Ljudi koji grebu automobile kljucem

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

AleksoMKD

#1 Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by AleksoMKD »

Kako ih mrzim.

Pre par nedelja na parkingu ispred zgrade neka budala ogrebala kljucem 7 automobila. Znaci sva vrata, haube i gepeke automobila koji su bili parkirani jedan do drugoga, ne birajuci dali je jugo, volvo, buba, mercedes........ukljucujuci i moj auto.

U prvom momentu da sam uhvatio budalu koja je to radila mislim da bih sada bio u zatvoru zbog nanosenja teskih telesnih povreda ali to se desilo negde posle ponoci kad nikog nije ni bilo na parkingu.

Pre par dana vidim jednog od komsija sa ogrebanim kolima i kaze mi covek da su nasli budalu. 19 godisnji narkos iz ulaza 3 zgrade posle moje, videli ga neki klinci i ovaj proznao. Dzaba, da mu prodam sve kuci sto ima ne bi jedna vrata platio koliko me kostalo farbanje. Da ga bijemo opet djabe, mada smo mu rekli da kada sledeci put bude ogreban auto on ide u voznju u gepeku.

Ovo pisem jer verujem da svi vlasnici automobila ako ne doziveli nesto ovakvo sigurno videli druga vozila koja su nastradala. Sta je to sto tera ljude da ostete vozila tek tako. Aj da je jedno, mozda mrzi vlasnika, ali 7 random vozila?

Sta je sa ljudima?
sorcerer

#2 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by sorcerer »

jednostavno receno ljudi su govna.....
AS_sa

#3 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by AS_sa »

Tako lijece svoju bolesnu psihu .. jer vjerovatno nema auto i ne moze da podnese da neko drugi ima haha .. odmah u gepek trpaj !
sLLayer

#4 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by sLLayer »

meni mjesecno bar jednom ogrebu cosak zbog parkiranja i nemara, a proslog mjeseca sam dobio kamen u sofersajbu haj ga znaj kako i zasto, vise se navikao da nikad ne znas sta ces zadesiti ako nemas pare za garaze jbg
newlevel

#5 Re: AW: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by newlevel »

Tako sam sjedio u ljetnoj basti kaficha, vlasnik u Njemackoj zivi, ima tamo firmu dodje s vremena na vrijeme. Kupio novog Audi A8 konobari pricaju da ga je kostao oko 130k€. I on izidje iz kaficha, krenu prema autu, dodje do auta. Sta sam tad psovki cuo, to nije normalno, da sam svaku zapisao, trebala bi mi podebela knjiga. Neko mu je od stop svijetla, pa sve do retrovizora kljucem crtu ostavio. Imao sam osjecaj, da mu je neko prisao i pitao, sta mu je.Ovaj bi ga objesio, koliko je bijesan bio.
Ali stvarno, koja budala treba da budes, zaradi pa ces imati.
Sent from my Nokia 3310
ranger

#6 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by ranger »

nisam jos uvijek nikom, al iz dana u dan kontam da izadjem u sitne sate i komsiji sipovcu obidjem auto; i njegovo i zenino mu jer se bezobrazno parkira tik pred ulaz na mjesto koje naravno nije predvidjeno za parkiranje.
uglavnom okrenem glavu jer budem preumoran kad naidjem s posla da bih o tome razmisljao al do kad...
a inace zao mi je ljudi koji su pravi zdravi zaparani na parkingu... i mom starom su milion puta tako.. prokletstvo zivota u gradu.
citroen xm

#7 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by citroen xm »

Za početak podigni mu brisače. Nećeš mu nanijeti štetu, a ako ima imalo pameti u glavi shvatiće da pravi grešku. Sledeći korak izduvavanje guma. Ako ni tada ne shvati onda ga jebaji. Nisam baš pristalica fizičkog oštećenja auta jer ne bih volio da ako jednom ja nesvjesno pogriješim, da mi neko ostavi trajni pečat na autu.
Last edited by citroen xm on 13/12/2013 22:32, edited 1 time in total.
ranger

#8 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by ranger »

u pravu si mozda kad mi prekipi pokusam s "upozorenjima", al ovaj svjesno grijesi vec godinu-dvije, prvo je parkirao jednog golfa pa je u zadnjih pola godine kupio jos jednog pa i nejga parkira na ulaz.
a ulaz nize je bio komso taksista koji se parkirao u smetljarnik :D ali je prestao... :run:
ado-šampion

#9 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by ado-šampion »

Rjesenje je jedino garaza i ne parkirati svugdje. Ili kasko pa da te boli briga.

A inace to je nas mentalitet. Ja nedavno radio komplet limariju na autu, packe nigdje nije imalo, i nije proslo 5 dana izlazim iz haustora kad lola s nekakvim Polom od 5 stoja otvara auto i bum meni u vrata, upali i ode, Boli ga qrac, auto 5 stoja. Zovnes policiju, ako nema kasko ni ne izlaze iz auta. I onda ti jedino ostane da se fizicki obracunavas.

Ali realno, kad bi svakog konja tako ucio pameti, a ima ih puno ovdje kojima treba dobar degenek da ih nauci pameti, gdje bi bio.

Ko ima para za novo/skuplje auto, treba da ima garazu i/ili kasko. Ili da jednostavno ode vani ziviti ako mu ove stvari smetaju. Jer kod nas su nazalost ovakve stvari normalne. I bice samo gore s godinama.
Nermin_BH

#10 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by Nermin_BH »

Pretezno grebu radi nepropisnog parkiranja. Ne opravdavam ove sto nanose stetu jer ima i drugih nacina kako to rijesiti. Kako je kod nas to je zalosno nekad nigdje ne mozes naci slobodno mjesto na parkingu u blizini pa si onda primoran da se parkiras bilo gdje. Pa onda ti neki pametnjakovic napravi stetu visu nego sto bi platio kazne.
citroen xm

#11 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by citroen xm »

Ma ok, ako si kasko osiguran osiguranje ti isplati štetu. ali ne može ti niko platiti ružan osjećaj. Kad se on tebi posere u radost kupovine auta koga želiš, pa još ako je novije ili glanc novo..... Jebaji ga, popravka pokrije štetu i ne vidi se, ali mučan osjećaj ostaje. Bar je kod mene tako.
AleksoMKD

#12 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by AleksoMKD »

Kod mene je parking dobro sredjen i ima mjesta ne samo za stanare vec i za goste kad dodju, nekim nevjerovatnim cudom smo se pre 5-6 godina dogovorili iz 5 zgrada da prosirimo parking, izvadili dozvolu i od jedne velike povrsine napravili dopunski parking za 150 vozila tako da niko nikome ne smeta.

A ovo djubre je 7 auta izgrebalo koji su bili jedan do drugoga parkirani.

Moj prijatelj je jednom uvatio djecaka od 10ak godina kako grebe njegov auto, sta da mu radis? Srecom je mali poceo plakati i rekao broj od oca pa je ovaj platio stetu (i osamario malog).

Osjecaj je bez veze, i ko ima kasko i ko nema.
plucna mahramica

#13 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by plucna mahramica »

Prvi post ekavica, drugi vecinom ijekavica.. neki bi rekli prvo sebe da sredis pa onda stanje u drzavi. :D
AleksoMKD

#14 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by AleksoMKD »

plucna mahramica wrote:Prvi post ekavica, drugi vecinom ijekavica.. neki bi rekli prvo sebe da sredis pa onda stanje u drzavi. :D
:D

Sta ces, kad je Makedonija bila deo SFRJ, od nastavnika je zavisilo na koju stranu ces skrenuti kod Srpsko-Hrvatskoh kako se zvao predmet onda, ja sam uvek mesao.

Tek da me cujes kako govorim, ponekad izleti neki biser.
johntra

#15 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by johntra »

kakve veze ima to kako čovjek piše...ionako svi imamo zajedničke probleme...sve što je bilo dole, sad je gore...
plucna mahramica

#16 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by plucna mahramica »

:thumbup:
Bila je zezancija, ako je on shvatio kako treba, ne znam zasto advokatisati.
pakica_

#17 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by pakica_ »

ja haman svake sedmice vidim novu cizu na autu.. ne znam zasto, ali samo moje auto je na meti.. i haj' budi lud pa plati farbanje.. jasta cu, nek' cejfe ako im je cejf.. mada tu vrstu cejfa ne razumijem, sake im otpale dabogda :twisted:
cak su mi prije par dana i retrovizor pokusali odvaliti.. stvarno ne kontam tu psihu... :roll:
punta

#18 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by punta »

ovo je izmisljena prica nikakvi dokaza slika
i ovako je bezveze pisat poruke trebas slikat lokaciju gdje su auta bila parkirana
sigurno nije bez razloga
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#19 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by Slo Burner »

Ali koja pizda moras biti da nekom ogrebes auto, to je nevjerovatno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by Truba »

nigdje zlobe kao u bosni
Bluemore

#21 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by Bluemore »

Black swan wrote:nigdje zlobe kao u bosni
siguran :?:
pakica_

#22 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by pakica_ »

Black swan wrote:nigdje zlobe kao u bosni
sta je rec da cu se ja jednom s tvojim misljenjem slozit' :lol:
Slo Burner wrote:Ali koja pizda moras biti da nekom ogrebes auto, to je nevjerovatno.
veeeeeeelika! i sto mi retrovizor iscupase, tek mi to nije jasno.. sad k'o papak s izolir trakom na plastici vozim :lol: :lol:
Butmiran

#23 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by Butmiran »

pakica_ wrote:ja haman svake sedmice vidim novu cizu na autu.. ne znam zasto, ali samo moje auto je na meti.. i haj' budi lud pa plati farbanje.. jasta cu, nek' cejfe ako im je cejf.. mada tu vrstu cejfa ne razumijem, sake im otpale dabogda :twisted:
cak su mi prije par dana i retrovizor pokusali odvaliti.. stvarno ne kontam tu psihu... :roll:
Štrumfovi neki sigurno. :razz:
pakica_

#24 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by pakica_ »

Butmiran wrote:
pakica_ wrote:ja haman svake sedmice vidim novu cizu na autu.. ne znam zasto, ali samo moje auto je na meti.. i haj' budi lud pa plati farbanje.. jasta cu, nek' cejfe ako im je cejf.. mada tu vrstu cejfa ne razumijem, sake im otpale dabogda :twisted:
Štrumfovi neki sigurno. :razz:
nemam takvih u mahali, ovo je ipak centar grada :lol:
Butmiran

#25 Re: Ljudi koji grebu automobile kljucem

Post by Butmiran »

Onda ti neko zamjera oko kerova. :razz:
Post Reply