Ljudi koji grebu automobile kljucem

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

romeomoraprezivjeti

#51 Re: Odg: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by romeomoraprezivjeti »

stup metropola wrote:svi vi koji imate izgrebane automobile imate zato sto ste se nepravilno parkirali ili slicno. ja cu uvijek nekom izgrebat auto kad vidim da je nepravilno parkirano, valjda se nekad opameti.
Napusi se k...a svima,mangupe sa stupa.;-)

poslano s moga Sonija Ze:-D
mefistofilis

#52 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by mefistofilis »

ovdje mnogi krecu od pretpostavke da ljudi grebu automobile samo onim vozacima koji nepropisno/nepravilno parkiraju.
to, medutim, nije slucaj; grad je pun pacenika kojima jenapetoiz cista mira ogrebati auto. Te ljude treba osuditi ( da ne kazem zadaviti na licu mjesta kad ih se uhvati)
sorcerer

#53 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by sorcerer »

O'zone wrote:Juče sam šakom udubio tipu haubu na autu zato što mi je Toyotu parkirao pred garažu. Svirao nema nikog i od huje opalim šakom po haubi kontam upalit će se alarm, međutim ništa pa onda opet po sireni kad eto ti tipa mrtav hladan kaže evo sad ću ga ja maknut tu sam ja u kući prekoputa.

Stao gledam :shock: pa ni izvini, ništa. Izađem ja sa autom zatvorim garažu i tip se mratv hladan vrati sa autom ispred garaže i parkira. Odem obavim posao vratim se nazad cca nekih sat sat i pol tip još uvjek pred garažom parkiran i opet ja na sirenu on dođe maknu se ja ubacih auto on se opet vrati i parkira mi pred garažu.

Da nisam žurio vraćao bih se svakih 10 minuta izvlačio auto obišao krug oko kvarta i vraćao ga nazad u garažu.
kad si se vratio trebao si se parkirat pred garazu da on nema gdje :lol: :lol: :lol:
andr0id

#54 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by andr0id »

Sigurno je bio neki zajeban dok mu nisi rekao da tu vise ne parkira.. cuj obisao bih koji krug..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
mirzet87sa

#55 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by mirzet87sa »

drndalo wrote: Sta ces, mi moramo da se pickasto snalazimo kako kabadahijama dati do znanja da to sto rade nije u redu, a da oni to mogu shvatiti, jer na ponovljena upozorenja sistemom finoce ne reaguju pozitivno... Metoda pokusaja i promasaja daje vise rezultata nego pricati gluhom i slijepom, koji niti cuje, niti zeli s usana sta procitati...

Ne mozemo nazalost svi kao ti Herojski parkirati u privatnoj garazi...
Jebi ga buraz, kad si pi'ka u dusi nije lahko... Sad kad bolje razmislim, trebali bi svi, kolektivno, pocet uzimati pravdu u svoje ruke.. kad se moze za parkiranje i slicno, sto ne bi i za ostalo
Znam da ne mozete, nisam ni ocekivao da mozete :lol:
punta

#56 Re: Odg: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by punta »

romeomoraprezivjeti wrote:
stup metropola wrote:svi vi koji imate izgrebane automobile imate zato sto ste se nepravilno parkirali ili slicno. ja cu uvijek nekom izgrebat auto kad vidim da je nepravilno parkirano, valjda se nekad opameti.

treba imat hrabrost za ogrebat auto
glasno se cuje grebanje a ako nisi na svom terenu ne znas ko i odlakle te mozda gleda
i ne znas da li je tu negdje kamera postavljena

ako te ulove imaces minus u đepu
romeomoraprezivjeti

#57 Re: Odg: Ljudi koji grebu automobile kljucem

punta wrote:
romeomoraprezivjeti wrote:

treba imat hrabrost za ogrebat auto
glasno se cuje grebanje a ako nisi na svom terenu ne znas ko i odlakle te mozda gleda
i ne znas da li je tu negdje kamera postavljena

ako te ulove imaces minus u đepu
Meni je auto izgrebano vise puta,i to zbog toga sto sam se parkirao u jednosmjernoj ulici,u kojoj su ocrtana p.mjesta. Neko je ocito umislio da je to njegovo privatno vlasnistvo. Cak se postavljaju i cigle na ta mjesta i daske kako bi se valjda oznacilo da je to njegovo,a jos komsiluk?!

Hemera

#58 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by Hemera »

tebe bas neki lavovi čambaju često
Ljakan

#59 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by Ljakan »

a sta uradit papku kad parkira pred ulaz da uci ne mozes?polupat mu skroz auto,sta ce mu kad se ponasat ne zna.
kakvo grebanje treba mu ga komplet rastavit na djelove.
romeomoraprezivjeti

#60 Re: Odg: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Ljakan wrote:a sta uradit papku kad parkira pred ulaz da uci ne mozes?polupat mu skroz auto,sta ce mu kad se ponasat ne zna.
kakvo grebanje treba mu ga komplet rastavit na djelove.
Mozes opomenuti,ostaviti poruku,zar je to nesto tesko?! Tako bi ja postupio da imam problem,da mi neko parkira auto na ulaz,garazu itd..

Hemera

#61 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by Hemera »

ja se slazem sa tim,prvi put mu ostavis poruku drugi put ga raskupusas
drndalo

#62 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by drndalo »

mirzet87sa wrote:
drndalo wrote: Sta ces, mi moramo da se pickasto snalazimo kako kabadahijama dati do znanja da to sto rade nije u redu, a da oni to mogu shvatiti, jer na ponovljena upozorenja sistemom finoce ne reaguju pozitivno... Metoda pokusaja i promasaja daje vise rezultata nego pricati gluhom i slijepom, koji niti cuje, niti zeli s usana sta procitati...

Ne mozemo nazalost svi kao ti Herojski parkirati u privatnoj garazi...
Jebi ga buraz, kad si pi'ka u dusi nije lahko... Sad kad bolje razmislim, trebali bi svi, kolektivno, pocet uzimati pravdu u svoje ruke.. kad se moze za parkiranje i slicno, sto ne bi i za ostalo
Znam da ne mozete, nisam ni ocekivao da mozete :lol:
Pitanje je vremena kada ce se to poceti desavati cesce, i tada ce tek stvari u gradu i drzavi krenuti makar malo naprijed. Kao sto su se malo usrali politicari nakon onog dana s paljevinom... Iako sam ja apsolutno protiv vatre kao argumenta bio, i jos uvijek sam, ali ostaviti ih da spavaju 2-3 dana u kancelarijama je :thumbup: ... Sifra: Sjeti se onog lopova u Ferhadiji od prosle godine sto su snimili kako su ga prepucali prolaznici nakon maznjavanja tasne zeni...? Onaj sto se na snimku sav upisao od batina... Eh, da svakog drugog koji tako nesto napravi mi svi koji se zadesimo tu negdje slomimo, nakon 6 mjeseci kada bi postalo jasno da je to postalo pravilo, a ne rijedak izuzetak, jedan dio takvih kriminalnih radnji bi se smanjio i bez policije i tuzilastva... A zubarima bi promet porastao...

Ko sam ja i sta sam u dusi ti ne znas, znas samo da se hrabro parkiras kako hoces i gdje, dok god je to unutar tvojih 12m2 garaze... Herojski cak... Zajebat si lik pravo...
pakica_

#63 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by pakica_ »

ma nahebem mu se ja komplet familije onome sto grebe auto bilo kome, ma koji razlog bio.. parkirano mu pred kucu, ne svidja mu se boja auta, ne svidja mu se vozac itd.. koji god razlog bio, hebem ti i rod i porod i sve clanove porodicnog stabla svakom onom koji lupi kljucem po necijem autu..
saznat cu ko je odgovoran za to sto moje auto lici na zebru, od danas za 100 godina.. kad saznam, uk ulje mu ne gine..
mirzet87sa

#64 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by mirzet87sa »

drndalo wrote:Pitanje je vremena kada ce se to poceti desavati cesce, i tada ce tek stvari u gradu i drzavi krenuti makar malo naprijed. Kao sto su se malo usrali politicari nakon onog dana s paljevinom... Iako sam ja apsolutno protiv vatre kao argumenta bio, i jos uvijek sam, ali ostaviti ih da spavaju 2-3 dana u kancelarijama je :thumbup: ... Sifra: Sjeti se onog lopova u Ferhadiji od prosle godine sto su snimili kako su ga prepucali prolaznici nakon maznjavanja tasne zeni...? Onaj sto se na snimku sav upisao od batina... Eh, da svakog drugog koji tako nesto napravi mi svi koji se zadesimo tu negdje slomimo, nakon 6 mjeseci kada bi postalo jasno da je to postalo pravilo, a ne rijedak izuzetak, jedan dio takvih kriminalnih radnji bi se smanjio i bez policije i tuzilastva... A zubarima bi promet porastao...

Ko sam ja i sta sam u dusi ti ne znas, znas samo da se hrabro parkiras kako hoces i gdje, dok god je to unutar tvojih 12m2 garaze... Herojski cak... Zajebat si lik pravo...
Sine, kad shvatis da ulica nije privatna, vec javna, neke stvari ces drugacije gledati. Do tad, misli kako ti je to babovina i imas pravo nanositi stetu na tudju imovinu, sve dok te jednom kakva baraba smota oko znaka pa ti vise nece past na pamet da gledas tudja, a ne da grebes, auta.
Btw, 20x10m je garaza, kurchenja radi 8-)
forum@sh

#65 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by forum@sh »

Mogu shvatit kad raja popizdi jer im neki ppk 'ucica' da ne mogu uci/izaci iz auta ili parkinga.
Al ne mogu shvatit ta moooda olovna kod ovih mangupa da zbog kompleksa ili čega već uče pisanje i crtanje po tuđim autima!! :roll:

Imam i ja par 'autograma', što je najžalosnije sa regularnih parkinga po gradu, i parkiran školski što kažu. Al džaba!
Što neko reče, dokad ćemo imat' sreće da se ne sretnemo..
Haj mogu shvatit da te neko vratima malo zakači ako je tijesno (Importane npr), al ovo me fkt izbija iz pameti!

Neki dan u BBI lik obilazi i tikete upozorenja za brisače kači svim ovim 'samo minut' drajverima. Pa što im reko' ne pišeš kazne, neka veli, nek se opamete. Ma jašta će, kontam..
Ima raja murja, ima pauk, pa da vidite kad ih se zovne kako se u sekundi pojave ti isti koji se nakaradno parkiraju, al nemojte ba ljudi anarhije!! Svima sila udarila u glavu, al dok niko ne gleda izgleda.
Sreća pa onaj Šemso sa Švrakinog dobro polira. :lol:
mefistofilis

#66 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by mefistofilis »

mirzet87sa wrote:
drndalo wrote:Pitanje je vremena kada ce se to poceti desavati cesce, i tada ce tek stvari u gradu i drzavi krenuti makar malo naprijed. Kao sto su se malo usrali politicari nakon onog dana s paljevinom... Iako sam ja apsolutno protiv vatre kao argumenta bio, i jos uvijek sam, ali ostaviti ih da spavaju 2-3 dana u kancelarijama je :thumbup: ... Sifra: Sjeti se onog lopova u Ferhadiji od prosle godine sto su snimili kako su ga prepucali prolaznici nakon maznjavanja tasne zeni...? Onaj sto se na snimku sav upisao od batina... Eh, da svakog drugog koji tako nesto napravi mi svi koji se zadesimo tu negdje slomimo, nakon 6 mjeseci kada bi postalo jasno da je to postalo pravilo, a ne rijedak izuzetak, jedan dio takvih kriminalnih radnji bi se smanjio i bez policije i tuzilastva... A zubarima bi promet porastao...

Sine, kad shvatis da ulica nije privatna, vec javna, neke stvari ces drugacije gledati. Do tad, misli kako ti je to babovina i imas pravo nanositi stetu na tudju imovinu, sve dok te jednom kakva baraba smota oko znaka pa ti vise nece past na pamet da gledas tudja, a ne da grebes, auta.
Btw, 20x10m je garaza, kurchenja radi 8-)

izgleda da si ti taj koji ne shvata da je ulica javna; a ne privatna pa da se ljudi/papci parkiraju po trotoarima/prometnim trgovima/parkovima kako im kurcu ceif
pakica_

#67 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by pakica_ »

moj skromni doprinos temi :) omiljeni sam lik u mahali, izgleda.. i to je sam dio umjetnosti iscrtane po bibiju, ima toga jos, nego da ne zakrcim temu slikama :lol:
Image
Image
haver mi rece: uh ja mislio oni to malo, a kod tebe bas dusmanluk..
eh eto, drugovi moji....
forum@sh

#68 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by forum@sh »

:shock: :cry: :shock:

Fina ti ta mahala :skoljka:
Kreteni napaćeni, skontali žensko pa daj.. :twisted:
mirzet87sa

#69 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by mirzet87sa »

Eto grebu/unistavaju se samo auta koja nisu pravilno parkirana.. Daj ba, molim te.. Vecina ih lijeci komplekse tako sto ce unistavat tudje, vodeci se politikom: Ako nemam ja, neces imati ni ti... ili, vidi mu auta, a recesija, lopov garant ukr'o.. Pusti vise te suplje i "lose se parkiro, daj da ga upozorim" pa mu povukao cizu dugu 2m.
sorcerer

#70 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by sorcerer »

ovakvima treba povuc cizu na glavi al kljucem 32.....
pakica_

#71 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by pakica_ »

jutros nove tri cize.. samoj se sebi divim kako uspijem upratit' koje su nove :lol:
Image
plitko, nema sta.. samo sto nije probio lim, krep'o dabogda! mescini da je ovo ipak ekser, kljuc ne moze ovoliku stetu napravit'..
par dana nek' kisa padne i gdje prestaje pezoV, pocinje hrdja :lol:
citroen xm

#72 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by citroen xm »

Srednji vijek je bio zakon. Ruka na panj i vozdrica.
stup metropola

#73 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by stup metropola »

al stvarno treba mu glavu otkinut
punta

#74 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by punta »

postavi kameru
sorcerer

#75 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by sorcerer »

@ pakica to je neko ko se pozdravlja svaki dan s tobom....probaj ga snimiti....
Post Reply