Ljudi treba mi guma !

Podforum za motocikliste...
Post Reply
Ninj@

#1 Ljudi treba mi guma !

Post by Ninj@ »

ako neko ima za prodati novu gumu Michelin Pilot Power 120/70/17 ili ako zna gdje kod nas postoji ista neka mi javi..."vapase" ce zaraditi :D

samo da nije stara :-D
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Otidji u RIKET u Hrasnom (kad si skrenuo iz Zmaja od Bosne preko mosta, poslije dzamije, prvi i jedini neboder lijevo, prije raskrsnice ili nazovi na telefon 711-910 i pitaj, imaju dvije gume, neko bio kupio, pa vratio, haman su bas ta dimenzija. Ako nemaju, mogu nabaviti....

Sretno

Image
Ninj@

Post by Ninj@ »

zvao sam i kazu da mogu nabaviti i Michelin gume

HVALA
Ninj@

Post by Ninj@ »

nazalost nemaju Michelin guma..... :(
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Ne bih zelio da otvaram novu raspravu o tome koja je guma po cijem misljenju bolja, no ipak cu te pitati "A sto ce ti majke ti Michelin gume za motor?" Naravno da nisu lose, no osim Metzelera koji je tesko nabaviti u Sarajevu, nisam cuo da je iko pao sa vrhunskim Dunlop gumama, koje, by the way, i ja vozim i to - decenijama! RIKET moze nabaviti Dunlop gume.

Image
Ninj@

Post by Ninj@ »

phil manzanera wrote:Ne bih zelio da otvaram novu raspravu o tome koja je guma po cijem misljenju bolja, no ipak cu te pitati "A sto ce ti majke ti Michelin gume za motor?" Naravno da nisu lose, no osim Metzelera koji je tesko nabaviti u Sarajevu, nisam cuo da je iko pao sa vrhunskim Dunlop gumama, koje, by the way, i ja vozim i to - decenijama! RIKET moze nabaviti Dunlop gume.

Image
vidi ovako....ne kazem ja da su lose Dunlop gume nego imam zadnju Michelinku novu, a prednja je dala sve od sebe...po nekoj logici najbolje je da su obje od istog proizvodjaca
phil manzanera

Post by phil manzanera »

ima li sta od gume
Ninj@

Post by Ninj@ »

nista, samo Dunlop Qualifier RR 256 KM.....nisam pametan sta da uradim. Kontam je uzeti pa slijedecu sezonu kupiti i zadnju i rijesiti problem
felichi

#9 Re: Ljudi treba mi guma !

Post by felichi »

zna li neko gdje ima vulkanizer za motore?
prodaje li riket jos ove gume
phil manzanera

#10 Re: Ljudi treba mi guma !

Post by phil manzanera »

Vulkanizer Senci, tacno preko puta ulaza u Drugu gimnaziju, Ulica Sutjeska.
esso_sa

#11 Re: Ljudi treba mi guma !

Post by esso_sa »

Za sport orijentisane motore toplo preporucujem Bridgestone BT 016 ! Ja sam trenutno na njima i bolje gume do sada jos nisam vidio. Jeftiniji je od Dunlop Qualifier-a a bolji je, sto potvrdjuju i razni testovi koji su napravljeni od strane renomiranih magazina, udruga itd.

Licno, prije sam bio na Dunlopu (serije sportmax D205 pa onda i D208) ali nisam odusevljen. Dobre su kad su nove i u prvoj sezoni. U drugoj sezoni (ako ih ne potrosis u prvoj :) ) su vec daleko tvrdje/plasticnije i vole poskliznuti na nasim "linoleum" cestama.

Sva ova moja prethodna prica se odnosi na sport/naked motore. Ako vozis nekog choppera, onda se malo raspitaj medju choperasima sta je najbolji izbor za tu vrstu motora ;-)

Takodjer, i od mene preporuka za mog komsiju vulkanizera Sencija kod 2. gimnazije :)

Evo ti firme i kontakti za najpovoljnije distributere a ti na kraju proberi koju ces marku odabrati

Dunlop gume - najjeftiniji je RPM GLOB TRADE Ljubuski (posalju ti kamionom do coca cole Hadzici) telefon +387 (39) 831191
Bridgestone gume - FIN doo u Blazuju, telefon 033/776-560
Post Reply