Logika na bosanski nacin

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
U-zap

#1 Logika na bosanski nacin

Post by U-zap »

Da se odmah ogradim, momcima svaka cast medjutim oni nisu poenta ove teme.

50.000 ljudi izaslo na ulice da mase zastavama zemlje koju vole navodno. Svakodnevno ugnjetavanje sa svih strana nije dovoljan razlog da se izadje na ulicu i zahtijevaju promjene. Vani malo poraste nezaposlenost u % odmah gore auta, stotine hiljada ljudi na ulicama. U BiH nezaposlenost 60% i svi se vode onom "dobro je, nek se ne puca" ili "pognutu glavu sablja ne sijece". Podsjeca me na onu pricu o zabi koju kad stavis u hladnu vodu i pravac na sporet, ona ce ostati i skuhati se ako se temperatura postepeno povecava.
Drvosjeca iz Dejcica

#2 Re: Logika na bosanski nacin

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

U-zap wrote:Da se odmah ogradim, momcima svaka cast medjutim oni nisu poenta ove teme.

50.000 ljudi izaslo na ulice da mase zastavama zemlje koju vole navodno. Svakodnevno ugnjetavanje sa svih strana nije dovoljan razlog da se izadje na ulicu i zahtijevaju promjene. Vani malo poraste nezaposlenost u % odmah gore auta, stotine hiljada ljudi na ulicama. U BiH nezaposlenost 60% i svi se vode onom "dobro je, nek se ne puca" ili "pognutu glavu sablja ne sijece". Podsjeca me na onu pricu o zabi koju kad stavis u hladnu vodu i pravac na sporet, ona ce ostati i skuhati se ako se temperatura postepeno povecava.
Eno ti teme o februarskim protestima pa analiziraj. Ne valja kada gori, ne valja kada ne gori. Nikad ovom narodu ugoditi.
KUZNETSOV

#3 Re: Logika na bosanski nacin

Post by KUZNETSOV »

problem sa nasim narodom i opcenito sa vlasti jeste da mi nemamo opozicije, nemamo covjeka koji bi poveo ovaj narod.... nama je potreban covjek sa planom a ne nekakvi plenumi demokratija bla bla... covjek iz mase...
Capajebo

#4 Re: Logika na bosanski nacin

Post by Capajebo »

Najsmjesnija "logika" na bosanski nacin je "kvorum gradjana" kako je se ono zvalo :lol:
E ono je smijurija, ne ovo od sinoc.
insomnia78

#5 Re: Logika na bosanski nacin

Post by insomnia78 »

Capajebo wrote:Najsmjesnija "logika" na bosanski nacin je "kvorum gradjana" kako je se ono zvalo :lol:
plJenum :lol:
E koja je to šega
Još se raja, pojedini doduse, pravo nalozili
E'o kaze i nama vlasti i promjena
Image
L u c i f e r

#6 Re: Logika na bosanski nacin

Post by L u c i f e r »

Capajebo wrote:Najsmjesnija "logika" na bosanski nacin je "kvorum gradjana" kako je se ono zvalo :lol:
:D :thumbup: :izet:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7 Re: Logika na bosanski nacin

Post by _BataZiv_0809 »

Dobro ba vi vani ste pametniji, evo priznajemo pred svima, svim na svijetu i svime sto imam :kontrabas:
L u c i f e r

#8 Re: Logika na bosanski nacin

Post by L u c i f e r »

insomnia78 wrote:
E koja je to šega
Image
Eo ga vele, jope samoupravljanje...

Kurca graha... :lakat:
zenit dozic

#9 Re: Logika na bosanski nacin

Post by zenit dozic »

Čuj mi i logika :lol:

Guzi nas šaka ljudi 20 godina nema logika veze sa tim :-?
Capajebo

#10 Re: Logika na bosanski nacin

Post by Capajebo »

insomnia78 wrote:
E koja je to šega
Image
Lafo isli i na sastanke, nekakve odluke kao donosili, i prijetili heeeej :lol: :lol: :lol:
Zokipfc

#11 Re: Logika na bosanski nacin

Post by Zokipfc »

U-zap wrote:Da se odmah ogradim, momcima svaka cast medjutim oni nisu poenta ove teme.

Lako je radovati se tudjim uspjesima i kukati za sopstvenom nesrecom.
dragma
Vozim: Pješe

#12 Re: Logika na bosanski nacin

Post by dragma »

Izašlo bi više ali bio radni dan, vruće, gužva u saobraćaju, tramvaji i autobusi neredovni... itd
nightvision

#13 Re: Logika na bosanski nacin

Post by nightvision »

zenit dozic wrote:Čuj mi i logika :lol:

Guzi nas šaka ljudi 20 godina nema logika veze sa tim :-?
I jos ih sam narod konstantno bira unazad dvadeset godina. Znaci, narod bukvalno skine gace i naguzi se, a poslije se zali da je jeban. Znaci, logika na bosanski/balkanski nacin. :mrgreen:
JThomas

#14 Re: Logika na bosanski nacin

Post by JThomas »

pa vala se nešto plaho i ne žali. još dosljedni ispadamo :D
Korisničkoime

#15 Re: Logika na bosanski nacin

Post by Korisničkoime »

Mi smo u zacaranom krugu. Jedini nacin da se iz njega izade je da se isti slomi. Losa vijest je da se isti lomi totalnim krahom sistema. Ja nade polazem u MMF tj da isti vise nece dati para nikako i ni za sta. Nakon toga opci krah sistema slijedi, slijede teske godine ali i krug je razbijen ima se prilika poceti ispocetka.
Cherry-Cherry

#16 Re: Logika na bosanski nacin

Post by Cherry-Cherry »

JThomas wrote:pa vala se nešto plaho i ne žali. još dosljedni ispadamo :D
:mrgreen: Biramo iste i ne žalimo se puno. I opet ih izaberemo. :mrgreen:
Država

#17 Re: Logika na bosanski nacin

Post by Država »

Evo bosanske logike:

1.) Ujutro kakiš i pustiš vodu. Naravno trošiš pitku vodu.
2.) Opereš guzove. Naravno pitkom vodom.
3.) Izađeš pred kuću, kad ono stara pere ćilime. Naravno pitkom vodom.
4.) Odeš do praonice i opereš auto. Naravno pitkom vodom...

... na kraju kupiš flašu hrvatske 'Jane' i polako pijuckaš. Narano, kontaš da si faca...

Jeb'o ja nas.

:sax:
Biene

#18 Re: Logika na bosanski nacin

Post by Biene »

Cekaj.. sad ce penzioneri protestovati lol
Ovdje izgleda kako se kome cefne, svako za sebe. Sljedece godine ocekujem da se studenti probude. :roll:
Nismo slozni nikako.
mg

#19 Re: Logika na bosanski nacin

Post by mg »

Tačno se zadnjih godina kroz medije osjeti usavršavanje manipulacije u neokapitalističkoj doktrini. Srazmjeran porast sitnog kriminala, kako bi svi strahovali od malih riba, kako bi velike mogle u miru radit velike talove! Kroz nepotizam i stranačke protuhe se poklopilo prvosuđe, kojem se sa oba oka žmiri na nerad.

Energija društva je rasuta na 100 strana kroz bezbroj nivoa vlasti.

Toleriše se sve u zamjenu za mirne fotelje!
Post Reply