http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=169750
"Britanski Tajms piše da je snimak pogubljenja srebreničkih Muslimana izuzetno značajan, jer po svemu sudeći, pokazuje da su parapolicijske snage iz Srbije, a ne samo trupe bosanskih Srba, učestvovale u pokolju. To bi moglo da bude od značaja i za haško tužilaštvo, koje pokušava da dokaže vezu između Miloševićevog režima i masakra u Srebrenici.
Londonski list, međutim, dodaje da se, iako je Karla del Ponte pohvalila brzinu kojom su osumnjičeni uhapšeni, postavlja pitanje zašto je vlastima trebalo deset godina da krenu u akciju. Tajms piše da se "odgovor možda krije u primamljivosti članstva u EU".
Indipendent, pak, prenosi mišljenje beogradskih analitičara da bi emitovanje snimka i hitro privođenje osumnjičenih moglo da bude uvod u hapšenje Karadzića i Mladića, koje Karla del Ponte očekuje u Hagu do 11. jula, kada je deseta godišnjica pokolja u Srebrenici."
jel' se to nešto počelo događati poslije emitiranja one stravične kasete ili se to meni samo meščini?
ljudi, šta mislite, hoće li ih uskoro???
-
Zadig
ako ocekujes nesto poput akcije SABLJA kada su pohvatali tonu kriminalaca (da bih ih pola pustili kasnije, ali eto) i da ce se oni baciti na traganje za mladicem ili karadzicem, mislim da ti se nece ostvariti zelja (ni meni nazalost).jel' se to nešto počelo događati poslije emitiranja one stravične kasete ili se to meni samo meščini?
Garant ce to prebaciti na RS (kao njihov je problem).
Sprska policija je inace vrlo efikasna i informisana i znaju sve sta se desava (znaju i dje je mladic, karadzic, ne bi me cudilo da znaju i dje je gotovina), ali nikada nista ne rade po tom pitanju, jer je pola njih u vrhu kriminala svejedno (mozda su zato tako dobro informisani).
Primjeri:
Jesu ubili djindjica? Vrlo kratko vremena je proslo dok nisu skontali ko ga je ubio, dje je puska, ko je pucao, ko je narucio ubistvo, koje su auto koristili i tako dalje. I vrlo kratko vremena je proslo dok neke nisu ni uhvatili.
U istom talasu (mislim da se ne varam), je pronadjeno tijelo Stambolica, koga je slobo narucio ubiti jos kad i kada.
SDB KOS JUS i ostali fazoni (skorpioni su tu nedje) znaju sve sta se desava (jer su i sami dio tog desavanja), ali ne reaguju uvijek, vec samo iz nekih njima znanih interesa.
Isto je problem sto tu policiju (mislim na ove specijalce, gore navedene) niko ne kontrolise (ne smije, ne zna, ili je nemoguce).
Meni nije jasno kako je samo moguce da su te iste elitne jedinice se pojavila 5 oktobra ispred skupstine u HAMERU!!!! Ima slika! (ko je to platio, sigurno ne drzava direktno ne bar), sto ti govori da su dugo vremena imali i fiskalnu nezavisnost.
ODakle im te pare? Pa odakkle i skorpijonima pare za nove i skupe uniforme.
zamrseno je to do bola
-
mostarac
Ako ce suditi njima kao i Milosevicu, tj. njima kao pojedincima bez jasne osude njihove politike, dakle ako nece jasno reci da su rezimi u Beogradu i Zagrebu devedesetih bili fasisticki onda neka ih i ne hapse, jer samo prave farsu i ljudima stavljaju so na ranu
-
digger
Za srbijansku policiju u zadnjih 15 godina vazi pravilo: kada nasi preceraju, onda valja djelovati.Zadig wrote: ako ocekujes nesto poput akcije SABLJA kada su pohvatali tonu kriminalaca (da bih ih pola pustili kasnije, ali eto) i da ce se oni baciti na traganje za mladicem ili karadzicem, mislim da ti se nece ostvariti zelja (ni meni nazalost).
Garant ce to prebaciti na RS (kao njihov je problem).
Sprska policija je inace vrlo efikasna i informisana i znaju sve sta se desava (znaju i dje je mladic, karadzic, ne bi me cudilo da znaju i dje je gotovina), ali nikada nista ne rade po tom pitanju, jer je pola njih u vrhu kriminala svejedno (mozda su zato tako dobro informisani)...
"Nasi" su clanovi podzemlja koji rade zajedno sa raznim policijskim snagama. Sve je to jedna bagra. Kada jedan od njih napravi gresku koja moze da steti cijeloj grupi, za cas je zrtvovan (nesto slicno kao sto je sarajevski Caco bio likvidiran kada je precerao ubijajuci policajace). Sta je ovdje najopasnije je ko su ti koji odlucuju da se neko od njihovih zrtvuje? Kako visoko oni sjede u vladinoj hijerarhiji?
Jedan od najboljih dokaza je bio feljton u Nezavisnim Novinama oko zavjere za ubistvo Djindjica koje je aranzirao sef podzemlja iz Novog Beograda a koji je imao direktnu vezu sa cveckama kao sto je Ulemek-Legija.
Mafija i korumpirane vlasti idu uvijek ruku pod ruku, inace mafija ne bi mogla opstati. Obzirom na stvoreno bezvlasce--a posebno u vrijeme Slobe nam dragog--kao i totalne ravnodusnosti unutar Srbije (jer se mnoge grupe prodaju kao zastitnici srpstva), ovi ce i dalje da vladaju policijom i sudstvom. Ovo je "uvezeno" i u RS.
Treba se samo sjetiti ikonostastva Arkana u masama koji je bio nekakav novi hajduk-superman i zastita nekakvog srpstva. Po toj liniji, ne vidim velikih razlika izmedju Arkana i Bin Ladena.
Obzirom da je gornje dio ostataka "YU mentaliteta," ni mi u BH nismo i necemo biti imuni. Ilidzanske mafije se ne bojim sve dok prodaje droge, ali se bojim one za koju ne znam. Ta nam moze doci glave.
-
nendertalac
#5 Hapsenje Mladica i Karadzica
Ko zna - zna.
Ko ne zna - ne zna.
Ko je zaista ocekivao poslije 4 godine da ce Amerikanci bombardovat Srpske polozaje i Beograd?
Meni licno - daj da to bude sto prije. Da se ta stranica zatvori. Zlo mi je od cinjenice da i dan danas imaju tako negativan uticaj na nas i nase zivote.
Ko ne zna - ne zna.
Ko je zaista ocekivao poslije 4 godine da ce Amerikanci bombardovat Srpske polozaje i Beograd?
Meni licno - daj da to bude sto prije. Da se ta stranica zatvori. Zlo mi je od cinjenice da i dan danas imaju tako negativan uticaj na nas i nase zivote.
-
ludost
lova je uplacena, ovaj put mozda i 'muzicare' ugledamo:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4077464.stm
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4077464.stm