Ja sam za. Ljudi da budem iskren, zadnje 2-3 godine sve vise brinem se za svoju sigurnost i sigurnost mojih potomaka. Ok rata nece bit na ovim prostorima sigurno slijedecih 20 godina, ali strah me danasnjih generacija koje se mrze i ne znajuci zasto, koje nisu nista osjetile, koje doslovno ne znaju sta je taj prljavi rat. Moja logika je ovakva ako su ljudi koji su medusobno bile komsije napravili ovakvu glupost od rata, sta ce uraditi njihovi sinovi koji se ne podnose, kojima je Sarajevo ili Banja Luka ili Mostar nesto pogano. Pa ljudi moji Francuzi i Njemci su decenijama vrsili razmjene studenata sve u cilju da dode do komunikacije. Takoder mislim da kod naseg problema ne vrijedi ona klin se klinom izbija (a to je parola bosnjackih stranaka), jer primjetno je recimo da su neki segmenti bosnjackog etnosa postali ekstremni, tako da smo dobili potpunu polarizaciju stavova. Nekad imam utisak da je danas najvaznije da budes sto ekstremniji i gori od svoga protivnika.Mislim da je jedini spas za Bosnu put istine i probosanski put NE ISKLJUCUJUCI nikoga.
Pod istinom mislim da treba da svi priznaju sta su uradili pa makar to bio i moj brat, vas komsija ili neko treci. Jednom istina mora izaci na vidjelo, a to je da su Bosanski srbi planski i kalkulirano i hladne glave (ovaj dio "hladne glave" to je ono sto mene brine, nije neki cetnik sisao sa romanije i poceo ubijati nego su srbski intelektualci skontali da treba jedan narod izbrisati sa lica zemlje), a ne u trenutku ludila pokusali iskorjeniti svoje nekadasnje komsije. Sta mislite koliko je samo godina bilo potrebno da se samo rat logisticki pripremi? Inace u opasnosti smo da se istorija izmislja, sto je vec pocelo. Recimo meni je krv provrla kad sam cuo srpskog clana predcjenistva kako on ne ide u Srebrenicu jer je to politicka arena, ali da on postuje sve zlocine otadbinskog rata? Kakvog otadbinskog rata, da ne postane narodno oslobodilacki, preko glava 1500 poginule dijece Sarajeva? Je li to sada postalo moderno ponositi se Srebrenickim pokoljom, je li zato ono derle u Banja Luci napisalo "Hvala ti dzenerale"?
Opet ne moze se citav narod proglasti defektnim, ali srbi moraju skontati sta je uradeno u njihovo ime i moraju priznati to i mislim da je to kljuc problema.
Sada nisu ni bošnjaci bili cvječke, i nasi su pravili zločine, ali krucijalna razlika je u tome da nisu ti zlocini bili planski sa ciljem istrebljenja kompletnog jednog naroda. Normalno to ne opravdava zlocnince i treba im suditi.
Druga stvar, cinjenica jeste da nam je drzava u banani, ali moramo li to stalno napominjati, sad je postala najpopularnija psovka kresnuti drzavu

. Pa zasto se moj otac borio? Zasto je neki mladic ostavio svoj zivot ili dio tijela? Sto dozvolimo da nam svi pljuju po Bosni, zasto ne cjenimo svoju domovinu?
Ja sam zato da treba pomicati istinu i braniti Bosnu na svakom koraku i u drzavi i izvan. Da onoj poganoj Evropi treba nabijati na nos kako su gledali izumiranje jednog naroda 4 godine te da i pored inflacije te njihove demokratije i humanosti nisu uradili nista, apsolutno nista.

samo cu za kraj reci NE DAJ SE BOSNO!