samo da nije stara
Ljudi treba mi guma !
- Ninj@
#1 Ljudi treba mi guma !
ako neko ima za prodati novu gumu Michelin Pilot Power 120/70/17 ili ako zna gdje kod nas postoji ista neka mi javi..."vapase" ce zaraditi
samo da nije stara
samo da nije stara
- phil manzanera
Otidji u RIKET u Hrasnom (kad si skrenuo iz Zmaja od Bosne preko mosta, poslije dzamije, prvi i jedini neboder lijevo, prije raskrsnice ili nazovi na telefon 711-910 i pitaj, imaju dvije gume, neko bio kupio, pa vratio, haman su bas ta dimenzija. Ako nemaju, mogu nabaviti....
Sretno

Sretno

- phil manzanera
Ne bih zelio da otvaram novu raspravu o tome koja je guma po cijem misljenju bolja, no ipak cu te pitati "A sto ce ti majke ti Michelin gume za motor?" Naravno da nisu lose, no osim Metzelera koji je tesko nabaviti u Sarajevu, nisam cuo da je iko pao sa vrhunskim Dunlop gumama, koje, by the way, i ja vozim i to - decenijama! RIKET moze nabaviti Dunlop gume.

- Ninj@
vidi ovako....ne kazem ja da su lose Dunlop gume nego imam zadnju Michelinku novu, a prednja je dala sve od sebe...po nekoj logici najbolje je da su obje od istog proizvodjacaphil manzanera wrote:Ne bih zelio da otvaram novu raspravu o tome koja je guma po cijem misljenju bolja, no ipak cu te pitati "A sto ce ti majke ti Michelin gume za motor?" Naravno da nisu lose, no osim Metzelera koji je tesko nabaviti u Sarajevu, nisam cuo da je iko pao sa vrhunskim Dunlop gumama, koje, by the way, i ja vozim i to - decenijama! RIKET moze nabaviti Dunlop gume.
-
felichi
#9 Re: Ljudi treba mi guma !
zna li neko gdje ima vulkanizer za motore?
prodaje li riket jos ove gume
prodaje li riket jos ove gume
- phil manzanera
#10 Re: Ljudi treba mi guma !
Vulkanizer Senci, tacno preko puta ulaza u Drugu gimnaziju, Ulica Sutjeska.
-
esso_sa
#11 Re: Ljudi treba mi guma !
Za sport orijentisane motore toplo preporucujem Bridgestone BT 016 ! Ja sam trenutno na njima i bolje gume do sada jos nisam vidio. Jeftiniji je od Dunlop Qualifier-a a bolji je, sto potvrdjuju i razni testovi koji su napravljeni od strane renomiranih magazina, udruga itd.
Licno, prije sam bio na Dunlopu (serije sportmax D205 pa onda i D208) ali nisam odusevljen. Dobre su kad su nove i u prvoj sezoni. U drugoj sezoni (ako ih ne potrosis u prvoj
) su vec daleko tvrdje/plasticnije i vole poskliznuti na nasim "linoleum" cestama.
Sva ova moja prethodna prica se odnosi na sport/naked motore. Ako vozis nekog choppera, onda se malo raspitaj medju choperasima sta je najbolji izbor za tu vrstu motora
Takodjer, i od mene preporuka za mog komsiju vulkanizera Sencija kod 2. gimnazije
Evo ti firme i kontakti za najpovoljnije distributere a ti na kraju proberi koju ces marku odabrati
Dunlop gume - najjeftiniji je RPM GLOB TRADE Ljubuski (posalju ti kamionom do coca cole Hadzici) telefon +387 (39) 831191
Bridgestone gume - FIN doo u Blazuju, telefon 033/776-560
Licno, prije sam bio na Dunlopu (serije sportmax D205 pa onda i D208) ali nisam odusevljen. Dobre su kad su nove i u prvoj sezoni. U drugoj sezoni (ako ih ne potrosis u prvoj
Sva ova moja prethodna prica se odnosi na sport/naked motore. Ako vozis nekog choppera, onda se malo raspitaj medju choperasima sta je najbolji izbor za tu vrstu motora
Takodjer, i od mene preporuka za mog komsiju vulkanizera Sencija kod 2. gimnazije
Evo ti firme i kontakti za najpovoljnije distributere a ti na kraju proberi koju ces marku odabrati
Dunlop gume - najjeftiniji je RPM GLOB TRADE Ljubuski (posalju ti kamionom do coca cole Hadzici) telefon +387 (39) 831191
Bridgestone gume - FIN doo u Blazuju, telefon 033/776-560