Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
trcicu trceci

#51 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by trcicu trceci »

ti si karanana ko picic neki... jes nemam ni ja sad muda da bi se zaletio na steroidni balon, ali kada ti neko ugrozi prostor dje zivis, jebi ga, to je borba za opstanak... nismo svi picici
MisterNo1

#52 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by MisterNo1 »

razumijem momka u potpunosti,
takođe svakodnevno prolazeći kroz grad gledam kako jedan po jedan trotoar nestaje pod nekom baštom :-?

uzeše nam trotoare, trgove pa i čitave ulice...katastrofa!
karanana

#53 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by karanana »

svaka cast. drago mi je da u gradu ima opakih (nepicica) momaka koji su na pravoj strani.

samo je steta sto se takvi momci nikad ne nadju na mjestu ili u problemu gdje bi mogli reagovati protiv ovakve mafije.
bavi

#54 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by bavi »

malo je i ovaj lik naivan kad pokusava ici regularnim putem... jos opština i policija...pa ko je ikad ušao u opštinu s. grad zna da jedino u šalter sali može ovjeriti kako treba dokument, za sve ostalo potrebna je debela veza...policija i nije kod nas policija... njih i ne znam kako bih nazvala...
kačit se sa denisom, ja ne bih... volim svoj život... brate mili, prodaj to i preseli u drugi dio grada. ;-)
dječak sa šibicama

#55 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by dječak sa šibicama »

Kome prodati stan u haustoru u koji se ulazi preskacuci preko gostiju ljetne baste :D

Nikad necu prezaliti sto ga je Mirko odbio, trebao je polomiti steroidnog mangupa i poslati ga u bolnicu na duzi period.
bull21

#56 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by bull21 »

dječak sa šibicama wrote:Kome prodati stan u haustoru u koji se ulazi preskacuci preko gostiju ljetne baste :D

Nikad necu prezaliti sto ga je Mirko odbio, trebao je polomiti steroidnog mangupa i poslati ga u bolnicu na duzi period.
Doći će zima i neće biti stolova. A ima i onih kojima bi bilo "cool" stanovati na jednoj ovakvoj lokaciji.
oldtajmer

#57 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by oldtajmer »

u ferhadiji kod lava je frajer od stana napravio hostel,po citav dan tandaraju turisti,stanari se bunili zbog buke,smeca itd. ali nikakva fajda,valjda je gazda neki celin rodjak ili tako nesto
bingov buraz

#58 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by bingov buraz »

bull21 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Kome prodati stan u haustoru u koji se ulazi preskacuci preko gostiju ljetne baste :D

Doći će zima i neće biti stolova. A ima i onih kojima bi bilo "cool" stanovati na jednoj ovakvoj lokaciji.
Bas tako,neki papan bi se upecao samo da se moze pohvaliti da zivi iznad Cheersa.Takvom ne
bi smetalo ni to sto se sa ulice u stan moze uci samo teleportacijom :mrgreen:
bingov buraz

#59 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by bingov buraz »

dupli
jao_situacije

#60 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by jao_situacije »

gledam stanove neke i vidim u muvekita se prodaje bar 3-4 stana, sad je sve jasno
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#61 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by parappa »

fakat sad gledam sa prozora... ima rokerski kafic odmah preko puta.
do jedanaest se smije vani sjediti i piti.
sjedi nabildani i istetovirani tip (valjda gazda) ocigledno sa svojom rajom i jos neki gosti. tacno u 11:02 (bas sam pogledao na sat) ustaje, zove konobara i pocinju da unose stolove i stolice i svi gosti prelaze unutra!

u njemackoj sam trenutno... joj drzave i sistema a nigdje policiju ne vidis.
FreakyStyley

#62 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by FreakyStyley »

TheGodfather001 wrote:
FreakyStyley wrote:Da se ne lazemo, apsolutno nista ne mozete uraditi vi kao stanari. Jebi ga, zalosno, al' u takvoj drzavi zivimo. Neki ljudi su jednostavno zasticeni kao polarni medvjedi, iz milion razloga kojih smo svi svjesni.

Ili prodaj stan, pa kupi jedan ili par njih na nekoj drugoj lokaciji ili se jednostavno pomiri s tim da, pogotovo u centru gradu, ugostiteljske i slicne objekte drzi kriminalna elita koju stiti drzava i ne postoji niko kome se ti mozes zaliti, a da hoce, moze ili zeli da ti rijesi problem.

Ovi sto predlazu neke kabadahijske metode nek dodju sebi malo ili se samo pobrinu za sve kad su vec tako jebeni, siguran sam da bi im stanari bili zahvalni, ako ne i platili. :-)
Kome bi to mogao prodati stan? Znam za slučajeve gdje im je upravo taj gazda nudio da otkupi stanove, kao kompromis, i davao im okruglo 1000KM/m2 i to u 3-4 rate... Razumijem ljude, ali nažalost u ovoj konstelaciji odnosa vlasti i korupcije, stanari su na.ebali.
Ima i ta, doduse. Nisam na to mislio.

Mada, ipak mislim da se moze naci neko uvijek. Da je tesko, jeste.
jao_situacije

#63 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by jao_situacije »

ovaj došao da trlja sol na ranu :lol:

nego što se tiče prijedloga možda je pametnije a manje ofirno da hranite lutalice i da ih privikavate da u blizini vašeg ulaza ima hrane
ja ne bih sjedio za stolom đe mi se lutalica mota između nogu, a ako denis poludi i možda ubije to pašče ili počne maltretirati vi fino snimite i pošaljete u dog trust oni su svakako ludi i nije im strano da dolaze sa palicama i pištoljima ugl. neko će fasovati denis ili dog trust
DaysleepeR

#64 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by DaysleepeR »

a brate, jeste li probali popit kafu sa Denisom pa pokušati naći neko rješenje?

ja sam siguran da on ima neki papir za tu baštu, dakle jedini izlaz je da ljudski popričate sa likom da napravi malo prostora oko ulaza.

btw. znam čovjeka, može se sa njim dogovoriti, siguran sam
Juliuscezar

#65 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by Juliuscezar »

nekada i pomislim da zivim u donekle normalnoj drzavi, kontam bolje je nego u Africi. Onda dodje ovako neka tema bas dobro da me otrijezni. Tacno mi se place kad procitam koliko je drzava nesposobona, nevoljna, korumpirana da nesto uradi. Jebite me ako države od prije 1000, 2000 godina nisu bile sposobnije u nekim stvarima od ove nase.-
insomnia78

#66 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by insomnia78 »

Image
jao_situacije

#67 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by jao_situacije »

ima još jedna opcija odeš kod nekoga mjesec dva a nađeš vehbosa kojem ćeš iznajmiti stan
pa da vidiš belaja
TheGodfather001

#68 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by TheGodfather001 »

FreakyStyley wrote:
TheGodfather001 wrote:
FreakyStyley wrote:Da se ne lazemo, apsolutno nista ne mozete uraditi vi kao stanari. Jebi ga, zalosno, al' u takvoj drzavi zivimo. Neki ljudi su jednostavno zasticeni kao polarni medvjedi, iz milion razloga kojih smo svi svjesni.

Ili prodaj stan, pa kupi jedan ili par njih na nekoj drugoj lokaciji ili se jednostavno pomiri s tim da, pogotovo u centru gradu, ugostiteljske i slicne objekte drzi kriminalna elita koju stiti drzava i ne postoji niko kome se ti mozes zaliti, a da hoce, moze ili zeli da ti rijesi problem.

Ovi sto predlazu neke kabadahijske metode nek dodju sebi malo ili se samo pobrinu za sve kad su vec tako jebeni, siguran sam da bi im stanari bili zahvalni, ako ne i platili. :-)
Kome bi to mogao prodati stan? Znam za slučajeve gdje im je upravo taj gazda nudio da otkupi stanove, kao kompromis, i davao im okruglo 1000KM/m2 i to u 3-4 rate... Razumijem ljude, ali nažalost u ovoj konstelaciji odnosa vlasti i korupcije, stanari su na.ebali.
Ima i ta, doduse. Nisam na to mislio.

Mada, ipak mislim da se moze naci neko uvijek. Da je tesko, jeste.
Samo možda neko ko nije upoznat sa ovim i ko pati za "ekskluzivnom" lokacijom...

Evo, k'o budali šamar: http://www.klix.ba/vijesti/bih/najavlje ... /150723129 neka pokuša prijaviti...
FreakyStyley

#69 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by FreakyStyley »

jao_situacije wrote:ima još jedna opcija odeš kod nekoga mjesec dva a nađeš vehbosa kojem ćeš iznajmiti stan
pa da vidiš belaja

Pa kad bude na dzumi u Fahdovoj:

"Joj, jes' se Abdullah sinoc raznio u Cheersu"...a svi misle cugo. Ta ce fraza poprimiti sasvim novo znacenje. 8-)
zrakomlat

#70 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by zrakomlat »

Ommadawn wrote:Kad vec opstinu (i cijeli grad i drzavu) zaboli briga i kad vlada najdeblji novcanik - evo prijedloga.
Je li ti prozor gleda na doticnu kafanu?
Nadjes na buvljaku (ukoliko vec nemas) jak Hi-Fi uredjaj (pojacalo i dva velika zvucnika). Na istom buvljaku nadjes CD-ove "odabrane" vrste muzike (a mozes prikopcati i komp putem kabla na Hi-Fi uredjaj) i to gledaj da je:
- Kemal Malovcic (osobito Zumro rode - od toga i stakori sa deponije bjeze)
- Mitar Miric (rani hitovi)
- Semsa Suljakovic (rani hitovi)
- Sve od Juznog Vetra
- Sve od Asima Bajrica
I pustaj to po cijeli dan, svakim danom na najjace moguce a takodjer nagovori komsije na isti postupak. Za manje od dvije sedmice ce nestati gostiju (jer tu se skupljaju oni koji zele biti urbani i gnusaju se takve muzike) pa ces vidjeti uklanjanja stolova.
:pisnuo: :pisnuo:
jao_situacije

#71 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by jao_situacije »

FreakyStyley wrote:
jao_situacije wrote:ima još jedna opcija odeš kod nekoga mjesec dva a nađeš vehbosa kojem ćeš iznajmiti stan
pa da vidiš belaja

Pa kad bude na dzumi u Fahdovoj:

"Joj, jes' se Abdullah sinoc raznio u Cheersu"...a svi misle cugo. Ta ce fraza poprimiti sasvim novo znacenje. 8-)
ne fakat, oni često uzimaju bivše kriminalce i narkomane a imaju po 150 kila i 2 metra, ko da će se on prepasti konobara ili denisa
stavi oglas ispred fahdove iznajmljujem stan u centru sarajeva u blizini begove i careve džamije jeftino, samo muslimani dolaze u obzir
trpio bi ga vehbos noć dvije, treću noć bi izašao pobacao stolove istukao konobara, e onda bi već sipa intervenirala jer bradati musliman pravi belaj u centru sarajeva a i denis bi se usrao zbog sipe pa se malo primirio, a možda i ne bi..
Norm

#72 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by Norm »

Nego jeste li glasali? Za koga? Suti i trpi i nek ti bude nauk za ubuduce...a ako niste opet isto...
StupskaBitanga

#73 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by StupskaBitanga »

zrakomlat wrote:
Ommadawn wrote:Kad vec opstinu (i cijeli grad i drzavu) zaboli briga i kad vlada najdeblji novcanik - evo prijedloga.
Je li ti prozor gleda na doticnu kafanu?
Nadjes na buvljaku (ukoliko vec nemas) jak Hi-Fi uredjaj (pojacalo i dva velika zvucnika). Na istom buvljaku nadjes CD-ove "odabrane" vrste muzike (a mozes prikopcati i komp putem kabla na Hi-Fi uredjaj) i to gledaj da je:
- Kemal Malovcic (osobito Zumro rode - od toga i stakori sa deponije bjeze)
- Mitar Miric (rani hitovi)
- Semsa Suljakovic (rani hitovi)
- Sve od Juznog Vetra
- Sve od Asima Bajrica
I pustaj to po cijeli dan, svakim danom na najjace moguce a takodjer nagovori komsije na isti postupak. Za manje od dvije sedmice ce nestati gostiju (jer tu se skupljaju oni koji zele biti urbani i gnusaju se takve muzike) pa ces vidjeti uklanjanja stolova.
:pisnuo: :pisnuo:
Prije mislim da će se kolo razvezati i na stolovima završiti
zrakomlat

#74 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by zrakomlat »

Postavljaču teme sigurno nije do zajebancije, ali sam oplako na većinu prijedloga ili komentara.
Innovation

#75 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !

Post by Innovation »

, kazao je Keljmendi, koji je, odgovarajući na pitanja tužitelja, potvrdio da je 2005. bio lišen slobode zbog sumnje da je pucao na automobil u kojem su bili Denis Stojnić, Turković i još neke osobe.
Najbolji MMA borac Denis Stojnić pristupio SBB-u

https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q= ... 6267,d.bGg

Bh. građani iz SAD-a pomoć dijele putem „Avaza“ i FACE TV-a

https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q= ... 6267,d.bGg

itd.

Najbolje ti je da napises pismo Fahri.
Post Reply