ljudi šta da radim?? mislim da mi je bankomat dao falsifikat
-
StupskaBitanga
#1 ljudi šta da radim?? mislim da mi je bankomat dao falsifikat
ja sada digao 20KM sa Unicredit banlkomata i mislim da je fals
kako???
pa umjesto smeđeg kruga on je zelen
a 20 iznad je napisao zelenom bojom
heeelp
kako???
heeelp
-
kEN0
#2 Re: ljudi šta da radim???? mislim da mi je bankomat dao falsifik
valjda si uzeo potvrdu transakcije tj. onaj papir sto ti izbaci bankomat nakon sto uzmes pare, probaj otici s njim u banku i ispricaj sta ti se desilo, mozda ti povjeruju i zamjene novac, a mozda te hladnokrvno napadnu i pocnu ti psovat..
sretno
sretno
- HAVANA
#3 Re: ljudi šta da radim?? mislim da mi je bankomat dao falsifikat
StupskaBitanga wrote:ja sada digao 20KM sa Unicredit banlkomata i mislim da je fals
kako???
heeelp
Imam istu,glanc nova 2008g
-
StupskaBitanga
#4 Re: ljudi šta da radim?? mislim da mi je bankomat dao falsifikat
znači nije falsifikat
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
- black
#6 Re: ljudi šta da radim???? mislim da mi je bankomat dao falsifik
mogu pogledati snimak sa sigurnosne kamere iznad bankomatakEN0 wrote:valjda si uzeo potvrdu transakcije tj. onaj papir sto ti izbaci bankomat nakon sto uzmes pare, probaj otici s njim u banku i ispricaj sta ti se desilo, mozda ti povjeruju i zamjene novac, a mozda te hladnokrvno napadnu i pocnu ti psovat..
sretno
-
StupskaBitanga
#7 Re: ljudi šta da radim?? mislim da mi je bankomat dao falsifikat
ew slike pa nek mi neko kaže

- black
#8 Re: ljudi šta da radim?? mislim da mi je bankomat dao falsifikat
ne brini nije falsh
Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) u utorak, 4. studenog, pustit će u optjecaj novo izdanje novčanica od 10 i 20 KM. Ovo izdanje, kako se navodi u priopćenju Službe za odnose s javnošću CBBiH, ima određene razlike u odnosu na prethodno izdanje novčanica istih apoena iz 1998. godine.
Na novčanicama iz 1998. godine nije navedena godina tiskanja, dok je na novom izdanju novčanica kao godina tiskanja navedena 2008. ispod potpisa i riječi guverner.
Razlika se ogleda i u potpisu guvernera, te se na novim novčanicama od 10 i 20 KM nalazi potpis guvernera Kemala Kozarića.
Zaštitna nit koja je kod ranijeg izdanja u cijelosti bila ugrađena u papirnu masu, kod novog izdanja mjestimice izlazi na površinu novčanice.
Kada se novčanica gleda prema svjetlu, nit se vidi u cijelosti i sadrži mikrotekst CBBH, naizmjenično latiničnim i ćiriličnim pismom.
Za razliku od prvog izdanja novčanice od 10 KM, natpisi na licu nove novčanice ovog apoena izrađeni su u reljefnom tisku i mogu se osjetiti pod prstima.
Na licu novčanice nalazi se element unutar kojeg se pod određenim kutom može vidjeti broj 10 (vrijednost apoena).
Svjetlucavom bojom je kod prvog izdanja novčanica od 10 KM bila otisnuta vertikalna linija na desnoj strani lica novčanice. Kod nove novčanice ovaj elemenat nalazi se u donjem dijelu lica novčanice i drugačijeg je oblika.
Na licu novog izdanja novčanice od 20 KM, umjesto prikrivene oznake apoena sive boje, nalazi se optički promjenljivi elemenat u odgovarajućoj boji. Zavisno od kuta promatranja, unutar elementa se može uočiti jedna ili više apoenskih oznaka (broj 20).
CBBiH obavještava građane da u optjecaju ostaju i izdanja novčanica od 10 i 20 KM iz 1998. godine.
Novo tiskanje novčanica nema inflacijski efekt, jer nijedna KM neće biti puštena u optjecaj bez poštivanja principa valutnog odbora (Currency Board), što znači da će svaka izdata konvertibilna marka imati pokriće u stranoj valuti, kaže se u priopćenju Službe za odnose sa javnošću CBBiH.
(Fena)
-
StupskaBitanga
#9 Re: ljudi šta da radim?? mislim da mi je bankomat dao falsifikat
hvaala
sada sam sigurran
sada sam sigurran
- Skyfox
#10 Re: ljudi šta da radim?? mislim da mi je bankomat dao falsifikat
sreca pa nije 200
-
kEN0
#11 Re: ljudi šta da radim???? mislim da mi je bankomat dao falsifik
black wrote:mogu pogledati snimak sa sigurnosne kamere iznad bankomatakEN0 wrote:valjda si uzeo potvrdu transakcije tj. onaj papir sto ti izbaci bankomat nakon sto uzmes pare, probaj otici s njim u banku i ispricaj sta ti se desilo, mozda ti povjeruju i zamjene novac, a mozda te hladnokrvno napadnu i pocnu ti psovat..
sretno
da ali ne mogu vidjet koji je novac digao, on moze zamjeniti u medjuvremenu, a nije 2000 km, nego 20, zasto panicite..
- A-R-N-I
#12 Re: ljudi šta da radim?? mislim da mi je bankomat dao falsifikat
Dati cu ti 10 KM za tu cvaju falsifikovanu

- Topla voda