neko drugi i slicne stvari.
nisam jednom nasao nekog drugog za neki posao jer je prvi trazio da ja njega zovem opet a ne on mene.
jeste da sam te nasao jer mi treba majstor ali nisi jedini. odabrao sam te od nekih 5-6 majstora.
ako nemas nimalo profesionalizma zapisati na papir broj i kada trebas TI nazvati, neces dobiti pare od mene.
ne kontam to njihovo razmisljanje: ti mene zoves pa me ganjaj, ionako imam dosta posla pa mi je svejedno, ili ako neces ti hoce neko drugi i slicne stvari.
nisam jednom nasao nekog drugog za neki posao jer je prvi trazio da ja njega zovem opet a ne on mene.
-
esad_plavi
#245 Re: Logika u Sarajevu
Jos je bolja ona fraza: "Docemo u 9h ujutro", a onda dodje u 4 popodne (ako si sretan) i ibreti se sto nema spremna kafa, sokic, masaza stopala i sl.photo wrote:treba ti mjastor za nesto (bilo sta, vodoinstalater, stolar, gradjevinac, sta god), nadjes ga preko oglasa ili direktni kontakt, preporuka sta li, nazoves ga, objasnis treba mi to i to, on sve saslusa i sve se moze ali ne moze danas ni sutra jer ima dogovoreno. OK, ima covjek posla, to je super. i onda on (majstor) kaze: nazovi me tada i tada da se dogovorimo/cujemo/sta li...
-
quarterback
#246 Re: Logika u Sarajevu
Toffee karamela wrote:Evo za početak pitanje ljetnih bašti. Kunem se da mi se ljeto u SA gadi zbog ljetnih bašti koje se sve više šire i šire i šire...poput svemira. Imam utisak da će se na kraju zaustaviti tik na ivici pločnika i buljiti ravno vozačima kroz stakla.
----
imam ljetnu bastu pred kucom - akvarijus na grbavici, tip se sirio na sve moguce strane, zadnji krik sirenja je bilo postavljanje stolica na trotoar ispred zgrade tako da sada kada idem kuci moram da se izvinjavam gospodi koja sjede na trotoaru i da ih molim da prodjem do ulaza...
kontao sam da nema dalje medjutim onda sam nedavno vidio onih par mjesta u branilaca sarajeva gdje su stolovi bukvalno na samom trotoaru pa moras sici na ulicu da prodjes, meni to nije problem ali kako je invalidima u kolicima i majkama sa bebama...
losi zakoni ili talovi i eto nas gdje smo, divlji zapad, oaza primitivizma
- Edin H.
#247 Re: Logika u Sarajevu
Problem penzionera koji putuju u spici je barem lako rijesiti, uvedes da im penzionerske karte vaze nakon 9 i 30 ujutrusicktouch1 wrote:nikad mi neće biti jasno zašto su doktori i medicinske sestre toliko napuhani i odvratni ?? haj doktore i shvatam al kad mi neka tamo papanka počne tersat ubila bih se -.-" i da ne zaboravim naše drage penzionere koji u 6 ujutru negdje idu a ni oni sami ne znaju gdje će i biju se čime stignu da bi sjeli u prevoznom sredstvu koje smrdi haha![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#248 Re: Logika u Sarajevu
tako ja drva naručivao za sutra u 9esad_plavi wrote: Jos je bolja ona fraza: "Docemo u 9h ujutro", a onda dodje u 4 popodne (ako si sretan) i ibreti se sto nema spremna kafa, sokic, masaza stopala i sl.
dan prije...
imal iko taj dan
nema
ajd meni živ bio odmah tu sam ti komšija ( nema ni 500 metara)
nakon 3 poziva došli su mi teko oko 4
pa šta hoćeš došli smo isti dan
pa jarane izgubih dan godišnjeg zbog tebe mogo sam po gradu šetat
- Qler
#249 Re: Logika u Sarajevu
Moj jaran je tako vratio namjestaj, komplet dvije sobe, ormari, lezaji, trosjed, fotelje... rekli ovi doci do 11h dosli u 17h. On ih cekao do 13h, otisao onda svojim poslom, kad ovi zovu pitaju gdje je sto ga nema. Kao nije im pravo. Fino sve to vratite u prodavnicu, ja cu doci po pare, ili ako hocete sutra do 11h da sve fino vi unesete u stan. I ovi unijeli sutra.
Samo treba biti dzkac kao i oni. Jedino tako shvataju. Hajde da shvatim guzva, pa kasni, ali citav dan da protraci, jebi ga...
Samo treba biti dzkac kao i oni. Jedino tako shvataju. Hajde da shvatim guzva, pa kasni, ali citav dan da protraci, jebi ga...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#250 Re: Logika u Sarajevu
ma gazde su za to krive... previše narudžbi
da radnici ne odmaraju bolje ih natovari...
ja sam ormare ljeti dobivao kad zađe sunce

da radnici ne odmaraju bolje ih natovari...
ja sam ormare ljeti dobivao kad zađe sunce