Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
- jutarnja zvijezda
#1 Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
Ne znam vise ni kome da se čovjek obrati ,ni kako da se zaštiti od Vodovoda i KANALIZACIJE.
Naime posto sam srčani bolesnik ,pijem dosta lijekova u toku dana.Tako dan započinjem sa 1. "turom" lijekova u 6 H ujutro.
Posto znamo kakvo je stanje po noći sa zatvaranjem vode,navečer si naspem
vodu u flašicu od soka i ujutro popijem lijekove.
Primijetila sam da nekada vođa ima ODVRATAN miris i ukus ujutro,i naravno to pripisala plastičnoj flašicu.
Jučer sam zaboravila da kupim sokic ,pa sam nasula vodu u bokalic koji ima poklopac (da maca po noći ne pije vodu ili opere šapice u njoj).
Jutros uzmem lijekove da popijem ,Otvorim posudu sa vodom i osjetim takav smrad ,kao Miljacka u ljeto.
SMRAD KANALIZACIJE.
Pa ljudi moji da li ovo neko nas namjerno truje ,da li je narod zato ovoliko bolestan?
Ovo je strašno ,Sarajevo koje je poznato po DIVNOJ UKUSNOJ I HLADNOJ VODI sada postaje grad nemogućeg življenja ,čak i po tom pitanju.Sta ovaj vodovod radi od ovog naroda???
I prije rata smo imali vise stanovnika nego sada,pa nam niko nije zatvarao vodu svaku noć.
Istina ,jedno vrijeme su bile redukcije vode ,ali tada se obnavljala vodovodna mreža ,i bili su to ogromni radovi.
Ko je iz Sarajeva sjetice se.
Uglavnom sve sto zavisi od gradske uprave ,daju nam na "kasicicu".
Čini mi se da bi nam uveli i "zrakarinu" kada bi kako mogli ,ali zašto nas TRUJU???
Gras je ukinuo pola i vise vožnji,BHtelekom pljačka pretplatnike godinama,sve sto još nisu prodali naplaćuju nam po astronomskim cijenama ,a ono sto za to dobijemo je SRAMOTA.
Mislila sam da novinari malo pretjeruju kada su pisali da u našoj vodi ima fekalija,ali šta sada da mislim.
Vodovod naravno demantuje a gdje da izvršimo analizu vode (i kako to platiti od penzije),i osim toga kome vjerovati ,kada dobijemo nalaz, kada je svuda korupcija i povezanost između laboratorija i vodovoda.
Ko je dozvolio da Arapi naseljavaju vodozaštitnu zonu,kada svi znamo koliko se to prije rata čuvalo bas zbog ovih stvari.
Ljudi nisu mogli svoja stada da napasaju u vodozastitnoj zoni ,a sada .....
Ljudi moji,dragi moji sugrađani ,provjerite ovo sto sam napisala ,naročito vi koji koristite vodu sa Baceva,pa da vidimo šta da se radi.Dosta je vise terora svake vrste nad građanima Sarajeva,ali da nas i truju i zaražavanja ko zna čime ----TO JE STVARNO PREVIŠE.
Jednostavno ,ne može vise pod kozu.
A para za flaširanu vodu od penzije ne možemo odvojiti.
Naime posto sam srčani bolesnik ,pijem dosta lijekova u toku dana.Tako dan započinjem sa 1. "turom" lijekova u 6 H ujutro.
Posto znamo kakvo je stanje po noći sa zatvaranjem vode,navečer si naspem
vodu u flašicu od soka i ujutro popijem lijekove.
Primijetila sam da nekada vođa ima ODVRATAN miris i ukus ujutro,i naravno to pripisala plastičnoj flašicu.
Jučer sam zaboravila da kupim sokic ,pa sam nasula vodu u bokalic koji ima poklopac (da maca po noći ne pije vodu ili opere šapice u njoj).
Jutros uzmem lijekove da popijem ,Otvorim posudu sa vodom i osjetim takav smrad ,kao Miljacka u ljeto.
SMRAD KANALIZACIJE.
Pa ljudi moji da li ovo neko nas namjerno truje ,da li je narod zato ovoliko bolestan?
Ovo je strašno ,Sarajevo koje je poznato po DIVNOJ UKUSNOJ I HLADNOJ VODI sada postaje grad nemogućeg življenja ,čak i po tom pitanju.Sta ovaj vodovod radi od ovog naroda???
I prije rata smo imali vise stanovnika nego sada,pa nam niko nije zatvarao vodu svaku noć.
Istina ,jedno vrijeme su bile redukcije vode ,ali tada se obnavljala vodovodna mreža ,i bili su to ogromni radovi.
Ko je iz Sarajeva sjetice se.
Uglavnom sve sto zavisi od gradske uprave ,daju nam na "kasicicu".
Čini mi se da bi nam uveli i "zrakarinu" kada bi kako mogli ,ali zašto nas TRUJU???
Gras je ukinuo pola i vise vožnji,BHtelekom pljačka pretplatnike godinama,sve sto još nisu prodali naplaćuju nam po astronomskim cijenama ,a ono sto za to dobijemo je SRAMOTA.
Mislila sam da novinari malo pretjeruju kada su pisali da u našoj vodi ima fekalija,ali šta sada da mislim.
Vodovod naravno demantuje a gdje da izvršimo analizu vode (i kako to platiti od penzije),i osim toga kome vjerovati ,kada dobijemo nalaz, kada je svuda korupcija i povezanost između laboratorija i vodovoda.
Ko je dozvolio da Arapi naseljavaju vodozaštitnu zonu,kada svi znamo koliko se to prije rata čuvalo bas zbog ovih stvari.
Ljudi nisu mogli svoja stada da napasaju u vodozastitnoj zoni ,a sada .....
Ljudi moji,dragi moji sugrađani ,provjerite ovo sto sam napisala ,naročito vi koji koristite vodu sa Baceva,pa da vidimo šta da se radi.Dosta je vise terora svake vrste nad građanima Sarajeva,ali da nas i truju i zaražavanja ko zna čime ----TO JE STVARNO PREVIŠE.
Jednostavno ,ne može vise pod kozu.
A para za flaširanu vodu od penzije ne možemo odvojiti.
- studiorum_tuzlaensis
#2 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
Još jedan vapaj za pomoć. Piješ govna koja si izabrala na izborima. MIslim da je u Njemačkoj biti srčani bolesnik 10x bolje, ima i neka naknada.
Stani, jesam li skonto dobro, ti nama govoriš da mi provjerimo jel valja voda na bačevu, jer pobogu sa tvoje pipe ujutro smrdi.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 27/06/2016 08:27, edited 1 time in total.
-
KIseljak12
#3 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
Jucer jeo i pio sve kao druga osoba osim vode koju sam pio s cesme, a ta osoba flasiranu. Nocas i jutros proljev, totalna dehidracija.
- pirpa
#4 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
sta se bunimo, pijemo elitnu kanalizaciju sa Bjelašnice 
- agent_zero
#5 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
studiorum_tuzlaensis wrote: Piješ govna koja si izabrala na izborima.
Upravo to, nOrOd znO.
-
AmirBaa
#6 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
preksinoc i jucer citav dan voda ZUTA, ne pretjerujem, kao da se neko popisao u casu...
- starii
#7 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
pirpa wrote:sta se bunimo, pijemo elitnu kanalizaciju sa Bjelašnice
- KB9
#8 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
trazili ste - evo vam ga 
- lavorpunvode
#9 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
vise puta na dnu case primijetim natalozene nekakve mrvice, kao da je voda pomijesana sa zemljom, al hajde bar ne smrdi
- Kombat
#10 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
Biraj koji ces izraz upotrijebiti iz jezika PR / marketing prodavaca govana - mozes reci da je ta voda OPLEMENJENA cesticama grunta bosanskog a isto tako mozes upotrijebiti anglo frazu (na to najvise pada LGBT populacija i kvazi elita) te reci da je rijeclavorpunvode wrote:![]()
vise puta na dnu case primijetim natalozene nekakve mrvice, kao da je voda pomijesana sa zemljom, al hajde bar ne smrdi
I od sada ne morate upotrebljavati vulgarne uvrede kada se sporjeckate s nekim te govoriti, npr. "jedi govna" - samo recite vasem suparniku "pij vodu...sa cesme"!**
**(Sadaka City area only)
- lavorpunvode
#11 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
hahahahah
oplemenjena, dakako, svaka cas'
oplemenjena, dakako, svaka cas'
-
AFEni
#12 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
Posto svaki dan jedemo govna ziveci ovdje mozemo piti i ovu vodu, provjereno nece nam nista biti...
- jutarnja zvijezda
#13 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
Kao prvo,ja ne vapim za pomoć ,nego upozoravam.studiorum_tuzlaensis wrote:![]()
![]()
Još jedan vapaj za pomoć. Piješ govna koja si izabrala na izborima. MIslim da je u Njemačkoj biti srčani bolesnik 10x bolje, ima i neka naknada.
Stani, jesam li skonto dobro, ti nama govoriš da mi provjerimo jel valja voda na bačevu, jer pobogu sa tvoje pipe ujutro smrdi.![]()
Shega, možda ti se izlila septička.
Kao drugo NIKADA U ŽIVOTU NISAM NITI BIH GLASALA ZA ove..
Kao treće ,vođa iz slavine ne smrdi,usmrdi se nakon par sati.
Kao četvrto nemam septičku jamu ,niti sam ju ikada imala.
I kao peto,nisam vam napisala da analizirate vodu s Baceva,nego da naspete casu vode poklopite i ostavite preko noći.Jako me zanima kako će "mirisati".
I posto ja nikoga nikada na forumu ne vrijeđam ,nadam se da možemo i mi fino i bez uvreda "popričati".
- studiorum_tuzlaensis
#14 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
Uopće te ne vrijeđam. You miss the point
Tvoj uvodni post mi je smiješan, krenulo se sa vodom, pa ti je poslije kriv Telekom, Bakir Izetbegović a na kraju vjerovatno i društvo Av-Mau.
Ako si tu da mi ukažeš da nam je država goli ku.rac, onda nemoj majketi, znamo to svi i bez tebe. Ima milion drugih tema o kojima pričamo o tome. Ja u tebi ne vidim čovjeka kojem su govna u vodi najveći problem, već čisto isfrustriranog čovjeka našom državom.
Opusti se, ne vrijedi, bolje neće biti.
Tvoj uvodni post mi je smiješan, krenulo se sa vodom, pa ti je poslije kriv Telekom, Bakir Izetbegović a na kraju vjerovatno i društvo Av-Mau.
Ako si tu da mi ukažeš da nam je država goli ku.rac, onda nemoj majketi, znamo to svi i bez tebe. Ima milion drugih tema o kojima pričamo o tome. Ja u tebi ne vidim čovjeka kojem su govna u vodi najveći problem, već čisto isfrustriranog čovjeka našom državom.
- Thorgerson
#15 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
Kako to da smo prije 10 godina imali normalan dotok vode, sve udure bilo. Sad odjednom frka, problem.
Po mom misljenju, a i misljenju nekih strucnjaka sa kojima sam pricao, glavni razlozi zasto imamo i imat cemo jos gore probleme sa vodom:
- Unistavanje suma Bjelasnice i Igmana
Otidjite nekad gore - sleperi i sleperi balvana svakodnevno silaze odozgo!!! Posumljavanje je smijesno. Bukvalno posjekose sve zivo.
- Neplanska gradnja na planinama
Ne mozes pravit Alipasino polje na Bjelasnici. Koliko ima godina da se voda sa Vrela Bosne ne moze piti. Je li iko odgovarao? Nije.
- Neplanska gradnja po gradu
Previse novih stanova, cijevi predvidjene za 10.000 stanovnika, ti im prikacis jos 20.000. Naravno da nece ici.
- Zastarjela infrastruktura i nikakvo ulaganje u novu
Mada djaba sutra i najnovije cijevi ako po gornjim stavkama nisi nista uradio. Sta ces pustiti u te cijevi?
- Ljudi trose previse vode. Stednja je nikakva.
Kad sve ovo pomijesas, smiksas dobijes tu zutu vodu, ako i nju uspijes natociti.
I kako sve ide, ja ne vidim da stanje moze biti bolje - samo gore.
Tako da se dzaba upire i prstom u ViK. Nisu ni oni za sve odgovorni. Sutra kad ne bude pitke vode u izvorima, koga onda okriviti? A ako ovako nastavimo, to ce nam se desiti.
Po mom misljenju, a i misljenju nekih strucnjaka sa kojima sam pricao, glavni razlozi zasto imamo i imat cemo jos gore probleme sa vodom:
- Unistavanje suma Bjelasnice i Igmana
Otidjite nekad gore - sleperi i sleperi balvana svakodnevno silaze odozgo!!! Posumljavanje je smijesno. Bukvalno posjekose sve zivo.
- Neplanska gradnja na planinama
Ne mozes pravit Alipasino polje na Bjelasnici. Koliko ima godina da se voda sa Vrela Bosne ne moze piti. Je li iko odgovarao? Nije.
- Neplanska gradnja po gradu
Previse novih stanova, cijevi predvidjene za 10.000 stanovnika, ti im prikacis jos 20.000. Naravno da nece ici.
- Zastarjela infrastruktura i nikakvo ulaganje u novu
Mada djaba sutra i najnovije cijevi ako po gornjim stavkama nisi nista uradio. Sta ces pustiti u te cijevi?
- Ljudi trose previse vode. Stednja je nikakva.
Kad sve ovo pomijesas, smiksas dobijes tu zutu vodu, ako i nju uspijes natociti.
I kako sve ide, ja ne vidim da stanje moze biti bolje - samo gore.
Tako da se dzaba upire i prstom u ViK. Nisu ni oni za sve odgovorni. Sutra kad ne bude pitke vode u izvorima, koga onda okriviti? A ako ovako nastavimo, to ce nam se desiti.
-
dječak sa šibicama
#16 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
U prijevodu, nasa elita pisa po nama (bukvalno)pirpa wrote:sta se bunimo, pijemo elitnu kanalizaciju sa Bjelašnice
Njojzi hvala.
- CaneBos
#17 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
Totalno nezasluzen, pokusaj mudromudaske replike gospodji.studiorum_tuzlaensis wrote:![]()
![]()
Stani, jesam li skonto dobro, ti nama govoriš da mi provjerimo jel valja voda na bačevu, jer pobogu sa tvoje pipe ujutro smrdi.![]()
Izrugivanje, prejudiciranje, ku*ceviti sarkazam..to je ono sto se zove nasa ucmala, drustvena nazadnost.
-
AmirBaa
#18 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
klasicni bosnjo mentalitet, daj da nekog ismijem i ja ispadnem duhovitCaneBos wrote:Totalno nezasluzen, pokusaj mudromudaske replike gospodji.studiorum_tuzlaensis wrote:![]()
![]()
Izrugivanje, prejudiciranje, ku*ceviti sarkazam..to je ono sto se zove nasa ucmala, drustvena nazadnost.
- pirpa
#19 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
Pišaj po sirotinjidječak sa šibicama wrote:U prijevodu, nasa elita pisa po nama (bukvalno)pirpa wrote:sta se bunimo, pijemo elitnu kanalizaciju sa Bjelašnice
Njojzi hvala.
lako je meni za njih, njima cista voda sa sedam vrela dolazi na poljine.
- zavezata-vreca
#20 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
Dok elita pisa po nama mediji kazu da pada kisa
... A vik kaze da nema kise pa zato zavrcu
Ja im vjerujem
Ja im vjerujem
-
Horcrux
#21 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
Prvo da napises za koga si glasao/la pa onda.
Ja sam za to da kad god neko protestuje ili se zali, prvo ga treba ispitati za koga je glasao u zadnjih 10 godina, da vidimo ima li osnove za protest ili zalbu.
Ja sam za to da kad god neko protestuje ili se zali, prvo ga treba ispitati za koga je glasao u zadnjih 10 godina, da vidimo ima li osnove za protest ili zalbu.
- pirpa
#22 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
jeko ti da ispitujes nekogHorcrux wrote:Prvo da napises za koga si glasao/la pa onda.
- nostalgicar
#23 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
studiorum_tuzlaensis wrote:![]()
![]()
- Zokipfc
#24 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
Koji je tebi problem, covjece? Zena upozorava da nesto ne stima s vodom a ti se nasao zajebavati, da bi ispao facastudiorum_tuzlaensis wrote:Uopće te ne vrijeđam. You miss the point
Ako si tu da mi ukažeš da nam je država goli ku.rac, onda nemoj majketi, znamo to svi i bez tebe. Ima milion drugih tema o kojima pričamo o tome. Ja u tebi ne vidim čovjeka kojem su govna u vodi najveći problem, već čisto isfrustriranog čovjeka našom državom.Opusti se, ne vrijedi, bolje neće biti.
-
Nepass
#25 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???
A ko bi to rijesio problem?Horcrux wrote:Prvo da napises za koga si glasao/la pa onda.
Sve ista govna ko god sjede u fotelju