LJudi hitno mi treba pomoc!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

aidic

#1 LJudi hitno mi treba pomoc!!!

Post by aidic »

Zdravo svima!!! Obisla sam pola grada trazeci javorov sirup i nigdje ga nisam nasla a HITNO mi treba!!! Pa ako neko zna pouzdano gdje ga mogu naci, molim Vas da mi javi!!! Unaprijed hvala!!!
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

ima ga ovdje koliko ho's... :D :D
Dori

Post by Dori »

Ako znas nekog stranca neka ode u Americki PX (baza Butmir). Oni ga imaju.
aidic

Post by aidic »

A joj ne znam nikoga da mi moze kuppiti to u butmiru, a stvarno mi cudo cijelo Sarajevo sam obisla, a nisam nasla pa se pitam jesam li negdje fulila :S
nowhere man

Post by nowhere man »

Meni se cini da sam vidio javorov sirup u apoteci kod opstine centar (u zgradi gdje je dom sindikata).
Ostri_Mac

Post by Ostri_Mac »

aidic wrote:A joj ne znam nikoga da mi moze kuppiti to u butmiru, a stvarno mi cudo cijelo Sarajevo sam obisla, a nisam nasla pa se pitam jesam li negdje fulila :S
Javi se na PM, mislim da mogu pomoci ;)

Pozdrav
aidic

Post by aidic »

Ostri_Mac wrote:
aidic wrote:A joj ne znam nikoga da mi moze kuppiti to u butmiru, a stvarno mi cudo cijelo Sarajevo sam obisla, a nisam nasla pa se pitam jesam li negdje fulila :S
Javi se na PM, mislim da mogu pomoci ;)

Pozdrav
Evo javila sam se da mi pomognes ;) Otpozdrav!!! ;)
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Imas u KLAS centru u Paromlinskoj. Znam 100% da sam taj sirup vidio u jos nekoj Klasovoj prodavnici i bas sam se ugodno iznenadio da su to dodali u asortiman.
Dakle, pravac Dolac Malta i javi mi da li si nasla!?
aidic

Post by aidic »

chuchumbamayumbe wrote:Imas u KLAS centru u Paromlinskoj. Znam 100% da sam taj sirup vidio u jos nekoj Klasovoj prodavnici i bas sam se ugodno iznenadio da su to dodali u asortiman.
Hvala ti puno na prijedlogu, ali danas sam bila u klasu i kazu da su ga povukli iz prodaje, jer mu je istekao rok, kao to kod nas niko ne kupuje :(
chuchumbamayumbe

aidic wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Imas u KLAS centru u Paromlinskoj. Znam 100% da sam taj sirup vidio u jos nekoj Klasovoj prodavnici i bas sam se ugodno iznenadio da su to dodali u asortiman.
Hvala ti puno na prijedlogu, ali danas sam bila u klasu i kazu da su ga povukli iz prodaje, jer mu je istekao rok, kao to kod nas niko ne kupuje :(
E jebajga!
Onda pravac u americki PX, imaju Aunt Jemima sirup, razvaljuje! JA mislim da je oko $2 boca.
Jos ako ti neko moze kupiti mix za palacinke, ima da se razbijes ko zvecka! :D
aidic

Post by aidic »

chuchumbamayumbe wrote:
aidic wrote:
E jebajga!
Onda pravac u americki PX, imaju Aunt Jemima sirup, razvaljuje! JA mislim da je oko $2 boca.
Jos ako ti neko moze kupiti mix za palacinke, ima da se razbijes ko zvecka! :D
Hahhaha, rado bi ja, al ne znam nikoga ko moze uci u taj americki px :(
Shoshana

Post by Shoshana »

Ja samo da dodam da Aunt Jemima nije ni prosla pored javorovog sirupa :oops:

Posebno taj sto kosta $ 2.00 boca :-)
Bajrin najmladji

Post by Bajrin najmladji »

I ja sam to vidio u Klasu, davno.
Pogledaj u apoteci zvanoj ljekarna, u Robotu-Hrasno. Oni imaju tih zerzevata poskupih, od umeboši šljiva do organik žitarica, raznih.
Vidi i u Makroviti...guglaj makrovitu da pronadješ adresu.
aidic

Post by aidic »

Bajrin najmladji wrote:I ja sam to vidio u Klasu, davno.
Pogledaj u apoteci zvanoj ljekarna, u Robotu-Hrasno. Oni imaju tih zerzevata poskupih, od umeboši šljiva do organik žitarica, raznih.
Eh kasno sam vidjela komentar, a slucajno sam naletila na makrovitu, dole na otoci, i sve imaju, nasla sam cak i javorov sirup stupanj c, pa kome treba makrovita je u Fetaha Becirbegovica 31, imaju javorov sirup stupanj c i 400 ml kosta 28 km...Ima i stranica http://www.makrovita.ba
amrino

Post by amrino »

a jel me neko- kojim slucajem- moze uputiti u to- za sta sluzi javorov sirup?! :?
amrino

Post by amrino »

bosmen wrote:
amrino wrote:a jel me neko- kojim slucajem- moze uputiti u to- za sta sluzi javorov sirup?! :?
Znas li sta je paracetamol?
Znam...kakve to veze s javorom ima? :? sad sam totalno zbunjena... :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

amrino wrote:a jel me neko- kojim slucajem- moze uputiti u to- za sta sluzi javorov sirup?! :?
za americke palacinke...
ko sto mi volimo puter s medom, tako oni one ustipke koje zovu palacinke mazu time...

i naravno, ima ljekovita sredstva, antibiotik, analgetik (ja pitala troje ljudi, njih troje mi dali tri razlicita objasnjenja)...
sabanss

Post by sabanss »

Sudeci prema pomami teta na poslu, sluzi za neku blesavu dijetu :-?

Danas mi zena pokazivala, kaze sta mislis o ovoj dijeti. Uglavnom piju se laksativni cajevi i gorka so i javorov sirup, dok se nista ne jede. Dijeta je totalno nezdrava ako je djevojka koja je postavila temu misli provoditi. I sa njom se 100% nece izgubiti nista masti a potrosena voda ce se brzo vratiti.
amrino

Post by amrino »

mIRCerka wrote:
za americke palacinke...
ko sto mi volimo puter s medom, tako oni one ustipke koje zovu palacinke mazu time...

i naravno, ima ljekovita sredstva, antibiotik, analgetik (ja pitala troje ljudi, njih troje mi dali tri razlicita objasnjenja)...
Joj kod tih Amera nekakvih zajebancija...te brusnica, te javor....jesul' zato svi onako zdravi i schlang?! :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

amrino wrote:
mIRCerka wrote:
za americke palacinke...

Joj kod tih Amera nekakvih zajebancija...te brusnica, te javor....jesul' zato svi onako zdravi i schlang?! :D
hahaha, to isto atkinsonova dijeta, pocela moja mama to furat, i nista ne jede sem mesa, samo sto umjesto 2 snicle za rucak pojede pola kile il malo jace mesa...
:D:D:D

vrlo je vitka, ko Babushka :D
amrino

Post by amrino »

mIRCerka wrote:
amrino wrote:
mIRCerka wrote: za americke palacinke...

hahaha, to isto atkinsonova dijeta, pocela moja mama to furat, i nista ne jede sem mesa, samo sto umjesto 2 snicle za rucak pojede pola kile il malo jace mesa...
:D:D:D

vrlo je vitka, ko Babushka :D
:lol:

ma hajde- samo joj reci- bolje da ljulja nego da zulja :D
hrusta

Post by hrusta »

jooooo aunt jemima sirup razvaljuje, samo trebaju malo deblje palacinke. imo sam malu bocu, i otisla je ko da si keko keks....... a nikad nisam cuo za javorov sirup, on je sladak???

eee raja de mi molim vas recite ko fakat ima pravo uci u butmir (osim eufora/eupm i ambasada), moze li neko nas uci ako ima pasos recimo US ili GB ili neke druge zemlje EU ili on/ona mora biti cistokrvni stranac? doci cemi u posjetu prijateljica ona je strankinja 1/1 bili ona mogla uci u PX, prahno mi ba taj sad aunt jemima sirup, pa da mama baci koju palacinku.... haj pa javite.
melb26sa

Post by melb26sa »

hrusta wrote:jooooo aunt jemima sirup razvaljuje, samo trebaju malo deblje palacinke. imo sam malu bocu, i otisla je ko da si keko keks....... a nikad nisam cuo za javorov sirup, on je sladak???

eee raja de mi molim vas recite ko fakat ima pravo uci u butmir (osim eufora/eupm i ambasada), moze li neko nas uci ako ima pasos recimo US ili GB ili neke druge zemlje EU ili on/ona mora biti cistokrvni stranac? doci cemi u posjetu prijateljica ona je strankinja 1/1 bili ona mogla uci u PX, prahno mi ba taj sad aunt jemima sirup, pa da mama baci koju palacinku.... haj pa javite.
Osim gore pobrojanih - mozes uci samo ako te neko uvede i kasnije izvede a i tada ta osoba mora da kupi stvari a ne ti. Cak i tvoja prijateljica sa stranim pasosem ne moze uci osim ako ima nekoga na bazi.
ifbbpro

Post by ifbbpro »

aidic wrote:
Bajrin najmladji wrote:I ja sam to vidio u Klasu, davno.
Eh kasno sam vidjela komentar, a slucajno sam naletila na makrovitu, dole na otoci, i sve imaju, nasla sam cak i javorov sirup stupanj c, pa kome treba makrovita je u Fetaha Becirbegovica 31, imaju javorov sirup stupanj c i 400 ml kosta 28 km...Ima i stranica http://www.makrovita.ba
Nije na Otoci, nego na Cvili 1.. gledam Makrovitu s prozora, tako da sa sigurnoscu znam da ovo gdje zivim nije Otoka :D
chuchumbamayumbe

melb26sa wrote:
hrusta wrote:jooooo aunt jemima sirup razvaljuje, samo trebaju malo deblje palacinke. imo sam malu bocu, i otisla je ko da si keko keks....... a nikad nisam cuo za javorov sirup, on je sladak???

Osim gore pobrojanih - mozes uci samo ako te neko uvede i kasnije izvede a i tada ta osoba mora da kupi stvari a ne ti. Cak i tvoja prijateljica sa stranim pasosem ne moze uci osim ako ima nekoga na bazi.
Upravo tako. :)
Post Reply