Ljudi moji vratimo Bahu

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
ernest

#1 Ljudi moji vratimo Bahu

Post by ernest »

Poznato je da nama ne valja sve što je naše, ali pogledajte link pa procijenite koliko fali ovaj čovjek, barem kad igra repka 8-)
http://www.youtube.com/watch?v=0iR9c927roE
FantomDOTba

#2 Re: Ljudi moji vratimo Bahu

Post by FantomDOTba »

ernest wrote:Poznato je da nama ne valja sve što je naše, ali pogledajte link pa procijenite koliko fali ovaj čovjek, barem kad igra repka 8-)
Uopste necu ulaziti u to, da li on valja il ne valja, da li fali ili ne fali, samo cu ti reci, da je on sam otisao a niko ga otjerao nije, i meni licno preko FB priznao da je previse mediokriteta zbog kojih nece da radi. A meni licno i ne fali, ja kad gledam tekme, ja ugasim ton :lol:
new

#3 Re: Ljudi moji vratimo Bahu

Post by new »

Malo je reći da mi je žao što više ne možemo slušati Bahu. On je jedini bh sportski komentator koji se razumije u sport ( fudbal i košarka naročito ), jer je očito da se i bavio sportom. Pokušaj dovođenja ovog Miaijlovića ( u BiH ) kao alternativu Bahi, je očito propao, po meni zbog očite razlike u kvalitetu i pristupu poslu. Nažalost, Baho je mahalac i umjesto da se bavio onim što najbolje zna ( biti komentator ) malo se otvorila guzica za položajem ( urednik FTV ) i sada ga nema. Najveći razlog u stvari je raspad sistema u sivom domu. Pokušaj sa Pink tv-om nije uspio, iako sam par puta gledao show, i po meni nije bio loš-možda sam pomalo subjektivan, jer Bahu cijenim. Kako ga i ne bih cijenio kada se samo prisjetim one predratne ekipe sportske redakcije TV SA: Zoran Popovski-ubio se za komemoracije, Momir Jelovac-u čemu je ono on bio expert, skijanje čini mi se-naš skijaš ostvario odlično 43.mjesto, Sejo Hadžijahić-ne treba trošiti riječi...
Nas koji plaćamo pretplatu niko ništa ne pita, ali Bahino odsustvo je nenadoknadivo.

Znam da ima puno njih koji ga i ne cijene toliko ( naročito manijaka ), ali o ukusima ne bih raspravljao
Erzsebet

#4 Re: Ljudi moji vratimo Bahu

Post by Erzsebet »

Količina odgovora na ovoj temi dovoljno govori :). Meni je on ok kao komentator, ali kao novinar je običan smetljar, kao i ostali. Nikad nije htio da se pozabavi politikom Saveza, jer je bio s njima odličan prijatelj, a mogao je.
video

#5 Re: Ljudi moji vratimo Bahu

Post by video »

ernest wrote:Poznato je da nama ne valja sve što je naše, ali pogledajte link pa procijenite koliko fali ovaj čovjek, barem kad igra repka 8-)
Ako ti fali onda ga vodi kuci pa fino smanji ton a nek ti baho melje do sutra :skoljka:
abdulazizsarajevo

#6 Re: Ljudi moji vratimo Bahu

Post by abdulazizsarajevo »

mislim da je sve uradio da bi sebi digao cijenu..marketinski fol...cuj mala mu plata pa sta treba da mu sergiju skupimo...uostalom ko je baho i st aje on?

kad je vidio da niko za njega vise ne haje..sad se i zajebo...zivot je takav..
Erzsebet

#7 Re: Ljudi moji vratimo Bahu

Post by Erzsebet »

Prodavao farmerke prije rata, završio trogodišnju srednju i, doduše, BBC-ev kurs novinarstva.
damirm

#8 Re: Ljudi moji vratimo Bahu

Post by damirm »

Mi nikad nismo imali komentatora da valja, a da nije bilo uzora, vala jest: Mladen Delic, Boris Mutic, Bozo Susec...
Hasharijast

#9 Re: Ljudi moji vratimo Bahu

Post by Hasharijast »

Ja bih ga volio opet cuti u prenosu utakmice. On je ipak neka mjera.

Mihajlovic se nekako previse dere, a ostali su dosadni.
metar_drva

#10 Re: Ljudi moji vratimo Bahu

Post by metar_drva »

za zorana suku, velida spahu, kemala ahmetovica i igora kristica je doktor nauka. ali realno, u toj konkurenciji i prosjecni komentatori izgledaju kao odlicni, pa tako i baho...
ultima_palabra

#11 Re: Ljudi moji vratimo Bahu

Post by ultima_palabra »

FantomDOTba wrote:
Uopste necu ulaziti u to, da li on valja il ne valja, da li fali ili ne fali, samo cu ti reci, da je on sam otisao a niko ga otjerao nije, i meni licno preko FB priznao da je previse mediokriteta zbog kojih nece da radi. A meni licno i ne fali, ja kad gledam tekme, ja ugasim ton :lol:
:lol: :lol: :lol: haha, on će nekom reći da je mediokritet
susc_ovjek

#12 Re: Ljudi moji vratimo Bahu

Post by susc_ovjek »

Jel' to onaj sto kad na finalu lige prvaka prikazu neku poznatu licnost iz fudbala na tribinama, kaze: "Izvinite, ali stvarno ne znam ko je ovo postovani gledaoci"?

Ne valja nam sve sto je nase? Aludirajuci na to da Miajlovic nije "nas", a ovaj kao jeste?
Pivo

#13 Re: Ljudi moji vratimo Bahu

Post by Pivo »

Ne vracajte ga molim Vas. Pa ni ove 2-3 godine mi nisu pomogle da se odmorim od njega. Uh njega slusati vrlo opaaaaaaaaaaaaaassnnnnnnoooo, ooopppppppaaaaaaaasssnnnnnnnoooooooo je
brucos7

#14 Re: Ljudi moji vratimo Bahu

Post by brucos7 »

Ma kakav Baho! Ocito je da u nedovoljnom broju kvalitetnih novinara-komentatora moramo ici linijom manjeg otpora pa da sada "vracamo" Bahu, covjeka koji ima limitiran vokabular, koji nema pojma o taktici (bilo fudbal ili kosarka), koji pocinje recenicu "moje misljenje" ili " zasto je Ferguson ovoliko cekao sa zamjenama, pa morao je to prije uciniti", koji ne zna niti beknuti engleski jezik, koji uvijek preofirno navija za klub koji se kladio, koji je prodavao igrace u reprezentaciji i koji je bio u "talu" sa celnicima NSBiH, i sta sve ne. Dakle, Baho? Neka hvala!
Post Reply