LLC ili Limited Liability Company - pomoć

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Murisno1

#1 LLC ili Limited Liability Company - pomoć

Post by Murisno1 »

LLC ili Limited Liability Company navodnu stoji uz ime kompanije koju inostrana fizička lica ili grupa lica mogu registrovati u Americi bez problema. Zašto ovo velim ?

Pa imam jedan krupniji problem koji mi je već počeo lupati po glavi.
Recimo da imam biznis, solidan biznis čiji je temelj odnosno glavnina kupci iz Amerike.
Ameri, na moje opće iznendadjenje izvrso plaćaju :) ali samo preko paypal-a jer im on dozvoljava da povuku novac ako nije ovo ili ono bla bla - to svi znamo.

Medjutim

kod nas je PayPal isto što je trenutno i stranka ZaBih - postoji a bolje da ne postoji ... :)
haj stranu na šalu - ovaj sistem navodno dozvoljava da, kada registrujete tu LLc firmu što je BTW kako sam vido isto kao i registrovati e-mail, trgujete u Americi i polsujete bez problema uz naravno sve troškove koji se podrazumijevaju.

Usluge možete naplaćivati preko PayPala i vršiti transfer sa PayPala na account otvoren na ime te vaše LLC firme u Americi i odatle raspolažete sredstvima kako želite.

Da li je ko imao nekog iskustva s ovim i jel to valja štagod ? :-)

Ako ko ima neko eventualno bolje rješenje za mene neka mi se javi ili ovdje ili na pp -

Problem:
Kupci u americi ;
Placaju samo na paypal ;
Kako regularno doci do tih novaca;
U pitanju su veći iznosi - dakle, koji su limiti, šta se može, dokle se može, dokle se ne može itd ...

Ako pak ima onih koji imaju konkretno rješenje što mi je hitno potrebno - eventualnu pomoć ili saradnju u ovome sam spreman platiti.

Rješenje za ovo mi je potrebno hitno.
Ja_Ja

#2 Re: LLC ili Limited Liability Company - pomoć

Post by Ja_Ja »

Posjedujem LLC firmu u Sjedinjenim Drzavama ali mi nije poznato da "stranac" moze da otvori LLC firmu ovdje tek tako. Ako nije "poslovna tajna", cime trgujesh?
Murisno1

#3 Re: LLC ili Limited Liability Company - pomoć

Post by Murisno1 »

Eh to ne mogu odati ... ali koliko znam LLC firma postoji prije svega zbog toga sto je stranci mogu pokrenuti bez problema.
karanana

#4 Re: LLC ili Limited Liability Company - pomoć

Post by karanana »

ne znam bas da li razumijem tvoje pitanje ali ako razumijem, onda se trebas uvezati s nekim tamo, a sigurno imas nekoga kome mozes vjerovati, da se tamo otvori racun na njegovo ime i da se lova s paypala prebacuje na njegov racun a da ti on tu lovu na neki nacin prebacuje ovamo.
Murisno1

#5 Re: LLC ili Limited Liability Company - pomoć

Post by Murisno1 »

karanana wrote:ne znam bas da li razumijem tvoje pitanje ali ako razumijem, onda se trebas uvezati s nekim tamo, a sigurno imas nekoga kome mozes vjerovati, da se tamo otvori racun na njegovo ime i da se lova s paypala prebacuje na njegov racun a da ti on tu lovu na neki nacin prebacuje ovamo.
Ma to jest ovako na prvi pogled najjednostavnije rjesenje .. ali u praksi nije to bas tako.
Posto su iznosi veci zelim da sve te transakcije prodju kroz prave kanale i da to bude transparento.
Post Reply